Forum - Forum-tråd: Madtråden

Madtråden

  • ★★★★★★0

    Det samme med bacon-chips, synes jeg. Jeg har netop smidt en pakke fra Føtex til 11 kr. ud. Så hellere betale det dobbelte for den fra Kims.

    Hmm, tror faktisk aldrig jeg har bemærket at de fås uden som billigt chips, nu du siger det. Men det lyder rigtigt.

    T. Nielsen22-03-22 18:23

  • ★★★★★★0

    Fik lavet noget torsk med za'atar, ris og en grapefrugtsalat. Torsk og za'atar går virkelig godt sammen, men grapefrugtsalaten var lidt kedelig. Når jeg laver det næste gang, så tror jeg det bliver ris vendt med nødder, rosiner samt stegt aubergine og squash til. 

    Når jeg løber tør for za'atar, så tror jeg egentlig bare, jeg laver min egen blanding. Har altid ingredienserne alligevel (sesamfrø, sumac, spidskommen, peber, salt og så ens foretrukne blanding af oregano, timian eller merian. Og jeg tror, det vi være billigere, for det koster 54 kr for 50 g za'atar.

    Har også overvejet at blande min egen Ras el Hanout, men ved ikke helt, om det kan betale sig. Der skal en del krydderier i. Blander dog min egen five spice og cajun.

    Så har jeg også endelig fået mine tagine-opskriftsbøger. En "normal" og en vegetarisk af samme forfatter. Glæder mig til at få brugt den meget mere. Problemet er dog, at retterne ofte skal stå i 2 timer eller mere, og det har jeg kun tid til 1-2 dage om ugen.

    Guldager22-03-22 20:06

  • ★★★0

    Billig leverpostej synes jeg nærmest smager af metal og virker lidt halvklamt. Strynns som minimum. Kan godt lide deres Bacon Peber postaj. Slagteren i Ringe solgte en rigtig god fransk, som de havde vundet priser for. Den butik er desværre lukket og genåbnet et hav af gangen pt. Kan de ikke længere skaffes. Spiser dog sjældent leverpostej efter jeg begyndte at leve sundt. 

    Lige netop ostesnacks så som ostepops og de der kanonkugler, har jeg aldrig bedre fra andre producenter.

    Jeg foretrækker også ketchup fra bøves. Den krydderiblanding de bruger, giver en helt speciel smag jeg godt kan lide. Heinz synes jeg smager som de fleste andre. 

    Aranyhajú Nyárszépe23-03-22 01:02

  • ★★0

    Var lidt upræcis med leverpostejen, der er stor forskel i kvalitet men jeg syntes ikke det er et produkt hvor man kan læne sig op af navn/pris.

    Rødvin er heller ikke et sted hvor pris og "kvalitet" hænger sammen, her er MIN bedste regl, ingen fransk.

    Ketchup til kogt blomkål kan i den grad anbefales. De supplerer hinanden godt hvis man kan lide ketchup

    Kender du maskeret blomkål?

    Vi overtrækker gerne med en dressing rørt på sennep ketchup og creme fraiche, pyntet med æg og ærter, og der er så mange udvidelses muligheder, tomat og/eller rejer, skinke og asparges virker også fint.

    I aften står den på stegt flæsk,

    Torsdag, skidne æg

    Nu har jeg lyst til maskeret blomkål, det skal vi nok have i løbet af weekenden

    Lørdag, Storms pakhus, streetfood i Odense

    HelmerJ23-03-22 07:10

  • ★★★0

    Et sted hvor jeg oftest går efter det billigste, er det ved alkohol. Går jeg på værtshus, køber jeg gerne en almindelig Grøn Tuborg, men fra en butik er Harboe Dansk Pilsner også gerne fint. Ved Vodka spørger jeg bare efter den billigste. Når det kommer til hvidvin, kan man få 3 liter i pap for en hund og så er der fint håndtag i så man kan slæbe det hjem.

    Det er i øvrigt det samme med de andre alkoholikere jeg kender. Men det er ofte også en heltidsbeskæftigelse og så er der ikke råd til fine fornemmelser når en kontanthjælp eller førtidspension skal slå til. Det er også alkohol virkningen der er den vigtigste og det er det samme om det er en billig vodka til 60 kr eller en til flere 100.

    Aranyhajú Nyárszépe23-03-22 11:29

  • ★★0

    I aften skal jeg have et bæger chili con carne fra Knorr, det var et lille cup meal og noget pricy. Det kostede 19kr så håber det er dét værd

    Ryder66623-03-22 11:56

  • ★★★★★★0

    Vores wok til aften bliver med en masse grønt, nudler og rejer. Jeg har rørt to olier hhv. med hvidløg og cayennepeber. Konen slækker efterhånden på det stærke, så må servere det ved siden af. Jeg er ikke selv helt til alt for stærkt mad, men kan godt lide når det er i balance. Tror jeg laver en ordentlig omgang, så de kan få det med i skolen. Det plejer at være et hit.

    davenport23-03-22 15:59

  • ★★0

    Det plejer at være et hit.

    Når der er tid så tjek Jeremy fra School of wok på YT, han har en serie der hedder wok wednesday, han har nogle ret fede tip og tricks, især wok-uret

    www.youtube.com/c/SchoolofWok

    HelmerJ24-03-22 07:09

  • ★★★★★0

    Når der er tid så tjek Jeremy fra School of wok på YT, han har en serie der hedder wok wednesday, han har nogle ret fede tip og tricks, især wok-uret

    www.youtube.com/c/SchoolofWok

    Er det, det samme som det dersens Woke ?

    Elwood24-03-22 09:38

  • ★★0

    Tror du er rimelig woke, hvis du laver stegt flæsk eller cabonara i en wok

    HelmerJ24-03-22 10:01

  • ★★★★★★0

    Medister i dag, men hjemmelavet af svigermor (og vidst nok HelmerJ) Da resten af familien synes det er lækkert, er der bearnaise til, men jeg laver en god brun sovs til mig selv! Kartofler, broccoli og gulerødder til. Det var min yndlingsret som lille, i tiden før man opfandt lasagne og pizza. Ja, unge mennesker: der var engang, hvor man ikke vidste hvad dette eksotiske mad var. Min mors første pizza var med en høvlet 45+ ost med kommen. Jeg glemmer aldrig den stank der var i huset i en uge....

    davenport24-03-22 16:47

  • ★★0

    Har fået bondebrød (rugbrød) med makrel i tomat.

    Nu står den på boller i karry fra Coop

    Ryder66625-03-22 04:35

  • ★★★★★★0

    Meatloaf Hamburger Surpreme! Shit, det bliver godt. Har kun spist sundt de sidste to uger, så bliver godt at synde lidt:)

    T. Nielsen26-03-22 16:56

  • ★★★★★★0

    Er stor tilhænger af en smovsedag om ugen, når man generelt spiser sundt :)

    Vi skal på Det Grønne Køkken hvilket jeg hader...planen var ellers McDonald's, som jeg synes er at foretrække fremfor en buffet. Men vælger bare en masse thai-mad så. Det var Lauges valg...

    Guldager26-03-22 17:03

  • ★★★★★★0

    Det endte med McD i sofaen...så var der mere tid til leg

    Guldager26-03-22 17:22

  • ★★★★★★0

    Laver noget mexi på rester fra igår. Det betyder pandekager og ris, med en lækker kødsovs med spidskål og en masse andet. Og så skal jeg se landskamp inde på mellemstes værelse. Vi må hellere få fat i nogle chips...

    davenport26-03-22 17:47

  • ★★★★★★0

    Og nu, Irish Coffee:)

    T. Nielsen26-03-22 19:02

  • ★★★★★★0

    Så skal vi have flæskesteg til aften.

    Resten af ugen står den på hhv.: mørbrad med stegt spidskål, kylling med tomatsalat, pølser og pastasalat, suppe og familiepizza fredag, da jeg skal i byen. 

    Og det bliver sikkert lavet om et antal gange...

    davenport27-03-22 14:46

  • ★★★★★★0

    Jeg pifter lige sovsen op med lidt vildt-krudt og noget ribsgelé. Flæskesteg stegt som vildt :D 

    davenport27-03-22 17:22

  • ★★★0

    Jeg laver koteletter i fad. Dertil Brune ris og en bønnemix fra Føtex. Så er der til de næste 3 dage.

    Aranyhajú Nyárszépe27-03-22 19:08

  • ★★★★★★0

    Det er jo søndag, så pizza.

    Lavede en hvid pizza til konen og jeg. Mascarpone, kartoffel, frisk rosmarin, mozarella og så drystet med noget Maldon havsalt til sidst. Dejlig let og lækker.

    I morgen bliver det masser af grøntsager i wok, nudler og noget soja-sauce af en art til.

    Guldager27-03-22 19:33

  • ★★★★★★0

    Har en svinemørbrad i ovnen med et halveret hvidløg. Vi havde mange rester af kartofler, så dem brasede jeg lige, og er ved at stege et spidskål i soya. Det bliver ikke til mere, efter først en tur på sygehus med den lille, bare til tjek, og så lige et forældremøde med den mellemste. (Som er taget til skydning)

    Så er der bare lige madpakkerne....

    davenport28-03-22 17:02

  • ★★★★★★0

    Det blev sgu meget lækkert. Spidskål og soya kan noget. 

    davenport28-03-22 19:07

  • ★★★★★★0

    En hel kylling, tomatsalat, tzatziki og små kartofler. Rart sommermad. Nu stinker vi af hvidløg! 

    davenport29-03-22 20:01

  • ★★0

    tzatziki

    Du skal prøve at sætte dild i oplevelsen, ved at putte masser af ild i, de gør det alle de store steder :-)

    HelmerJ30-03-22 07:08

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen