Forum - Forum-tråd: Madtråden

Madtråden

  • ★★★★0

    Vi fik lavet indisk dahl med cremefraiche ovenpå og purløg med naan brød. Det var saftsuseme godt!

    Babo 7-04-22 17:47

  • ★★★★★0

    Jeg havde lavet en lækker portion mad med løg, peberfrugt, skinketern og farfalle-pasta. Næste skridt var at tilføje den madlavningsfløde jeg havde i køleskabet med udløbsdato i dag, og den hældte jeg uden bekymringer i. Jeg skulle have lugtet til den først, for mens jeg hælder skærer den sure lugt igennem. Jeg indså at jeg lige havde ødelagt hele retten, og skabt en del madspild. Jeg prøvesmagte en lille smule, for at se om det kunne reddes, men det var uspiseligt. Øv.

    Kruse 7-04-22 19:16

  • ★★★★★★0

    Jeg skal til at brygge en lasagne. Tror jeg begynder tidligt, så den kan stå og simre. Med salat til og hvidløgsflute. Skal selvfølgelig også lave en bæ-kamel sovs.

    I morgen skal vi til frokost ved Helmer, i anledning af hans fødselsdag på besættelsesdagen. 

    davenport 8-04-22 14:18

  • ★★★★★★0

    Vi fik lavet indisk dahl med cremefraiche ovenpå og purløg med naan brød. Det var saftsuseme godt!

    Fik næsten det samme i går. Marokkansk linse-tagine med mangochutney og naan-brød.

    Der manglede lidt fylde i maden, for der var ingen grøntsager i - kun linser og krydderier. Så næste gang jeg laver det, vil jeg lave en eller anden form for salat ved siden af.

    I dag aner jeg ikke, hvad jeg skal have. Konen har taget bilen, så kan ikke hente sushi - det pisregner, så gider ikke cykle ud at handle - og jeg orker ikke pizza. Bor desværre lidt for langt ude til, at jeg kan få bragt alt muligt lækkert ud.

    Guldager 8-04-22 15:27

  • ★★★★★★0

    Kom frem til det...tager mig en god cykeltur og på vej hjem napper jeg en steak af en art i Meny, og så bare en simpel svampe-parmesan-pasta-ting til...drysset med persille.

    Guldager 8-04-22 15:57

  • ★★★★★★0

    Kommer hun hjem igen, eller var dét dét? ;)

    davenport 8-04-22 17:26

  • ★★★★★★0

    Kommer hun hjem igen, eller var dét dét? ;)

    Først til midnat :)

    Guldager 8-04-22 18:11

  • ★★★★★★0

    Damn!

    davenport 8-04-22 19:38

  • ★★★★★★0

    Til aften står den på hot dogs. Og vi får gæster i morgen, så der står den på svinekæber som vildt, med en mos til og nogle grøntsager. Nok også karameliserede perleløg. Til børnene er der nogle pølser og fritter. (Vi kalder det svineansigt, så der er mere til de voksne ;) )

    davenport10-04-22 14:30

  • ★★★0

    Jeg laver den sunde udgave af svensk pølseret, hvor der er nogle gulerødder i. 

    Aranyhajú Nyárszépe10-04-22 15:55

  • ★★★★★★0

    Judas Iskariot!!!

    davenport10-04-22 16:00

  • ★★★★★★0

    Jeg laver den sunde udgave af svensk pølseret, hvor der er nogle gulerødder i. 

    Det bliver ikke sundere af at tilføje gulerødder. De skal erstatte noget af det usunde, før det tæller.

    Laver hvid pizza igen i dag. Og en halv med skinke og pepperoni til sønnike

    Guldager10-04-22 16:41

  • ★★★★★★0

    Jeg gad ikke lave hot dogs, så erstattede det med:

    - Brassieret elg med norsk strå-peber og æbleemmulition

    - Dybstegt friskfanget ørred med fermenteret dild og citrus

    - Rå hummer med torskesæd og en skum på kyllinger, der har levet tragisk

    - Mellemret: Græs & fasan

    - Rå løg

    - Basilikumis med et strejf af lever fra kattekilling

    Og så skal vi have kaffe og chokolade. 

    davenport10-04-22 17:03

  • ★★★★★★0

    Det bliver ikke sundere af at tilføje gulerødder. De skal erstatte noget af det usunde, før det tæller.

    Laver hvid pizza igen i dag. Og en halv med skinke og pepperoni til sønnike

    Gulerødder har da ellers nogle sunde egenskaber i sig selv. Men selvfølgelig korrekt, at får man alt det usunde oveni, så giver det jo ikke meget.

    T. Nielsen10-04-22 19:35

  • ★★★★★★0

    Gulerødder har da ellers nogle sunde egenskaber i sig selv. Men selvfølgelig korrekt, at får man alt det usunde oveni, så giver det jo ikke meget.

    Det kommer an på, hvordan man ser på sundhed selvfølgelig. Men hvis du har en ret, og bare putter gulerødder i, så ja, så er der lidt flere vitaminer, men i princippet også ekstra kalorier.

    Grøntsager skal erstatte tomme kalorier og det fede.

    Når jeg laver kødsauce har jeg erstattet 50% af kødet med grøntsager. Eller...jeg bruger ligeså mange grøntsager som kød, og så er der dobbeltportion.

    Guldager10-04-22 19:40

  • ★★★★★★0

    Det kommer an på, hvordan man ser på sundhed selvfølgelig. Men hvis du har en ret, og bare putter gulerødder i, så ja, så er der lidt flere vitaminer, men i princippet også ekstra kalorier.

    Grøntsager skal erstatte tomme kalorier og det fede.

    Når jeg laver kødsauce har jeg erstattet 50% af kødet med grøntsager. Eller...jeg bruger ligeså mange grøntsager som kød, og så er der dobbeltportion.

    Jeg er jo ikke uenig i det sidste du skriver. Det med flere kalorier i forhold til gulerødder, er dog ikke helt så enkelt tror jeg. Du skal vist, bilder jeg mig ind, indtage ret mange gulerødder, for de feder i hvert fald. Men jeg er da enig i, at i svensk pølseret er det f.eks en god ide at erstatte dem med nogle af pølserne, hvis den skal være sund (sundere).

    T. Nielsen10-04-22 19:52

  • ★★★★★★0

    er dog ikke helt så enkelt.

    Det er det aldrig, når man snakker om mad og sundhed :)

    Guldager10-04-22 19:51

  • ★★★★★★0

    Det er det aldrig, når man snakker om mad og sundhed :)

    Nope

    T. Nielsen10-04-22 19:53

  • ★★★★★★0

    Min svenske pølseret gør én øjeblikkeligt fed. Tag den, i fedtforskrækkede veganer-udsultne- skelletter! 

    davenport10-04-22 20:00

  • ★★★★★★0

    Min svenske pølseret gør én øjeblikkeligt fed. Tag den, i fedtforskrækkede veganer-udsultne- skelletter! 

    Det handler jo også ret meget om mængden man indtager. Men tror gerne at præcis din, der bliver man ved alene ved at røre i gryden;)

    T. Nielsen10-04-22 20:37

  • ★★★★★★0

    You bet!

    davenport10-04-22 23:01

  • ★★★0

    Det kommer an på, hvordan man ser på sundhed selvfølgelig. Men hvis du har en ret, og bare putter gulerødder i, så ja, så er der lidt flere vitaminer, men i princippet også ekstra kalorier.

    Grøntsager skal erstatte tomme kalorier og det fede.

    Når jeg laver kødsauce har jeg erstattet 50% af kødet med grøntsager. Eller...jeg bruger ligeså mange grøntsager som kød, og så er der dobbeltportion.

    Men din påstand vil jo kun give mening hvis du spiser mere fordi du har kommet gulerødder i, Så du altså spiser din gryderet som du plejer + de ekstra gulerødder. Det er jo ikke sådan man gør det op. Når vi skal sammenligne ernæringen i fødevarer, gør vi det jo netop per 100g. Og gulerødder har i øvrigt også et højt indhold af kostfibre, så du bliver hurtigere mæt.

    I øvrigt skar jeg også ned på pølser og ligeledes op for løg. Piskefløde blev erstattet med 8% madlavningsfløde. Er godt klar over at hvis det skulle være rigtigt sundt, så burde jeg helt spare pølserne væk, da de udover dem høje mængde af mættet fedt, også er forarbejdet kød og derfor kraftfremkaldende.

    Jeg satte mig ind i ernæring i forbindelse med at jeg tabte mig og synes ikke der er noget kompliceret i det. Der er dog mange tvivlsomme slankekurer, som sikkert skyldes at nogle godt kan lide ideen om at de kan tabe sig på en kur af store bøffer og bacon. Hvis man følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger, så kan det ikke gå helt galt. Jeg har også før nævnt nøglehulsmærket og fuldkornsmærket. Gå efter dem hvis i er i tvivl, så er det nemt at spotte de sunde fødevarer.

    Aranyhajú Nyárszépe11-04-22 11:20

  • ★★★★★★0

    Så er det jo bare Svensk Ret, hvis du sparer pølserne væk....

    davenport11-04-22 12:00

  • ★★★★★★0

    Fruen og jeg har bestilt bor på Resturant Bacchus. Men vælger 3-8 af disse retter:

    Let dampede hvide asparges | Sprød tærte | Stenbiderrogn | Peberrod | Urter

    ---

    Jomfruhummer | En'salat med tomat & anjos | Øko crouton

    ---

    Sprøde lammebrisler | Auberginekaviar | Grillet squash | Rød pebercreme | Olivensauce

    ---

    Oksecarpaccio | Pebervinaigrette | Pecorino | Peberurter | Artiskokcreme

    ---

    Ovnbagt helleflynder | Røgede muslinger | Knivmuslinger | Fennikel | Perlebygrisotto

    ---

    Sprød dansk kylling | Senneps- og ramsløgssauce | Syltet agurk | Rabarber | Nygrønt frikassé

    ---

    Ostetallerken | Brød | Sødt

    ---

    Kaffe tuile | Kastanjecreme | Chokolade is | Hasselnøddebund

    ---

    Jeg tror, vi napper 6 retter. Fravælger ostetallerken, fordi selvom jeg kan spise det meste ost (også blåskimmel, bare i små mængder), så finder jeg ikke det vildt interessant, og jeg gider ikke betale for det på en restaurant, fordi der ikke er noget tilberedning i det. Og så dropper jeg nok også de sprøde lammebrisler, fordi jeg er meget, meget lidt glad for oliven, og jeg er bange for, at olivensaucen er for kraftig. Lammebrisler smager ski'e godt dog.

    Vi har også bestilt bord til Aro i november, hvilket er samme koncept. Og efter de to, så mangler jeg kun Pasfall, så har jeg været på de bedste i Odense, og så skal vi nok kigge lidt mere ud af. 

    Der er Resumé i Svendborg, Falsled Kro og den 1-stjernede Michelin i Fredericia, Ti Trin Ned.

    Guldager11-04-22 14:38

  • ★★★★★★0

    Tjek Bror Ditlev i Kolding. Det jeg har spist der, er virkelig i topklasse, og så er det min mester der ejer den. (Han er go´)

    ---

    He he- tog lige røven på min mellemste. Jeg er ved at sætte svinekæber over, og gav ham et laurbærblad og lige så henkastet bad ham smage det. Det kostede et par glas vand :D 

    davenport11-04-22 15:03

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen