Anmeldelse: Ambulance

Jake Gyllenhaal har en fest i eksplosiv ambulance-thriller.

Nok de færreste filmelskere ved ikke hvem Michael Bay er. Siden 1995 har amerikaneren cementeret sig som kongen af eksplosioner, hvilket har resulterede i særdeles underholdende film som "The Rock", og stinkere som "6 Underground". Nu har kongen kastet sig ud i en genindspilning af den danske film "Ambulancen", fra 2005, med den meget lidt overraskende titel, "Ambulance". 

Will Sharp (Yahya Abdul-Mateen II) er en krigsveteran i en desperat situation. Kone er dødens syg af kræft, og da forsikringen ikke dækker, er der ikke råd til hendes medicin. Han opsøger derfor sin bror Danny (Jake Gyllenhaal), i håbet om finansiel hjælp. Dette fører til et bankkup, der hurtigt går galt. Da de flygter, kapres de en ambulance, hvor ambulanceredderen Cam (Eiza Gonzales) tages som gidsel. Alt imens, hun forsøger at holde den hårdt sårede betjent Zach (Jackson White) i live.

Hvor "Ambulancen" var en intim affære, er "Ambulance" det fuldstændigt modsatte. Jagten fra København til Faxe er rykket til Los Angeles, med talrige af skudkampe, helikoptere og ødelagte politibiler. I denne omgang har Bay dog nedprioriteret eksplosioner (bare rolig, der er stadig enkelte af dem), i et forsøg på en mere karakterdreven film. Men i typisk Michael Bay-tradition er handlingen ikke meget værd. Karaktererne er overfladiske og fortællingen er blottet for dybde. 

Filmen vil meget hellere underholde som actionfilm, hvilket også er hér "Ambulance" er bedst. For det har altid været en fornøjelse at se Bay smadre diverse køretøjer og lokationer, hvilket lever i bedste velgående her. Actionscenerne er sjove, der klasket sammen med Lorne Balfes musik kaster om sig med hektiske sekvenser. Selvom det aldrig bliver helt intenst, grundet aggressiv redigering og underligt kameraarbejde. Såsom de gange, hvor kameraet flyver op af en bygning, for at vende om og flyve tilbage til jorden. Hvilket, mest af alt, ser fjollet ud.

"Ambulance" løftes dog delvist af Gyllenhaal, der har en fest med rollen. Han fuldstændigt overspiller sin rolle, der kun findes i to varianter: rolig eller rasende, hvilket kun bidrager til underholdningen. Gonzales og Abdul-Mateen II gør hvad de kan med deres tynde karaktere, selvom sidstnævnte til tider glemmes i eksplosionerne. Hvilket blot understreger hvor ligegyldigt plottet er, når præmissen bag bankrøveriet sjældent nævnes.

"Ambulance" er typisk Michael Bay-fast food. Handlingen og karaktere er svage bindeled mellem de sjove actionsekvenser, der er underholdende, men som alligevel mangler lidt intensitet og trækker ud til sidst. "Ambulance" vil bare gerne underholde i 136 minutter og lade publikum spise sine popcorn, mens oplevelsen formentlig glemmes efter kort tid. Sådanne film skal der også være plads til i gadebilledet.

Ambulance

Kommentarer

Ambulance

  • ★★★1

    Det bedste jeg har at sige om denne film er at den føles lidt kortere end "6 Underground"

    1/6

    gi-jones26-04-22 11:39

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen