En tidligere "Power Rangers"-skuespiller har angiveligt stjålet millioner af dollars

No No, Power Ranger!

Det er selvfølgelig altid trist, når ens barndomshelte ikke længere kan leve op til den tillid og beundring, man engang skænkede dem.

Værre er det naturligvis, når ens gamle forbilleder viser sig at være decideret skurke – hvilket tilsyneladende er tilfældet med en af Generation Y's store tv-helte: den røde power ranger fra 90'ernes børneserie, "Mighty Morphin Power Rangers".

Den serie er del af en større "Power Rangers"-franchise, der består af adskillige tv-serier og spillefilm, som tilbage ved årtusindskiftet havde fostret legetøjssalg til en værdi af over 40 mia. kroner. I serierne følger vi en gruppe teenagere, der morfer sig om til de kulørte og heroiske power rangers, som jævnligt redder kloden fra alskens onde monstre og maskiner.

Holdet blev længe anført af den rødfarvede ranger, Jason Lee Scott, som i flere år blev spillet af Austin St. John. Men på trods af mellemnavnet "helgen" så fastslår USA's retsvæsen, at skuespilleren har snydt sig til cirka 25 mio. kroner fra den amerikanske stats corona-støtteordninger. Det rapporterer flere amerikanske medier, herunder The New York Times.

Læs også: Ny "Power Rangers"-film er på vej

John er nærmere bestemt blevet tiltalt – sammen med 17 andre – for at have oprettet både en række ægte og fiktive firmaer for således at sikre sig i alt 3,5 mio. dollars i uretmæssig corona-støtte.

Pengene er desuden blevet brugt på hovedsageligt smykker og biler, rapporterer The New York Times.

Netop den 47-årige John, hvis fødenavn er Jason Lawrence Geiger, modtog 1,5 mio. kroner i støtte til sit firma, St. John Enterprises, som sælger "Power Rangers"-samlerobjekter, herunder signerede billeder. Men i stedet for at bruge støttepengene til at betale sine medarbejdere, som han burde have gjort, så sendte John pengene videre til to andre personer, som også er blevet tiltalt i sagen.

Hvis John bliver kendt skyldig, kan han potentielt blive sendt i spjældet i hele 20 år. Ifølge skuespillerens egen advokat, David Klaudt, er John dog selv et offer i sagen, som er blevet snøret af sammensværgelsens andre forbrydere.

I alt hundredvis af amerikanere er blevet sagsøgt af USA's justitsministerium for misbrug af landets corona-støtteordninger, som med fuldt overlæg havde få værn og sikkerhedsforanstaltninger til at starte med, således at ramte amerikanere kunne modtage hjælp så hurtigt som muligt.

Kommentarer

En tidligere "Power Rangers"-skuespiller har angiveligt stjålet millioner af dollars

  • ★★★★★2

    Det er sådan noget der - apropos The Red Ranger - kan få mig op i det røde felt af foragelse, når folk svindler med penge, der skulle gå til at hjælpe andre i nød.

    Der er bare desværre nogle mennesker, som har ingen skam i livet. Selv i krisetider!

    Hvis det viser sig, at Austin St. John har svindlet, ja så kan han for min skyld sidde i en fængsels-celle de næste mange år med stanken fra sit lokum i hjørnet hængende permanent i sine næsebor. Det ville være en meget passende straf. 

    NightHawk30-05-22 13:15

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen