Forum - Forum-tråd: What we saw

What we saw

  • ★★★★★1

    Jeg er virkelig misundelig på jer. Jeg kunne ikke engang lide actionscenerne specielt godt. Meget overkoreograferet. Borset fra den i starten med fængsels scenen. Jeg har nævnt det før, men Everything Everywhere er så meget mere mig og gjorde alle de kreative ting efter mit hoved. 

    Men… han tæsker en håndfuld soldater med en motorcykel!

    David Lund 3-06-22 15:33

  • ★★★★★1

    RRR får altså 10/10 herfra. Og så var Alia Bhatt også lige tilfældigvis med, som jeg er ret tosset med. Hun spiller skidegodt i Dear Zindagi (selvom filmen måske ikke altid er lige vellykket) og er også supercool i Gully Boy (en film der minder lidt om 8 Mile, men er langt bedre). Anyway - shit nogle vilde actionscener! Jeg grinte højlydt flere gange. Og superfed dance off!

    Smukt! Jeg tænkte nok, at den ville være noget for dig. Jeg var faktisk så høj efter at have set filmen, at jeg skam overvejede om jeg skulle give fuld hus, men nu er der jo plads til at den kan stige i karakter ved gensyn. Det er helt klart en film jeg skal se igen. Måske endda snarligt :)

    Jeg skal helt sikkert have set et par andre film af S.S. Rajamouli. Jeg regner med at kaste mig over de to Baahubali-film, som de næste indiske film jeg skal se.

    Kruse 3-06-22 16:56

  • ★★★★★0

    Jeg skal helt sikkert have set et par andre film af S.S. Rajamouli. Jeg regner med at kaste mig over de to Baahubali-film, som de næste indiske film jeg skal se.

    Er de til at finde i DK?

    Og endnu engang tak for anbefalingen <3

    David Lund 3-06-22 17:12

  • ★★★★★1

    Er de til at finde i DK?

    Og endnu engang tak for anbefalingen <3

    Nej, men de ligger på amerikansk Netflix, så med en DNS/VPN service kan de tilgås.

    Kruse 3-06-22 17:13

  • ★★★★★0

    Nej, men de ligger på amerikansk Netflix, så med en DNS/VPN service kan de tilgås.

    Det var blevet lidt dyrt, sidst jeg rodede med den slags. Men det skal ovevejes!

    David Lund 3-06-22 17:17

  • ★★★★★1

    Det var blevet lidt dyrt, sidst jeg rodede med den slags. Men det skal ovevejes!

    Getflix har jeg gode erfaringer med. Jeg har dog ikke prøvet at afspille noget fra den amerikanske Netflix endnu, så jeg ved ikke 100 % om det virker, men det fungerer hos alle andre streamingtjenester.

    Kruse 3-06-22 17:27

  • ★★★★★0

    Getflix har jeg gode erfaringer med. Jeg har dog ikke prøvet at afspille noget fra den amerikanske Netflix endnu, så jeg ved ikke 100 % om det virker, men det fungerer hos alle andre streamingtjenester.

    Cool. Det vil jeg tjekke ud, når det bliver tid til det!

    David Lund 3-06-22 17:41

  • ★★★★★★0

    Ikke helt. Sion Sono er jo ren galskab og sort humor. RRR er på mange måder en ret typisk indisk film (sentimental og karikeret) men så kammer den lige over i overraskende kreative og voldsomme actionscener engang imellem. Men jeg er total sucker for indiske film generelt. De har lidt en golden age of Hollywood vibe over sig blandet med en naivitet og fandenivoldskhed som jeg ikke kan stå for =)

    Har ikke set nok indiske film. Kan du nævne en håndfuld, som man skal tjekke ud?

    Guldager 4-06-22 10:25

  • ★★★★★0

    Så mange har jeg heller ikke set (nok 20-30 stykker i alt), men dem jeg rigtig godt kan lide er:

    • RRR (10/10)
    • Lagaan (9/10)
    • Chak De! India (8/10)
    • Om Shanti Om (10/10)
    • Gully Boy (8/10)

    De “klassikere” jeg har set (Devdas, Kuch Kuch Hota Hai, Dilwale Dulhania Le Jayenge), har været fine nok, men også lidt skuffende, da jeg forventede de ville overgå nogle af de andre nævnte. Det gjorde de ikke. 

    David Lund 4-06-22 10:38

  • ★★★★0

    Memories of Murder, gensyn. For helvede den er god. Genial. Bong Joon stil passer perfekt ind til at beskrive politiets inkompetance, manglende ressourcer og humoristisk krænkende handlinger fra deres side, som var den verden man var oppe imod. Genial slutning og absurd god cinematografi. 

    10/10, det er så sikkert som noget kan være :)

    Babo 4-06-22 21:37

  • ★★0

    South Park: Streaming Wars

     

    Skuffende film, hvor tegridy farms kommer for meget i fokus, endnu en gang.

    Det lader til at seriens skabere har mistet den gnist, og nerve fra de gamle afsnit.

    Man-Bear-Pig, nævnes i starten men fremgår heldigvis ikke i filmen, før slutningen Towelie er begyndt at få mere skærmtid i forbindelse med samarbejde mellem Randy Marsh på tegridy farms. Ville ønske at de én gang for alle ville afslutte tegridy historien, for konceptet fremstår usjovt.

    Jeg lander på 3/10

     

    Ryder666 4-06-22 22:14

  • ★★★★0

    Fallen Angels 

    Stil over indhold er et filmisk udvandet term synes jeg efterhånden. For når man ser en Wong Kar Wai film, så ER stilen… indholdet. For hvordan ellers vil man f eks skildre time-lapse på film? Det kan du ikke. Man bliver nødt til at implementere en filmteknik, som kun kan opfattes visuelt. Kar Wai er indbegrebet af visuelt identitet og her i en løssluppen struktur, som gør filmen uforudsigelig. 

    8/10, måske mere. 

    Babo 7-06-22 18:55

  • ★★★★★★1

    The Return of the Living Dead (1985)

     

    Dan O’Bannon er måske nok mest kendt for sit vigtige bidrag som forfatter/manuskriptforfatter til et af filmhistoriens mest skræmmende og ikoniske monstre med filmen ”Alien” fra 1979.

    Som instruktør har han ikke gjort sig væsentligt bemærket og står da også kun krediteret for to spillefilm. Den første er denne her herligt morsomme zombiekomedie (som han også har skrevet manus til), hvor en giftig gasart, vækker de døde til live og giver dem behov for at æde hjerne.

    Den føles så langt væk fra ”Alien”, som man næsten kan komme, med undtagelse af at de begge har rødder i gyserfilmen.

    Modsat de fleste film i zombiegenren, så er zombierne her dog mere udspekulerede og funktionelle, hvad der giver lidt andet end man ofte ser.

    Der leges også med karakterne, der i bedste (og værste) 80’er stil forsøger at overleve i et hus, der er omringet og uden at latterliggøre genren, bydes der på sort humor og underholdende påfund.

    Noget dybere værk er det nok næppe, men det står skarpt i al sin enkelthed.

     

    Bedømmelse: 8/10

    T. Nielsen 8-06-22 13:27

  • ★★★★★★0

    Bad Boys for Life (2020)

     

    Jeg har aldrig brudt mig om den første ”Bad Boys” fra 1995. Den kedede mig stort set fra ende til anden. Jeg var overraskende langt mere underholdt af ”Bad Boys II”, fordi den var så gennemført snotdum og larmende, så man følte sig som en barn der anarkistisk var sluppet løs i en legetøjsforretning.

    Tredje ombæring med Will Smith og Martin Lawrence som de to konstant mundhuggende politifolk, der er oppe imod et brutalt (det er de jo, sådanne nogen:) narkokartel, er heller ikke noget at råbe hurra for. Desværre heller ikke af de forkerte grunde.

    Jo, der er enkelte set pieces hvor actiondelen er lige ved at løfte filmen, hvis visuelle look jeg i øvrigt generelt fandt grimt.

    Men hele samspillet mellem filmens to hovedpersoner føles gumpetungt. Jeg kan slet ikke føle at der er gnist mellem dem, som er så nødvendig skal man tro på dem som et umage makkerpar, man gider følge. De hæmmes så også at ”rappe” replikker, der mest lyder som var de skrevet på dårlig dag, hvor folkene bag slet ikke har været i humør til at levere.

    Er man fan af de forrige film, vil jeg ikke udelukke, at der er lidt mere at hente her, end jeg ser. Men godt, det er det dæleme ikke.

     

    Bedømmelse: 3/10

    T. Nielsen 8-06-22 13:39

  • ★★★★★★0

    Darkest Hour (2017)

     

    Jeg kan egentlig ret godt lide, de her britiske filmatiseringer der omhandler historiske begivenheder, som vi har set flere af, igennem de sidste mange år.

    Muligt de ikke byder på noget overraskende originalt. Dramaet er ofte konventionelt og stilen stabilt stillet ind på det sikre.

    Men de er lavet med britisk tæft for godt skuespil og storytelling. De er også ret velbesatte i de bærende roller. I rollen som Churchill er Gary Oldman nærmest uigenkendelig og han spiller fremragende. Jeg skal dog indrømme, at jeg ikke helt får Churchill vipes.

    Historien om hans vej til magten, da krisen kredser og Hitler’s Nazityskland er spændende og interessant. Selve persondramaer får måske ikke helt vinger at flyve på og der mangler bedre opbygning, til en af de store og gåsehudsfremkaldende taler.

    Men kan man lide film som ”The King’s Speech” og lignende, kan man godt sætte sig til rette og nyde denne her også. Jeg gjorde.

     

    Bedømmelse: 7/10

    T. Nielsen 9-06-22 10:04

  • ★★★★★★0

    Wild at Heart (1990)

     

    Et gensyn med David Lynch’s drama om et ungt forelsket par på en vild flugt ud i det håbløse, stærkt spillet af Nicholas Cage og Laura Dern, skuffede lidt. Jeg mindes den som mere dramatisk, heftig og syret, end den rent faktisk er.

    Det sagt, så det stadig en god film og et fedt drama, der som film er beslægtet med store værker som ”Badlands” (som den dog ikke når op på siden af!), hvor Lynch spinner lidt med historien, for at tirre vores tro på, helt præcist hvad der er sket og hvorfor.

    Det er dog en film der er væsentligt mere tilgængelig og straight forward, end flere af hans mere tunge værker.

     

    Bedømmelse: 7/10

    T. Nielsen 9-06-22 10:35

  • ★★★★0

    Worth (2020)

    Veldrejet drama om det juridiske efterspil efter 9/11 og tager stilling til erstatningsspørgsmålet kontra selve økonomien i det, da USA blev ramt af tragedien. Hvad er et menneskeliv værd forsøger filmen at postulere? Jeg føler lidt den type film er lavet over den samme skabelon og jeg tror ikke man skal mange min inde i filmen for at kunne forudse enhver handling og karaktermotivation. På den anden side, så synes alt også at lægge op til en bundsolid film, ført an af en god Michael Keaton, som for ham ligger mere og mere til højrebenet for den type roller. 

    7/10

    På viaplay 

    Babo11-06-22 09:10

  • ★★★★★★0

    The Green Knight (2021)

     

    Instruktør David Lowery’s fantasyfilm om ridderen Gawain, der må tage kampen op mod den mytiske grønne ridder, er et sjældent anderledes forsøg på en skabe noget nyt og originalt i genren og forsat bibeholde essensen eller stemningen af kildematerialet.

    Det er den klassiske ”hero’s journey”, nedbrudt og bygget op på ny. Det er gjort ret flot i en stemningsfuld og vellavet produktion.

    Desværre kan historien ikke undsige sig at at have perioder der forekommet døde og langstrakte. Som symbolsk værk er den dog muligvis fortolkningsværdig, i den til tider surrealistiske tilgang og alene det kan den anbefales for, hvis man er til den slags.

     

    Bedømmelse: 7/10

    T. Nielsen11-06-22 09:39

  • ★★★★0

    The Green Knight (2021)

     

    Instruktør David Lowery’s fantasyfilm om ridderen Gawain, der må tage kampen op mod den mytiske grønne ridder, er et sjældent anderledes forsøg på en skabe noget nyt og originalt i genren og forsat bibeholde essensen eller stemningen af kildematerialet.

    Det er den klassiske ”hero’s journey”, nedbrudt og bygget op på ny. Det er gjort ret flot i en stemningsfuld og vellavet produktion.

    Desværre kan historien ikke undsige sig at at have perioder der forekommet døde og langstrakte. Som symbolsk værk er den dog muligvis fortolkningsværdig, i den til tider surrealistiske tilgang og alene det kan den anbefales for, hvis man er til den slags.

     

    Bedømmelse: 7/10

    Præcis min oplevelse. Det er lidt fesent alt det han møder på vejen, måske bortset fra den overspillende Keoghan. Kan ellers godt lide surrealisme, men følte ikke det gav mig så meget her at arbejde med, selvom den er visuelt meget flot. Men gode ting har den, bestemt. 

    Babo11-06-22 09:47

  • ★★★★★★0

    Pig

    Det er sket få gange, at research om en film, har gjort filmen bedre for mig.

    Pig er uanset hvad en god film, godt bygget op og en suveræn Nicolas Cage. Men jeg havde også en følelse af, at det var en meget mærkelig setting, som egentlig virkede lidt fjollet. Det havde jeg svært ved at se bort fra. Så jeg tænkte en 7/10.

    Men det viser sig, at trøffeljagt er korrupt, og sabotage er en del af branchen, fordi det er en sjælden og meget dyr vare. Det gør lige pludselig, at filmen ikke er så bizar alligevel, og så er det helt sikkert en 8/10.

    Guldager11-06-22 11:00

  • ★★★★0

    Research kan bestemt være givende. Havde lidt samme oplevelse med Lone Survivor. En man nemt kan kritisere for at være for amerikansk, men så opdagede jeg meget af den faktisk var rigtigt :)

    Babo11-06-22 11:06

  • ★★★0

    Pig

    Det er sket få gange, at research om en film, har gjort filmen bedre for mig.

    Pig er uanset hvad en god film, godt bygget op og en suveræn Nicolas Cage. Men jeg havde også en følelse af, at det var en meget mærkelig setting, som egentlig virkede lidt fjollet. Det havde jeg svært ved at se bort fra. Så jeg tænkte en 7/10.

    Men det viser sig, at trøffeljagt er korrupt, og sabotage er en del af branchen, fordi det er en sjælden og meget dyr vare. Det gør lige pludselig, at filmen ikke er så bizar alligevel, og så er det helt sikkert en 8/10.

    Se Trøffeljægerne fra Piemonte for mere mht. branchens brodne kar.

    Steffan Rasmussen11-06-22 12:28

  • ★★★★★★1

    Top Gun: Maverick (2022)

     

    Evigt unge og måske den sidste rigtigt store superstjerne, Tom Cruise’s seneste skud på Blockbuster stammen, er biografens svar på en kold smoothie en varm sommerdag. Lækker, velsmagende, smooth, tørstslukkende og bestemt ikke helt blottet for sunde kalorier.

    Da jeg i sin tid hørte, at man nu endelig ville lave en efterfølger til instruktør Tony Scott’s berømte 80’er film, fandt jeg ærligt det lød som en rædselsfuld ide.

    Men må sige, at den tanke blev gjort til skamme, med en film der både smukt og delikat hylder og kaster masser af kærlighed på originalen, men samtidig også overgår den og faktisk fremstår mere menneskeligt vedkommende, til tider ægte rørende og ikke uden mening.

    Jovist, det er poleret og overfladisk, men modsat de mange ofte følelsesmæssigt tomme CGI brag, der smides i biografen, så bydes der på en total fed mainstreamfilm så gammeldags som var den lavet af ens bedsteforældre, hvor det stadig er mennesker i centrum, men tilsat moderne teknik og hold kæft for en drøn der er på lyden.

    Det er orgasme for øregangen, når filmens mange og dybt imponerende flyscener smider dig rundt i sædet, kun tilsat så minimal cgi at man aldrig opdager det.

    Cruise er atter piloten Maverick, der lettere modvilligt sendes tilbage til Top Gun, skolen for de bedste fighterpiloter, fordi han skal være underviser for en broget flok af talentfulde piloter, der skal sendes på en vanvidsmission i et unavngivet land, for at bombe et næsten ufremkommeligt atomanlæg. Klimaks er ren Star Wars og angrebet på Dødsstjernen, bare heftigere.

    Filmens smukke pointer, om at alt har en ende, men at mens man er her, skal man aldrig dømmes ude, kan givet forekomme både banale og naive, men de serveret elegant og tilpas vedkommende, til at man køber dem.

    Det tilsat en eftertanke, om det der har været, lidt nostalgi og de større og mindre traumer et langt liv vil give, så er underholdningen reddet.

    Det er måske ikke stor kunst, men så alligevel og uanset, så er det hamrende effektivt og pisseunderholdende.

     

    Bedømmelse: 9/10

    T. Nielsen11-06-22 13:53

  • ★★★★★★0

    Se Trøffeljægerne fra Piemonte for mere mht. branchens brodne kar.

    Forfatterne til Pig overvejede også om Pig skulle foregå i Frankrig eller Italien. Men er den god?

    Guldager11-06-22 14:02

  • ★★★★★★0

    Return of the Fly (1959)

     

    Modsat originalen, er denne efterfølger holdt i sort og hvid. Men ellers ligner de to film i deres grundlæggende essens hinanden, denne her bare væsentligt svagere.

    Mange år senere, vil sønnen arbejde videre med sin fars forskning om en teletransportmaskine. Men onde kræfter er på spil og naturligvis må det føre til et skæbnesvangert uheld.

    Vincent Price gentager sin rolle for etteren, hvor han her agerer moralsk vogter, men ikke efterlader det store indtryk ellers og det samme kan siges om resten af filmen.

    Den starter egentlig godt ud, med en dragende noir-stemning. Men lidt efter lidt er det som om at ideen føles mere og mere udtømt og kedelig. Så er det man begynder at bemærke, hvor dateret en film kan forekomme en.

    Men har man som jeg, dog en forkærlighed, for disse gamle B-film, så hænger man trods alt fornøjeligt på. Men mere end middelmådigt, det kan jeg ikke påstå at det er.

     

    Bedømmelse: 5/10

    T. Nielsen11-06-22 14:34

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen