Forum - Forum-tråd: Popcorn Time-brugere har modtaget ubehageligt brev fra advokatfirma

Popcorn Time-brugere har modtaget ubehageligt brev fra advokatfirma

  • ★★★★★0

    2.000 danskere har fået brev. De opkræves 2.200 kr. pr. film de har set på den ulovlige tjeneste.

    http://www.dr.dk/nyheder/kultur/filmdistributoer-kraever-erstatning-fra-danske-popcorn-time-brugere

    Lars!23-09-15 16:18

  • ★★★★★★0

    Aah, det er derfor der er sådan en aktivitet på hol.dk omkring det emne. Gad vide om advokaterne rent faktisk har planer om at prøve sagerne i retten, eller om det bare er en skræmmekampagne. Jeg tror endnu ikke det er lykkedes at vinde, med mindre der er tale om "stordistributører".

    Zero Cool23-09-15 17:20

  • ★★★0

    Hvordan fastsætter de mon tallet 2200,-. Virker useriøst højt

    gi-jones23-09-15 17:46

  • ★★★1

    Nu har jeg i øvrigt lige været inde og se sitet, og det ser jo fuldstændig legitimt ud ved første øjekast. Det må vel være nødvendigt at bevise, at folk har handlet i ond tro, hvilket jeg har meget svært ved at se hvordan man kan gøre.

    gi-jones23-09-15 17:48

  • ★★★★★1

    Når man streamer nye film, der stadig kører i biografen eller endda endnu ikke er kommet til Danmark, og så endda gør det uden at betale en krone, så har jeg svært ved at se at man skal kunne handle i god tro.

    Kruse23-09-15 17:59

  • ★★★★★★1

    Men spørgsmålet er ikke om de har handlet i god tro, men om advokaten har faktiske beviser. Det har jo før vist sig, at screenshots af en IP-adresse langtfra er nok og bevisbyrden er jo 100% advokatens.

    For mig ligner det en skræmmekampagne som Antipiratgruppen kørte på et tidspunkt.

    Zero Cool23-09-15 18:08

  • ★★★★★0

    Ja, jeg tror heller ikke på at der er nogen af de breve der ender i en retssag.

    Kruse23-09-15 18:40

  • ★★0

    Det er vel ligeså meget et mediestunt, netop for at gøre folk obs på, at det ikke er lovligt.

    Der er jo faktisk folk der tror det er lovligt, fordi, man betaler for det. Der var en masse på tv2 og dr om det, da de annoncerede, at de ville til at sende folk bøder.

    Tiany24-09-15 02:33

  • 0

    Betaler for det ? troede pointen ved pirateri var det var gratis :)

    Geekalot24-09-15 05:25

  • ★★★1

    Jeg havde besøg af en kammerat i går, der er advokat. Citatet jeg fik fra ham var: "Deres breve er marginalt mere legitime end modtagernes handling"

    gi-jones24-09-15 08:12

  • 0

    Det siger eller forklare stadig intet GI :)

    Geekalot24-09-15 08:41

  • ★★★★★★0

    Tjo, det siger da en del, når en advokat mener, at deres krav ikke er valide. Har man et ustabilt fundament til at starte med, er der en stor chance for, at skidtet aldrig havner i retten og som jeg har skrevet par gange tidligere, så er det i bedste fald en skræmmekampagne.

    Før skræmte man folk med kæmpebeløb, men de fleste kan hive et par tusind ud af deres budget og der er helt sikkert folk der betaler, fordi de ikke ved bedre.

    Så brevet har mere karakter af ransomware, end et faktisk krav om at have kopieret en film ulovligt.

    Zero Cool24-09-15 08:54

  • ★★★★★0

    Det havde været interessant at vide, hvor mange folk som agter at betale. Men de tal er nok ikke så lette at få fat i. 

    Lars!24-09-15 09:08

  • ★★0

    Jeg fatter bare ikke hvorfor man ikke bare kan lukke sådan en hjemmeside, alle kan jo se det er ulovligt.

    Præcis som Pirate Bay, der skal bare ikke så mange vanvittige omkostningsfulde retsager til.

    MadMartigan24-09-15 09:48

  • ★★★0

    Det handler jo om hvor siden hostes. Hvis den ligger uden for DK, kan danske myndigheder jo ikke bare uden videre gøre noget. Og pirater er snilde. De flytter den bare rundt.

    Så kan man selvfølgelig benytte "børneporno-filteret", der efterhånden bruges til at alt muligt spændende, men det er nemt at omgå, og i mine øjne et kæmpe problem for danskeres rettigheder til fri information generelt.

    gi-jones24-09-15 09:52

  • 0

    Finder det sjovt, at der er folk det bestemmer, at der er sider vi ikke må gå ind på. Så vi blokere lige for det. Nå ja, det gjorde det jo så umuligt for os hehe. Folk der vil ind på de sider skal nok komme derind uanset hvad regeringen beslutter, eneste det rammer er dem, der aldrig er der aligevel hehe 

    Geekalot24-09-15 10:01

  • ★★★★★★0

    The Pirate Bay er aldrig blevet lukket, den er bare blevet flyttet rundt og skaberne har fået en eller anden form for straf. Popcorn Time kan ganske sikkert ikke lukkes, fordi domænet/serveren står et sted, hvor rettighedshaverne ikke kan gøre noget.

    Der er jo en del af disse tjenester, som bl.a. holder til i Rusland og andre lande, hvor man ser stort på copyright og filmrettigheder, samt hvor ulovlig kopiering er dagligdag. Præcis i Ruslands tilfælde, kører Steam eksempelvis med langt billigere priser end i meget af resten af verden, fordi ulovlig kopiering er så stort som det er.

    Og så er der jo hele den legale gråzone, fordi siderne ikke hoster materialet, men kun linker til det. Og det faktisk ikke er hostet ét bestemt sted, men på tusindvis af private computere og servere og delt via torrent-software, og ofte gemt bag VPN-forbindelser og andet, som gør det svært/umuligt at finde de store syndere. I bedste fald, kan de finde frem til Anders på 12 år, som har downloaded den seneste Avengers-film og hvis forældre ikke engang er klar over hvad ulovlig kopiering er, samt at knægten har gjort det.

    Det korte af det lange er, at det ikke er let at lukke for dette. Det bedste man kan gøre er, at gøre det mere attraktivt at købe/leje materialet i stedet for, men det er pænt svært at konkurrere med en gratis tjeneste som Popcorn Time.

    Zero Cool24-09-15 10:02

  • ★★★★★★0

    Nå ja, som Jonas skriver, er der jo også hele problematikken med censur inde i billedet.

    Zero Cool24-09-15 10:03

  • ★★★★★1

    "Det bedste man kan gøre er, at gøre det mere attraktivt at købe/leje materialet i stedet for, men det er pænt svært at konkurrere med en gratis tjeneste som Popcorn Time."

    - og så kan man jo altid håbe, at man også kan appellere lidt til folks samvittighed og moralske kompas. Der er vist nok for få mennesker, der spørger sig selv: "Er det i orden, at jeg downloader og ser noget helt gratis, som har kostet mange penge at lave og distribuere?" 

    Lars!24-09-15 10:08

  • ★★★★★★1

    Helt sikkert, men der er jo mange derude, der mener at de har fortjent gratis underholdning.

    Zero Cool24-09-15 10:23

  • ★★★0

    Syntes der er lidt nuancer i det og det er ikke kun sort/hvidt. Der kan også være positive ting ved noget pirateri.

    Har aldrig prøvet det der Popcorn time, men som jeg forstår det, er det primært mainstream Hollywood underholdning man ser derover og det er jo noget man alligevel kan få fat i alle vejene. Om ikke andet hvis man venter et par måneder.

    Aranyhajú Nyárszépe24-09-15 10:56

  • ★★★★★★0

    Jeg har aldrig selv brugt Popcorn Time, men baseret på hvad jeg kender til det, er det langtfra kun mainstream. Det er vitterligt næsten alle film og tv-serier, man kan ønske sig, samlet i én let app, hvilket gør det mere attraktivt end at have Netflix, HBO, Viaplay, Dansk Filmskat osv. på én gang, og gratis.

    Zero Cool24-09-15 11:01

  • ★★★0

    Okay. Jeg er lidt nysgerrig grundet teknisk interesse, men får gerne svaret at jeg jo bare kan installere det, når jeg spørg ind til hvordan det fungere. Det er jeg ikke interesseret i.

    Jeg har forstået det sådan, at det benytter torrent teknologi. Så må man jo gå ud fra, at man vil få problemer med at streame titler flydende der ikke er populære, grundet mangel på Seedere?

    Aranyhajú Nyárszépe24-09-15 11:08

  • ★★★★★★0

    Det går jeg stærkt ud fra, men selv de mest obskure film og serier, har jo en eller anden form for fanbase, så der er en god chance for, at de bliver seeded et eller andet sted fra.

    Men jeg aner ikke om der er en eller anden "kvalitetskontrol", som faktisk tester om der er hul igennem til hvad man end udbyder.

    Zero Cool24-09-15 11:14

  • 0

    Vil tro der kommer til at gå mange år før pirateri vil komme ned og blive så lidt at de begynder at se igennem fingre med det. Problemet fra os forbrugere er at priserne stiger og stiger, uden vores penge umiddelbart stiger. Hollywood`s priser stiger da skuespillerne hele tiden vil/skal have mere i løn. Selve produktionen af en film er ikke steget markant. Distribution er også blevet billigere med årene. Så længe forbrugere og Hollywood ikke kan mødes midt på, vil problemet med pirateri blive ved.

    De eneste der taber ved de her såkaldte "skræmme" kampanger er Hollywood, må vel være dem i sidste ende til at betale de advokater der ikke får krævet penge nok ind.

    Er bare mit syn/gæt på problemet.

    Geekalot24-09-15 11:57

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen