Både Harrison Ford og John Williams går måske på pension efter "Indiana Jones 5"

De to Hollywood-giganters fantastiske karrierer lakker angiveligt mod enden.

I år er det 41 år siden, at filmkomponisten over dem alle, John Williams, bjergtog alverdens biografgængere med sit majestætiske score til Steven Spielbergs første "Indiana Jones"-film: "Jagten på den forsvundne skat". 

Den legendariske maestro leverede også tonerne til de tre fortsættelser, og han skal heldigvis også skabe musikken til den kommende og endnu unavngivne femte film i den berømte adventure-franchise.

Og nu indikerer den 90-årige filmkomponist, at han overvejer at gå på en velfortjent pension efter "Indiana Jones 5". I et interview med nyhedsbureauet Associated Press fastslår Wiliams: "I øjeblikket arbejder jeg på 'Indiana Jones 5', som Harrison Ford - der er noget yngre end jeg - vist har annonceret bliver hans sidste film. Så jeg tænkte: Hvis Harrison kan gøre det, så kan jeg måske også."

Indiana Jones' næste eventyr kan altså vise sig at blive to af Hollywoods allerstørste stjerners svanesang, når filmen endelig udkommer om et år.

Se også: Første officielle kig på Harrison Ford i "Indiana Jones 5"

John Williams er én af alletiders mest populære og beundrede filmkomponister med et mildt sagt imponerende CV. Hans samarbejde med Steven Spielberg er legendarisk, og ud over "Indiana Jones"-sagaen har Williams skabt musikken til Spielberg-klassikere som "Dødens gab", "E.T.", "Jurassic Park", "Schindlers liste" og "Saving Private Ryan". 

Williams er naturligvis også manden bag tonerne til "Star Wars"-filmene (hvor Harrison Ford jo også spiller en vis rolle), og så har han skabt bl.a. de uforglemmelige temaer til Harry Potters magiske univers og Richard Donners "Superman" fra 1978. Læg dertil, at Williams er den nulevende person med flest Oscar-nomineringer nogensinde – hele 52 af slagsen!

Tiden må vise, om James Mangolds ("Logan") kommende "Indiana Jones"-film bliver John Williams' og Harrison Fords sidste bedrifter som hhv. filmkomponist og skuespiller, men under alle omstændigheder får eventyret biografpremiere den 30. juni 2023.

Kommentarer

Både Harrison Ford og John Williams går måske på pension efter "Indiana Jones 5"

  • ★★★★★1

    Det ville da også være fuldt fortjent ovenpå alle de år og værker! Og i øvrigt forrykt, at det snart er 30 år siden, at manden sidst vandt en Oscar...

    The Insider26-06-22 17:14

  • ★★★★★★0

    Altså måske:) 

    T. Nielsen26-06-22 17:34

  • ★★★★★★1

    Imponerende, fantastisk at han har beholdt evnen og viljen så længe.

    Wayne26-06-22 23:22

  • 0

    Harrison Ford har for nylig skrevet under på at medvirke i prequel-serien til Yellowstone, så jeg tænker, at Williams muligvis har ment, at Indy 5 er Fords sidste Indy-film. 

    steadi26-06-22 23:41

  • ★★★★0

    ..Ja-ja lad nu se.

    Føler mig OLD-gammel i 42 :-(

    EDIT: 43 i 2023! X2:-(

    Gasivodo27-06-22 09:19

  • 0

    "...filmkomponisten over dem alle, John Williams,"

    -Ennio Morricone want a word...

    nwinther27-06-22 10:44

  • ★★★2

    "...filmkomponisten over dem alle, John Williams,"

    -Ennio Morricone want a word...

    Et stort set umuligt valg for mit vedkommende. John Williams er nok den filmkomponist der har haft størst indflydelse på min barndom, og teenage år, når det kommer til filmmusik: Star Wars, Indiana Jones, Jaws, E.T., Superman, Harry Potter og Jurassic Park. 

    Uanset hvad man må mene om de enkelte film, så kan man ikke komme udenom at John Williams har lavet nogle af de mest ikoniske musikstykker i filmhistorien. 

    Ennio Morricone er jeg til gengæld blevet umådeligt glad for i mine "ældre" år. Så meget af Morricone har været i min top 5 over de mest spillede artister på Spotify 2 år i streg nu. Det er så smukt og følelsesladet, uden aldrig at blevet for meget, at jeg tit og ofte vender tilbage til Morricones værker.

    Hvis vi også tilføjer Joe Hisaishi til listen over de største filmkomponister vil det for mig være helt umuligt at vælge. 

    Det er nok de tre store for mig i dag: Williams, Morricone og Hisaishi. 

    I dag lytter jeg mere til Morricone og Hisashi, men Williams var en stor grund til at min kærlighed til filmmediet opblomstrede i så tidlig en alder som den nu gjorde.

    Essal27-06-22 12:10

  • 0

    @Essal

    Jeg er et langt stykke af vejen enig. Williams har også gjort stort indtryk på mig i min barndom. Jeg er for gammel til at have set Harry Potter, og den smule jeg har set, har musikken sådan set ikke gjort noget indtryk.

    Men jeg var stor SW-fan og stor Indy-fan, og musikken fra begge (Især SW) er ikonisk, så meget at imperial march mv. har gjort sig gældende på et niveau som nærmest ingen andre.

    Men ligesom dig, har jeg også med alderen sat større og større pris på Morricone, og synes nok i virkeligheden, at det er "større" musik, at kreativiteten og finurlighederne er uforlignelige.

    Og noget af Morricones musik er lige så store kulturelle ikoner, som SW-musikken.

    Min anke var nok også mest, at selvom Williams ubetinget er en af de tre største, giver det meget lidt mening at kåre dén største. Meget af Morricones musik er på vej ud, det publikum som kendte ham, er døende og han lavede ikke musik til en franchise som SW eller IJ er blevet, og derfor vil den ikke blive spillet til hudløshed i de næste 20+ år. Dét vil Williams'. Morricones bliver for en stadig mindre gruppe entusiaster og "modne" filmelskere.

    nwinther27-06-22 14:06

  • ★★★★★★4

    Min far blev båret ud til Indy-temaet på trompet, på min foranledning. Den gamle ville have grinet i skægget. 

    davenport27-06-22 20:02

  • ★★★★0

    Det er fa'me en god march at slutte på! 

    Gasivodo28-06-22 17:13

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen