Forum - Forum-tråd: What we saw

What we saw

  • ★★★★★★0

    Friday the 13th Part VI: Jason Lives (1986)

     

    Karakteren Tommy fra de to forrige film, er atter med igen og han vil sikre sig, at Jason vitterligt er død. Så midt om natten, i en tordenstorm tager han en kammerat med til Jason’s gravsted, for at grave ham op og eventuelt brænde hans lig.

    De har selvfølgelig medbragt Jason’s nu ikoniske hockeymaske. Ja, hvorfor ikke.

    Men i bedste Frankenstein stil, rammer lynet, ja gæt hvem og han er nu atter løs og kan slagte dem han render ind i på sin vej.

    Det er vitterligt en forrygende morsom og underholdende indledning, i en James Bond prolog, der endda ender med, at Jason laver en 007. Hold kæft jeg grinede.

    Husker min buddy viste mig, om ikke hele filmen, så i hvert fald dette stykke, på VHS i sin tid. Det har sat sig fast. Resten husker jeg ikke.

    Kan dog her ved gensyn konstatere, at det er en ret fed selvrefererende, næsten metakommenterende sjov slashergyser med præcise mord, holdt i et fint tempo.

    Der er skruet lidt ned, for det helt platte, eller det sjove fungerer i hvert fald en del bedre end i forrige film, når zombie-Jason jagter alt og alle.

    Som film er den mere beslægtet med de blodige og stemningsmæssigt mere lette horrorparodier, end sit eget ophav, målt op imod den seriøse første film. Et godt indspark i serien.

     

    Bedømmelse: 7/10

    T. Nielsen 2-07-22 13:40

  • ★★★★★★0

    Friday the 13th Part VII: The New Blood (1988)

     

    En ung kvinde, der har telekinesiske evner, bringes til et hus på landet ved Crystal Lake (Jason’s hjemstavn). Efter sigende for at se om hun kan kureres for det trauma, hendes evner har givet hende, fordi hun som barn brugte dem til at slå hendes voldelige far ihjel med.

    Men ak og ve, hun får naturligvis brugt sine evner til at genoplive zombie Jason, der så kan rende i periferien og slagte unge ufrivillige ofre, mens vores final girl kæmper med egne problemer.

    Man burde vel rose, for at man trods alt forsøger at tænke lidt nyt ind i serien. Den præsenterer dog et præmis jeg egentlig ikke er så vild med. Samtidig forekommer denne del 7 mig, at se mere Tv-agtigt billig ud, trods flere gode stunts og fine scener.

    Det sagt, så er tonen atter mere alvorlig og filmen lykkes faktisk, trods seriens mangelende logik og savnet af indhold, at sætte et par skræmmende gys op. Når Jason dukker op i de mørke skove, hvor unge af en eller anden grund, har indfundet sig, så synes jeg faktisk der bydes på lidt uhyggelig stemning.

    Desværre forekommer de mange mord mig, at være særdeles blodfattige og der cuttes ofte lidt abrupt. Læste senere, at de hele tiden blev nød til at klippe scenerne ned, for at undgå en X-rating. Så det er nok forklaringen. Men jeg savnede mere gore!

     

    Bedømmelse: 5/10

    T. Nielsen 2-07-22 13:57

  • ★★★★★★0

    Santa Fe Trail (1940)

     

    Actionfyldt (for sin tid) western, bygget løst (meget løst) på myndighedernes kamp mod og forsøg på at fange, den berygtede og kontroversielle slavemodstander John Brown (spillet ganske karismatisk af Raymond Massey).

    Historien vil i dag, nok fremstå ret politisk ukorrekt og racistisk, selv om den dog adresserer dilemmaet, om at Browns motiver kan være nok så rigtige, men hans metoder ikke.

    Her står især en som så ofte, lækkert spillende Olivia de Havilland, som garant for at man trods alt, tror på at filmen har haft et humant hjerte bag facaden.

    I hovedrollen fremtår Errol Flynn, som den historiske figur Jep Stuart, så derimod lidt vag. Samtidig kan det, set med dagens øjne, måske være svært at finde sympati for en helt, som vi dog skal indleve os i, der giver udtryk for, at det ikke er op til ham at vurdere om slaveri er forkert.

    Men ser man bort fra filmens minusser, så er den jævnt underholdende og med et lidt skarpere profil på karaktersiden, kunne den såmænd have været en virkelig god western. Men som den står nu, er den hurtigt glemt.

    Den får dog en forsigtig 7 rating, indrømmet nok også fordi jeg altid har elsket at se Errol Flynn på film. Også når hans karisma ikke får lov til at fylde nok.

     

    Bedømmelse: 7/10

    T. Nielsen 2-07-22 15:02

  • ★★★★★★0

    Grand Prix (1966)

     

    Det var efter sigende, John Frankenheimer’s bilsportsfilm her, der satte en stopper for motorsports- og bilentusiasten Steve McQueen’s drømmeprojekt med John Sturges som instruktør, også om formel 1.

    Om den kunne være blevet en bedre film, kan vi jo kun gispe om. Men at McQueen ville overstråle James Garner, der spiller en ledende rolle her, har jeg ingen tvivl om.

    Ikke fordi jeg ikke kan lide Garner. Synes blot og det har jeg egentlig altid syntes, han er en lidt kedelig flødebolleskuespiller.

    Hans rolle som den ikke altid sympatiske, men nok meget menneskeligt troværdige, væddeløbskører Pete Aron, byder da heller ikke på en performance der efterlader en med det store indtryk af karakteren.

    Dette må jeg så også tilskrive filmens manus, der mest byde på et lettere trivielt og fladt persongalleri. Heldigvis føles det aldrig helt firkantet og sort og hvidt. Men dramaet mellem løbene, fungerer kun momentvis.

    Det er i væddeløbsscenerne, at filmen fungerer bedst og wow, her fungerer den dæleme også. De er flotte. Ja, det er faktisk også flotte set med nutidens øjne. Sikken nogle optagelser og sikken en lyd.

    Det må have været vildt at se filmen i Cinerama, som den også blev præsenteret i, i sin tid. Det er både medrivende og ret underholdende (sagt af en, der ingen interesse har i motorsport) og så udstiller de på samme tid, kynismen i formel 1, uden egentlig at gøre det vilde dramatiske ud af denne morale. Der taler også billederne ofte for sig selv.  

     

    Bedømmelse: 7/10

    T. Nielsen 2-07-22 15:47

  • ★★★★0

    New Order (2020)

    Hvis Antonioni havde været i live. 

    Kompromisløs mexicansk/fransk film om, kort sagt, en verden i totalt moralsk forfald. En film, der må siges at være opslugt af sin egen nihilisme, så man skal nok have mave til den slags, men det er “smagfuldt” udført rent kunstnerisk og volden er ofte antydet. Ingen unødvendige tilsætningsstoffer. Vi ser “kun” et samfund langsomt gå op i limningen, men der gives ingen sløjfe på toppen. 1.22 min er nærmest for lidt, men med filmens intelligente tilgang savnede jeg intet. Elsker film, der ikke altid leverer de sædvanlige følelser. 

    “kun de døde har set enden på krigen”

    Trailer:

    www.youtube.com/watch

    9/10

    Babo 2-07-22 23:25

  • ★★★★★★1

    Top Gun: Maverick

    Det er lidt den samme historie som i den gamle Top Gun - bare bedre. De mange actionscener i luften er lidt det samme som i den gamle film - bare MEGET bedre. Tom Cruise selv spiller selvfølgelig den samme karakter, men denne gange langt mere nuanceret og dybfølt.

    Filmen starter glimrende og slutter fantastisk. Midten af filmen er måske lidt lang. Der er rigtig mange trænings-sessioner i luften, og udfordringen med action i luften er ofte, at det er svært at orientere sig ift. hvem der er hvor. Især når alle flyene er identiske. Der bruges også en del tid i selskab med Cruise og Jennifer Connelly. Selv om kemien mellem dem er god, så er det ikke en sidehistorie, der rigtig kommer nogen vegne. Det er den afsluttende mission, som alle sidder og venter på. Og den må siges at levere varen til UG.

    ★★★★½☆

    Enig!

    Wayne 3-07-22 06:24

  • ★★★★★★0

    Dansk film kommer generelt med nogle ret gode oplevelser.

    Onkel, Druk, Smagen af Sult, Dronningen, Holiday osv. og nu har jeg fået set lidt to nye film, som også er rigtigt gode:

    Venuseffekten, 9/10

    En ret atypisk dansk film, som har et flow, der bare glider i sit eget tempo. Det er utrolig dejligt at se på. Selvfølgelig er der en dramakurve, men ellers har den sit eget, dejlige tempo. Det er mennesker, der er, som de er, hvor det føles helt naturligt. Og så er Johanne Milland virkeligt god her. 

    Hvor Kragerne Vender, 8/10

    En måske lidt mere typisk film, men det er eddermame også en god historie. Irina/Laura vender hjem fra Københavns stilede forfatterliv til et meget traditionelt landsamfund. Det giver nogle gnidninger selvfølgelig. Filmen er god til at lade personerne være karikeret men samtidig skabe sympati. Jeg er enig med Moovys anmeldelse i, at den faktisk godt kunne have været lidt længere - jeg vil meget gerne høre mere om personernes baggrund. Der mangler også lidt mere "snakke-scener" - konflikterne bliver løst lidt hurtigt. Men - Hvor Kragerne Vender er endnu et godt eksempel på, at dansk film er et godt sted.

    ----

    Lidt mere om dansk film. Der er stadig de folkelige komedier - og måske har de gode dramaer altid været der, det er bare ikke dem, der får folk i biografen. Venuseffekten fik 15000 i biffen, Smagen af Sult 89000. Ternet Ninja 2, Druk og Retfærdighedens Ryttere fik 500000+ i biffen.

    Men de er altså derude - de gode danske film. På den anden side - hvorfor skulle de ikke være det? Jeg har hørt mange sige, at dansk film aldrig er godt, men jeg er dybt uenig. Der er meget samlebåndsarbejde med de samme skuespillere, jovist.

    Guldager 3-07-22 10:35

  • ★★★★0

    Enig!

    Jeg havde egentlig besluttet mig for IKKE at gide se Top Gun Maverick, eftersom jeg aldrig har haft et forhold til 1'eren.

    Men så kom mine to døtre hjem og sagde, at de havde set den nye og synes, at den er HELT fantastisk. Og de kan slet ikke huske at have set den første film. Ok - så var der vist ikke andet at gøre at tjekke den ud alligevel. Og det er jeg rigtig glad for at jeg fik gjort, mens den stadig gik i en stor sal.

    S. Rico 3-07-22 10:58

  • ★★★★0

    Night on Earth (1991)

    Jim Jarmusch har altid interesseret sig for kultur som nytteværdi for mennesket. Hans opgør mod det stereotype. Bedst illustreret i filmens “første afsnit” hvor vi møder en kvindelige Taxa, der drømmen om at være mekaniker. Glimrende spillet af Winona Ryder. Mens de andre 4 historier fra forskellige bydele rundet omkring i verden også har sine øjeblikke, så virkede de mindre godt på mig overordnet set. Særligt historien omkring Brooklyn, hvor vi møder en tysk taxa, der lige er ankommet til USA og åbenbart kunne få jobbet, selvom manden ikke kan køre. Men den historie, humoristisk som den var, afsluttes på en uvant trist måde. Men altså, en film i en film her, hvor Jarmusch mere er interesseret i at formidle et tema, fremfor at bringe lidt mere autencitet ind, men det er svært at være uenig i hans ofte udpenslede pointer, men det er gjort med glimt i øjet og fornøjelse. 

    7/10

    Babo 4-07-22 21:12

  • ★★★0

    Night on Earth (1991)

    Jim Jarmusch har altid interesseret sig for kultur som nytteværdi for mennesket. Hans opgør mod det stereotype. Bedst illustreret i filmens “første afsnit” hvor vi møder en kvindelige Taxa, der drømmen om at være mekaniker. Glimrende spillet af Winona Ryder. Mens de andre 4 historier fra forskellige bydele rundet omkring i verden også har sine øjeblikke, så virkede de mindre godt på mig overordnet set. Særligt historien omkring Brooklyn, hvor vi møder en tysk taxa, der lige er ankommet til USA og åbenbart kunne få jobbet, selvom manden ikke kan køre. Men den historie, humoristisk som den var, afsluttes på en uvant trist måde. Men altså, en film i en film her, hvor Jarmusch mere er interesseret i at formidle et tema, fremfor at bringe lidt mere autencitet ind, men det er svært at være uenig i hans ofte udpenslede pointer, men det er gjort med glimt i øjet og fornøjelse. 

    7/10

    Min rangering:

    1. Helsinki
    2. L.A.
    3. Paris
    4. Rom
    5. N.Y.

    Steffan Rasmussen 4-07-22 21:39

  • ★★★★0

    Min rangering:

    1. Helsinki
    2. L.A.
    3. Paris
    4. Rom
    5. N.Y.
    • L.A. 
    • Helsinki
    • Paris
    • Rom
    • N.Y

    Babo 4-07-22 21:49

  • ★★★★0

    Men min favorit taxa-chauffør er fortsat Fox i Collateral :)

    Babo 5-07-22 12:41

  • ★★★★0

    Gensyn med Night of The Living Dead. Det er lidt vildt hvor meget Romero har fået lov til her, taget tiden i betragtning. På mange måder gør den bare alting godt, anderledes og spændende. Home-invasion vil altid have en indbygget spændingsværdi og noget jeg holder nært. Jeg forhøjer med en enkelt karakter. 9/10. Muligvis også min favorit zombie film nu. 

    Men jeg skal lige have set/genset lidt flere fra instruktøren indenfor den næste tid. Jeg var egentlig lidt skuffet over Dawn of The Dead. 

    Babo 5-07-22 12:46

  • ★★★★★0

    Gensyn med Night of The Living Dead. Det er lidt vildt hvor meget Romero har fået lov til her, taget tiden i betragtning. På mange måder gør den bare alting godt, anderledes og spændende. Home-invasion vil altid have en indbygget spændingsværdi og noget jeg holder nært. Jeg forhøjer med en enkelt karakter. 9/10. Muligvis også min favorit zombie film nu. 

    Men jeg skal lige have set/genset lidt flere fra instruktøren indenfor den næste tid. Jeg var egentlig lidt skuffet over Dawn of The Dead. 

    Jeg er helt oppe på 10/10. Har set den mange gange, og det er bare en pisse modig og underholdende film med en benhård morale og slutning. Det er klart min favorit zombiefilm. I hvert fald af de mere seriøse af slagsen. Ellers er den muligvis overgået af Braindead (hvis man kan kalde den for en zombiefilm).

    David Lund 5-07-22 22:01

  • ★★★★0

    Jeg er helt oppe på 10/10. Har set den mange gange, og det er bare en pisse modig og underholdende film med en benhård morale og slutning. Det er klart min favorit zombiefilm. I hvert fald af de mere seriøse af slagsen. Ellers er den muligvis overgået af Braindead (hvis man kan kalde den for en zombiefilm).

    Night eller Dawn?

    Babo 5-07-22 22:26

  • ★★★★★0

    Night eller Dawn?

    Undskyld - Night! Dawn er fed men også lidt tung i røven.

    David Lund 5-07-22 23:03

  • ★★★★★0

    .

    Elwood 6-07-22 00:13

  • ★★★★0

    Undskyld - Night! Dawn er fed men også lidt tung i røven.

    Mangler halv time af Dawn. Blev for træt i går. Men fatter ikke jeg var skuffet i sin tid :)

    Night var jeg altid vild med, men to vidt forskellige film på en måde. 

    Babo 6-07-22 17:11

  • ★★★★0

    Dawn of The Dead (1978)

    Romeros andet kapitel er et sandt festfyrværkeri og gjorde vel meget af det tungeløft når det gælder om at bygge på og udvide sit eget univers. Det meste er sagt om denne, men synes alligevel jeg vil fremhæve filmens geniale setting (shoppingcenter) som bare fungerer så godt, som et metafor. På flere måder bygger den klogt videre på originalen og selvom denne er mere actionpræget, langt mere, så er plottet meget fint snævret ind til 4 karakterer. En smule mere karaktertegning her, hvilket håndteres godt med flere rolige passager. Men ellers fyldt med høj bodycout og selvom noget af det virker en smule dateret (blod og det blålige udseende) så fandt jeg alligevel zombier som flok, til trods for næsten ingen intelligens, mere skræmmende end det mere intelligente forsøg i moderne zombie film. Men Romero rammer også en skarpsindig humor, så selvom zombierne ofte er udstillet her, så er der en mening bag. Storartet underholdning. 

    9/10

    Babo 6-07-22 20:43

  • ★★★★★0

    Enig mht. Dawn! Så mangler du jo bare Day! For mig ryger de en enkelt karakter ned for hvert kapitel i de første 4, så jeg er betydeligt mere glad for Land end de fleste. De film Romero lavede efter Land bryder jeg mig dog ikke om.

    David Lund 7-07-22 07:22

  • ★★★★0

    Day har jeg pudsigt aldrig set. Og Crazies trænger til nyt syn. 

    Babo 7-07-22 09:31

  • ★★★★★0

    Day har jeg pudsigt aldrig set. Og Crazies trænger til nyt syn. 

    Den er low budget med en ret simpel setting og historie, men fungerer stadig glimrende =)

    David Lund 7-07-22 09:47

  • ★★★0

    Men min favorit taxa-chauffør er fortsat Fox i Collateral :)

    Ikke Travis Bickle eller for den sags skyld Korben Dallas?

    Steffan Rasmussen 7-07-22 21:44

  • ★★★★0

    Ikke Travis Bickle eller for den sags skyld Korben Dallas?

    Travis kunne godt, men der er noget ved Manns håndtering og Fox i rollen, som virkelig er mig godt. 

    Babo 7-07-22 22:18

  • ★★★0

    Ikke Travis Bickle eller for den sags skyld Korben Dallas?

    Korben Dallas bestemt - det er sgu også et mother fucking sejt navn :)

    bada boom, bada big bada boom :) 

    Gormanden 8-07-22 01:08

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen