"Thor: Love and Thunder" tordner stadig igennem ved billetlugerne

Marvels nyeste blockbuster har allerede indtjent 700 mio. dollars på verdensplan.

Ganske vist var vi ikke vanvittigt begejstrede for "Thor: Love and Thunder" her på Moovy, hvor vores chefredaktør, Nicki Jensen, betegnede MCU-filmen som en "skuffende uopfindsom superheltefuser".

Og i udlandet har anmeldelserne heller ikke just været prangende, men kritikernes skuffelse har altså ikke haft den store effekt på filmens succes ved billetlugerne. Variety skriver, at "Thor: Love and Thunder" for anden weekend i streg ligger øverst på USA's box office-podium.

Filmen har i skrivende stund indtjent 233 mio. dollars i USA og 479 mio. dollars i resten af verden – altså sammenlagt 712 mio. dollars.

Og det er vel at mærke blot et par uger efter filmens verdenspremiere. Til sammenligning indtjente den forrige Marvel-film om tordenguden, "Thor: Ragnarok", 854 mio. dollars i hele sin levetid tilbage i 2017. Begge film blev instrueret af newzealandske Taika Waititi ("Jojo Rabbit").

Læs også: Taika Waititi er helt klar på at lave "Thor 5"

Det er dog værd at bemærke, at "Thor: Love and Thunder" indtjente 13.8 mio. dollars i de amerikanske biografer i fredags – hvilket er et indtjeningsmæssigt fald på hele 80% i forhold til filmens indtjening på dens amerikanske premieredag forrige fredag. Førnævnte "Thor: Ragnarok" oplevede et finansielt dyk på blot 60% mellem sin første og anden fredag i de amerikanske biografsale for fem år siden.

Og mens flere medier havde spået, at "Thor: Love and Thunder" ville indtjene 55 mio. dollars i sin anden weekend i USA, så har filmen altså indtjent 10 mio. dollars færre end det estimat.

Hvorom alting er, så kan "Thor: Love and Thunder" – der angiveligt havde et budget på cirka 250 mio. dollars – udelukkende klassificeres som en finansiel succeshistorie, og derfor er det heller ikke noget under, at Marvel allerede har afsløret, at Thor vender tilbage i et fremtidigt MCU-projekt.

Herunder kan du i øvrigt se Moovy TV's "Thor: Love and Thunder"-interviews med Waititi og skuespillerne Natalie Portman og Tessa Thompson:

Kommentarer

"Thor: Love and Thunder" tordner stadig igennem ved billetlugerne

  • 0

    Snupper den måske når jeg genaktiverer mit Disney+ abonnement når næste omgang Star Wars indhold bliver frigivet engang til efteråret, men ikke før. Jeg er færdig med Marvel i biografen, måske lige med undtagelse af Guardians of the Galaxy.

    Johnny4218-07-22 16:16

  • 0

    Den var ganske underholdende! Jeg var positivt overrasket,.

    Specielt Bale viser at han endnu engang, er i en helt anden klasse end de andre skuespillere

    Dalgaard18-07-22 19:49

  • 0

    Jeg har svært ved at se nogle af de kommende MCU-film trække mig i biografen - så skal det i hvert fald være, hvis det kommende X-Men reboot mod forventning får rigtigt gode anmeldelser og bliver mindre fokuseret på Wolverine.

    Jeg har slet ikke overvejet at se Love and Thunder i biografen, selvom jeg er gammel Marvelfan og har været en temmelig loyal MCU-biografgænger.

    Slayer18-07-22 20:35

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen