Forum - Forum-tråd: What we saw

What we saw

  • ★★★★0

    The Lost Doughter (2021)

    Maggie Gyllenhaal debuterer her med et glimrende og modigt drama om moderskabets kompleksitet. Myten om de perfekte forældre eksisterer kun i Hollywood film, der pryder det glansbillede. 

    Hun holder forbavsende godt sammen på historien og disponerer sine virkemidler overraskende subtilt.

    Der er noget François Ozon over denne film. Noget ondt lurer lige om hjørnet, uden man sådan helt kan sætte fingeren på, hvad det er. Skiften mellem nutid og fortid er godt sat i scene og spilles af henholdsvis Colman og Buckley. Man kan med lidt god vilje spore få lighedstræk i ansigterne, men tror det giver mening på det tematiske plan om at se tilbage på sig selv, som en fremmed person. Særligt Colman er ret fantastisk må jeg sige, ligesom karaktertegningen er ganske sikker. 

    Lav du endelig flere film, Maggie!! 

    8/10

    Babo19-07-22 12:46

  • ★★★★0

    Harakiri (1962)

    Meget flegmatisk opbygget samurai-fortælling, der ikke vil være for alles smag. En tematisk flertydig film, hvor den på den ene side hviler på ære og traditioner begrebet, mens den på den anden side er et opgør mod disse, magtsystem og samfundsklasser. Hele tredje akt er simpelhen i sær klasse, både i kraft af enestående koreografi, men også framing. Duellen ude i naturen i blæst er mesterlig i al sin enkelhed og spiller mere på en sværdkamps taktiske mindgames end stort showdown. Jeg burde egentlig have elsket den første gang, men bedre sent end aldrig. Smuk, smuk s/h. 

    9/10

    Babo22-07-22 22:37

  • ★★★★★0

    Harakiri (1962)

    Meget flegmatisk opbygget samurai-fortælling, der ikke vil være for alles smag. En tematisk flertydig film, hvor den på den ene side hviler på ære og traditioner begrebet, mens den på den anden side er et opgør mod disse, magtsystem og samfundsklasser. Hele tredje akt er simpelhen i sær klasse, både i kraft af enestående koreografi, men også framing. Duellen ude i naturen i blæst er mesterlig i al sin enkelhed og spiller mere på en sværdkamps taktiske mindgames end stort showdown. Jeg burde egentlig have elsket den første gang, men bedre sent end aldrig. Smuk, smuk s/h. 

    9/10

    Jeg elsker den enormt! Det er en ren 10/10 for mig, og jeg har den faktisk helt oppe på en 5. plads over mine yndlingsfilm.

    Kruse22-07-22 23:01

  • ★★★★0

    Jeg elsker den enormt! Det er en ren 10/10 for mig, og jeg har den faktisk helt oppe på en 5. plads over mine yndlingsfilm.

    Tættere på 10 end 8. Havde sgu glemt meget af den, men står skarpt nu. 

    Babo22-07-22 23:07

  • ★★★★1

    The Gray Man

    Det holdt dæleme hårdt. Der er absolut intet, der gi’r mening og hele ensemblet er stort set spildt i et kæmpe miskmask af ligegyldigheder. Værst er en katastrofal klipning, der manisk springer rundt mellem landene, uden det er gjort elegant eller som en essentiel del af historien. Jeg kan på stående fod ikke komme på en dyrere produktion, hvor pengene har været mere skidt forvaltet. Den eneste formildende omstændighed er De Armas’ udseende. 

    2/10

    Babo23-07-22 11:03

  • ★★★★0

    Plus: ikke så tit jeg beklager mig over en PG-13, men det var så tydeligt filmen var skudt med dette i baghovedet. Man mærker slet ikke effekten af nedskydninger og når man oveni forsøger at kopiere koreografien fra John Wick, blandt andet, så virker det bare ekstra fesent. Men ja… sjældent har jeg set en så pisseligegyldig actionfilm og med 200 millioner dollars, burde man føle sig forpligtet og priviligeret til at levere bare lidt anstændighed. Godt håndværk kan for mig redde lidt, eller ofte en del faktisk, men jeg kan ikke komme på en mere røvsyg cinematografi på stående fod. Måske i Taken 3. 

    Babo23-07-22 11:29

  • ★★★★★0

    Det er et stykke tid siden sidst, at jeg har fået lavet en liste over de film og serier jeg har set, så nu kommer der lige en helt ny af slagsen. :)

    Film :

    • The In-Laws (2003) - 4/10
    • All We Had - 5/10
    • Caddyshack - 6/10
    • The Jerk - 6/10
    • Fletch - 7/10
    • Fletch Lives - 7/10
    • The Batman - 7/10
    • Petite Maman - 7/10
    • Peppermint - 7/10
    • Girlhood - 8/10
    • Mary Poppins Returns - 8/10
    • Modern Romance - 8/10
    • Lost In America - 8/10 
    • Thelma - 10/10 

    Tv-Serier :

    • Doctor Who : Eve of the Daleks - 5/10
    • Doctor Who : Legend of the Sea Devils - 8/10
    • Foyle's War : sæson 1-8, - 8/10
    • The Tourist : sæson 1 - 8/10

    NightHawk23-07-22 13:56

  • ★★0

    En af mine veninder var på besøg i dag og vi startede med den originale Nightmare Alley, som ingen af os havde set. Det var en ret god oplevelse, måske kunne der godt skæres lidt af spilletiden og Coleen Gray var ikke fantastisk, men det opvejede Helen Walker for, da hun var virkelig god og så ud som om, at hun var trådt direkte ud af Batman TAS i nogle scener (selvom det sikkert er omvendt).

    Så blev det til Double Indemnity, et gensyn for mit vedkommende og første gang for min veninde. Hun var mindst ligeså glad for den, som jeg er, så det var en god filmdag.

    NFT24-07-22 21:26

  • ★★★★0

    Lidt gys fra ferien:

    Vampyr (1932) 8/10

    The Banishing (2020) 6/10

    Saint Maud (2019) 8/10

    Sidstnævnte er i samme ånd som Hereditary og The Witch. Og endnu en lovende debutant. 

    Babo24-07-22 23:26

  • ★★★★★★0

    Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022) 

     

    Hører man til dem der stejler, når der er meget CGI i en film, kan man nok roligt springe denne to’er og endnu en film i rækken af Marvel produkter, over.

    Den er virkelig CGI tung og historien om en ung pige med evner til at springe mellem forskellige parallelle verdener og derfor jagtes for sine kræfter, den er vitterligt noget nonsens af rang.

    Men det sagt, så er der også noget smukt og i klimaks, noget rørende over historien, hvor The Scarlet Witch vil udføre onde handlinger for at opnå et liv med sine børn.

    Hun spilles hamrende godt af Elizabeth Olsen, der med enkle midler og alene med sine øjne kan signalere både sårbarhed og grusomhed på samme tid.

    Derudover så iscenesætter Sam Raimi virkelig dynamisk og tempofyldt, så man ikke når at sidde og tænke for meget over logikken når den fantasifulde farveladepalet foldes max ud.

    Hans baggrund i horrorfilm fornægter sig heller ikke. Der er scener, der næsten bliver en anelse gyserfilmsværdige. Men ellers er der flere gode scener, som en kamp med noder og melodier, eller en zombie Dr. Strange.

    I hovedrollen er Benedict Cumberbatch lidt vel stoisk, men han fylder kostumet ud og går igennem parolerne, så Strange bliver menneske nok og tilpas meget superhelt.  

     

    Bedømmelse: 7/10 

    T. Nielsen26-07-22 15:00

  • ★★★★0

    The Sadness (2021)

    Taiwansk zombie/pandemi film, der bestemt har sine momenter af ubehag og vil da også sige kvalmegrænsen overskrides et par steder. Men ultimativt føjes der ikke ret meget til denne genre, som der er lavet rigeligt af over årene - også bedre. Men væmmelig, det er den, også egentlig uden grund og blot for at være det i underholdnings navn. 

    6/10

    Babo27-07-22 23:09

  • ★★★★★★0

    The Dry (2020) 

     

    Australsk thrillerdrama, der fængede mig ret meget og egentlig stod til en pænt højere rating. Men mod slutningen synes jeg den mistede lidt troværdighed og samtidig, så var der ting i twisted jeg ikke forstod sammenhængen af.

    Det sidste er muligvis min egen skyld, men ikke desto mindre var det med til at trække en ellers virkelig solid fortælling ned.

    Jeg kan intet afsløre, om disse “svagheder”, uden at spoile plottet, så det vil jeg undlade. Men ellers sættes der en dvælende og som jeg ofte har set australske film været gode til, en dirrende stemning, i historien om kriminalassistenten, der vender hjem til et mindre samfund fra storbyen, for at deltage i en begravelse af en ungdomsven, der har været involveret i en familietragedie.

    Med sig slæber han på traumer og løgne, fra egen fortid. Hans møde med fortiden, fordomme og hemmeligheder, fører os med ind i et lokalsamfundet og dets befolkning og de ar der aldrig er helet. Det uden at der sker meget. Dramaet bæres mest af persongalleriet, anført af en habil præstation af Eric Bana i hovedrollen.  

     

    Bedømmelse: 6/10

    T. Nielsen28-07-22 11:54

  • ★★★★★★0

    Friday the 13th Part VIII: Jason Takes Manhattan (1989) 

     

    Jason vækkes atter til live, eller måske rettere til dåd via et strømkabel i søen, hvor han i forrige film blev trukket ned. Det får ham naturligvis i stødet, til atter at jagte især unge mennesker, som skal hakkes til kødfars. Denne gang kravler han ombord på et skib, fyldt med teenagere der fester mens de sejler mod New York.

    Ideen med en gal seriemorder ombord på en begrænset lokation som et skib, den er egentlig fin, til at skabe uhygge og spænding med.

    Desværre udnyttes præmissen dårligt. Der er stort set ingen opbygning til diverse mord. Jason dukker bare op, indimellem teleporterer han sig endda, gør sin ting, ikke engang særligt blodigt og så er vi videre til en ny “karakteropbyggende” scene, for så kort efter atter se ham slå til i en anden scene.

    Da vi endelig mod slut, i denne ofte cheesy franchise, ender på Manhattan, er der et par morsomt underholdende scener. Men de kan ikke trække det samlede indtryk op, af en produktion der er rigeligt meget en mindre kvalitativ metervare, der føles kedelig.

    Scoret af Fred Mollin er heller ikke så effektivt (selv om det naturligvis ofte kopier en del), som det Harry Manfredini har leveret til størstedelen af disse slasherfilm. Hans score har virkelig leveret varen ret overbevisende, generelt set.  

     

    Bedømmelse: 4/10

    T. Nielsen28-07-22 12:27

  • ★★★★★★0

    House of Gucci (2021) 

     

    Den gamle mester Ridley Scott iscenesætter teknisk sikker og i en velkendt dynamisk stil, i dette drama omhandlende Gucci familien (dem med taskerne).

    På den måde er man underholdt og især synes jeg at Lady Gaga lyser overraskende godt op. Resten af castet, såsom Adam Driver og Al Pacino har selvsagt stærke karismaer, men må altså tage til takke med at stå lidt i skyggen, hvor især Driver falder lidt igennem.

    Men historien og Scott’s iscenesættelse forekommer mig også lidt rutinepræget og jeg mærker ikke et hjerte bag eller en film drevet af passion eller lyst.  

     

    Bedømmelse: 6/10

    T. Nielsen29-07-22 08:15

  • ★★★★★★0

    Jason Goes to Hell: The Final Friday (1993) 

     

    New Line Cinema overtog her franchisen fra Paramount, der havde produceret alle de forrige film i serien. Lidt mærkeligt måtte New Line dog ikke bruge navnet “Friday The 13th” i deres film. Det var stadig under Paramount ejerskab.

    Uanset, så tages filmene i en lidt anden retning og man kan faktisk diskutere om man måske synes det er en rigtig Friday eller Jason film.

    Men personligt blev jeg altså virkelig godt underholdt, af en film der bød på langt mere gore og bodyhorror end jeg tidligere havde set i serien. Dette tilsat utallige optrin, det ene mere skørt eller underholdende end det andet.

    Historien tages ikke direkte op fra den forrige, der egentlig også blev afrundet (hvad der så er sket flere gange), men starter med en ung kvinde der ankommer til en hytte i Crystal Lake, hvor Jason venter og ihh så gerne vil hakke hende til kødfars. Derfra går fortællingen helt amok, for at toppe med at Jason’s hjerte kravler op i en kvindes underliv og han bliver genfødt.

    Det er lige så skørt som det lyder og jeg forstår såmænd godt, at mange fans af serien ikke var tilfredse med dette vanvids take på Jason og serien generelt.  

     

    Bedømmelse: 7/10

    T. Nielsen29-07-22 08:48

  • ★★★★★★0

    Jason X (2001) 

     

    Morderen Jason fryses ned, men ikke uden at have lavet kødfars først. Mange år ude i fremtiden, ankommer et rumskib til en nu ubeboelig jordklode og finder ham. Han tages med, men allerede inden han er tøet op, forsætter han sin lille hobby med at hakke mennesker i mindre stykker.

    Det lyder måske sjovt, med en Jason i rummet. Desværre er det ikke meget man får ud af ideen. Man kunne leve med de svage effekter, hvis forsøget på at lave en “Alien” med Jason der lurer i rumskibets mørke gange, det var spændende, sjovt eller bare lidt mere underholdende.

    Men nedslagtninger er monotone og fantasiløse og forsøget på at fortælle en historie føles selv for serien, lidt flad. Jeg sad i hvert fald og småkedede mig i flere perioder.

    Havde denne ikke, modsat de forrige film, været en sci-fic gyser, så havde jeg næppe husket ret meget af den og kan sige, at jeg faktisk så den, da den udkom i sin tid, men der var ingen genkendelse af noget i filmen, andet end at den foregik i rummet.  

     

    Bedømmelse: 4/10

    T. Nielsen29-07-22 09:54

  • ★★0

    Jason X er fandme nice.

    NFT29-07-22 09:56

  • ★★★★0

    Tager du Freddy vs Jason med?

    Babo29-07-22 09:56

  • ★★★★★1

    Jason X er fandme nice.

    Enig!

    David Lund29-07-22 11:16

  • ★★★★★★0

    Tager du Freddy vs Jason med?

    Ja og remaket også. 

    T. Nielsen29-07-22 11:16

  • ★★★★★★0

    Jason X er fandme nice.

    Enig!

    Hvad er det der er så “Nice” ved den? Er den bedre i øvrigt, ifølge jer, end de andre film i serien? Jeg synes det eneste der gør den skiller sig ud eller er noget særligt, det er at den foregår i et rumskib. Derudover er der ikke meget blod og bare bryster over den. Synes sgu den var en bet kedelig. Jeg kunne langt bedre lide forrige film. Den var åndssvag dumsjov.

    Hvordan vil i rangere og evt. rate filmene? Kunne være lidt sjovt at se:)

    T. Nielsen29-07-22 11:29

  • ★★★★★0

    Hvad er det der er så “Nice” ved den? Er den bedre i øvrigt, ifølge jer, end de andre film i serien? Jeg synes det eneste der gør den skiller sig ud eller er noget særligt, det er at den foregår i et rumskib. Derudover er der ikke meget blod og bare bryster over den. Synes sgu den var en bet kedelig. Jeg kunne langt bedre lide forrige film. Den var åndssvag dumsjov.

    Hvordan vil i rangere og evt. rate filmene? Kunne være lidt sjovt at se:)

    Det ville kræve et gensyn af dem alle (som jeg egentlig gerne snart vil), at give dem en grundig og retfærdig anmeldelse samt rangering. Men mine favoritter er at finde rundt omkring i de første 7 film. Jason Goes To Hell er den jeg mindst kan lide, og Jason X er så dejlig åndssvag, at den placerer sig lige under favoritterne som en 7/10’er. Hele præmissen med nedfrysning, i rummet i fremtiden og slutningen hvor han bliver en cyborg er fee! Og pacingen er stram, og de mange referencer, gør den til en værdig afslutning på franchisen synes jeg. Men helt klart - den kunne godt have haft mere kreative mord og flere bare bryster. Så havde den muligvis været den bedste film af dem alle =)

    David Lund29-07-22 19:13

  • ★★★★★★0

    Det ville kræve et gensyn af dem alle (som jeg egentlig gerne snart vil), at give dem en grundig og retfærdig anmeldelse samt rangering. Men mine favoritter er at finde rundt omkring i de første 7 film. Jason Goes To Hell er den jeg mindst kan lide, og Jason X er så dejlig åndssvag, at den placerer sig lige under favoritterne som en 7/10’er. Hele præmissen med nedfrysning, i rummet i fremtiden og slutningen hvor han bliver en cyborg er fee! Og pacingen er stram, og de mange referencer, gør den til en værdig afslutning på franchisen synes jeg. Men helt klart - den kunne godt have haft mere kreative mord og flere bare bryster. Så havde den muligvis været den bedste film af dem alle =)

    Mange af de ting du nævner, lyder også godt, på papiret. Starten og netop cyborg Jason er da også højdepunkter. Jeg tog desværre bare mig selv i at sidde og småkede mig dele af forsøget på et Alien afkog. Det burde have fungeret sjovere (imo). Jeg blev i hvert fald nok lidt skuffet, nu her hvor jeg har prøvet at gense hele serien med “nye” øjne og lade min smag for det lidt cheesy stå fremme. 

    Pacingen tænkte jeg ikke specielt over, men det da måske korrekt at filmen ikke brugte meget tid på noget “overflødigt”. Det synes jeg nu også andre af filmene har “klaret” på samme niveau. 

    De mange referencer du nævner, tænker du da på serien selv eller til andre film? 

    Alle hader Jason Goes To Hell. Jeg fatter det ikke. Den er mig virkelig fjollet og med en del herlig gore. Der er Jason X ret fattig. Den er i det hele taget ret mild egentlig? 

    Tak for svar. Ser frem til du genser dem og smider et par ord/ratings;)

    T. Nielsen29-07-22 19:55

  • ★★1

    Hele præmissen med nedfrysning, i rummet i fremtiden og slutningen hvor han bliver en cyborg er fee! Og pacingen er stram, og de mange referencer, gør den til en værdig afslutning på franchisen synes jeg. Men helt klart - den kunne godt have haft mere kreative mord og flere bare bryster. Så havde den muligvis været den bedste film af dem alle =)

    Just præcis.

    NFT29-07-22 20:03

  • ★★★★0

    Raiders of The Lost Ark (4K, stream)

    Ovenud tilfredstillende transfer, som jeg har set meget frem til. Den gør alle de rigtige ting i forhold til give billedkvaliteten et løft, men uden at fjerne originalkildens kendetegn. Flot brug af HDR og aldrig har indys læderjakke været så detaljerigt. 

    Men ellers fortsat et perfekt sommer/action/eventyr, hvor action bare er så god som det kan gøres. Ser man den lige efter The Gray Man, så kurerer man sig selv hurtigere :)

    Vil for mig altid være KLART den bedste i serien. Måske ser jeg de andre i 4K, men er ikke SÅ begejstret, måske på nær del 3, som er hæderlig. 

    Babo30-07-22 15:42

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen