Podcast: Fem til fredag #18 - De 5 bedste Stephen King-filmatiseringer

Gyserlegenden Stephen King fylder 75 år og i den anledning hylder Moovy Podcast forfatterens mange fortællinger.

I sidste uge bød Moovy Podcast på et nyt kalenderafsnit i samarbejde med den aarhusianske biograf Øst for Paradis, hvor kunstbiografens Cinemateket-visninger bød på lidt af hvert.

Her kan man bl.a. opleve Brian De Palmas fortolkning af Stephen Kings "Carrie" som en del af programmet. Og hvilken oplagt mulighed for Moovy Podcast til at kigge nærmere på den legendariske gyserforfatter, der tilmed kan fejre 75-års fødselsdag den 21. september!

I anledning af jubilæet kigger værterne, Joachim Jelle og Mikkel Abel, derfor nærmere på gyserlegendens mange bøger – især dem, som er blevet lavet om til film. Bliver det de klassiske storværker, som finder vej til top 5, eller er værterne gået helt andre veje?

HØR OGSÅ: MOOVY & ØST FOR PARADIS PRÆSENTERER: DETTE SKAL DU SE I SEPTEMBER! (M. RIKKE JOHNSEN)

Toplisten byder på store og små filmatiseringer, som leverer alt fra forbandelser, hjemsøgte hoteller og varulve ttil en lidt for dedikeret fan.

Joachim har også skrevet speciale om gyserlegenden i søgen på svar efter, hvorfor Stephen King er så evigt populær. Det lægger op til en diskussion om uhygge, hvad der skræmmer os, og hvorfor store navne som John Carpenter og David Cronenberg har taget Kings historier til sig.

Traditionen tro skal der også rundes nogle bobler i form af alle de værker, der ikke kom med på listen. Her er der masser af tvivlsomme direct-to-dvd titler, alverdens (mini)serier og en vis "Sleepwalkers", der begejstrer.

Vi lyttes ved!

Moovy Podcast kan høres, hvor du normalt lytter til dine podcasts, såsom iTunes, Podimo, Spotify, Anchor, Castbox, Pocket Casts m.m.

Hvis du bruger en anden afspiller, kan du abonnere via vores RSS-link.

Kommentarer

Fem til fredag #18 - De 5 bedste Stephen King-filmatiseringer

  • 1

    'Doctor Sleep' og 'Stand By Me' ligger i min Top 5.

    Største skuffelse, uden sammenligning, var 'Dark Tower'. Der var virkelig tale om at ødelægge oplægget...

    TheRealLukeSkywalker 9-09-22 13:10

  • ★★0

    Dolores Claiborne og IT 1990, er blandt mine favoritter.

    Doctor Sleep og Dark Tower, skuffede fælt.

    Kan derudover også ret godt lide Misery, og.miniserien Langoliers.

    Ryder666 9-09-22 13:21

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen