Forum - Forum-tråd: Madtråden

Madtråden

  • ★★★★★★0

    Jeg har nu altid elsket dijon, især når jeg bruger det i kold kartoffelsalat. Så er det en nydelse at slikke skeen :)

    Åh ja:)

    T. Nielsen11-09-22 19:36

  • ★★0

    Men jeg har for nylig fundet ud af, at sennep er en rigtig god smagsgiver i maden

    Sennep kan så mange tricks der virkelig kan sætte smæk på smagen, prøv den i

    • Pølsehorn 50/50 med ketchup
    • Brunsovs til hakkebøf eller lign.
    • Dressing, ketchup sennep cremefraiche, hvis du kommer lidt paprika i er det til rejecocktail, hvis du kommer lidt hakkede syltede agurker og worcestershire er de næste Fars Nylon (1000 island)
    • Æggesalat
    • toast med skinke/ost

    HelmerJ12-09-22 07:26

  • ★★★★★★0

    Sennep er en menneskeret! 

    davenport12-09-22 19:59

  • ★★★★0

    Sennep er en menneskeret! 

    Men sød sennep er klammo...

    chandler7512-09-22 20:03

  • ★★★★★★0

    Det kommer helt an på hvad man bruger det til.... ;)

    davenport12-09-22 20:03

  • 0

    En god fransk dijon er altid godt til mange forskellige ting 

    Kiyonji12-09-22 20:12

  • ★★0

    Til middag stod den på Tom Yum nudelsuppe med wonton, det var sgu lækkert.

    Til aften varme toast en med ost, salami og en med ost hamburgerryg.

    Ryder66612-09-22 20:16

  • 0

    Sennep kan så mange tricks der virkelig kan sætte smæk på smagen, prøv den i

    • Pølsehorn 50/50 med ketchup
    • Brunsovs til hakkebøf eller lign.
    • Dressing, ketchup sennep cremefraiche, hvis du kommer lidt paprika i er det til rejecocktail, hvis du kommer lidt hakkede syltede agurker og worcestershire er de næste Fars Nylon (1000 island)
    • Æggesalat
    • toast med skinke/ost

    Jeg fandt en opskrift på sennepsbøffer i fad, og det må jeg prøve når oksekød igen er til at betale. Det andet du lister op kommer jeg nok aldrig til at lave.

    Jeg bruger bare en gemen taffelsennep. Det tænker jeg er godt nok til madlavning. Jeg har prøvet at smage på det direkte fra glasset og der holder jeg mig nok bare til ketchup... 

    Popeye12-09-22 20:51

  • ★★0

    Det var også bare for at vise hvor forskellige ting sennep kan passe med, især hvis man bruger devisen, præcist nok til man ikke smager det.

    Ang taffelsennep er det måske den bedste middelgrund at stå på, sammen med en dijon. Hvis sennep bliver alt for smart i smagen, kan det ligeså meget begrænse anvendelses mulighederne. 

    HelmerJ13-09-22 07:30

  • 1

    Honey mustard dressing, eller honning sennep som det nok lidt ucharmerende hedder på dansk, er min yndlingsdressing og blot endnu eksempel hvor du kan bruge sennep. Endda uden at det er stærkt. Det sørger honningen for at reducere 

    Kiyonji13-09-22 07:55

  • ★★★★★★1

    Jeg er godt nok udfordret på min faglighed i det nye arbejde. De laver overhovedet ikke mad. Det hele er fra frost. Selv suppe er fra Mou, frosset. Der kommer dagligt færdiglavet "mad" fra et centralkøkken. Det kan så godt være der skal koges kartofler, men de kommer fra en vacuumpose. 

    De fleste kolleger er gamle damer, der er så forbandet fastgroet i deres rutiner, at de nægter at høre på nyt. Jeg fik fx. lov at bage rundstykker, selv om vi havde dem på frost. Jeg slog dejen op dagen før til koldhævning, og da jeg kom næste morgen (en time før normal tid), havde den ældste af damerne sat alle tre ovne i brug, så jeg ikke kunne komme til. 

    Dem der er progressive, er desværre i undertal, og følger de andres rutiner.

    Og det går langsomt. Så uendelig langsomt. Alle farer rundt, fordi de har så travlt, men der er ikke noget, der i det mindste minder om travlt. Vi er 14 ansat til 90 beboere, og jeg vil vove at påstå, at hvis jeg havde travlt og bestemte selv, ville jeg kunne nå alt det arbejde fucking selv. Især når man slet ikke laver mad???

    Jeg har jo fået lov til at færdigøre min uddannelse på stedet, da jeg mangler 10 uger på skole, og dem tager jeg til januar og frem. Og så skal der satme ruskes op i kommunen. Det ligner ikke noget, at vi skal behandle vores ældre med så lidt værdighed. Der skal sgu da dufte af flæskesteg og rødkål på et plejehjem.

    Jeg skriver en jobbeskrivelse til kommunen efter nytår, hvor jeg tænker på en konsulentrolle, for at få gang i gryderne igen. Andet giver overhovedet ikke mening.

    davenport13-09-22 19:25

  • ★★★★★★0

    Den mindste bestilte medister, og det er kun ham og jeg der skal have mad, så den var solgt. Jeg har fået lavet en lækker brun sovs, og så masser af kogte grøntsager og hjemmesyltet agurkesalat og rødbeder til.

    davenport14-09-22 17:33

  • ★★★★★★0

    Skal lave mad til en 70års i dag. Det skal nok blive hyggeligt. Har min datter med til servering for første gang. Det glæder jeg mig til :)

    davenport17-09-22 08:13

  • ★★★★★★0

    Ser Masterchef - De Unge Talenter. De har lige lavet Pad Krapow, så det bliver aftensmaden i aften.

    Guldager17-09-22 09:04

  • ★★★★0

    Jeg har fundet ud af, at Wolt bringer ud i kolonien. Det kan godt blive farligt...

    I går bestilte jeg for første gang i måske 20 år McD. Det var sku lidt en flad fornemmelse.

    chandler7517-09-22 12:48

  • ★★★★0

    Jeg har fundet ud af, at Wolt bringer ud i kolonien. Det kan godt blive farligt...

    I går bestilte jeg for første gang i måske 20 år McD. Det var sku lidt en flad fornemmelse.

    Jeg brugte Wolt ret meget i nogle år (primært lige efter vores første unge blev født og have kolik), men nu koster levering 69kr for næsten alle restauranter jeg kan bestille fra, og det er jeg sgu for nærig til at give.

    dyg17-09-22 13:14

  • ★★★★0

    Jeg brugte Wolt ret meget i nogle år (primært lige efter vores første unge blev født og have kolik), men nu koster levering 69kr for næsten alle restauranter jeg kan bestille fra, og det er jeg sgu for nærig til at give.

    Ja, ok, så må det være, fordi de ligger langt væk?

    Jeg skulle give 29 kr. for levering for McD. Eller rettere - jeg har gratis levering første måned, så jeg gav ingenting. Tilgengæld gav jeg 40 kr. i drikkepenge, nu hvor jeg slap for fragten.

    Det virker dog lidt underligt, at man skal angive evt. drikkepenge inden man modtager maden...

    chandler7517-09-22 13:24

  • ★★★★0

    Ja, ok, så må det være, fordi de ligger langt væk?

    Jeg skulle give 29 kr. for levering for McD. Eller rettere - jeg har gratis levering første måned, så jeg gav ingenting. Tilgengæld gav jeg 40 kr. i drikkepenge, nu hvor jeg slap for fragten.

    Det virker dog lidt underligt, at man skal angive evt. drikkepenge inden man modtager maden...

    Jeg har 2.5km til nærmeste mcd, og det koster 59 eller 69.

    dyg17-09-22 14:28

  • ★★★★★★0

    Det blev lige lidt nemt til aften, så vi skal bare ha en flæskestegssandwich. Mine svær ser ud til at blive sprøde, så det skal nok blive lækkert.

    davenport17-09-22 17:53

  • ★★0

    Har droppet alle de der udbringningsfirmaer da de stjæler overskuddet fra leverandøren.

    Weird_J17-09-22 18:00

  • ★★★★★★0

    Jeg droppede pad krap og bestilte pizza i stedet...

    Guldager17-09-22 18:13

  • 0

    Vi har ikke Wolt men har så til gengæld Uber og Bolt. De tager dog også normalvis fragt men har også altid nogle fragtfrie leveringer på bestemte butikker. Derudover kører de ofte kampagner da de konkurrerer med hinanden præcis som med deres taxikørsel 

    Kiyonji17-09-22 18:41

  • ★★★★★★0

    Synes sgu min mesters nye steds brunch lyder lækker. 8 serveringer til 350,- er jo heller ikke galt:

    www.facebook.com/photo/

    davenport17-09-22 19:17

  • ★★★0

    Uber er jo kendt for at drive pirattaxavirksomhed og er heldigvis ikke tilgængelig i Danmark.

    Ville have lavet medister med brun sovs og kartofler, men det gider jeg ikke rode med alligevel. Det må blive i morgen.

    Aranyhajú Nyárszépe17-09-22 19:24

  • 2

    Uber er jo kendt for at drive pirattaxavirksomhed og er heldigvis ikke tilgængelig i Danmark.

    Ville have lavet medister med brun sovs og kartofler, men det gider jeg ikke rode med alligevel. Det må blive i morgen.

    Bortset fra at de har taxikørekort, har taxilicens og skal køre med deres licens synlig for kunden.  Nogle har så også cvr nummer hvis de har deres eget selskab ellers kan du køre for nogle som har det. Mange af dem kommer faktisk fra taxiselskaber og er skiftet fordi Uber og Bolt tilbyder bedre forhold hvor de selv bestemmer hvor meget de vil arbejde og ikke er tvunget til faste vagter. Dem jeg har snakket med har haft vagter på 12-13 timer i træk.

    Så de konkurrerer på samme vilkår som de etablerede taxifirmaer. De er bare i stand til at gøre det billigere. 

    Her er i øvrigt alle kravene for at blive Uber fører : www.uber.com/se/sv/drive/requirements/

    Dette er dog nok mere en politisk diskussion end en diskussion om mad

    Kiyonji17-09-22 20:08

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen