Forum - Forum-tråd: Madtråden

Madtråden

  • ★★★★★★0

    Bortset fra at de har taxikørekort, har taxilicens og skal køre med deres licens synlig for kunden.  Nogle har så også cvr nummer hvis de har deres eget selskab ellers kan du køre for nogle som har det. Mange af dem kommer faktisk fra taxiselskaber og er skiftet fordi Uber og Bolt tilbyder bedre forhold hvor de selv bestemmer hvor meget de vil arbejde og ikke er tvunget til faste vagter. Dem jeg har snakket med har haft vagter på 12-13 timer i træk.

    Så de konkurrerer på samme vilkår som de etablerede taxifirmaer. De er bare i stand til at gøre det billigere. 

    Her er i øvrigt alle kravene for at blive Uber fører : www.uber.com/se/sv/drive/requirements/

    Dette er dog nok mere en politisk diskussion end en diskussion om mad

    Situationen er slet ikke det samme i DK

    Men apropos madudbringning: jeg har ikke noget imod McD, men det bliver ret hurtigt slattent, så kunne ikke forestille mig at få det udbragt. Jeg undgår også helst McDrive af samme grund. 

    Asiatisk mad (mest risretter) og sushi egner sig bedst til udbringning, synes jeg. Pizza bliver også lidt kedeligt. Vi bor selvfølgelig også lidt væk fra gode steder, der bringer ud.

    Guldager17-09-22 21:19

  • 0

    Situationen er slet ikke det samme i DK

    Det er så en helt anden snak

    Kiyonji17-09-22 22:12

  • ★★★★0

    Situationen er slet ikke det samme i DK

    Nej, situationen er selvfølgelig noget anderledes, efterom DK ikke har Uber… :-)

    chandler7517-09-22 22:19

  • ★★0

    Nej, situationen er selvfølgelig noget anderledes, efterom DK ikke har Uber… :-)

    Vi havde dog, hvilket nok er hvad Guldager tænker på, da chaufførerne vist bl.a. ikke havde erhvervskort. Jeg kan ikke dog ikke huske sagen, da det aldrig var noget der interesserede mig.

    NFT17-09-22 22:40

  • ★★★0

    Der er en lang række krav til taxakørsel, der skal sikre både passageren og chaufførerne. Dem kunne Uber i hvert fald ikke leve op til da de var her i landet, men udsatte chaufførerne for lønpres og social dumping. Uber betalte i øvrigt heller ikke skat, men benyttede sig af skatteskjul.

    Til morgenmad: Fire Hotdogs med ristede løg og agurkesalat.

    Aranyhajú Nyárszépe18-09-22 06:48

  • ★★★★★★1

    Det blev Pad Krapow i dag - eller det var nok ikke. Jeg kunne ikke finde thai basilikum, og krapow betyder thai holy basil. Anyway - det var meget nemt at lave, så det kommer også med på rotationen.

    Jeg overvejer dog at begynde på hydroponisk dyrkning indendørs, men ved ikke lige helt, hvor jeg har plads til det. Tænker thai basilikum, mynte, basilikum, koriander, oregano og rosmarin.

    Guldager18-09-22 19:28

  • ★★★★0

    Jeg kunne ikke finde thai basilikum, og krapow betyder thai holy basil

    De fleste kina-butikker plejer ellers at have det på frost.

    dyg18-09-22 20:38

  • ★★★★★★1

    De fleste kina-butikker plejer ellers at have det på frost.

    Der er ca 10 km til en asiatisk butik herfra. Men kan selvfølgelig bare bestille det online

    Guldager18-09-22 21:26

  • ★★0

    I aften kommer den til at stå på marinerede svinekoteletstrimler i sur/sød sovs og kinakålsalat med peanutdressing

    HelmerJ20-09-22 10:27

  • 0

    Fik en sandwich fra Subway hvilket jeg ikke har fået længe og fandt så ud af at de ikke længere har honey oat i deres sortiment.

    Hvilket brød?

    - Honey Oat

    Den har vi ikke længere

    - I har den ikke længere !! Ok, men så tager jeg fuldkorn i stedet for

    R.I.P. Honey Oat 

    Kiyonji20-09-22 14:46

  • 0

    Dagens frokost blev knækbrød og hummus. Simpelt, sprødt og delikat.

    ZimaBlue20-09-22 16:46

  • ★★0

    Maden i aftes tog lidt en drejning og endte med at blive en luksus udgave af Onkel Bens sur sød

    Havde lidt konsistens problemer med min peanut dressing, så den bliver til noget andet i aften

    HelmerJ21-09-22 07:06

  • ★★0

    I aften står den på pastaskruer, med svitsede bacontern og pizza sauce.

    Mums

    Ryder66623-09-22 18:11

  • ★★★0

    Til morgenmad: Lasagnette. Det er fuldkornsudgaven fra Knor. Selvfølgelig lavet med massere af margarine og så bruger jeg Goudaost.

    Aranyhajú Nyárszépe24-09-22 05:56

  • ★★★0

    Er gået i gang med bagningens ædle kunst. Er ved at lave en Chokoladekage. Opskriften har jeg fundet i et blad kaldet "Glad For Mad", som engang er kommet som tillæg til ugebladet Søndag (køb det mandag). Det ser lækkert ud, så er meget spændt på resultatet.

    Til aften laver jeg Svensk pølseret med Caralina Reaper. Kartofler er kogt og står til afkøling. Skal på arbejde i morgen og så er der nok til frokost. Kagen tager jeg også med og afprøver på mine kollegaer.

    Aranyhajú Nyárszépe24-09-22 15:04

  • ★★★0

    Nå, den kage kom så ikke til at se lige så godt ud som på billedet, men har smagt på kagebundene og slikket skålen med frosting. Så ved at den nok skal smage godt. Det er dog ikke sådan lige til at transportere den, så ender nok med invitere nogen forbi til kaffe og kage her hos mig selv.

    Aranyhajú Nyárszépe24-09-22 19:05

  • ★★0

    Til aften fik jeg mørbradgryde med ris.

    Det er nogle år siden jeg har fået det.

    Og nej, det var ikke færdigret

    Ryder66624-09-22 19:43

  • ★★★★★★0

    Den stod på en quickie-ret i dag:

    Stegte nudler med grøntsager vendt i en blanding af soja, fiskesauce, brun farin og lime, blandet med hakket peanuts og scramble eggs. Well - jeg glemte at scramble æggene, så det blev en flået omelet, der kom over i stedet...

    Jeg kommer ikke chili i retten pga. konen og sønnike, så dryssede med den stærke flydende chili til mig selv.

    Guldager27-09-22 20:34

  • ★★0

    I aftes stod den på

    8 skiver flæsk af svin skåret i brede flade tern,

    marineret i

    • 2tsk sukker
    • 2tsk salt
    • 1tsk msg
    • 1spsk soja
    • 1knust jumbohvidløg
    • 3skiver ingefær
    • 1spsk ristet sesam olie

    Kødet blev stegt på medium varm sauterpande med lidt smør til det var mørk karamelliseret og taget af panden, på pande kom så 400g kejerhatte i tykke skiver brunet i smør og hvidpeber, 2 mellem løg i både til de var klaret, tømte panden igen og lavede sovs i fedtet af

    • 1 toppet spsk peanutbutter
    • 2spsk ahornsirup
    • saft af ½ citron
    • 4spsk soja
    • en rød chili i skiver
    • ca en dl ingefær skåret i tændstikker, 

    Da det var kogt ind til en samlet masse blev tyndet med 0,5l kogende vand med en grønsags bouillon, til slut kom kød, kejserhatte og løg tilbage i sauterpanden, sammen med kogte ægnudler og ½kinakål i strimler og det hele blev vendt sammen

    Det blev top lækkert 

    I aften gentager jeg det hele med ekstra flæsk og uden kejserhatte (løb tør), tilføjelser i aften knust peanuts og ristet sesam frø

    HelmerJ29-09-22 09:28

  • ★★★★★★0

    Det lyder sgu lækkert, Helmer. Det blev ikke for sødt?

    ----

    Det blev persiske frikadeller med shirazi-salat, yoghurt-dip og hjemmebagt fladbrød med dukkah.

    Frikadellerne smagte fint nok, men de var meget bløde i det.

    Shirazi-salaten er meget standard: finthakket tomat, agurk, forårsløg, mynte og persille med lime og olie over, men virkelig god.

    Jeg er dog mest imponeret over, at sønnike spiste det hele. Måske han ikke er så kræsen alligevel. 

    Guldager29-09-22 20:21

  • ★★0

    Jeg gentog med de overnævnte modifikationer retten plus ekstra kinakål og ½ mængde nudler og det var lignende success.

    Det var i den sødlige ende men i balance, tror det var fordi det blev stegt længe ved moderat varme at dybden i karameliseringen, ingefær, citron og hvidpeber holdte det godt i skak

    HelmerJ30-09-22 09:34

  • ★★★0

    Skal på overarbejde i aften. Der var snak om at firmaet ville give pizza, men vi havde nærmest eksplosionsagtig brand i går, så fik ikke rigtigt fundet muligheden for at få spurgt. Derfor har jeg købt en færdigret fra Føtex med Kartoffelmos og mørbradgryde. Så må tage den med hjem igen til natmad, hvis der skulle dukke pizza op. 

    Aranyhajú Nyárszépe30-09-22 11:47

  • ★★★0

    Der var Pizza!!

    Spiste så hotdogs til natmad, så napper den der mørbradgryde nu her til morgenmad.

    Aranyhajú Nyárszépe 1-10-22 07:28

  • ★★★★★★0

    Jeg går lidt rundt og lørdagshygger. Er ved at koge en fond på okseben og lave en grydefuld svampeconfit. Og så skal jeg have noget okse i sous vide omkring kl. tre. Laver også nogle bløde løg og noget flødekartofler senere. Kødet skal spises med en kraftig tyttebærsovs. 

    davenport 1-10-22 13:44

  • ★★★★★★0

    Har tømmermænd i dag, så den står på Bones i aften - hvilket godt kan blive lidt hårdt med alle de børn...

    Guldager 1-10-22 13:59

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen