Forum - Forum-tråd: Den politiske tråd

Den politiske tråd

  • ★★★0

    Og så er der i øvrigt lige Putin…

    Gormanden23-10-22 16:17

  • ★★★0

    Og så er der i øvrigt lige Putin…

    Jo, men han har jo været her hele tiden :)

    gi-jones23-10-22 23:00

  • ★★★0

    Jo, men han har jo været her hele tiden :)

    Joh :) men Bolsonaro er jo også ved magten pt. 

    Gormanden24-10-22 17:50

  • ★★★2

    Med valg til fordel for nyfascisten Meloni og Onkel Xi udvides det apokalyptiske felt.

    Dolphinfriendly24-10-22 21:18

  • 0

    Jeg har længe stoppet med at følge med i politik i Italien. Vi har et fantastisk land på mange områder. Fremragende mad, arkitektur og vejr. I min tid har vi dog ikke haft ordentlige politikere. Så derfor gider jeg slet ikke at følge med, da de altid bare vælger en eller anden cirkusklovn. Dem jeg kender er også ligeglade med politik efter årtier med dårlige politikere. Mange stemmer i trods. Det er lidt ligesom "Den her politiker fungerer så lad os prøve med den her for at se om det bliver bedre." Derudover er de blevet overladt til sig selv af EU i forhold til imigration fra især mellemøsten og Afrika, hvor de blot har fået at vide at de må klare sig selv. Det er noget som er et stort politisk emne og som de får point for.

    Men det er og bliver fortsat et bureaukratisk rod at bo i landet. Så er det godt at du altid kan ordne tingene på den italienske måde. Der er ingenting penge ikke kan klare. Omend det er lidt nemmere i syd end i nord.

    Kiyonji24-10-22 22:56

  • 2

    Jeg kan i øvrigt anbefale dokumentaren The Edge of Democracy, som netop omhandler Brasliens horrible politiske landskab. Bestående af korruption og underminering af demokratiet. 

    Kiyonji24-10-22 23:21

  • ★★★0

    Jeg kan i øvrigt anbefale dokumentaren The Edge of Democracy, som netop omhandler Brasliens horrible politiske landskab. Bestående af korruption og underminering af demokratiet. 

    Tak, den kommer på listen :)

    Gormanden25-10-22 07:13

  • ★★★★★★2

    Lula vandt i Brasilien. Så må vi se om Bolsanero følger ord op med handling og sætter militæret ind. Der er en ret reel risiko for militærkup i Brasilien.

    Guldager31-10-22 05:53

  • 1

    Lula er kun minimalt bedre. En gennemkorrupt politiker. Brasilien er et skønt land men deres politikere er langt fra skønne. Og i de fleste tilfælde nogen som ikke respekterer demokratiet 

    Kiyonji31-10-22 08:25

  • ★★★★★★3

    Lula er kun minimalt bedre.

    Men han respekterer regnskoven og klimaet, hvilket er et globalt problem. 

    Guldager31-10-22 09:46

  • 1

    Men han respekterer regnskoven og klimaet, hvilket er et globalt problem. 

    Det er det han siger at han gør og er gået på valg på, da der er stemmer i det. Jeg er ikke så sikker på at han bryder sig særligt meget om det. Han har trods alt fældet mindst ligeså meget regnskov senest han var præsident.

    Det er som at vælge mellem pest og kolera. Der findes ingen gode politikere i Brasilien og har vel knap gjort det siden de blev fri for militæret 

    Kiyonji31-10-22 14:44

  • ★★★★★★2

    Han har trods alt fældet mindst ligeså meget regnskov senest han var præsident.

    Nej da

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Deforestation_of_the_Amazon_rainforest

    Guldager31-10-22 15:14

  • 1

    I sin første periode som præsident fældede han mere end den nuværende regering. Sidenhen fandt han ud af at der var masser af stemmer hos de yngre vælgere og stoppede så og fældte meget mindre. Han fremstår som en grøn politiker men tvivler på han er det. Du ved ikke hvad du får med ham.

    Det kan så til gengæld være bedre end det du har nu, hvor du ved at du i hvert fald får en der tænker mere på Brasiliens økonomi end på klimaet.

    Det meste politik sker i trods og der er Lula det eneste alternativ til Bolsonaro. Så må de bare håbe at han ikke stjæler fra statskassen igen og giver til hans venner. De har godt nok ikke været alt for heldige med deres præsidenter de seneste år.

    Enten er de korrupte og bryder loven eller også er de narcissister som gør hele verden til deres fjende. En gang i mellem en blanding af begge dele. Det er desværre ret symptomatisk for Latinamerika.

    Kiyonji31-10-22 15:38

  • ★★★★★★0

    Jeg kan godt mærke, at jeg er lidt rusten hvad angår brasiliansk politik...

    davenport31-10-22 16:25

  • ★★★★★★1

    Jeg er heller ikke så meget inde i brasiliansk politik, men jeg havde indtrykket af, at både nationalt og internationalt, var Lula populær. Og at hans korruptionanklage der gjorde, at Bolsanero vandt forrige valg var falsk.

    Lidt hurtig internet research ser ud til, at Lula faktisk er den bedste præsident, Brasilian har haft - men også at der virkelig ikke er særlig stor konkurrence om den post.

    Guldager31-10-22 16:43

  • ★★★★1

    Mine brasilianske venner er eksternt glade for valget, men det er jo naturligt med det alternativ, der var.

    dyg31-10-22 19:52

  • ★★★★1

    Nå, jeg ændrede mening, så det blev ikke Liberal Alliance. Jeg syntes, de har været lidt for pop-smarte på det seneste med deres leflen for de helt unge og idol-dyrkelsen af Alex Vanopslaugh (selvom begge dele giver god mening i jagten på stemmer). Derudover irriterer det mig, at deres eneste bud på en løsning på klimakrisen er at bygge atomkraftværker i Danmark.

    Så for tredje folketingsvalg i streg blev det Konservative. Så håber jeg bare, at de får skiftet Pape ud efter valget - helst med Mette Abildsgaard.

    chandler75 1-11-22 15:51

  • ★★4

    Altså, LA mener jo ikke kun at vi skal bygge atomkraftværker, de mener også at vi skal sidde med hænderne ï skødet og håbe på at teknologien kan fikse, evt. også at markedet lige fikser, det vil sige de samme firmaer som aktivt har forurenet i årtier og det der er værre.

    Så ikke specielt konstruktivt.

    NFT 1-11-22 15:54

  • ★★★★★★3

    Så er der sat X. Det blev et personligt kryds ved Benny Dall fra Enhedslisten. Det er første gang jeg har stemt så rødt til et folketingsvalg, men jeg er træt af, at det altid er de rige, der flyder ovenpå. Jeg er måske ikke enig i alt hvad partiet mener, men de er der for de svage, og det er det der betyder mest for mig. Karl M. er stolt! :)

    davenport 1-11-22 15:58

  • ★★1

    Jeg er måske ikke enig i alt hvad partiet mener, men de er der for de svage, og det er det der betyder mest for mig. Karl M. er stolt! :)

    Daddy Karl, om jeg må be'.

    NFT 1-11-22 15:59

  • ★★★★★★0

    Sorry, Che ;)

    davenport 1-11-22 16:05

  • ★★★★★3

    Jeg går altså også meget op i klimapolitikken, og netop derfor har De Konservative slet ikke været med i overvejelserne =)

    David Lund 1-11-22 16:21

  • ★★★★0

    Jeg går altså også meget op i klimapolitikken, og netop derfor har De Konservative slet ikke været med i overvejelserne =)

    Er der andre blå partier, du mener, går mere op i klimapolitikken?

    chandler75 1-11-22 16:30

  • ★★★★★1

    Er der andre blå partier, du mener, går mere op i klimapolitikken?

    Ambitionsniveauet er så lavt hos de blå partier, at det er lidt svært at sammenligne. Kristendemokraterne måske?

    David Lund 1-11-22 16:35

  • ★★★★2

    Ambitionsniveauet er så lavt hos de blå partier, at det er lidt svært at sammenligne. Kristendemokraterne måske?

    Så vidt jeg ved, står følgende partier bag klimaloven om at reduceret CO2-udslippet med 70 %...?

    Socialdemokratiet, Radikale, SF, Enhedslisten, Alternativet, Venstre, Konservative, DF.

    chandler75 1-11-22 16:53

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen