Efter verdenspremieren: "Black Panther: Wakanda Forever" hyldes som Marvels mest rørende film

Marvel-fortsættelsens modtagelse har været overvældende positiv.

I går aftes, amerikansk tid, blev verdenspremieren på "Black Panther: Wakanda Forever" afviklet i Los Angeles.

Og selvom det bestemt ikke er usædvanligt, at inviterede gæster udtrykker stor begejstring ovenpå en glamourøs gallapremiere, så er reaktionerne på de sociale medier alligevel iøjnefaldende imponerende. Det rapporterer Variety.

Chadwick Boseman, der spillede Black Panther i flere Marvel-film, døde for to år siden i en alder af blot 43 år efter en fire år lang kamp med tyktarmskræft. Og jvf. folks kommentarer efter verdenspremieren på "Black Panther: Wakanda Forever" er det sikkert og vist, at Bosemans tragiske død ikke blot har sat sit præg på filmen, men at den også står tilbage som en følelsesladet cadeau til den afdøde Oscar-kandidat.

Varietys egen journalist, Clayton Davis, skriver bl.a., at "Black Panther: Wakanda Forever" er "en smuk hyldest til Chadwick Boseman," og at ekstrascenen efter filmens rulletekster er decideret lamslående.

Se også: En ny panter slår fra sig i traileren til Marvels "Black Panther: Wakanda Forever"

Et andet stort, amerikansk filmmedie, The Hollywood Reporter, skriver, at "Black Panther"-fortsættelsen er "Marvels mest dybfølte og kraftfulde film hidtil," og at den derudover skruer ned for det humoristiske blus i forhold til flere af Marvels nyere opusser.

En anden filmkritiker, Orlando Maldonado, påpeger, at filmen udviser en "modenhed og seriøsitet", som man sjældent har oplevet i Marvels MCU-film.

Steven Weintraub fra Collider anerkender, at førstehåndsindtryk efter verdenspremierer ofte er utroværdigt positive, men han skriver samtidigt, at filmen vitterligt er "en fantastisk fortsættelse og en blændende film. Dine tårer kommer til at lække."

Langt flere kommentarer kan læses hos Variety, men alle er tilsyneladende enige om, at "Black Panther: Wakanda Forever" er en enormt rørende film, som derudover byder på imponerende action, stærkt skuespil og mægtig musik af svenske Ludwig Göransson, som vandt en Oscar for sit score til den første "Black Panther".

Vi menige, dødelige biografgængere i Danmark får lov til at se "Black Panther: Wakanda Forever" fra og med den 10. november.

Kommentarer

Efter verdenspremieren: "Black Panther: Wakanda Forever" hyldes som Marvels mest rørende film

  • 0

    Så traileren for den i biografen. Ikke fordi den fortalte voldsomt meget, men godt så det ud. Det kan alt andet lige, ikke blive ringere end 1. omgang Wakanda

    Ronni Pedersen27-10-22 13:02

  • ★★★0

    Er ikke den store Marvel fan, men jeg kommer højst sandsynligt til at se denne i biffen da jeg er nysgerrig efter at se hvordan Marvel vil håndtere tabet af Chadwick Boseman.

    Essal27-10-22 13:54

  • 0

    Den skal være bedre end 1’eren for at hive mig i biffen. 

    Sichlau27-10-22 14:27

  • ★★1

    Jeg betegner traileren til Black Panther: Wakanda Forever, som noget af det bedste Marvel har produceret i år, så det er selvfølgelig ikke overraskende at høre.

    Man kan ikke lave så mesterlig en trailer ud fra dårligt materiale!

    Jeg er SÅ klar!

    The Paki Don27-10-22 18:32

  • ★★★1

    Man kan ikke lave så mesterlig en trailer ud fra dårligt materiale!

    Der har da været masser af misvisende trailere gennem årene. Trailere der så fantastiske ud, men så viste selve filmen sig ikke at være møj' værd.

    Jeg går ud fra du specifikt henviser til den første teaser trailer for Wakanda Forever, som da bestemt er visuelt flot og stemningsfuld, men den fortæller egentlig ikke noget om selve handlingen. Jeg føler stadig ikke jeg har nogen idé om hvad Wakanda Forever faktisk omhandler.

    Min frygt kunne være at Marvel ikke har en stærk historie, da deres hovedrolleindehaver pludselig er død, og så har de bevidst prøvet at skjule det element med en visuelt flot men også meget intetsigende trailere. Det synes jeg faktisk at begge trailere har været for denne film.

    I bedste tilfælde er Wakanda Forever en oprigtig hyldest til Chadwick Boseman. I værste tilfælde er det ren penge spekulation pakket ind i falsk medmenneskelighed og Bosemans eftermæle skal bruges til at skrabe ekstra penge ind i kassen. Jeg tror ikke at Disney er hævet over den slags spekulation for at være ærlig. 

    Jeg håber jeg tager fejl. De første anmeldelser kunne tyde på at Marvel måske har lavet en film, der faktisk har bare en lille snert af et bankende hjerte bag MCUs ellers kolde, kyniske og blankpolerede ydre.

    Håber at jeg får en oplevelse ulig noget af det andet MCU har budt på indtil videre. Håber at det er lavet ud fra et oprigtigt ønske om at hylde Bosemans minde og ikke lugter bare den mindste smule af kynisk spekulation.

    Essal27-10-22 18:49

  • ★★1

    Essal, jeg var også usikker på, om jeg skulle komme med så kontroversiel en holdning, fordi der findes MASSER af lortefilm med fede trailers. DCEU med Zack Snyder i spidsen er indbegrebet af den problematik.

    Men netop med det i tankerne, så mener jeg specifikt Black Panther: Wakanda Forever og ikke film i det hele taget, fordi jeg er fuldstændig enig med dig. :-)

    Ift. alt det andet, så nej, jeg tror på, at Marvel faktisk oprigtigt holder af Chadwick Boseman og ikke blot fra et økonomisk aspekt. Velvidende at de kan være utroligt spekulative og reaktionære, som de f.eks. var ift. James Gunn og hele Tweet-affæren der. 

    The Paki Don27-10-22 19:08

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen