Forum - Forum-tråd: Madtråden

Madtråden

  • ★★★0

    Jeg laver det samme til natmad til hverdag. En færdigret og en pose wokgrøntsager. Skal jeg rigtigt forkæle migselv, hakker jeg en pølse i. Dagens færdigret var spagetti bolognese. 

    Aranyhajú Nyárszépe16-11-22 00:57

  • ★★★★★★0

    Jeg smagte Facon i går. Den lader vi lige stå. (Jeg finder i øvrigt selv ud)

    davenport17-11-22 05:52

  • ★★★★0

    Har en culotte i sous viden og en omgang flødekartofler i ovnen.

    dyg18-11-22 16:14

  • ★★★★★★0

    Hvor længe gir du den?

    davenport18-11-22 16:58

  • ★★0

    Brugsen havde tilbud på en pose med 20 stk æbleskiver, til 10kr, så det står menuen på i aften. Dog ikke 20 men 6 stk plus hindbærsyltetøj

    Ryder66618-11-22 17:42

  • ★★★★0

    Hvor længe gir du den?

    Det der lige passede, da jeg ikke har været hjemme hele dagen. Det blev lige omkring 8 timer ved 56.5, hvilket passede perfekt til den kvalitet, og vores temperament.

    dyg18-11-22 18:46

  • ★★★★★★0

    Det blev ret simpelt i dag. En gang arrabiata med frisk pasta. 

    Lavede bare en simpel arrabiata med chili, tomatpure, løg, peberfrugt og en smule salt og sukker. Masser af god parmesan til selvfølgelig.

    Brugsen havde tilbud på en pose med 20 stk æbleskiver, til 10kr, så det står menuen på i aften. Dog ikke 20 men 6 stk plus hindbærsyltetøj

    Du kan da ikke blive mæt af 6 æbleskiver?

    Guldager18-11-22 20:04

  • ★★0

    Det blev ret simpelt i dag. En gang arrabiata med frisk pasta. 

    Lavede bare en simpel arrabiata med chili, tomatpure, løg, peberfrugt og en smule salt og sukker. Masser af god parmesan til selvfølgelig.

    Du kan da ikke blive mæt af 6 æbleskiver?

    Nej, det fandt jeg ud af....varmede istedet 12, og så kunne jeg blive mæt.

    Ryder66618-11-22 21:04

  • ★★★★★★0

    Skal stå for et lille julearrangement næste søndag med den nærmeste familie, 6 voksne, 2 børn, 1 baby.

    Det bliver til:

    • Makrelsalat - for børnenes skyld
    • Fiskefilet
    • Torskesalat
    • Pil-selv-rejer (skal lige overveje om jeg vil pille dem på forhånd...)
    • Røget fisk fra fiskehandleren og en citrondressing
    • Laksetærte
    • Æbleskiver

    Æbleskiver tager lidt tid at lave, har kun 1 pande (støbejern selvfølgelig!), men det er dæleme lækkert med hjemmelavede æbleskiver!

    Guldager19-11-22 14:54

  • ★★★★0

    Har lige black fridayet mig til en ny røremaskine, en Ankarsum. Og jeg overvejer at købe en instant pot pro, ved dog ikke hvor meget jeg vil få den brugt.

    dyg19-11-22 15:16

  • ★★★0

    Æbleskiver tager lidt tid at lave, har kun 1 pande (støbejern selvfølgelig!), men det er dæleme lækkert med hjemmelavede æbleskiver!

    Ellers har Brugsen tilbud. Det er også meget nemmere.

    Aranyhajú Nyárszépe19-11-22 20:01

  • ★★★★★★0

    Ellers har Brugsen tilbud. Det er også meget nemmere.

    Ja, men slet ikke ligeså sjovt eller godt :)

    Guldager19-11-22 20:40

  • ★★★★★★0

    Har lige lavet en bearnaiseessens, så jeg kan ha noget stående. Synes sgu det er for dyrt i de der små glas, når det koster ca. det samme selv at lave en hel liter, samt at det tager 5 minutter.

    davenport20-11-22 12:15

  • ★★★★★★0

    Sous vide spørgsmål...

    Hvis man skal lave steg af forskellig art - flæskesteg, cuvette, kalvefilet etc. til 8 personer, hvor stor et kar skal man så bruge?

    Og med en sous vide stav, skal man så have et kar til eller kan man bruge en stor gryde i stedet?

    Thermomixeren er rigtig god til sous vide, men kan ikke lave til meget mere end 4 personer, så jeg overvejer at købe en stav.

    Jeg har en 15 liters gryde - jeg tænker, at det er rigeligt til en stor flæskesteg, så jeg vil egentlig helst nøjes med en stav uden kar til.

    Guldager20-11-22 15:41

  • ★★★0

    Sous vide spørgsmål...

    Hvis man skal lave steg af forskellig art - flæskesteg, cuvette, kalvefilet etc. til 8 personer, hvor stor et kar skal man så bruge?

    Og med en sous vide stav, skal man så have et kar til eller kan man bruge en stor gryde i stedet?

    Thermomixeren er rigtig god til sous vide, men kan ikke lave til meget mere end 4 personer.

    Jeg har tre forskellige størrelser kar, hvor jeg bare bruger den nødvendige størrelse fra gang til gang. Men 95% af det jeg laver kan være i den mindste, som er 10 liter (mener jeg - måske hedder den 11L?).

    Jeg har også en 20L og en 28L, men den største har jeg kun brugt til for eksempel en hel brisket. Og der havde jeg 2 sous vide stave i, fordi jeg var i tvivl om én kunne klare at holde vandmængder ved rette temperatur.

    Culotter, flæskestege og så videre har indtil videre stort set altid kunne være i den lille. Men hvis du skal lave til 8 personer vil jeg anbefale en tand større. Altså en 20L. Det kan langt de fleste sous vide stave også klare :-)

    Du kan i øvrigt sagtens bruge en stor gryde. Men den skal alligevel være af en anseelig størrelse til 8 personer. Husk på, at staven tager en del af pladsen :-)

    Edit: karrene har den fordel at være firkantede. Det gør det nemmere at udnytte rummålet. Og har som regel et låg, der har en udskæring til sous vide staven. På en gryde skal du selv have gang i en løsning med film eller lignende. De der isoleringskugler, man kan købe, har jeg kun hørt forholdsvis skidt om. Og især ved langtidsforberedelse er det en rigtig god ide at holde på damp og varme :-)

    HonoDelLoce20-11-22 15:43

  • ★★★★★★0

    Nå - fandt ud af det - køber denne, når jeg konen kommer hjem og kan huske vores login :)

    shopping.coop.dk/vare/steba-sous-vide-stick-sv100-pro-til-30-liter/4011833301888

    Guldager20-11-22 15:54

  • ★★★★★★0

    Du kan i øvrigt sagtens bruge en stor gryde. Men den skal alligevel være af en anseelig størrelse til 8 personer. Husk på, at staven tager en del af pladsen :-)

    Jeg tænker, at hvis jeg skærer stegen over i to, så kan de ligge ved siden af hinanden.

    Guldager20-11-22 15:55

  • ★★0

    I weekenden lavede jeg kærnemælksmarineret kyllingebryst snitter, dobbelt paneret og frittet, det blev sgu ikke til UG.

    Kyllingen blev lagt i marinaden da den stadig var ½ frossen, selvom det havde lag i marinaden i 6 timer på køkkenbordet var der stadig let dødsstivhed da det blev vendt først i mel, så æg og panko. Jeg havde natron i både marinaden og i melet, så det puffede for så vidt fint, men det ville ikke binde ordenligt på kødet. Jeg havde også problemer med at holde temperaturen oppe den olien selvom jeg lod den komme op i temp imellem batchs. 

    Udover kødets lidt lemfældige var resten af måltidet godt, min KFC sovs (korean fried chicken) spillede max. Jeg havde også lavet ranch dressing af CF38%, mayo og kærnemælk med hvidløg persille purløg og dild, den gik fantastisk til bagekartoflerne. 

    HelmerJ21-11-22 08:45

  • ★★★★★★1

    I anledning af julemandens ankomst, havde vores lokale Rema hyret en pølsevogn. Så fik lige en ristet HD eller to, samt en julemedister med rødkål. Drengene var med, så aftensmaden var gratis i dag :D 

    davenport25-11-22 17:25

  • ★★★★0

    Går så småt i gang med at lave julesmåkager i dag. Laver en ordentlig portion dej til fedtebrød, og smider hovedparten af det i fryseren.

    Regner med, at der skal laves fedtebrød, vaniljekranse, pebernødder, jødekager og måske finskbrød i år.

    dyg26-11-22 12:47

  • ★★1

    Til aften stod den på Roastbeef med bagekartofler, hvidløgsflute , rosiner og feta ost. Det var dælme længe siden jeg har fået roastbeef, men det var velsmagende. Jeg åd to portioner, så jeg er godt mæt nu

    Ryder66626-11-22 20:22

  • ★★0

    I dag stod den på Fru Winckelmann burger på Jacobs i Skagen. 

    MadMartigan26-11-22 20:54

  • ★★0

    I dag stod den på fru Winckelmann burger på Jacobs i Skagen. 
     
    Grillet bøf af 200g. krogmodnet, hakket oksekød serveret i brioche-bolle med spejlæg, sprød bacon, Karl Johan-dressing, hjemmelavede ristede løg, økologisk GouDan-ost samt tomat og salat. 

    Serveret kl. 17 til landskampen på storskærm, med en Brooklyn east india pale ale. 

    Det var virkelig godt.

    MadMartigan26-11-22 20:53

  • ★★★★★★0

    Hamborgryg, flødekartofler og ærter i smør og maldon-salt. Kun en gæst i dag, meget usædvanligt..

    davenport27-11-22 17:44

  • ★★★★★★0

    Jeg er i gang med at planlægge nytårsmenu. Det må gerne være noget, der kan laves lidt i forvejen. Der kommer 8 voksne.

    Det bliver en smule klassisk - men har lidt bruge for hjælp til dessert.

    1. forret

    Torsk med jomfruhummerbisque, jordskokkepure og ristede hasselnødder - i bunden af tallerken kommer der pure, hasselnødder ovenpå, torsken ovenpå og så hældes der bisque ved siden af. Burde lave en grøn olie af en art til også, og køber nok nogle æblechips til at toppe med.

    ----

    2. forret

    Ærtesuppe med jomfruhummer og champagne - fordi jomfruhummerne fra 1. ret skal selvfølgelig også bruges!

    .----

    Hovedret:

    Oksemørbrad (sous vide, selvfølgelig), portvinsauce, bagte kartoffeltårne med Bacon, syltede svampe og karamelliserede løg - mørbraden bliver placeret oven på de karamelliserede løg, bagte kartoffeltårne til den ene side og de syltede svampe placeret flot rundt omkring - saucen hældes over ved bordet rundt om mørbraden.

    ----

    Dessert:

    Chokoladekage med hvid chokolademousse og nøddeknas, hindbærsirup og vanilieis - jeg laver en halvkugle af isen - en slags dome om man vil - og kommer hindbærsiruppen strategisk rundt omkring på tallerkernen. Men jeg er lidt i tvivl om isen. En vanilieis slår jo aldrig fejl, men vil der være en mere spændende is? Jeg overvejede også en kokosis og ananassirup, men ved ikke om det så passer til kagen...

    Guldager27-11-22 18:10

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen