Moovy TV: Bag om "En forunderlig verden" med Disney-filmens Oscar-belønnede skabere

Holdet bag "Big Hero 6" og "Raya og den sidste drage" taler med os om eventyr, animation, Dennis Quaid og "Flugt".

I dag inviterer de danske biografsale os ind i "En forunderlig verden" – Disneys nyeste animationsfilm, som bærer originaltitlen "Strange World", er netop udkommet.

"Strange World" er først og fremmest en kulørt og tempofyldt cadeau til de kulørte pulp-magasiner og eventyrlige sci-fi-film fra 50'erne og 60'erne, som filmmagerne voksede op med – men den er også en meget nutidig fortælling om familierelationer og kampen for at redde klimaet.

På den originale lydside finder vi bl.a. Dennis Quaid og Jake Gyllenhaal, som spiller far og søn for anden gang ovenpå "The Day After Tomorrow", og her spiller de hhv. eventyreren Jaeger Clade og hans søn, farmeren Searcher Clade, der rejser til et forunderligt, underjordisk univers for at redde deres verden på overfladen.

Se også: Moovy TV: "Luca": Sådan laver man en Pixar-film

Og vi har talt med filmens instruktør (Don Hall), producer (Roy Conli) og manuskriptforfatter (Qui Nguyen), som bl.a. har store Disney-film som "Big Hero 6", "Raya og den sidste drage" og "Klokkeren fra Notre Dame" på CV'erne.

Vi diskuterer bl.a. filmens muntre relation til flere af det 20. århundredes store sci-fi-film, og vi taler også om historiens centrale temaer, indspilningen af replikkerne under pandemien og d'herrers tanker om den danske "Flugt", som dystede mod flere Disney-film under årets Oscar-show.

Som sagt kan "En forunderlig verden" ses i de danske biografer nu, og vores indslag om filmen kan du se her:

Kommentarer

Bag om "En forunderlig verden" med Disney-filmens Oscar-belønnede skabere

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen