Forum - Forum-tråd: Madtråden

Madtråden

  • ★★★★★★0

    Ved nærmere eftertanke skal de to første retter nok byttes om...

    Guldager27-11-22 18:10

  • ★★★★★★0

    Men jeg er lidt i tvivl om isen. En vanilieis slår jo aldrig fejl, men vil der være en mere spændende is? Jeg

    Desserten bliver minitærte med hvid chokolade-ganache og en hindbær-rosen-sorbet samt en tuiles af en art til.

    Guldager27-11-22 19:48

  • ★★0

    en syrlig æblesirup? Det passer fantastisk til chokolade og kokos syntes jeg

    HelmerJ28-11-22 06:57

  • ★★0

    I går blev det en rødkarry af svinemørbrad, porre, gulerod, æbler, hvidløg, kokosmælk, rødkarry røget paprika og knuste korianderfrø, smagt til med sort eddike, serveret med ris og blommechutney

    HelmerJ29-11-22 06:50

  • ★★0

    I aften står den på flæskesteg med mos.

    Kan ikke så godt lide almindelige hvide kartofler, så mos er et udmærket alternativ.

    Ryder66630-11-22 20:02

  • ★★★★★★0

    Nu du har snakket om, at du ikke er den store gourmet, så prøv at købe Remas andesovs på glas og basér din sovs på den. Bare hæld svinejuicen fra stegen i, et dash fløde, godt med ribsgelé og du har en sovs, som kan fugte enhver trusselette ;D 

    davenport 1-12-22 05:43

  • ★★★★★★3

    Har lavet en suppe, som jeg tager med på arbejde i morgen. Lidt for at være flink, lidt for at vise mine kolleger, at man kan lave mad på andre måder. Jeg stegte fx. medister i går, og de var lidt i panik over, at jeg puttede sukker på pølsen (pun intented). De havde aldrig hørt om dét lille trick. Jeg bruger mange ting, som de næsten går i panik over, men når de så smager, så er sagen en anden. Nu er de begyndt at spørge mig til råds, og det er jo dejligt. Der er bare en kæmpe forskel på ernæringsassistent og kok. Jeg har forstået, at man skal hade hinanden pga. fag, men det ser jeg nu ingen grund til. Tvært imod kan vi lære en masse af hinanden. Jeg lærer meget om dosering og tilgangen til at lave ældre-mad, og jeg lærer dem mad-tricks. Det går egentlig meget godt, selv om det har taget noget af en kamp at nå hertil. 

    Suppen er i øvrigt 6 porre og 4 rød peber, en masse krydder, sennep, honning, tyttebær og en håndfuld røgede mandler. Da det hele var stav blended, puttede jeg en masse confiterede svampe i som overraskelser :) (Den smager fucking godt, og der er ikke brugt salt, dyr eller mælkeprodukter!) 

    davenport 1-12-22 19:25

  • ★★0

    Nu du har snakket om, at du ikke er den store gourmet, så prøv at købe Remas andesovs på glas og basér din sovs på den. Bare hæld svinejuicen fra stegen i, et dash fløde, godt med ribsgelé og du har en sovs, som kan fugte enhver trusselette ;D 

    Tak for tippet....det eneste der kan gå til hvide kartofler, er, hvis de er overdynget med en lækker brun sovs.

    Ryder666 1-12-22 19:49

  • ★★★★★★0

    Der er bare en kæmpe forskel på ernæringsassistent og kok

    Er nysgerrig: hvor meget lærer en kok om sundhed og korrekt ernæring?

    Guldager 2-12-22 06:10

  • ★★★★★★0

    Jeg kunne godt tænke mig at lave en bisque på jomfruhummerhaler dagen før nytår og så bruge kødet dagen efter...Men kan pillede jomfruhummerhaler holde sig 1-1,5 døgn på køl?

    Og hvad hvis jeg vakuumpakker dem? Eventuelt med citron og lime og så bruge dem til ceviche?

    Guldager 4-12-22 15:25

  • ★★★★★★0

    Tror ikke du skal vakuumere dem, og cevice skal gøres umiddelbart, ellers bliver de overtilberedt. Jeg vil sige højst 10 minutter i væsken. Og de kan sagtens holde sig. Brug evt. hansker, så du ikke påfører bakterier. 

    davenport 5-12-22 06:57

  • ★★★★0

    Fik en Instant Pot Pro i gave i går, så i dag vil jeg lave en omgang tryk-kogt barbacoa i en chipotle sauce til vores Tortilla Tuesday.

    dyg 6-12-22 12:45

  • ★★★★★★0

    Jeg ændrer lidt på min forret til nytår til en hapser. Smørristet brød med avocadocreme og jomfruhummer. Så skal vi ikke have to supper og jeg skal lave lidt mindre.

    Jeg kan lave langt det meste i god tid, så jeg ikke skal stå i køkkenet hele d. 31.

    Guldager 7-12-22 06:25

  • ★★★★★★0

    Kom til at købe en chokoladetempereringsmaskine :)

    Guldager 7-12-22 15:21

  • ★★★★★★2

    Altså en gryde?

    davenport 7-12-22 18:42

  • ★★★★★★0

    Altså en gryde?

    Nej, sådan en her: www.kitchenone.dk/produkt/staedter-elektrisk-chokoladesmelter/

    Så kan den holde temperaturen.

    Det er helt sikkert ikke et essentielt stykke køkkenværktøj :)

    Guldager 7-12-22 19:19

  • 0

    Det er vel hverken værre eller bedre end de knallerter der køber en sous vide...?

    Popeye 7-12-22 19:36

  • ★★★★★★0

    Det er vel hverken værre eller bedre end de knallerter der køber en sous vide...?

    Hvorfor er man så en knallert?

    Jeg spørger, fordi jeg selv har en sous vide stav ;)

    Men har generelt også alt muligt køkkenudstyr, jeg ikke bruger så ofte. En slowjuicer, en spiralizer, gasbrænder, røgmaskine, pastamaskine og andre ting...

    Guldager 7-12-22 19:44

  • 0

    Det var mest en stikpille til kommentaren om at det bare var en gryde. Mange af de køkkenmaskiner man kan købe i dag, kan man jo sagtens undvære og de fleste har nok allerede et alternativ i køkkenet der kan bruges til opgaven. 

    Jeg har eksempelvis i mange år levet uden en opvaskemaskine og det gik fint, men det er da rarere med en maskine til at vaske op med. 

    Jeg har selv lige købt en halvdyr røremaskine i det tilfælde af at jeg skulle finde på at bage boller... I øvrigt så har jeg selv en sous vide på ønskelisten - er dog meget i tvivl om hvilken en jeg skal have. 

    Popeye 9-12-22 14:36

  • ★★★★★★0

    Du kan også bruge en røremaskine til andet end at bage boller. :) Dressinger, mayo, fars og når den er lidt dyr, så er der nok en kødhakker med?  Tatar? Just sayin´. 

    Mht. sous vide er det nok lidt lige meget, bare den kan holde temperatur med decimaler. Men du skal også ha en vakuumpakker, og min erfaring er, at de billige bordmodeller, ikke kan suge et ordentligt vakuum. (I modsætning til min kone, der kan suge det lyserøde af en gris...)

    Vi skal ha tysker-pizza til aften. Det er noget føromtalte kone har fundet frem til, og lyder mest som en kiks med creme fraise. Nu prøver vi. Tror det hedder Flammenküchen eller der omkring.

    davenport 9-12-22 15:31

  • 0

    Tatar.....Fand'me nej! Det er afskyeligt.

    Jeg er meget støjsensitiv så hvis jeg skal have en sous vide, så må den ikke larme. Derudover så synes jeg det lyder lidt bøvlet med en stav, da man så skal have en gryde (eller lignende) og den skal isoleres.
    Behøver man egentlig en vakuumpakker? Eventuelle luftlommer i posen vil jo boble op over vandet alligevel.

    Popeye 9-12-22 17:09

  • ★★★0

    Jeg skal også være vært for nytårsfestlighederne i år. Skal derfor også have fundet på hvad jeg skal lave. Det bliver ikke lige så vildt som det nogen af jer laver herinde. Vi er jo blot simple folk fra landet. Gider dog ikke den klassiske glaserede hamburgryg. Skal også have fundet på noget der kan forberedes i forvejen, for gider jo ikke stå i køkkenet hele aftenen. Til min fødselsdag lavede jeg gullashsuppe en uge i forvejen, som jeg blot havde frossen ned. Det var stor success og kan jo gøre noget lignende igen. Kan også bage noget i forvejen.

    Aranyhajú Nyárszépe10-12-22 06:53

  • ★★★★★★0

    hvis du gir et ca budget og antal, vil jeg gerne give råd til noget nemt, billigt men super lækkert?

    davenport10-12-22 09:32

  • ★★0

    Det bliver ikke lige så vildt som det nogen af jer laver herinde

    Det meste er i virkeligheden bare snyd, tricks og en stor portion glitterstads. 

    Eksempelvis, knuste kratofler, eller som vi siger på landet, brasede kartofler gjort bøvlet.

    Kog kartoffel, hvis du ikke gider skrælle den er faktisk bedre, når den er kold trykker du den flad, smører den i noget fedstof, margarine er fint, lidt salt og i ovnen en times tid før de skal bruges, Men jo vildere jo finere, så hvis du kan finde noget fermenteret fedt fra ordblinde svenske gæs, så lyder det det meget finere, Hvis du så klipper noget purløg henover, men siger Allium schoenoprasum så er det luksus mad. eller bruger den færdige hvidløgssmør med ramsløg i stedet for magarine så har du en Knuste kartofler i en symfoni løg. Eller næste brasede kartofler med alt muligt mærkeligt.

    HelmerJ10-12-22 11:23

  • ★★★★★★0

    ... og alt kan piftes op med honning, sennep, rødvin og bouillonterninger...

    davenport10-12-22 12:42

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen