Forum - Forum-tråd: Madtråden

Madtråden

  • ★★★★★1

    Jeg laver tarteletter i aften. Høns i asparges selvfølgelig.

    Kruse22-12-22 17:01

  • ★★★★★★0

    Karbonader med både bearnaise og ærte/gulerodssovs, hjemmesyltede beder og hvide kartofler.

    davenport22-12-22 18:01

  • ★★★★★★0
    • Rødkål, tjek
    • Risengrød til ris a la mande, tjek
    • And stegt, tjek. Og andefedt er skilt fra, så jeg kan smøre anden i morgen, når den varmes op igen.
    • God andefond kogt, tjek.

    Så der mangler egentlig kun flæskesteg, hvide og brune kartofler, og har fået svigerinden til at skrælle de små satans brune kartofler.

    Julemad er fint, og er dog en smule træt af, at det skal være så fandens traditionelt år efter år...

    Guldager23-12-22 19:33

  • ★★★★★0

    Fik lavet almindelige Klejner igår, og også Veganske, da jeg har to venner der er veganer, og de blev dælme også gode, self. er de altid bedst når de er hel friske, men still, det blev en ganske fin succes.

    Elwood23-12-22 20:21

  • ★★★★★★0

    Det blev en tæt på perfekt julemiddag. Alle var glade :)

    Jeg er selvfølgelig min egen største kritiker, så dette kunne godt have været lidt bedre:

    Der var for lidt sukker i ris a la manden

    Kirsebærsaucen var noget billigt skrammel, men der var ikke andet (til næste år laver jeg den sgu selv!)

    Anden blev en smule for tør...det skyldes, da den skulle genopvarmes, var der en plade i bunden af ovnen, så den fik ikke bundvarme nok, og derfor skulle den have ekstra tid i ovnen. Det var ikke helt håbløst.

    Og selvfølgelig var min største udfordring timing. Det synes jeg er megasvært, og maden blev også 30 minutter forsinket, men alt var friskt og varmt og ikke udkogt.

    Saucen var fucking god og det var de brune kartofler, flæskesteg, svær og rødkålen også.

    Guldager25-12-22 11:37

  • ★★★★★★0

    Jeg lavede begge sovse, og de blev perfekte. Mine brunede kartofler ramte jeg præcis, så væsken fordampede ned til flødekaramel. Og så lavede Mikkel (på 11) selv både ribben- og flæskesteg, der sad lige i skabet. Anden var genopvarmet, og det siger mig ikke så meget som kød, men jeg elsker fedtet. Synes aldrig skindet er sprødt, ligegyldig hvor meget man hopper og danser.. Men så var der jo også svigermors hjemmelavede medister. Den var fucking lækker! 

    davenport25-12-22 13:30

  • ★★0

    I aften står den på julerester fra igår....med and, brune plus hvide kartofler, samt rødkål og brun sovs  Derudover laver jeg 30 stks havregrynskugler fra bunden. Det er herligt nemt og hurtigt.

    Ryder66625-12-22 15:52

  • ★★★★★★0

    Var hos den lokale Burger-pusher, som laver virkeligt gode burgere - men for dælen da, de havde travlt på sådan en måde, at det ikke var rigtig hyggeligt. Da sønnike og jeg forlod steder, var 5 ud af 12 borde ikke ryddet op - og det ene bord var ikke ryddet af da vi kom eller da vi gik. Det har nu altid været lidt et problem hos dem - som om de liige har ansat 1 for lidt. Men maden var som altid god dog. Vi fik selvfølgelig også det rigtige og i ordentlige tid - modsat dem, der havde ventet i meget lang tid eller som konstant fik noget forkert.

    Guldager26-12-22 18:36

  • ★★★★★★0

    Fordi jeg ikke er så god til at time mad, så bliver jeg nødt til at lave en ret detaljeret plan over fler-retters menuer med tidsangivelse på, hvornår jeg skal begynde på hvad. Specielt fordi det bliver en nytårsaften med børn, som ikke bare kan vente ekstra tid.

    Jeg skal have lavet 19 forskellige elementer til nytår :s - men en del kan selvfølgelig laves i forvejen.

    Appetizer:

    • Grissini*
    • Karl Johan-mayo*

    Forret 1:

    • Ristet brød
    • Stegte jomfruhummerhaler
    • Avocado-creme

    Forret 2:

    • Bisque*
    • Jordskokkepure
    • Torsk
    • Ristet hasselnødder

    Hovedret.

    • Oksekød (umiddelbart tror jeg, det bliver en chateaubriand)
    • Portvinssauce*
    • Karamelliseret løg*
    • Stegte svampe
    • Kartoffeltårne

    Dessert:

    • Minitærte*
    • Amberganache
    • Hvid chokoladeganache
    • Karameltuille*
    • Hindbær-rosensorbet*

    Alt med en * kan laves 1-2 dage før. Med bisque og portvinssaucen pisker jeg noget smør ind umiddelbart før servering - så bliver det friskere.

    Min allerstørste udfordring er altid servering, men tror jeg har styr på den:

    Appetizer og forret 1:

    Der er ikke så mange valgmuligheder her...mayo i en lille personlig skål, grissini i en større skål. Det ristede brød udstikkes rundt, smøres med avocadocreme og de stegte jomfruhummerhaler kommer ovenpå.

    Forret 2:

    I bunden af en tallerken kommer der jordskokkepure - ovenpå torsken. Derefter hældes der skummet bisque rundt om, og der toppes med hasselnødder.

    Hovedret:

    Kødet kommer i fine skiver - 3 stk - ovenpå de karamelliserede løg i midten af tallerken. De stegte svampe som en tangent på ydersiden. Kartoffeltårnet ved jeg ikke helt, men saucen serveret over kødet ved bordet - sådan helt sirligt til den ene side. Tror jeg - råd modtages gerne :)

    Dessert:

    Halvdelen af minitærten bliver fyldt med hvid chokoladeganache, den anden halvdel med amberchokolade ganache. Sorbet kommer som en halvkugle med karameltuille lagt ovenpå.

    Guldager26-12-22 19:50

  • ★★★★★★0

    Jeg ville lægge torsken ovenpå din puré, så nødder og en dusk krydderurt i grønt :)

    davenport27-12-22 05:21

  • ★★★★★★0

    Jeg ville lægge torsken ovenpå din puré, så nødder og en dusk krydderurt i grønt :)

    Det var også det, jeg mente, fik bare skrevet det lidt klodset :)

    Guldager27-12-22 05:29

  • ★★★★★★0

    Mos og en gryderet med svinekæber, Bacon & pølser. Nu skal jeg bare lige på arbejde i morgen, da de gamle ellers dør af sult. De skal have 3 slags blinis, oksemørbrad og panna cota med hyldeblomsgelé. Jeg har lavet det hele så håber de kan lide det..

    davenport30-12-22 18:35

  • ★★0

    Har været en tur i Bilka hvor jeg fik en fransk hotdog.

    Det var dælme længe siden jeg har fået det...

    Ellers har jeg købt ind så jeg kan få almindelige hotdogs eller suppe

    Ryder66630-12-22 20:02

  • ★★★★★★0

    Har fået lavet en jomfruhummerhale-bisque i dag - den er blevet fucking god! Det er faktisk første gang, jeg har flamberet noget - det gik helt fint. Der var liiige lidt mere ild i gryden end forventet...og emhætten (som selvfølgelig var slukket) blev en lille smule brændt af.

    Guldager30-12-22 20:13

  • ★★★★0

    Vores nytår bliver afslappet, da værterne har været syge hele julen.

    I morges var jeg i Supermarco (italiensk supermarked) for at købe lidt charcuterie, oste, oliven og andet godt, jeg havde min datter med i barnevognen, hvilket var heldigt, da en anden kunde forbarmede sig over mig og gav mig hans kø-nummer.. Jeg endte med at stå i kø i omkring 35 minutter, havde jeg ikke fået hans nummer, så havde jeg stået i kø i over 2 timer.

    Jeg har lavet dej til et par surdejsbrød, som jeg bager i morgen formiddag, og så sørger værterne ellers for lidt andre små-retter.

    dyg30-12-22 21:31

  • ★★★★★★0

    Vi hygger med raclette i aften - tror det er mindst 10 år siden sidst.

    Wayne31-12-22 08:41

  • ★★★0

    Tak til Davenport for at tilbyde at lave en menu. Det var pænt, men gik lidt flad på spørgsmålet om kuvertpris, da jeg ikke har skænket det en tanke. Så har jeg haft travlt og været forelsket. Det tager noget tid og energi.

    Endte med følgende menu. Det er ikke så fint og kompliceret, men det meste var hjemmelavet og gæsterne var tilfredse.

    Forret: Bruchette med tomat og serranoskinke.

    Hovedret: Oksemørbrad med Pommes Anna, Bagte løg og baconindsvøbte gulerødder. Rødvinssauce og Bearnaisesauce (K-salat).

    Dessert: Chokoladetærte med Cashewnødder.

    Kl 24: Kransekage (købt ved bageren)

    Natmad: Juliennesuppe med flute (købt ved bageren)

    Langt det meste kunne jeg forberede 2 og 1 dag før.

    Pommes Anna har muligvis ikke været nok under pres, da det havde en tildens til at skille, da jeg ville skære dem ud. Men det smagte fint.

    Jeg havde købt godt 3.5 kg oksemørbrad og var bange for at der ville blive levnet en masse. Skar hale og hoved af, og frøs det ned. Det fik vægten noget ned og der blev spist rigtig godt af det. Har kun lige til en gang Bæf stroganof i dag.

    Garniturer havde jeg udliciteret til en nabo. Det var gået galt med de gulerødder, så de kom bare ved stegen.

    Måske har jeg reduceret den rødvinssauce for meget, for det blev ikke til så meget, selvom jeg lavede dobbelt af opskriften. Nu havde jeg læst herinde, at K-salat Bearnaise skulle være 85% af en hjemmelavet, så jeg farede ned i byen og det lykkes mig at få skaffet 2 bøtter af det, på trods af mange tomme hylder i butikkerne. Som anbefalet, kom jeg ekstra estragon og hvidvinseddike i. Det sjove er, at den Bearnaisesovs var mere populær end rødvinssaucen. Folk åd det hele af det. Lidt sjovt.

    Jeg havde egentlig overvejet ostebrød til suppen, da jeg tror det ville være blevet rigtig godt, men det dur ikke at stå i en branderet midt om natten og rode med det.

    Alt i alt gik det rigtig godt med maden og gæsterne var glade. Lidt småfejl, men det må være at forvente når meget af det ikke er noget jeg har prøvet at lave før.

    Nu vil jeg ud og gå i gang med den Bøf Stroganof :)

    Aranyhajú Nyárszépe 2-01-23 16:12

  • ★★★★★★0

    Det lyder sgu godt alligevel!

    Pommes Anna skal helst have 24 timer i pres - men det går ikke udover smagen, hvis den skiller. Den kan også være, at din kniv var for sløv?

    Hvorfor to sovse? Bare som backup, hvis rødvinssaucen ikke virkede?

    Guldager 2-01-23 19:31

  • ★★★0

    Det lyder sgu godt alligevel!

    Pommes Anna skal helst have 24 timer i pres - men det går ikke udover smagen, hvis den skiller. Den kan også være, at din kniv var for sløv?

    Hvorfor to sovse? Bare som backup, hvis rødvinssaucen ikke virkede?

    Selvom jeg forsøgte at lave dobbelt af opskriften, havde jeg lavet for lidt af det. Derfor nødløsningen.

    Aranyhajú Nyárszépe 2-01-23 23:29

  • ★★0

    Fin menu, lyder til det blev en lækker omgang

    Vi rullede med følgende

    Velkomst drinks, friskpresset grape, appelsin, lime 1/1/1, blandet med gingerbeer 50/50 og Fiji rom som tilvalg 

    Appetizer, butterdejs krustader med laksemousse

    Forretten, var udliciteret en nabo, kyllingesalat på frisk ananas

    Hovedret, den klassisk sønderjyske hovedret, hamborgryg, kålpølser, hvide, brune, hjemmesyltede rødbeder, sennep og grønlangkål af frisk kål.

    Dessert, formstøbt citronfromage på mørdej med flødeskum og friske bær,

    Natmad, aspargessuppe

    HelmerJ 3-01-23 07:34

  • ★★★★★★0

    Det lyder også godt, Helmer...men det er godt nok også en 80'er menu :) - det er ret fedt.

    Jeg har allerede bestemt mig for at gå asian til næste år, hvis jeg får lov til - noget i denne stil:

    • En ceviche af en art
    • Beef tataki
    • En anderet af en art
    • Noget med en mango-is og dragon fruit

    Guldager 3-01-23 07:49

  • ★★0

    Nytåret er jo en tradition fordi man gør traditionelle ting ;-)

    Alt det der moderne eller utraditionelle det dur bare ikkefor mig, ikke denne dag. Det ville nok føles som oksemørbrad eller franskehotdogs til jul. Der er ca 362 andre dage man kan spise som man lyster (Jul og Mortens aften er også fredet, ville også ha fredet St. Bededag til hveder men sådan blev det ikke), men ændre man menuer d. 31/12 er det bare "Lørdag" med åndsvage hatte. Bevars det kan sagtens blive hyggeligt og en fest, det er bliver bare ikke en nytårsaften for mig.

    HelmerJ 3-01-23 08:18

  • ★★★★0

    Jeg kigger på ny ovn, og overvejer lidt om jeg bare skal tage den som Power har på tilbud til 3000kr eller om jeg skal investere lidt mere, og købe en med damp, pyrolyse og indbygget stegetermometer

    Er der nogen af Jer, der har ovn med damp, og rent faktisk bruger det aktivt?

    dyg 3-01-23 13:58

  • ★★★★0

    Eller måske denne

    dyg 3-01-23 14:00

  • ★★★★★★0

    Jeg kigger på ny ovn, og overvejer lidt om jeg bare skal tage den som Power har på tilbud til 3000kr eller om jeg skal investere lidt mere, og købe en med damp, pyrolyse og indbygget stegetermometer

    Er der nogen af Jer, der har ovn med damp, og rent faktisk bruger det aktivt?

    Jeg ville ikke betale ekstra for et stegetermometer. Og vær opmærksom på, at din dampovn både kan damp og varmluft - nogle dampovne har ikke varmluftsfunktion.


    Men jeg har det mest sådan, at når du alligevel skal købe noget nyt, så køb noget ordentligt. Jeg tænker ikke, at de 2000-3000 kr. vælter jeres budget og om nogle år er det fuldstændigt ligegyldigt for jeres økonomi om du betalte 3K eller 6K...og damp er måske ikke noget, man har brug for så ofte, men det er svære at bruge det, hvis man ikke har det :)

    Er selv på udkig efter en ny ovn, og kan heller ikke helt finde ud af, om jeg skal gå med damp eller ej. Mit budget er max. 8.000 kr. Det skal være fritstående og keramisk dog. Selvom støbejern går på induktion, har jeg stadig for mange dyre ting, der ikke kan bruges induktion.

    Jeg har ikke selv erfaring med damp, men vil nok gå med denne: www.power.dk/hvidevarer/madlavning/indbygningsovne/aeg-bps556220b-indbygningsovn/p-1104936/

    Guldager 3-01-23 15:30

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen