Forum - Forum-tråd: Madtråden

Madtråden

  • ★★★★0

    Jeg ender sgu nok med den sidste jeg linkede til, til 5555kr. Så må vi se om jeg får brugt damp og stegetermometeret. Jeg skal dog lige verificere, at min indbygningshøjde er 600mm. De fleste ovne har kun brug for 590.

    Vores kogeplader er ret trælse, men jeg gider ikke skifte dem i samme omgang, dog skiftede vi til induktion i vores gamle lejlighed, så al køkkengrej er efterhånden blevet skiftet ud med induktionsvenlige ting.

    dyg 3-01-23 17:00

  • ★★★★0

    Nå, jeg må lige have min gamle ovn ud for at måle, umiddelbart kunne det godt se ud til, at vores kogeplader kunne være for tykke, og dermed er der ikke plads til ovnen.

    dyg 3-01-23 18:48

  • ★★★★★★0

    Jeg har haft induktion i 23 år og går aldrig tilbage til keramisk. Jeg solgte alt der ikke fungerede til induktion - og købte nyt allerede dengang.

    Det er fantastisk at kunne styre temperaturen helt nøjagtigt. Alene tiden man sparer er det hele værd.

    Wayne 3-01-23 19:18

  • ★★0

    @Dyg, jeg har ikke selv en damp ovn, men har været lidt i industrikøkken. Damp er next level når man bager brød, det er som at opdage surdej eller bagestål, hvis ovnen kan gå langt nok ned i temp kan du også bruge det som raskeskab (fremskynder og ensarter hævning ved hjælpe at temp og fugtighed)

    HelmerJ 4-01-23 07:33

  • ★★0

    Vi skifter vores køle/frysskab til et med ren køl, det har givet lidt logistiske problemer da kummefryseren er rimeligt fyldt. Havde ca 2l fond frosset ned i små blokke der måtte lade livet. Hunden virkede ikke utilfreds med at skulle spise brunchpølser, og vi bliver NØD til at spise laks og culotte i weekenden. 

    HelmerJ 6-01-23 09:28

  • ★★★★0

    @Dyg, jeg har ikke selv en damp ovn, men har været lidt i industrikøkken. Damp er next level når man bager brød, det er som at opdage surdej eller bagestål, hvis ovnen kan gå langt nok ned i temp kan du også bruge det som raskeskab (fremskynder og ensarter hævning ved hjælpe at temp og fugtighed)

    Hov, fik aldrig svaret her. Når jeg bager brød, så har jeg en challenger bread pan, som jeg smider mit brød i, med lidt isterninger. Men det er helt sikkert noget jeg vil bruge, når jeg bager boller! Og den kan gå helt ned til 30 grader, så jeg vil også eksperimentere med det!

    dyg 6-01-23 09:33

  • ★★0

    den kan gå helt ned til 30 grader, så jeg vil også eksperimentere med det!

    indbygget dehydrator... gad jeg godt ha. Så kan du også komme i gang med at lave frugtlæder og figenstænger til Jr.

    HelmerJ 6-01-23 09:46

  • ★★★★0

    Det var sgu da en god idé! Det skal prøves!

    dyg 6-01-23 10:06

  • ★★★★★★0

    Madplanen for næste uge:

    Mandag: Squash-deller med shirazi-salat

    Tirsdag: Noget hurtig pasta, fordi jeg skal på arbejde indtil kl. 19

    Onsdag: McDonald's

    Torsdag: Stegte nudler med rejer og grønt

    Fredag: Pulled pork-burger

    Lørdag: skal drikke hele dagen, så who knows?

    Søndag: Hjemmelavet pizza med squash og kylling

    Guldager 8-01-23 09:01

  • ★★★★★★0

    Travl uge. Onsdag skal jeg lave laks og svinekæber til hele plejehjemmet, ca. 140 pax. Jeg har fået vores ernæringsassistentelev som møgpony, og hun er dygtig, så vi skal preppe hele dagen i morgen, da jeg har skole tirsdag. 

    Ellers er madplanen hjemme:

    I dag - Oksemørbrad med ovnkartofler og sovs

    M - Rester fra gl. daws oksesteg

    T - Suppe m. ostebrød

    O - Asiatisk pasta med and & Bacon

    T - Pariserbøf

    F - Pizza

    L - det ser vi

    S - Mad i Århus pga. Life of Agony

    davenport 8-01-23 12:47

  • ★★0

    Søndag røg culotten i airfryren 180c i 15m til bruning og 150c i ca 30m, havde problemer med stegetermometeret så den fik lige et par minutter for meget, imens stegen hvilede lavede vi sweetpotatofries. Let og lækkert. Resterne blev til sandwich. 

    I går sprang jeg ud i en gammel ret havde ikke tidligere prøvet at lave, varm kartoffelsalat. Det viste sig at være ligeså let som at stave det og så smager det bare fantastisk. Vi spiste det sammen med en kold røget makrel. 

    HelmerJ11-01-23 07:35

  • ★★0

    I aftes, Karl Johan tortellini med bagte rosenkål, rødpesto og parmesan 

    I aften, durum med en stegt blanding af kebab løg og svampe 1/1/1, og KINAKÅL

    HelmerJ12-01-23 07:32

  • ★★★★★★1

    Pariserbøf med the workshop her…

    davenport12-01-23 13:12

  • ★★0

    I aften langtidsbagt svineskanker på kålbund

    HelmerJ13-01-23 07:05

  • ★★★★★★0

    Vi gentager succesen med tyskerpizza. Det var overraskende godt.
    i går lærte vi om hvad nuggets virkeligt er, og underviseren havde mig ved “og så hælder de hele hanekyllinger i, for dem bruger man ikke alligevel…” Jeg ser din vej, Johan!! 

    davenport13-01-23 08:15

  • ★★★0

    Hvad er en tyskerpizza? Er det noget med Bockwurst og sauerkraut?

    Jeg laver en ret jeg ikke ved hvad hedder, men det er noget med et fad med frikadellefars i bunden, derefter kartofler og rosenkål, og så bechamelsovs og rasp på toppen.

    Aranyhajú Nyárszépe13-01-23 10:05

  • ★★★★★★0

    Det hedder flammkuchen. Sådan lidt pizzaagtig flad brød med fyld.

    Jeg har haft en nakkefilet i sous vide siden i går...så den skal der laves noget med i aften:)

    Guldager13-01-23 11:56

  • ★★★0

    Flammekussen? Det lyder delekat. Det må jeg prøve :) Er jo også vild med stærk mad.

    Aranyhajú Nyárszépe13-01-23 13:19

  • ★★★★★★0

    Meget fisket i smagen, dog…

    davenport13-01-23 14:14

  • ★★★★★★1

    Fik lavet mig pulled pork i dag for første gang. Det gik helt perfekt. Fuck, det smagte godt.

    Jeg sprængte kødet i et døgns tid og i sous viden i endnu et døgns tid med en god rub til. Namnamnam

    Guldager13-01-23 19:25

  • ★★0

    Hotwings og kartoffelmos, er dagens menu

    Ryder66613-01-23 19:35

  • ★★★★★★0

    Kalveculotte med frisk rosmarin, timian og et flækket hvidløg. Dertil pommes frites i airfryeren og to bakker svampe, stegt med løg og fintsnittet spidskål. Og nok lidt sauce bearnaise, hvis jeg gider. (Det gider jeg godt..)

    davenport14-01-23 15:39

  • ★★★0

    pølser og pomm frites.

    Aranyhajú Nyárszépe15-01-23 12:25

  • ★★★★★★0

    Maden i næste uge:

    M - laks med pasta, spinat og squash

    T - toast med aubergine, peberfrugt, pesto og ost

    O - pasta, pølser og chips med sønnike

    T - Kød (hvad der er lige er på tilbud), kartofler, brun sauce og så brocolli og blomkål med parmesan

    F - Restaurant Vaar. Link. Jeg plejer altid at bestille maks antal serveringer, men lige denne gang synes jeg ikke de tre ekstra retter gør så meget.

    L - Pulled pork med ris, grøntsager og bønner, cajunstyle

    S - Lasagne

    Guldager15-01-23 16:11

  • ★★0

    Til svineskankerne i fredags, fik jeg også tilføjet butternutsquashmos og stegte rosenkål.

    Rosenkålen blev kvartet og krydret med røget paprika, frisk timian, salt og peber.

    Squashen blev halveret, udkernet, gnedet med olivenolie og drysset med salt peber og fermenteret chilipulver. Hullet blev fyldt med knust hvidløg og lidt woucherkastenmakreludpåmarkenshiresovs og en stor klat smør. Da de var bagt møre blev det hele stampet med en analog kartoffelmoser.

    Jeg havde ikke lavet squash mos før, men fik vejledningen, flæk bag og mos den. Det blev et af de bedre hofteskud jeg har lavet længe.

    HelmerJ16-01-23 07:43

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen