Forum - Forum-tråd: Madtråden

Madtråden

  • ★★★★0

    Så kom den nye ovn, jeg var dog for nærrig til at betale Power for at slutte den til, da jeg kunne få det ordnet til halv pris af en lokal elektriker. Glæder mig til at bage de første boller og brød i den!

    dyg17-01-23 20:40

  • ★★★★★★3

    Jeg bestod min fagprøve i går, med en hønsesalat med æbler, løvstikkemayo, fintsnittet hjertesalat og både markchampion og østershatte på ristet brød med Bacon. Stegte emner i bunter af frisk timian. Sensor var ret vild med det, og kunne kun sige at det var vildt lækket :D 

    davenport19-01-23 06:50

  • ★★★★★★0

    Fedt :) - det lyder også voldsomt lækkert.

    Er du så helt og aldeles færdiguddannet nu?

    Guldager19-01-23 10:59

  • ★★★★★★0

    Fik lavet nogle lækre grøntsager til retten i dag. Megasimpelt: brocolli og blomkål i buketter vendt med olivenolie, salt, peber, citron og drysset med en masse parmesan - bagt i ovn. Standard brun sovs og kartofler samt kød.

    Guldager19-01-23 18:53

  • ★★★★★★0

    Mangler lige skole frem til 1.4 og eksamen. 

    davenport19-01-23 20:27

  • ★★★★★★0

    Har taget en oksemørbrad op, for at få lidt bund i fryseren, og har nogle østershatte liggende, som jeg også skal have brugt. Vi fik grillmad i går, så der er en masse fritter tilovers, som jeg vil se, om jeg kan genoplive i airfryeren. Tror jeg laver en kalvesauce til, så der er ikke det store madlavning i det som sådan. Bare sådan lidt hygge.

    davenport21-01-23 09:14

  • ★★★★★★0

    Var på Restaurant Vår i går. 10 retter med saftmenu til både konen og jeg.

    Selve restauranten var rigtig hyggelig og med en meget vigtig ting, som jeg savner på en del andre restauranter - god plads mellem bordene. Portionerne var meget små dog, hvilket selvfølgelig er fin nok med 10 retter, men de var også mindre end jeg var vant til. På den anden side - smagene var så kraftige, at ved nogle af retterne var det måske for meget, hvis man fik mere. Betjeningen helt i top!

    Menuen er her: vaar.dk/menu/ - men den giver ikke så meget mening at læse.

    Der er et par retter, jeg vil fremhæve - selvom alt var virkelig lækkert og lige i skabet:

    Solsikkekerner, vesterhavsost og trøffel - det var smørristede solsikkekerner med en skum lavet på vesterhavsost og så vintertrøffel til. Det smagte ustyrlig godt!

    Økogris fra Hindsholm Grisen, sort hvidløg, mørdej og hindbær - det var en grisenakke lavet til perfektion med en mørdej med en masse toppings på, som jeg desværre ikke husker lige nu (udover chips lavet på grisefødder) og en fermenteret hvidløgspure til. 

    Is på brunet smør, æbler og citrontimian - den is der, for dælen da den var god. Det smager jo mest af karamel, men forestil jer den blødeste karamelis i nogensinde har smagt.

    Det eneste, der ikke var helt perfekt, var brislen. Den var på ingen måde dårlig, men den var en lille smule gummi-agtig.

    Til vores saftmenu fik vi noget fra et sted, der hedder Far og Søn - de var virkeligt lækre. De kan ses her: www.kunstbryggeriet.dk/borino-fizz

    ----

    Nu mangler jeg tre restauranter i Odense i den fine ende:

    • Ribelli
    • Restaurant HOS
    • Pasfall

    Og sådan nogenlunde i nærheden (indenfor en times kørsel) er disse også på radaren:

    • Falsled Kro - her tror jeg, at konen og jeg napper et romantisk ophold på et tidspunkt.
    • Resume i Svendborg
    • Michelin-restauranten i Frederica, Ti Trin Ned
    • Michelin-restauranten i Vejle, Me|Mu

    Guldager21-01-23 09:39

  • ★★★★0

    Hvad med Lyst?

    dyg21-01-23 09:51

  • ★★★★★★0

    Jeg har lyst....

    davenport21-01-23 10:10

  • ★★★★★★0

    Hvad med Lyst?

    Den har jeg ikke hørt om - men den kommer da også på listen :)

    Der må sgu også snart komme en Michelin-restaurant i Odense. Der er tre med i White Guide (Vår, Passfall og Aro) og de er nævnt på Michelins side også. Men jeg har aldrig været på en Michelin, så jeg har ingen ide om, hvad niveauet er på en sådan restaurant.

    ---

    Jeg kan se, at Ti Trin Ned er 2200 kr. for 6 retter og saftmenu (jeg drikker ikke vin), mens den store menu på Me|Mu er 3200 kr med alkoholfri drikke. Det kræver lidt overtalelse fra konens side vil jeg tro...til sammenligning kostede det 2300 for den store menu i går inkl. saftmenu. 

    Det er egentlig ikke fordi, jeg ikke kan lide vin, men det er en kombination af mangel på interesse og min mave ikke er så skideglad for det. Mest førstnævnte - gider ikke betale så meget for noget, jeg ikke helt forstår mig på.

    Man kan også undlade at bestille max serveringer selvfølgelig, men jeg har det sådan, at man ligeså godt kan give den fuld gas, når man er afsted. Så hellere tage afsted lidt sjældnere og få den fulde oplevelse.

    Guldager21-01-23 11:05

  • ★★★★★★0

    Madplan for næste uge:

    Mandag: kylling i karry og ris

    Tirsdag: frikadeller, kartofler og persillesovs - det er svigermors mad og hun er virkelig ikke god til at lave sovs...

    Onsdag: pasta, pølser og chips med sønnike

    Torsdag: tagine med kartofler, fennikel og sumac

    Fredag: brandade med dampede grøntsager

    Lørdag: pasta bolognese

    Søndag: pizza med friske tomater, peberfrugt, basilikum og parmesan.

    5/7 dage får sønnike det samme som os, regner jeg med. Vi har ikke fået brandade før, så ved ikke helt om han kan lide det. Men sikkert ikke :)

    Måske han spiser kartoflerne i taginen også.

    Guldager21-01-23 15:06

  • ★★0

    Har fået oksemørbrad medaljoner med bacon rundt om og bagekartofler med smør til aften. Er stadig lidt sulten så det bliver til fiskepinde muligvis med spaghetti, inden sengetid.

    Ryder66621-01-23 21:16

  • ★★★0

    Til morgenmad: Medister med sovs og kartofler. Blomkålsblanding fra frost.

    Aranyhajú Nyárszépe22-01-23 06:38

  • ★★★★★★0

    Det er satme en iorden morgenmad!! Jeg elsker selv varmt mad om morgenen.

    davenport22-01-23 09:04

  • ★★★★0

    Har lige ædt for 120kr fastelavnsboller (2stk..) sammen med familien, og vi har for 120kr mere i køleren. Men for satan, hvor var de også gode! Vi fik en med Yuzu, æble og flødecreme, en med appelsin, chokoladecrumble og mascarponecreme, og så har vi en med solbær, citronverbena, flødecreme og en med hindbær, macha og mascarponecreme tilbage.

    dyg22-01-23 13:29

  • ★★★★★★1

    120 kr.??? Var de drysset med guld???

    davenport22-01-23 16:15

  • ★★★★★★0

    120 kr.??? Var de drysset med guld???

    Det er bare snobbede Københavner-boller ;)

    Men de lyder lækre.

    Af og til efter børnehave tager jeg Lauge med på den lokale burgerbar til deres vildt gode milkshake...de koster også 60 kr stykket.

    Guldager22-01-23 18:31

  • ★★★★0

    Jeg vil hellere give 58kr for en af dem her end jeg vil give 38kr for det lort lagkagehuset laver.

    dyg22-01-23 18:51

  • ★★0

    Lavede et spin på fransk løg suppe

    1. Brune 50g smør i stegegryde
    2. Ca 1kg løg i grove tern, frisk kværnet peber og salt, middel varme til let karamelliserede, ca 1t, når der begyndte at samle sig væske var det af med låget så det kunne stege væk også låg på igen, det skal holdes i ballance hele tiden tør nok til at stege men vådt nok til ikke at tørre ud
    3. I med 2spsk sumac, 1 stor porre i tyndestrimler og 3 fed hvidløg snittet fint, ca 20min mere
    4. 1 pastinak, 1 gulerod og 1 stang bladselleri, fine tern, ca 20min mere
    5. Det hele var nu karamelliseret til en snasket brun masse. Så videre med 2l bouillon fra terning, 1tsk røget paprika, 1 tsk spidskommen, 1spsk svampepulver. Så fik det hele lov at simre i 1 times tid
    6. Blomkål i små mundrette buketter fik lov at simre med de sidste 10min
    7. Toastbrød med olivenoliei airfryeren med et tyk lag cheddar til gyldent
    8. Suppen serveret i dyb tallerken med ostebrød på toppen.

    Det var en lækker omgang, i aften er lige knap rester nok, så der bliver tilsat 400g stegt kyllingebryst i tern.

    HelmerJ24-01-23 07:26

  • ★★★★★★0

    Det er bæredygtigt af dig at bruge rester :)

    davenport24-01-23 08:54

  • ★★★★0

    I aften står den på æggekage. De andre vil have Bacon til, men jeg tror, at jeg hopper på en omgang stegt flæsk!

    dyg24-01-23 09:18

  • ★★★★★★0

    Eller begge dele?

    davenport24-01-23 10:09

  • ★★★★0

    Du siger noget!

    dyg24-01-23 10:50

  • ★★★★★★0

    I dag har jeg lavet æg hele formiddagen, i går var det omkring 9 forskellige sovse. Min aha sovs blev sauce sabayonne. Helt enkel, en masse knofedt men en fantastisk smag af sommer. 

    I dag var hurtigt overstået, da jeg kunne mine æg. Porchering, stegte og omelet. Selvfølgelig på den "rigtige" måde, så ingen plads til kreativitet, og det er kun godt. Kan se de unge lærlinge brænder for at brilliere, vor min indgangsvinkel er, at starte med friskt o åbent sind, og måske rette nogle af mine dårlige vaner og hurtige løsninger, og så lære det helt klassisk. Så kan jeg altid kombinere det bagefter. 

    davenport27-01-23 13:17

  • ★★★★★★0

    Det klassiske er jo netop klassisk, fordi det er grundlæggende viden, tænker jeg. 

    Næste uges madplan:

    M - Chicago Burger

    T - Torsk indbagt i filodej

    O - Lasagne

    T - Hashbrowns med laks, avocado og citrondressing

    F - Bestille noget mad af en art.

    L - Chimichangas. Enten med chips og salsa eller mexikanske ris.

    S - Lukustoast. Tænker nok en svampetoast med parmesan og noget grønt af en art.

    Guldager27-01-23 14:10

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen