Forum - Forum-tråd: Madtråden

Madtråden

  • ★★★0

    Jeg har ikke hørt om en Chicago Burger. Hvad er der i den?

    Aranyhajú Nyárszépe28-01-23 00:05

  • ★★★★★★0

    Jeg har ikke hørt om en Chicago Burger. Hvad er der i den?

    Det er navnet på den lokale Burger-snedker :)

    Guldager28-01-23 07:57

  • ★★★0

    Ok. Det er jo ikke så tit jeg kommer ind til Odense og spise. Her ude på landet er vi jo glade bare vi har kål og sild (og snaps).

    Har et gavekort fra firmaet til et steakhouse der hedder Mash, så skal snart til storbyen og spise.

    Havde overvejet at grille i går, men endte på druk.

    Aranyhajú Nyárszépe28-01-23 12:53

  • ★★★★★★0

    Har et gavekort fra firmaet til et steakhouse der hedder Mash, så skal snart til storbyen og spise.

    Har faktisk aldrig været på MASH. Men det er et af de bedre steakhouses. Tror dog deres tilbehør er lidt so-so. De har både wagyu og kobe.

    Guldager28-01-23 13:38

  • ★★★★0

    Har faktisk aldrig været på MASH. Men det er et af de bedre steakhouses. Tror dog deres tilbehør er lidt so-so. De har både wagyu og kobe.

    De havde engang en ret god Mac n cheese, men ellers er det ikke tilbehøret man tager derind efter. Jeg nøjes normalt med deres chili fries.

    Kom der en overgang ret ofte, men så fik jeg børn, og siden da er det kun blevet til et par besøg i lufthavnen.

    dyg28-01-23 14:42

  • ★★★★★★0

    Min undervisning var aflyst i dag. Dejligt at de valgte at skrive 7.10 da jeg allerede var på skolen.. men så kunne jeg jo tage hjem, og få et stjerneskud med konen. Jeg fik også noget andet, men det afslører jeg først i aften, når hun er færdig med at gøre sig ren…

    davenport 1-02-23 12:29

  • ★★0

    Så fik jeg mit seneste fermenterings projekt flasket, normalt plejer jeg at bruge eddike til at sænke pH værdien så den holder længere, men denne gang var der dannet så meget mælkesyre at pH lå på 3,8 af sig selv

    3 måneders fermentering af grønne birdseye chili, ananas, hvidløg og løvstikke. 

    Efter masken var blendet og siet blev det resterende tørstof tørrer i ovnen og blendet til pulver i kaffemøllen.

    Så nu er der knap 1L hot sauce og en ca 1 dl pulver til krydderihylden

    HelmerJ 2-02-23 10:14

  • ★★★★★★0

    Jeg skal op i ribbensteg og fløderand i morgen. Har en hel dag til det, så skal finde på noget at lave fra kl. 11.00 ;D

    davenport 2-02-23 14:12

  • ★★★★★0

    Jeg skal op i ribbensteg og fløderand i morgen. Har en hel dag til det.

    Det lyder frækt.

    Elwood 2-02-23 20:48

  • ★★★★★★0

    Skal have "farseret porre" i næste uge, så laver det til aften, for lige at øve. Har ikke lavet det i flere år, men nu går jeg efter skolens fremgangsmåde. Det bliver en sauce veluté med en hjemmekogt grøntsagsfond, mest på porre. Nu jeg har gang i paneringen, vil jeg lige prøve at panere nogle gulerødder også. Tænker rødbeder som surt?

    davenport 4-02-23 15:32

  • ★★0

    Sad og gloede noget youtube i går og blev lækkersulten af at se James Prices "Beef nachoes" så den prøvede vi at genskabe, vi havde dog ikke de samme oste men ellers holdte vi det ret meget til opskriften. Damn en lækker omgang.

    Jeg har over det sidste år fået smag for kombi'en smeltet ost og sorte oliven. Elsker den måde ens smagsløg ændre profil i løbet af livet.

    HelmerJ 6-02-23 10:35

  • ★★0

    I aften står den på bøf bearnaise bådkartofler og ærter.

    Færdigret fra Steff Houlberg.

    Det er dælme længe siden jeg har fået det

    Ryder666 6-02-23 19:55

  • ★★★★★★0

    Smørstegte karbonader med smørdampede gulerødder, smørdampede porre og en bearnaise...og helt normale kartofler

    Guldager 7-02-23 18:18

  • ★★★★★★0

    Med smør, vel?

    davenport 7-02-23 19:10

  • ★★★★★★0

    Om en time skal jeg i køkkenet, og frembringe min version af forloren and. De gamle ernæringsassistenter på arbejde lærte mig det med hakket kød, men det viser sig, at den rigtige måde at gøre det på, er at fylde en gennembanket mørbrad med æbler og svesker og snørre den op. Dertil tournerede kartofler og en flødesovs af lys roux med stegesjov fra "anden". Jeg satser på at aflevere hurtigt, da jeg har andre ting for i eftermiddag...

    davenport 8-02-23 10:38

  • ★★★★★★0

    Fik lige Top Notch for farseret porre m sauce suprême. Og jeg afleverede først, så nu keder jeg mig bare…

    davenport 9-02-23 10:55

  • ★★★★0

    Det er sgu da en ordentlig omgang danske klassikere du er oppe i, hvad bliver det næste du skal op i? Birthe Kjær?

    dyg 9-02-23 12:14

  • ★★★★★★0

    Ja, tak! :D

    I morgen er det krebinetter, men det er det vi skal lave på dette forløb. Godt at lære det "rigtigt", egentlig.

    davenport 9-02-23 18:05

  • ★★★★★★0

    I dag fik fik frisk parpadelle med kylling i en gang snask af spinat, champignon, hvidvin, hvidløg, en smule citron og selvfølgelig fløde. Dertil en 30 måneders parmeggiano til. Fandeme lækkert, lidt dyrt, men hurtigt lavet!

    I morgen tror jeg, at vi skal fejre ferien med den måde, som vi bedst kan lide at være sammen på i vores lille familie: hygge i sofaen foran TV'et, mens vi spiser. Maden bliver en gang tapas-lignende småretter, så vi kan bruge lidt tid på at spise.

    Det bliver noget i denne stil:

    • Cocktailspølser med bacon
    • Bresaola-ruller med flødeost og grillet peberfrugt
    • Grillet asparges med serrano-skinke
    • Kartoffel-omelet
    • Ost og brød af en art med tapanade og pesto til. Har lidt tilbage af verdens bedste ost, Arla Unikas Gammel Knas.
    • En god Hansen-vanilieis, anans og melon.

    Guldager 9-02-23 20:35

  • ★★0

    Jeg vil varme nogle fastelavnsboller, dem fra Hatting. De er vildt gode. En pose med fire stks kostede kun 9kr i coop365. De er ret luftige og med cremefyld.

    Ryder66610-02-23 03:02

  • ★★★★★★0

    Sidder med kalkulation. Jeg forstår det simpelthen ikke. Jo, jeg forstår det som sådan, men med det samme de har forklaret mig det, har jeg glemt det igen. Matematik er det eneste fag i folkeskolen, som jeg bare ikke forstod. Og dengang havde jeg bare fokus på det jeg skulle bruge. Nu skal jeg bruge det, og fatter hat af de formler og brøker. Jeg ser logikken, det lagrer sig bare ikke. Og jeg skal jo kunne forklare og omregne en opskrift til eksamen. Og det er jo ikke bare at fx. dele prisen med 45 gæster. Det er at finde omregningstal for en fucking gulerod... Godt vi snart skal i køkkenet og panere noget svin, det kan jeg da finde ud af...

    davenport10-02-23 10:22

  • ★★★★★★0

    Vi skulle have haft stegt flæsk til aften, men jeg nægter at give 40,- for 8 skiver flæsk! Til den pris kunne jeg lige så godt købe et halvdyrt stykke oksekød, hvis der skulle være nok til 5. Jeg bliver faktisk lettere depri når jeg handler. De samme varer stiger bare med en 10er hele tiden. 

    Jeg fandt 10 kyllingeschnitzler på frost til 40,- Så det bliver det til aften. (Det er sådan noget færdiglavet lort, men det var det der var råd til.) Jeg forstår godt the american way, og hvorfor de er så fede derovre. Det er billigere, at købe lort. Det må bare blive den vej det går her også, hvis det her ikke snart stopper. Jeg ser ingen lønninger, der stiger proportionelt med de vanvittige prisstigninger. 

    Brugte også 35,- på en bakke æg, som da de var kogte, stort set ikke kunne pilles, uden 1/3 spild. (Jeg vejede skallerne efterfølgende) Det har jeg klaget over til fabrikanten, med fotodoku og det hele. Det er nok for dyrt at putte kalk i kyllingemaden, så selv om æg er steget med 200% er kvaliteten ligeledes faldet med de samme 200%. Det giver ingen mening. 

    davenport12-02-23 14:45

  • ★★★★★★0

    Har om lammet i dag. Min underviser er træt af mine lamme jokes :) 

    davenport13-02-23 10:40

  • ★★★★★★1

    Fandt 2 kg. kyllingebryst til 89,- og fik lavet noget lækkert aftensmad. Kartofler, porre, løg og svampe i ovnen med et helt hvidløg. En sauce kogt på kyllingeskrog og alle grøntsagsrester og let tomatiseret. Og så selve kyllingen stegt med urter og fennikel. Ret enkelt og så lavet, så man kunne smage de rene grøntsager.

    I aften skal vi ha Winnerburger. Jeg fandt nemlig et kinakål. Alle fra Kolding (og måske Haderslev) ved hvad jeg snakker om. Chicken og Burger var et tilløbsstykke i slut 80erne her i byen. Billigt, snasket og en oral orgasme, der aldrig kan laves igen på præcis den samme måde. Men jeg gør et forsøg i aften! Har endda rigtige skodbøffer fra frost :D

    davenport15-02-23 10:41

  • ★★★★0

    Og Vejle!

    dyg15-02-23 11:16

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen