John Cleese laver nye afsnit af "Halløj på badehotellet"

Cleese og hans datter, Camilla, slår atter dørene op til Fawlty Towers – godt 40 år efter, at den oprindelige serie sluttede.

"Halløj på badehotellet" (med originaltitlen "Fawlty Towers") er den seneste serie fra fordums tid, som tv-branchen nu puster nyt liv i. Det skriver BBC.

I den oprindelige serie, som leverede 12 afsnit mellem 1975 og 1979, spillede John Cleese (som også skrev manuskripterne) hovedrollen som den skægge og spydige Basil Fawlty, der bestyrer det fiktive badehotel Fawlty Towers sammen med sin hustru, Sybil, der blev spillet af Prunella Scales.

Parret blev assisteret af den spanske tjener Manuel, som blev spillet af Andrew Sachs, der døde i 2016. BBC skriver ikke noget om, hvorvidt en anden skuespiller overtager rollen som Manuel, eller om Scales vender tilbage foran kameraet.

Læs også: Monty Python overvejer at lave ny film!

Men den efterhånden 83-årige Cleese vender altså tilbage som både skuespiller og manuskriptforfatter, og serien vil udforske, hvordan Basil klarer skærene i en moderne verden. Han finder pludselig ud af, at han har en datter, og de slår sig sammen for at køre et luksushotel.

En anden prominent komedieveteran, Rob Reiner ("Da Harry mødte Sally", "The Princess Bride", "This is Spinal Tap") er med om bord som producer.

Den BAFTA-belønnede originalserie ligger p.t. #60 på IMDb's liste over historiens bedste tv-serier, og en række britiske tv-eksperter kårede den i 2019 til Storbritanniens alle tiders bedste komedieserie.

Serien figurerede prominent i nyhedsstrømmen igen i sommeren 2020, hvor et afsnit af serien blev fjernet midlertidigt fra en britisk tv-tjeneste pga. potentielt stødende indhold. Cleese har generelt været meget kritisk over for det, han selv betragter som "cancel culture" og påstået censur af komik i nyere tid, og der er næppe nogen tvivl om, at det tidligere Monty Python-medlem vil stile efter at skabe kontroverser.

Den kommende fortsættelse til "Halløj på badehotellet" har endnu ikke fået en premieredato.

Kommentarer

John Cleese laver nye afsnit af "Halløj på badehotellet"

  • ★★★★★★0

    I´m on the mothafucker...

    davenport 8-02-23 11:10

  • 0

    Nåååååh, det bli'r fedt...

    Pistolprinsen 8-02-23 11:32

  • 0

    Håber bare ikke det bliver for politisk korrekt.  Når en karakter i en serie siger noget/ opfører sig på en bestemt måde er der nogen der tror at serieskaberne mener det samme.

    Sagen er at Basil Fawlty er et gammelt fossil(selv dengang), der sjældent opfører sig særligt sympatisk. Det betyder ikke at John Cleese deler de samme synspunkter.

    Johnny42 8-02-23 12:10

  • ★★★★★2

    Jeg kan ikke forestille mig på nogen måde, at det bliver godt.

    Kruse 8-02-23 12:11

  • ★★★★★★0

    Måske bliver det noget bras, men jeg skal se det!

    Uden sammenligning den serie jeg har genset flest gange.

    Wayne 8-02-23 12:14

  • ★★★★★1

    Jeg jokede med Johan om

    at, hvis Fawlty Towers Kom tilbage sku det være et reboot med Murray Bartlett i rollen. Dette var blot et tankeeksperiment, jeg havde ikke forventet serien ville vende tilbage.

    Elwood 8-02-23 12:19

  • 0

    - Bastard!!

    - Can you make me a waldorf salad? I think we're just out of waldorf's

    ccbj 8-02-23 14:07

  • 0

    Epic! Denne og Aloalo er toppen af britisk humor - absolut geniale serier 

    Dominar Rygel XVI10-02-23 00:37

  • 0

    Vildt, at der kun er 12 afsnit. Troede der var flere 100, eftersom at den blev sendt hver aften/tidlig nat på tv2 i en evighed tilbage i tidernes morgen.

    ZimaBlue10-02-23 11:35

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen