James Cameron vil gerne lave Hiroshima-drama før "Avatar 4"

Den ekstremt succesfulde filmmager er ivrig efter at lave sin første ikke-"Avatar"-spillefilm siden 1990'erne.

A-bomben har fascineret og foruroliget James Cameron, siden han var ung. Hans "Terminator"-film skildrer tilmed en fremtid, hvor størstedelen af kloden er blevet udslettet af atombomber.

Og nu satser den canadiske filmmager på at lave et drama om den første atombombe, som blev brugt i krigsøjemed under 2. verdenskrig i den japanske storby Hiroshima. Det fortæller Cameron i et interview med LA Times.

Amerikanerne bombede som bekendt Hiroshima i et forsøg på at tvinge Japan til at overgive sig. Da japanernes militær og regering stadig strittede imod, smed USA også en atombombe i Nagasaki, hvorefter Japan overgav sig, og krigen således sluttede. Mellem 150.000-250.000 døde som følge af de to eksplosioner.

Cameron agter at filmatisere "The Last Train From Hiroshima: The Survivors Look Back" af forfatteren Charles R. Pellegrino, og instruktøren håber på at klemme projektet ind mellem "Avatar 3" og "Avatar 4".

Læs også: "Avatar: The Way of Water" har omsider overhalet "Titanic" – er nu det 3.-største filmhit nogensinde

I 2010 interviewede Cameron selv en af dem, der optræder i bogen: Tsutomu Yamaguchi. Yamaguchi var angiveligt den eneste mand, som overlevede begge eksplosioner.

Og det er bl.a. historiens aktualitet – ovenpå krigen i Ukraine og den voksende nationalisme på verdensplan – som har givet Cameron lyst til at realisere projektet, som han har haft på tegnebrættet i årevis:

"Vi lever i en mere usikker verden, end vi troede, vi gjorde. Jeg tror, at Hiroshima-filmen er mere aktuel end nogensinde. Den minder folk om, hvad de her våben virkelig kan gøre, når de bliver brugt mod menneskelige mål."

Cameron er færdig med alle optagelserne til "Avatar 3", som netop nu er ved at blive færdiggjort af et kæmpe hold computertroldmænd, og efter planen lander den i biograferne i december 2024.

Også en stor del af "Avatar 4" er allerede i kassen, så det er ikke utænkeligt, at Cameron kan klemme sin Hiroshima-film ind i sin stramme kalender – eller måske overlade instruktørstolen til en anden, alt imens han superviserer projektet som producer, ligesom Cameron overdrog "Alita: Battle Angel" til Robert Rodriguez:

Kommentarer

James Cameron vil gerne lave Hiroshima-drama før "Avatar 4"

  • ★★★0

    Var det ikke også omtalt som et Spielberg-projekt på et tidspunkt?

    gi-jones21-02-23 09:53

  • ★★★★★★0

    Det vil jeg også gerne se fra Cameron.

    Wayne21-02-23 10:25

  • 0

    Han bør lave historien om manden, der var på forretningsrejse i Hiroshima, da bomben ramte.

    Chokeret og såret skyndte han sig hjem til Nagasaki. 

    Patriarch21-02-23 20:50

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen