Anmeldelse: Cocaine Bear

Vanvittig gyserkomedie om kokainafhængig bjørn er stor B-film-underholdning.

Indimellem støder man på filmtitler, der virker så konstruerede og patetiske, at de fortæller hele filmens plot, fulde af platte jokes og overdrevne scener. Tag en film som "Snakes on a Plane", der blev en joke i sig selv. "Cocaine Bear" har dog et særdeles skarpt glimt i øjet og inspireret af sand historie, er dén et besøg i biografen.

En narkohandlers fly mister sin last over et naturreservat i Kentucky. Lasten er pakker med kilovis af kokain. En anden narkohandler og hans håndlangere tager på skovtur, for at finde pakkerne. Men FBI har også fået færten af kokainen. Under den vilde jagt opdager de lokale skovbetjente, at en af reservatets bjørne har slugt en hel pakke af det hvide pulver. Nu er gode råd dyre. For hvad sker der, når en bjørn tager kokain?

Den virkelige historie om den "høje" bjørn fandt sted i 1985. Bjørnen, som fik tilnavnet Pablo Escobear, spiste en pakke kokain og overdoserede på stedet. Bjørnen kan faktisk ses udstillet i et stormagasin udstoppet og er en stor turistattraktion. Så stor var episoden. Instruktør Elizabeth Banks og hendes manusforfatter, James Warden, har ladet sig inspirere af historien og er gået all in på at lave en vaskeægte B-film, fuld af stereotyper og klicheer og det lyser ud af lærredet.

Den virkelige bjørn slog ingen ihjel. I Banks film falder ligene til højre og venstre. Der er afrevne lemmer og blodet sprøjter til højre og venstre. Men det er lavet med et glimt i øjet. De tykke amerikanske accenter og den ene mere idiotiske replik efter den anden er med til at give et filmen et underholdende og kærligt præg. Actionscenerne er vellavede, blandt andet en intens biljagt mellem en ambulance og bjørnen får både pulsen og smilebåndet op.

Historie er tynd, men det gør ikke så meget, når Banks og Warden bare gerne vil underholde. Her er ingen moraler, man skal lære og ingen alvorlige temaer på spil. Måske, at man skal passe på en stor bjørn og tag ikke stoffer. Håndværket er kompetent og de har vist præcis, hvilken vej, de ville gå. Med sådan en præmis er der masser af sjov og ballade i luften. Filmen er fuld af skønne personligheder.  Det er skønt at se Ray Liotta i hans sidste rolle narkohaj. Han giver den nærmest som en parodi på hans rolle i Martin Scorseses "Goodfellas" og det er ment som et kompliment. Unge Han Solo, Alden Ehrenreich, stjæler hver eneste scene. Margo Matindale giver den fuld hammer som lokal skovbetjent og man kan mærke, at hun har nydt at spille rollen. Desværre falder Keri Russell igennem som den overbeskyttende mor, der kun vil det bedste for hendes datter. 

"Cocaine Bear" er fuld af tempo, humor og intense scener. Alt lavet med et glimt i øjet. Elizabeth Banks skal have stor ros for at have taget en sand historie, blandet den med ægte B-films elementer og have endt med en vellykket rutsjebanetur. Der er er fuld af kærlighed for kildematerialet og underholdningsværdien er i top. Det er dumt, skørt og vanvittigt. Det er en vaskeægte b-film og det er super underholdning i biografen.

Cocaine Bear

Kommentarer

Cocaine Bear

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen