Forum - Forum-tråd: Konsol og Pc tråden

Konsol og Pc tråden

  • ★★★★0

    Jeg har prøvet flere gange med Cyberpunk, men der er et eller andet ved historien, gameplayet og selve universet, der tænder mig af hver gang. Det er så kæmpe stort, men det føles så enormt småt samtidig. Verden virker ret død på flere punkter. Så tror sgu bare jeg må give op på det, og så se frem til Starfield, der forhåbentlig har lidt mere af det, jeg leder efter.

    Jeg er sådan set meget enig i dine kritikpunkter. Byen føles fx uoverskuelig, men samtidigt er den egentligt ikke særlig stor. Jeg havde også hellere set en mekanisme som i The Witcher III, hvor man langsomt åbner op for spillets andre områder, efterhånden som man kommer videre i historien og stiger i levels. 

    Jeg er heller ikke vildt solgt på historien, selvom den da bliver bedre henad vejen. Men den virker stadigvæk noget rodet skruet sammen, og det er svært ikke at få den tanke, at det har kostet på sammenhængen, at så mange skred eller blev fyret fra firmaet. 

    Stadigvæk, i mangel af bedre, så synes jeg, at det er pænt underholdende lige nu. Langt fra fejlfrit, men bestemt spilbart. Jeg tænker, at jeg nok lander på en 7/10, hvor The Witcher III var en klokkeklar 10/10 hos mig. 

    Måske er det bare også nostalgien, der tiltaler mig. På mange måder er det som at stige ind i den cyberpunk-litteratur, jeg læste sidst i 1980'erne/ først i 1990'erne. Jeg synes egentligt, at universet fungerer rimeligt godt. Jeg kan fx godt lide, at de har lavet deres egen slang til spillet. Og jeg håber da, at det ikke er en IP, der bliver lagt i graven. Der er potentiale til noget virkeligt godt, hvis man bare gav det den nødvendige tid og midler nok. 

    thomsen11-02-23 15:14

  • ★★★★★0

    Hmmm - tror jeg skipper Hogwarts Legacy indtil videre. Måske ender det på Game Pass en dag eller bare i et kanon tilbud. Men tak for opklaringen.

    David Lund11-02-23 15:51

  • ★★★★★1

    thomsen - hvis cyberpunk som helhed var mig mere interessant/nostalgisk, ville jeg helt sikkert også være mere tiltrukket af spillet, så tror det kan have en ret stor betydning lige i det her tilfælde. 

    Ah well - jeg må nøjes med Immortals for nu, og så kommer Reisdent Evil 4 snart jo. Er også lidt lun på Dead Space. Det kan være jeg køber det i en brandert en dag.

    David Lund11-02-23 15:54

  • ★★★★★0

    Hmmm - tror jeg skipper Hogwarts Legacy indtil videre. Måske ender det på Game Pass en dag eller bare i et kanon tilbud. Men tak for opklaringen.

    No problem :)

    Elwood11-02-23 16:39

  • 0

    Så er der et nyt spil på vej fra folkene bag Tetris Effect :-D
    youtu.be/62Yjl5rTXSY

    Deres svar på Lemmings?

    Høegh24-02-23 07:57

  • 0

    Uuh og Baldurs Gate 3 udkommer til PS5 den 31. august!

    youtu.be/UgTFtD2sHdE

    Høegh24-02-23 08:00

  • ★★★★★1

    Så er der et nyt spil på vej fra folkene bag Tetris Effect :-D
    youtu.be/62Yjl5rTXSY

    Deres svar på Lemmings?

    Du kan være ret sikker på der stikker mere under end blot replace lemmings with Humans. Selv om det ja ser lidt lemmings agtig ud.

    Og goddamm Tchia ser mere og mere Gorgeous id, hver gang jeg ser det.

    Elwood24-02-23 09:12

  • 0

    Du kan være ret sikker på der stikker mere under end blot replace lemmings with Humans. Selv om det ja ser lidt lemmings agtig ud.

    Ingen tvivl. Jeg synes også allerede at man i traileren kan se at der kommer til at ske mere. Og om ikke andet, så bliver det i hvert fald visuelt imponerende.

    Der er en demo af det tilgængelig, her den næste uges tid, inde på PSN.

    Og goddamm Tchia ser mere og mere Gorgeous id, hver gang jeg ser det.

     

    Ja, det har også virkelig fanget mig. Faldt lige over den her gameplay gennemgang:
    youtu.be/_d-5T_cAT7Y

    Høegh24-02-23 11:10

  • 0

    Jeg fik spillet demoen af HUMANITY her henover weekenden og det er fremragende :-D
    Præcis lige så mærkeligt, intelligent og visuelt tilfredsstillende som traileren får det til at se ud. 

    Høegh27-02-23 11:15

  • ★★★★0

    Jeg fik endeligt gennemført Cyberpunk 2077 og nuppede også lige platin-trofæet ved samme lejlighed.

    Jeg står ved mit første indtryk. Det er fuldt ud spilbart og pænt underholdende. Jeg er især glad for universet.

    Keanu Reeves' figur bliver man virkeligt hurtig træt af, men han bliver også konstant omtalt af andre i spillet som et røvhul, så det er ret beset vel meningen? 

    Jeg havde nogle enkelte nedbrud undervejs og nogle grafik-glitches, som forsvandt ved genstart, men ikke noget, der gjorde det hele uspilbart eller irriterende. 

    Hovedhistorien er nok ikke helt så interessant, som jeg havde håbet, og jeg fandt sidemissionerne og de forskellige aktiviteter langt mere underholdende. 

    Spillet understøtter ret godt forskellige spillestile, men balancen i især en af dem, som netrunner/ hacker, virker noget skæv. Når man når ca. midtvejs i spillet, bliver det pludseligt en leg at tage stort set alle ned med sine hurtige quick-hacks. Jeg valgte derfor i slutspillet at skifte over til et basalt Sandavista cyberdeck, som gjorde, at jeg i 15-sek. kunne sætte tiden ned under kamp (med 30 sekunders cooldown). Det gjorde det mere udfordrende, og det var også sjovt at snuse til en helt anden spillestil, hvor man kan løbe rundt om fjenderne og plaffe dem i nakken, mens de stadigvæk tror, at man står lige foran dem. 

    Alt i alt er jeg fint tilfreds og slutter af på samme niveau, som jeg startede, med 7/10.

    Det er i øvrigt gået min næse helt forbi, at der kommer en officiel DLC i løbet af 2023. Den ser spændende ud og skulle indføre nogle af de ting, der oprindeligt blev lovet, men som blev fjernet fra spillet inden udgivelsen. Det vides endnu ikke, om man stadigvæk spiller V, men Idris Elba dukker åbenbart op i en rolle:

    www.youtube.com/watch

    thomsen 4-03-23 11:28

  • ★★★★0

    Jeg fejlkalkulerede lige et udsalg på PSN-store forleden. Jeg havde regnet med, at den store Alternative History-pack med Wolfenstein-spillene, skulle være det næste, jeg skulle kaste mig over. Den var på tilbud til omkring 140 kr. for de to hovedspil, noget DLC og noget ekstra halløj. Men jeg havde kigget forkert på, hvornår udsalget sluttede. Jeg troede, at jeg havde indtil midnat den 2/3, men da jeg kom ud af biografen om aftenene og ville tjekke, så havde de allerede skiftet rundt, så pakken nu kostede næsten 600 kr.

    Valgte i stedet at købe to horrorspil billigt - The Blair Witch Project, som vistnok ikke er vildt godt, men kun kostede lige over 40 kr, og The Sinking City, som jeg længe har luret på i PS5-udgaven. 

    thomsen 4-03-23 11:33

  • ★★★1

    Da jeg lige har opgraderet dele på min PC, lå jeg inde med en masse stumper, så jeg faktisk kun manglede en CPU og et kabinet for at bygge en hel PC. Jeg har også planer om at opgradere mit grafikkort i løbet af i år, når AMD lancerer deres nye midrange-kort.

    Med det bagagen og med lidt inspiration fra hvordan min Steam Deck spiller, købte jeg et kabinet og en Ryzen 5 5600G APU. Jeg lå inde med PSU, 16 GB RAM og en blanding af 250-ish GB SSD'er, én M.2 og 3 SATA, samt selvfølgelig et bundkort.

    Den første store forhindring ramte, da det viste sig at mit gamle bundkort krævede en firmwareopgradering for at spille med den nye APU, så jeg måtte flå CPU'en ud af min primære computer for at gøre det. Men efter en meget uskøn omgang fiflen, lykkedes det og computeren kom op at køre.

    M.2'en blev til systemdisk, da det er den ubetinget hurtigste af SSD'erne, ikke at det faktisk gør en stor forskel på dagligdags brug og det er vist også en lidt ældre model, da jeg hev den ud af min laptop, da jeg opgraderede SSD'en i den.

    De tre SATA-diske satte jeg op i en spanning-konfiguration, hvilket er en superdårlig idé, hvis man har noget vigtigt på diskene. Hvis én af dem dør, ryger alt data, men pladsen bruges kun til spil, så det er ligemeget og jeg har et par harddiske på lager, hvis det sker, selvom jeg vil foretrække at holde støjniveauet så lavt som overhovedet muligt.

    Der var allerede tilknyttet en Windows 10/11 licens til bundkortet, så det bliver OS'et indtil videre. Det kan være at jeg skifter det ud med SteamOS, når der kommer en officiel udgivelse fra Valve. Jo, man kan installere det på andre enheder allerede, men jeg foretrækker at vide at der er god support for softwareopgraderinger og den slags.

    Mit lille eksperiment har vist hvor meget der faktisk er at hente med moderne APU'er. Jeg har prøvet spil som Fallout 4, Mad Max, Days Gone og Hellblade. Alle kunne jeg få til at køre uden de store problemer. Kender man til PC-hardware, kan man nok regne ud at en 5600G ikke kan matche et rigtig grafikkort. Så spillene kørte mellem 720p og 1080p med FSR/skalering aktiveret, enten direkte i spillet eller via AMD's software. Jeg var noget overrasket over resultatet og selvfølgelig spillene se pænere ud i 1080p eller 4K, men det vildt nok at se hvor meget FSR kan gøre, hvilket i realiteten er opskalering.

    Steam Deck, opskalering via grafikkort og den power der ligger i APU'er, samt den kommende release af SteamOS (og udviklingen af Linux-understøttelse i Steam) har virkelig gjort indgangen til at være PC-gamer billig.

    NSF19-03-23 19:42

  • ★★★★★1

    Har kørt med min Intel i7 fra 2009, det først her fra sidste år jeg har mærket CPU er flaskehals, så jeg skal også opgrade på et tidspunkt satser også på AMD den her gang. 

    Elwood20-03-23 08:24

  • ★★★★★0

    Jeg er 3 timers tid inde i Resident Evil 4 remaket. Kæft det er godt! Ville ønske jeg kunne sende familien afsted i en uges tid, så jeg bare kunne spille det.

    David Lund24-03-23 14:51

  • ★★★★★0

    Fik spillet lidt Diabloe 4 beta i weekenden, jeg hyggede mig ganske godt, nåede kun lige at spille med Barbarian, men det fungerede ganske godt.

    RE4 Remake, elsker alle de små nods til det originale, når man f.eks. prøver at kravler op i kirketårnet, blot for lige at se om man nu kan gemme sig deroppe igen...


    Elwood26-03-23 16:52

  • ★★★0

    Hvis man ikke har set det allerede, så trollede Asus lidt 1. april og sendte en nyhed ud om en ny håndholdt PC, i retning af Steam Deck. Det viste sig så at den faktisk eksisterer og snart kommer i handlen.

    De har endnu ikke oplyst priser og der er heller ikke specifikke oplysninger om hardwaren endnu, bortset fra at den kommer med en 1080p skærm, en custom APU fra AMD (ligesom Steam Deck, PS og Xbox), samt at Asus siger at den er dobbelt så hurtigt som en Steam Deck og har en 120 Hz skærm. Og den har selvfølgelig RGB, som objektivt gør den hurtigere.

    www.youtube.com/watch

    Der har været et læk, som påstår at den mindste model kommer til at ligge på omkring 650 dollars, hvilket umiddelbart er en ret fair pris. Det bliver interessant at se om den bliver ligeså åben som Steam Deck og om Valve evt. arbejder med Asus for at få SteamOS til at køre på den, som de har gjort med en anden producent af håndholdte - ROG Ally som den hedder, kommer nemlig med Windows 11.

    NSF 5-04-23 20:19

  • ★★★★2

    Efter nu at have gennemført The Last of Us 2 på "grounded" og "permadeath", så opdagede jeg at det er forskellige sange der synges til allersidst under end-credits. Det er muligvis en gammel nyhed - men det er altså først lige gået op for mig.

    På de normale levels til og med survival hører man den fantastiske duet "Wayfaring Stranger" mellem Joel og Ellie:

    www.youtube.com/watch

     

    På grounded level kommer i stedet for den fulde version af Joels "Future Days" til sidst under end-credits. Det er den der starter med "If I ever were to lose you":

    www.youtube.com/watch

     

    Og hvis man udsætter sig selv for den masochistiske "permadeath", så får man fornøjelsen af Ellie, der synger "Through the Valley":

    www.youtube.com/watch

     

    Jeg har svært ved at afgøre min favorit, for de er alle tre helt geniale og giver med garanti våde øjne til alle, som har gennemført spillet.

     

    PS: jeg måtte bruge næsten 42 timer på permadeath versionen af spillet. Herunder 12,5 timer på at starte forfra, når jeg døde. Det var især missionerne med Abby, der gav problemer (jeg hader skovflugten mellem Day1 og Day 2).

    S. Rico19-04-23 16:44

  • ★★★★1

    Du er hardcore! Jeg håber, at jeg engang får mod nok til bare at spille det igennem på Survival.

    Selv er jeg lige gået i gang med remaket af Demon's Souls.

    Det er det eneste From Soft-spil, jeg ikke har gennemført før. Jeg fik originale til PS3 foræret, lige som de lukkede spillets servere ned, og derfor var det ikke muligt at få alle trophies mere.

    Foreløbigt er jeg vildt imponeret over remaket. Det ser fantastisk ud! 

    thomsen20-04-23 09:19

  • ★★★1

    Jeg er så småt ved at være igennem Days Gone og selvom jeg godt kan lide en del aspekter af spillet, er det nok lige 10-ish timer for langt og er basically "Hvad nu hvis Jax fra Sons of Anarchy overlevede et zombieudbrud".

    Det er nok spillets største problem, at hovedpersonen reelt ikke er specielt sympatisk og er indbegrebet af toxic masculinity.

    NSF20-04-23 10:10

  • ★★★★1

    Du er hardcore! Jeg håber, at jeg engang får mod nok til bare at spille det igennem på Survival.

    Den mest mærkbare forskel på Hard og Survival er, at man ikke kan bruge lyttetilstand på Survival. Men når man allerede har spillet 1-2 gange før, så kan man som regel huske hvor fjenderne er, og det gør lyttetilstand unødvendig.

    Herudover kan man jo tage alle sine opgraderinger fra tidligere spil med sig i et nyt spil+. Så det vil samlet set medføre, at Survival+ ikke føles sværere end Hard.

    Så du kan roligt kaste dig over Survival+. Især hvis du nåede at blive fuldt opgraderet under dine tidligere gennemspilninger.

    S. Rico20-04-23 12:23

  • 0

    HUMANITY udkommer den 16. maj:
    www.eurogamer.net/tetris-effect-devs-chaotic-crowd-puzzler-humanity-gets-may-release-date

    ...og med en meget Japansk og charmerende/fjollet trailer: 
    www.youtube.com/watch

    Jeg glæder mig!

    Høegh21-04-23 09:43

  • ★★★★★0

    HUMANITY udkommer den 16. maj:
    www.eurogamer.net/tetris-effect-devs-chaotic-crowd-puzzler-humanity-gets-may-release-date

    ...og med en meget Japansk og charmerende/fjollet trailer: 
    www.youtube.com/watch

    Jeg glæder mig!

    Me too, demo'en var herlig Zen.

    Elwood21-04-23 19:08

  • ★★★★★0

    From Software’s Armored Core looks amazingling Insane! På den gode måde.

    youtu.be/SlSfr6Wa5sc

    Elwood28-04-23 09:57

  • ★★★0

    Vil se Playstation Showcase som starter om små 30 minutter.

    Essal24-05-23 21:35

  • ★★★★★1

    Spiderman 2 gameplay reveal

    youtu.be/ZRhJT2nmvA4

    Elwood24-05-23 23:22

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen