Forum - Forum-tråd: Madtråden

Madtråden

  • ★★★★★★0

    What??

    davenport15-02-23 11:40

  • ★★★★0

    Alle fra Kolding (og måske Haderslev) ved hvad jeg snakker om

    Og Vejle! Vi havde en Chicken and Burger på Vedelsgade i gamle dage, der har jeg sgu fået mange middelmådige burgere!

    dyg15-02-23 11:45

  • ★★★★★★0

    Og Skjern. De havde masser af spilmaskiner

    Guldager15-02-23 12:12

  • ★★★★★★0

    Fandt 2 kg. kyllingebryst til 89,- og fik lavet noget lækkert aftensmad. Kartofler, porre, løg og svampe i ovnen med et helt hvidløg. En sauce kogt på kyllingeskrog og alle grøntsagsrester og let tomatiseret. Og så selve kyllingen stegt med urter og fennikel. Ret enkelt og så lavet, så man kunne smage de rene grøntsager.

    I aften skal vi ha Winnerburger. Jeg fandt nemlig et kinakål. Alle fra Kolding (og måske Haderslev) ved hvad jeg snakker om. Chicken og Burger var et tilløbsstykke i slut 80erne her i byen. Billigt, snasket og en oral orgasme, der aldrig kan laves igen på præcis den samme måde. Men jeg gør et forsøg i aften! Har endda rigtige skodbøffer fra frost :D

    Fandtes også på Trøjborg ved Aarhus i 80érne - politiets foretrukne. Jeg har også gnasket min del.

    Wayne15-02-23 13:04

  • ★★0

    Chicken & Burger findes skam både i Haderslev, Give og Horsens endnu

    HelmerJ16-02-23 07:13

  • ★★★★0

    Ah ja for satan, der var jo en i Give også! Der kom jeg dog bare sjældent, selvom det var væsentligt tættere på mit hjem.

    dyg16-02-23 08:58

  • ★★★★★★0

    Har gang i en pizzadej efter en bog om pizza...der er ret mange skridt med æltning, hvilning, æltning, foldning osv. - startede i tirsdags. Aner ikke, om det kommer til at gøre en forskel.

    Har købt nyt bagestål, fordi min gamle pizzasten blev smidt ud med den gamle ovn (ikke med vilje - glemte at fjerne den fra skuffen). Der skulle have kommet 2 på besøg, men de er begge blevet syge, så nu er det kun familien.

    Guldager16-02-23 11:10

  • ★★★★0

    To dage i forvejen er vel ikke slemt, hvis du skal have gang i en fordej. Jeg går i gang dagen før, men det er med en surdej, som jo også er fodret dagen inden jeg går i gang, så jeg bruger indirekte også to dage på min pizzadej.

    dyg16-02-23 11:32

  • ★★★★★★0

    Det er vitterligt bare en dej...som er koldhævet dog.

    Guldager16-02-23 11:43

  • ★★★★★★0

    Satte en kyllingefrikasse nogenlunde i skabet. Endda med tournerede champignons. Mine perleløg havde fået en anelse for meget men ellers ok. Også min legering af min sauce velute :)

    davenport16-02-23 11:58

  • ★★★0

    Fandt 2 kg. kyllingebryst til 89,- og fik lavet noget lækkert aftensmad. Kartofler, porre, løg og svampe i ovnen med et helt hvidløg. En sauce kogt på kyllingeskrog og alle grøntsagsrester og let tomatiseret. Og så selve kyllingen stegt med urter og fennikel. Ret enkelt og så lavet, så man kunne smage de rene grøntsager.

    I aften skal vi ha Winnerburger. Jeg fandt nemlig et kinakål. Alle fra Kolding (og måske Haderslev) ved hvad jeg snakker om. Chicken og Burger var et tilløbsstykke i slut 80erne her i byen. Billigt, snasket og en oral orgasme, der aldrig kan laves igen på præcis den samme måde. Men jeg gør et forsøg i aften! Har endda rigtige skodbøffer fra frost :D

    Jeg ved ikke om vi snakker om det samme, men de der winnerburgere har man jo kunne få massere af steder og også stadigvæk. Har opfattelsen af at det er en form for koncept som grillbarer har købt sig ind på. I det hele taget synes jeg de fleste grillbarer kører med det samme. Altså en cheeseburger er jo stort set det samme de fleste steder og det er lidt kedeligt. Vil hellere have noget der skiller sig lidt ud.

    Men Winnerburger er ikke dårlig. Hvad er opskriften? Har du også på Danaburgeren, som DSB lavede den gang de stadig drev grillbar?

    Aranyhajú Nyárszépe16-02-23 12:09

  • ★★★★★★0

    De 5 pizzaer til aftens pizza-party bliver:

    • Spianata Piccante og rød peberfrugt 
    • N'duja og mascarpone 
    • En klassiker med serrano, parmasan og rucola
    • En hvid pizza med kartoffel, mascarpone, rosmarin
    • Og så en ret plain skinke til sønnike 

    Der skulle også have været nigellafrø på den hvide pizza, men det er ret umuligt at opdrive...

    Guldager16-02-23 16:14

  • ★★★★0

    Hvis du gider betale, så findes de normalt ved dem der forhandler Milles and mortar. Det koster dog normalt 50kr for en lille dåse, der nu også holder ok lang tid.

    dyg16-02-23 17:57

  • ★★★★★★0

    Hvis du gider betale, så findes de normalt ved dem der forhandler Milles and mortar. Det koster dog normalt 50kr for en lille dåse, der nu også holder ok lang tid.

    Så ofte bruger jeg det heller ikke, så det er fint med prisen.

    Alle pizzaer blev virkeligt gode. Bagestål er jo genialt, og jeg er glad for jeg havde to af dem, så de kan bage færdig nederst, mens der kommer en ny i øverst.

    Ved dog ikke om det var nødvendigt at lave dej så lang tid i forvejen, så næste gang prøver jeg med en dag. Stadig roma-style.

    Guldager16-02-23 19:50

  • ★★0

    Jeg har købt nigellafrø i Helsam, jeg husker det ikke dyrere end andre krydderier. Men pas på med at få derind, man kommer hurtigt til at rive sig. De har masser at spændene produkter, bla. der jeg køber xanthan gummi og salt 

    HelmerJ17-02-23 07:08

  • ★★★★★★0

    Det lyder frækt....

    davenport17-02-23 08:56

  • ★★★★★★0

    Vi får hjemmelavede kebabruller. Førhen kunne jeg ikke lide det, men det skal jeg da love for, at jeg kan den dag i dag :D 

    davenport19-02-23 17:18

  • ★★0

    I aften står den på en lækker skinketærte, det var så længe siden jeg havde fået dem, så købte to stk for 15kr stykket.

    Ryder66624-02-23 19:38

  • ★★0

    I dag står den på Gudruns recept på Hvidsten Kro - Selvfølgelig skal der høres Lars Lilholt med selv samme sang på vej derud. Vi skal nok hentes, da recepten nydes bedst med en snaps til :D

    MadMartigan25-02-23 07:03

  • ★★★★★★0

    Vi var til forældrefest, hvor alle skulle medbringe noget til buffeten. Det endte med et ret lækkert og alsidigt udvalg. Vi havde en flæskesteg med, og så havde jeg "kuglet" kartofler, gulerødder, selleri, perleløg og små svampe, og kogt dem i en kalvefond. Da den var færdigkogt smed jeg skrådtskårne porre og en dusk timian i. Og så havde jeg noget kål liggende, så jeg lavede noget brunkål også. Der var især én, der satte pris på at jeg havde en sovs med som den eneste. Man kunne godt se, at der var en del speltmødre tilstede, som nok aldrig ville nedværdige sig til at lave noget så proletaragtigt som sovs :D

    davenport25-02-23 08:58

  • ★★★★★★0

    Madplanen for næste uge bliver således:

    Mandag: Købepizza fra Dr. Oetker. Lauge så en reklame for det, og vil gerne smage dem.

    Tirsdag: Stegte nudler, masser af grøntsager og en soyamarinade

    Onsdag: Børnevenlig pastaret med pølser, bacon og tomat. Jeg napper nok nået squashsalat on the side også.

    Torsdag: Dampet torsk med bagt græskar, fritter af søde kartofler og en beurre blanc til.

    Fredag: Spise hos min bror

    Lørdag: Kød (hvad der lige er på tilbud i weekenden), sovs, kartofler og en brocolli/blomkål-gratin, som er vildt lækker. Man skærer dem ud i små buketter, vender med olie, parmesan, citronsaft og ristede græskarkerner, og så ellers ind i ovnen.

    Søndag: Hjemmelavet pizza. Skinke til Lauge og jeg tror jeg daffer i den italienske butik og finder noget lækkert fyld. Enten salsicca eller ventricina piccante...eller begge dele. 

    Guldager26-02-23 13:54

  • ★★★★★★0

    Sidder lige og lærer om hygiejne og bakterier, og skal have om varme desserter i eftermiddag. Skal si lave saksisk budding i morgen. Jeg er på ingen måde dessertmand, hader at lave det pga. alle de regler (opskrifter) og spiser det helst ikke, selvom sauce saboyonne er ret lækkert. 

    skal også have lavet en madplan til ugen. Kan bare ikke huske hvad vi har i fryseren…

    davenport27-02-23 11:02

  • ★★0

    Aftens maden i går, blev forsøgsmad. Jeg lavede hasselback af butternut squash og gulerødder. Det fungerede over forventning, de blev ikke så sprøde som kartofler men der var super smag i begge. Havde også nogle lange tynder aubergine so fik criscut fra top til bund, det fungerede ikke rigtigt, smagen var fin men blev smattede, d'ah!. Lade marienerede koteletter til. De fik først criscut også massage i en marinade af, hvidløg mortet med korianderfrø, sennepsfrø og salt, rørt op med ketjap manis og ketchup. Stegt af i halvdyb olie til de var sprøde i overfladen. Det hele serveret med timian og citrorsmør

    HelmerJ28-02-23 07:05

  • ★★★★★★0

    Havde lige en diskussion med min lærer i går, da vi snakkede om specialmad. I ved, jøder, muslimer osv. Han mente ikke kristendommen har nogle restriktioner, hvilket jeg var ret uenig i. Måske ikke i en restaurant som sådan, men jeg synes nu nok jeg kunne komme på flere eksempler, men han ville ikke diskutere teologi. Det gav mig et forkert svar i en quiz, og så bliver jeg obstinær ! 

    davenport 3-03-23 10:55

  • ★★★★★★0

    Nu kommer der sådan et kedeligt lærersvar ;) - I har begge ret...

    For det meste har har kristendom ingen restriktioner på mad, men i visse ortodokse former for kristendom er der perioder med faste, hvor der skal spises vegansk. Katolikkerne har også faste-regler på specielle dage. 

    Hvis man læser Biblen, er der også restriktioner, men en ting er hvad der står i Biblen, en anden er, hvordan de forskellige kristne denominationer fortolker Biblen.

    Men sådan den "almindelige" protestantiske kristne har ingen restriktioner, og i forhold til jeres quiz handler det vel om, hvad man kan servere for forskellige religioner? Og her vil tæt på 100% af kristne ikke have nogle religiøse forbehold.

    Guldager 3-03-23 11:15

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen