Forum - Forum-tråd: Madtråden

Madtråden

  • 0

    Jeg kan se at der er kommet en ny butik til staden hvor du kan trække en pizza i en automat. Du bestiller hvilken du vil have og betaler og så bliver den bagt med det samme eller du kan bestemme at tage den med hjem og selv bage den. 

    Forestiller mig ikke at det er super god kvalitet men sikkert ikke værre end de mange dårlige Pizzariaer der findes.

    Kiyonji20-03-23 14:47

  • ★★★★★★0

    Du bestiller hvilken du vil have og betaler og så bliver den bagt med det samme eller du kan bestemme at tage den med hjem og selv bage den. 

    Mange dårlige beslutninger på en alkoholisk aften :)

    Guldager20-03-23 14:50

  • 0

    Jep. Fizza hedder det: fizza.se/

    Men ja hvis de stillede dem op i nærheden af beværtninger, så kunne det måske godt være en god forretningside. 

    Kiyonji20-03-23 16:51

  • ★★★★0

    Jep. Fizza hedder det

    Kommer den mon også til at hedde det på dansk?

    chandler7520-03-23 17:24

  • 0

    Kommer den mon også til at hedde det på dansk?

    Tvivler på det kommer til Danmark foreløbigt :D  Jeg har mine forbehold overfor forretningsmodellen 

    Og ja det er ikke det smarteste navn:) 

    Kiyonji20-03-23 17:41

  • ★★★★★★0

    Det er da perfekt???

    davenport20-03-23 18:49

  • ★★★★★★0

    Jeg kan godt lide kogebøger, som dog helst skal have noget viden og baggrund - eller historier. Der skal også være et klart tema - et område (Indien, Mexico etc.) eller et tema (pizza, air-fryer osv.), ikke bare "50 gode opskrifter til en hyggelig aften". Så en blanding af læring, kultur og opskrifter.

    Mit spørgsmål er så:

    Er Sølvskeen sådan en bog? Eller det blot en utrolig store mængde italienske opskrifter?

    Og kom gerne med anbefalinger til sådanne kogebøger også :) - gerne fra latinamerikanske lande (som ikke er Mexico) eller asiatiske lande (som ikke er Indien).

    Guldager20-03-23 19:43

  • ★★★★★★0

    Hvis det ikke behøver at være moderne, kan man finde fede bøger antikvarisk. Har fx en fra 60erne om Frankrig med en masse historie. Jeg vidste fx ikke, at det betragtes underlødigt, hvis der ikke er forret. Bare et æg i skiver er nok, for ellers er det jo ikke et rigtigt måltid. (Conrad Bjerre-Christensen - Fransk Kogekunst, 1968 - Lademann)

    davenport20-03-23 20:42

  • ★★★★★★0

    Historiske kogebøger har jeg ikke overvejet - men det kunne også være meget sjov.

    Skal have tapas på søndag - eller måske meze (græsk, tyrkisk og mellemøstlig småretter). Men mangler lidt inspiration. Så kom gerne med forslag :)

    Guldager22-03-23 19:35

  • ★★0

    Bagte æg med kikærter

    Klar hvidløg i smør, steg udblødte kikærter med harissa pasta, spinat, tomater og frisk chilii tern på. Del det ud i portioner i lidt for store små skåle, slå et æg ud i hver og drys med sumac og bag til hviden er stiv og blommen blød

    Uh og haydari med grillet rød peber

    HelmerJ23-03-23 07:12

  • ★★★★★★0

    Konen er ikke så vild med kikærter, men det lyder godt.

    Haydari og grillet peber - den napper jeg :)

    Guldager23-03-23 07:32

  • ★★0

    Brug fava bønner så

    HelmerJ23-03-23 08:50

  • ★★0

    tzatziki med masser af dild er også max lækkert

    HelmerJ23-03-23 08:51

  • ★★0

    noget man får på næsten alle græske resturanter i tyskland.

    mandolin tynd hvidkål, løg, og grøn peber, groft salt på, knug det til du har ondt i hænderne, lad det stå 1-2 timer, vrid væsken af. 

    lage som til agurksalat, eddike/sukker/vand 1/1/1 peber efter smag evt lidt chili og elelr korianderfrø, kog op, hæld over salat, lad trække et par timer gerne natten over.

    Det kan godt holde længe hvis du hælder det på atamon skyllede glas, pakker glassene godt og hælder lagen over kogende og lukker.

    Det er et stor hit her hjemme for tiden, vi lavede af 2kg hvidkål for 3 uger siden, halvdelen er væk

    HelmerJ23-03-23 09:01

  • ★★★★★★0

    Skal snart i skole. Vi skal stå for maden til dimissionsfest i aften for de kokke der er til eksamen lige nu. Jeg er på hovedret - braiseret svinenakke,  pommes duchess, 2 slags rodfrugter og en sauce på væsken. Kan ikke huske hvad de andre laver til hhv. for- og efterret, men der er frikadeller og kartoffelsalat til P-mad. Vi regner med at være færdige kl. 20.30, og så skal jeg trække eksamensopgave i morgen. Håber ikke på turnerede champignons, da jeg har pisse ondt i fingrene. Men slipper sgu nok ikke for turnering i en eller anden form. 

    Hvis jeg regner med mit sædvanlige held, trækker jeg fisk, og skal få noget ud af de skidtfisk skolen har råd til at give os. Det er egentligt for dårligt, at de vare vi bruger i køkkenet, er af den dårligste og billigste kvalitet, da det jo ikke afspejler virkeligheden der hvor de fleste arbejder. 

    Nå, én uge tilbage...

    davenport23-03-23 10:18

  • ★★0

    I aften står den på fyldt pasta med ost og skinke.

    Tidligere idag fik jeg en stor ost og skinke sandwich. Den var mega mums.

    Ryder66623-03-23 21:52

  • ★★★0

    Vi fik risengrød med kanelsukker og smørklat - lidt sæson-uartigt :)

    Gormanden23-03-23 23:10

  • ★★★★★★0

    Aftenen gik som forventet. Total kaos. Vi er to 75ere, med sammenlagt 50 års erfaring i branchen, og resten er unge mennesker mellem 17 og højst 30. Og ingen af dem gad at høre på os gamle røvhuller, og så aftalte vi egentlig bare, at nu måtte de så tage det som lærepenge. Ingen kommunikation, og holdet delt op på to etager, så kødet skulle skæres på 1., og så i elevator nedenunder, for at anrettes af 21 unger, der rendte rundt mellem hinanden. 

    Det første jeg sagde, da vi lavede holdene, er at man er nødt til at have én der bestemmer, og jeg pegede ikke på mig selv. Det er 101 i køkkendrift, for ellers er der ikke retningslinjer, og ingen ved præcist hvad deres rolle er. Men det gad ingen at høre på, og de ignorerede os bare. So be it. - Kødet var skåret forkert, så der manglede 8 couverter, der blev lavet alt for meget mad til ikke-svin-spisende, og en mand uden tænder (!) blev først tilgodeset, da jeg hurtigt tog opgaven. Der manglede også mad til et enkelt barn, som også min lærer overhørte mig på.

    Det er jo ikke fucking raketvidenskab at køre 128 hovedretter. Det kunne vi to "gamle" jo havde gjort selv, men det hele gik op i hat og briller, navnlig fordi mange af ungerne gik mere op i, at gå og råbe på youtube-manér, i stedet for at koncentrer sig om en hurtig opgave. 

    Nu skal jeg i skole og trække opgave. Man kan få max 100 point fordelt på køkkentid og forsvar af en 3 siders opgave, som jeg skal skrive i weekenden. Man starter med et 12tal, og så trækkes der bare fra hen af vejen. Jeg er sgu lidt spændt på det.

    davenport24-03-23 08:30

  • ★★0

    Knæk og bræk

    HelmerJ24-03-23 09:13

  • ★★0

    Ja knæk og bræk Davenport!:-)

    Weird_J24-03-23 10:01

  • ★★★★★★0

    Yess!! Trak Kalv Sauté Morengo. 

    davenport24-03-23 10:37

  • ★★0

    Marengo, bare lige for at holde dig oppe på 12

    HelmerJ24-03-23 11:00

  • ★★★★0

    Sorteret kalv i marengs?

    dyg24-03-23 11:24

  • ★★★★★★0

    Min AI fortæller: "Kalv sauté Marengo" is a French dish that consists of sautéed veal cooked in a tomato and white wine sauce, typically served with mushrooms and olives. The dish is named after the Battle of Marengo, which was fought by Napoleon Bonaparte's army in 1800. Legend has it that the dish was created by Napoleon's chef, Dunand, using the ingredients he had on hand after the battle. Today, "Kalv sauté Marengo" is considered a classic French dish and can be found on the menus of many French restaurants."

    davenport24-03-23 11:30

  • 0

    Da det er fredag fik jeg mig lige et par Cannolis for at fejre dagen. Er ikke så meget til desserter men Cannoli og Tiramisu kan jeg altid nyde.

    Drysset med lidt pistacienødder og chokolade går de rent ind 

    Kiyonji24-03-23 14:50

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen