Forum - Forum-tråd: Madtråden

Madtråden

  • ★★★★★★0

    Har lige ædt fiskefilet med hjemmelavede kartoffelbåde fra airfryeren. Lavede også lidt persille-frit som pynt, og det blev sgu lækkert. 

    I morgen skal vi ordne 3 kg. medister, og jeg glæder mig til en god brun sovs. De andre degenererede i huset er begyndt at ville ha det med bearnaise, og det kan jeg jo som menneske ikke acceptere. Jeg skal ha min brune sovs til en spændstig, saftig karamelliseret pølledreng!!  

    davenport26-03-23 19:34

  • ★★0

    I aften blev det til pasta skruer med bacon tern og pizza sauce.

    Ryder66627-03-23 22:20

  • ★★0

    Havde lige 100 gram Bacontern en pose kartoffelmos og et halvt glas pizza sauce, tilovers fra igår, så valget faldt på dette. Det er lækkert og mættende. Havde ellers købt en Deep Pan cheese pizza, som jeg har valgt at gemme til imorgen

    Ryder66628-03-23 21:01

  • ★★0

    Lavede en medister med kartofler og sur/sød peberrods sovs. Damn jeg elsker den sovs

    HelmerJ29-03-23 06:16

  • ★★★★★★0

    Næsten for simpel ret til dig? Ingen nyre fra stressede egern eller udtræk fra lammebrisler i kimchi? :D

    Her kommer den til at stå på lasagnerester fra i aftes, da der er skolefest for den lille og jeg skal læse op på "kalven" i aften. 

    Nu vil jeg æde en toast, inden jeg skal i skole og gøre køkken rent... :/

    davenport29-03-23 08:33

  • ★★0

    Jeg skriver måske nok mere om de mere eksperimentelle ting jeg sysler med. Men i aften skal vi ha flæskesteg så det er da to dage med klassisk svin.

    Btw, så har jeg lavet danmuji (tror jeg), klassisk (i Korea) syltet kina radisse med gurkemeje. Lagen smagte fantastisk og jeg kan nok ikke vente, til det har trukket længe nok, med at smage.

    HelmerJ29-03-23 08:59

  • ★★★★★★0

    Jeg skriver måske nok mere om de mere eksperimentelle ting jeg sysler med. Men i aften skal vi ha flæskesteg så det er da to dage med klassisk svin.

    Btw, så har jeg lavet danmuji (tror jeg), klassisk (i Korea) syltet kina radisse med gurkemeje. Lagen smagte fantastisk og jeg kan nok ikke vente, til det har trukket længe nok, med at smage.

    Det har jeg prøvet at lave- smager fint, men det lugtede megameget af prut...

    Har fået tre kogebøger med mellemøstlig og arabisk mad, og de bruger ret meget granatæblesirup, så det må jeg få lavet. Eller købt.

    Guldager29-03-23 09:33

  • ★★★★★★0

    Man kan få det i vores lokale türkerbix.

    davenport29-03-23 15:58

  • ★★★★★★0

    Nå, det var ikke lige dagen. Fik 02. Jeg er så ufattelig skuffet. Jeg er jo ikke en 02-kok, rendte bare ind i forskellige småfejl, der sammenlagt ikke var godt nok. Det kan godt være, at det er bestået på den "nye skala", men jeg er jo fra 13talstiden, og det er et direkte 03 i min verden. Og jo også i den virkelige verden. Det er sgu endnu værre, at gå ud og søge job med et 02, end at være selvlært, og kan sit kogekram. Jeg ved ikke hvad jeg skal bruge det til? 

    "Hej, jeg er tømrer. Jeg fik 02 - skal jeg lave dit tag?" Nah, vel?

    Jeg er skuffet, pinlig berørt og totalt nede i kulkælderen. Og som censor sagde - Det er jo et øjebliksbillede...Ja, fuck! Et billede af Kolding Havn en onsdag i januar i 1893.

    Jeg synes i øvrigt ikke vores system er retfærdigt. Hvorfor bliver man ikke bedømt over en periode? Og til denne eksamen, kom de meget ind på ting, der ikke har noget at gøre med ens evne til at lave mad på. Ja, bæredygtighed er vigtigt, men kunne man så ikke blive bedømt i et særskilt fag/kursus? 

    Men ganske typisk. Det kan godt være vi har flyttet mange gange, men adressen er som sædvanlig Paradisæblevej 13...

    davenport30-03-23 20:18

  • ★★★★★★0

    Surt - kan du få en reeksamen?

    Bortset fra det så er der vel ingen der bruger et eksamensbevis længere. 

    Bestået - og hvad du har lavet er vel det der tæller.

    Jeg har ikke spurgt min tømrer efter eksamensbevis :-)

    Wayne30-03-23 20:25

  • ★★★★★★0

    Næ, jeg har jo bestået..

    davenport30-03-23 20:25

  • ★★★★★★0

    Tillykke og op med hovedet

    Wayne30-03-23 20:27

  • ★★0

    Nå, det var ikke lige dagen. Fik 02. Jeg er så ufattelig skuffet. Jeg er jo ikke en 02-kok, rendte bare ind i forskellige småfejl, der sammenlagt ikke var godt nok. Det kan godt være, at det er bestået på den "nye skala", men jeg er jo fra 13talstiden, og det er et direkte 03 i min verden. Og jo også i den virkelige verden. Det er sgu endnu værre, at gå ud og søge job med et 02, end at være selvlært, og kan sit kogekram. Jeg ved ikke hvad jeg skal bruge det til? 

    "Hej, jeg er tømrer. Jeg fik 02 - skal jeg lave dit tag?" Nah, vel?

    Jeg er skuffet, pinlig berørt og totalt nede i kulkælderen. Og som censor sagde - Det er jo et øjebliksbillede...Ja, fuck! Et billede af Kolding Havn en onsdag i januar i 1893.

    Jeg synes i øvrigt ikke vores system er retfærdigt. Hvorfor bliver man ikke bedømt over en periode? Og til denne eksamen, kom de meget ind på ting, der ikke har noget at gøre med ens evne til at lave mad på. Ja, bæredygtighed er vigtigt, men kunne man så ikke blive bedømt i et særskilt fag/kursus? 

    Men ganske typisk. Det kan godt være vi har flyttet mange gange, men adressen er som sædvanlig Paradisæblevej 13...

    Fuck karakteren, du er bestået TILLYKKE!!:-) Og du lyder til at være god til at sælge dig selv, så det skal nok gå alt sammen:-). Ingen kigger på karakterer, når det hele er overstået.. Ikke hvad jeg har hørt til værdig fald.

    Weird_J30-03-23 20:30

  • ★★★★★★0

    Nå, det var ikke lige dagen. Fik 02. Jeg er så ufattelig skuffet. Jeg er jo ikke en 02-kok, rendte bare ind i forskellige småfejl, der sammenlagt ikke var godt nok. Det kan godt være, at det er bestået på den "nye skala", men jeg er jo fra 13talstiden, og det er et direkte 03 i min verden. Og jo også i den virkelige verden. Det er sgu endnu værre, at gå ud og søge job med et 02, end at være selvlært, og kan sit kogekram. Jeg ved ikke hvad jeg skal bruge det til? 

    "Hej, jeg er tømrer. Jeg fik 02 - skal jeg lave dit tag?" Nah, vel?

    Jeg er skuffet, pinlig berørt og totalt nede i kulkælderen. Og som censor sagde - Det er jo et øjebliksbillede...Ja, fuck! Et billede af Kolding Havn en onsdag i januar i 1893.

    Jeg synes i øvrigt ikke vores system er retfærdigt. Hvorfor bliver man ikke bedømt over en periode? Og til denne eksamen, kom de meget ind på ting, der ikke har noget at gøre med ens evne til at lave mad på. Ja, bæredygtighed er vigtigt, men kunne man så ikke blive bedømt i et særskilt fag/kursus? 

    Men ganske typisk. Det kan godt være vi har flyttet mange gange, men adressen er som sædvanlig Paradisæblevej 13...

    Når man er ældre og med et CV, så er karakteren ligegyldig. Den betyder kun noget for dem, der ingen erfaring har.

    Når du skal søge job, så behøver du jo ikke vedlægge dine karakterer, bare dit diplom og CV. Arbejdspladserne ved godt, at der er forskel på skolens virkelighed og den virkelige virkelighed.

    Så er der selvfølgelig den personlige stolthed, og det er jo sværere at gøre noget ved - men så igen: du ved du er god til mad, og dine tidligere arbejdsgivere ved det, og du kan sagtens godtgøre det overfor en kommende arbejdsgiver også (du tager sgu bare en hjemmelavet medister med hjemmerørt sennep og en god snasket kartoffelsalat med til jobsamtalen!). Så jojo, 02 er træls, men det betyder ikke noget som helst.

    Guldager30-03-23 20:45

  • 0

    Jeg fik også 02 til min afsluttende eksamen/afgangsprojekt. Det var selvfølgelig ret irriterende, da jeg gennem studiet har fået karakterer mellem 8 og 11. Men jeg var læsetræt og gad ikke rigtigt mere, så karakteren var sikkert fair nok.  

    Jeg er i gang med min 3. ansættelse efter bestået uddannelse. Virksomhederne spørger selvfølgelig efter eksamenspapirer, men ingen har spurgt ind til mine karakterer. 

    En høj karakter fortæller lidt om hvor god man er til at sætte sig ind i noget nyt stof og til at kunne bruge det i nogle specifikke problemstillinger. Det fortæller ikke ret meget om, hvor god man er til at løse generelle problemstillinger af forskellig karakter og hvordan man arbejder sammen med andre.

    Tillykke med bestået eksamen. Hvad kan du kalde dig selv nu...pølsesvinger??

    Popeye30-03-23 20:50

  • ★★★★★★0

    Pølse betvinger... ;)

    Tak skal i ha, det hjælper lidt at læse.

    - gastronomassistent btw

    davenport30-03-23 21:23

  • ★★1

    Da jeg fornemmer der er flere i denne tråd, der ikke altid ønsker at tygge deres mad, kommer her en service information. Bilka har Skovlyst til 10kr

    HelmerJ31-03-23 08:13

  • ★★★★★★2

    Var lige lidt for hurtigt ude i aftes. Var lige til samtale, og fik hhv. 3x7, 1x10 og 1x4 for perioden. Troede slet ikke det gav karaktere, men \O/ så :D

    davenport31-03-23 09:30

  • ★★★★★★0

    Tror det bliver fiskefilet med kartofler, persillesovs og rødbeder til aften. 2/5 af familien med det halve af Helmers familie (i menneskeform) i Tyskland, og man ved aldrig hvornår de lander, så det er en nem ret at styre. 

    Jeg er stadig noget jazzzzed over det 10tal i råvarelære. 

    Nu vil jeg æde en pose flæskesvær fordi jeg har en pose flæskesvær.

    davenport 1-04-23 15:55

  • ★★0

    Var lige lidt for hurtigt ude i aftes. Var lige til samtale, og fik hhv. 3x7, 1x10 og 1x4 for perioden. Troede slet ikke det gav karaktere, men \O/ så :D

    Sejt :-)

    Weird_J 1-04-23 16:13

  • ★★★★★★0

    Nå, de havde nogle Lidl-koteletter i bbq med hjem, så det bliver dem, med rester af flødekartofler fra i aftes og en salat med gulerod og radiser til. Det er også fint nok.

    Men gud fredsens de har købt  meget slik... Tror også det er over 1½ år siden de var over æ græns.

    davenport 1-04-23 17:56

  • ★★★★★★1

    Har lige sendt en ansøgning til EWII som kok i deres Koldingafd. Det lyder rigtigt spændende, og jeg synes jeg fik lavet et godt stykke arbejde. De ville ha et forslag til en menu til deres frokostbuffet, og jeg kom op med flg.:

    Her er mit menuforslag til en frokostbuffet med udgangspunkt i aprils råvarer. Det hele er selvfølgelig fri fantasi, og der er ikke taget højde for budget, dækningsbidrag og den slags irriterende, små detaljer: 

    For at ryste vinteren af os:

    Jordskokkesuppe m. rød salsa, citronolie og pyntet med brøndkarse & purløg

    Fisk skal der til:

    Broccolipaneret lange på bund af revet rødbede m. let sennepssauce, garneret med frisk timian

    For at lede tanken hen på forår:

    Kold nuddelsalat m. porre/gulerod julienne, vendt i dryp af ramsløgseddike, garneret med grillet østershat og spæde spinatblade

    Dét Hobbitter kalder “at fylde hjørnerne ud”:

    Kyllingebryst tilberedt sous vide, overfladestegt med skalotteløg & hvidløg, dertil grøntsags risotto m. peberfrugt og rigelige mængder frisk persille

    Det søde: 

    God, gammeldaws æblekage m. rabarberkompot & crumble af nøddecookie

    Brød á part:

    Sprødt valnøddebrød

    Lune grovflütes 

    Velbekomme

    davenport 2-04-23 11:55

  • ★★0

    I aften, to store boost hakkebøffer med hashbrown fries. Med ketchup og remoulade som dip.

    Bøfferne er på hver 175 gram, så der skal nok blive en god chance for at blive mæt. 

    Ryder666 2-04-23 14:25

  • ★★★★★★0

    Har lige lavet remulade og syltet agurker. Og fik lige æggemader og spegepølsemader. (Velsmurt, højtbelagt)

    Til aften skal vi ha en flæskestegssandwich, så har også en steg i ovnen. Gider dog ikke lave rødkål og bage brød, så det bliver kun halvhjemmelavet. 

    davenport 2-04-23 15:43

  • 0

    Jeg lavede mig selv en Couscous salad bestående af rød og gul peber, zucchini som er stegt på en pande, couscous (naturligvis) og krydret med koriander og spidskommen.

    Hvorpå jeg har lagt et par pandestegte kyllingefileter med skind på. Det hele toppet med Romesco sauce.

    En meget let og velsmagende ret. 

    Kiyonji 2-04-23 18:52

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen