Forum - Forum-tråd: Popcorn Time-brugere har modtaget ubehageligt brev fra advokatfirma

Popcorn Time-brugere har modtaget ubehageligt brev fra advokatfirma

  • ★★★★★0

    "Der kan også være positive ting ved noget pirateri."

    Ja, da.

    Det positive: Gratis film.

    Det negative: Det er moralsk forkasteligt :p 

    Lars!24-09-15 13:08

  • 0

    Det positive: Gratis film.

    jo så ikke så positivt aligevel hehe

    Geekalot24-09-15 13:25

  • ★★★★★★0

    Hvad er jeres syn på serier, der vises i tv? Hvis jeg nu henter et afsnit af Big Bang, der kører på min Kanal 5, og som financeres af reklamer, er det afsnit så ikke på en måde betalt? Den kan jeg ikke rigtigt greje..

    davenport24-09-15 13:25

  • 0

    Tjo, købte Assasins greed: unity til pc, kom hjem brugte 2 timer på install, spillede 15 før det gik ned, ingen løsning inde på Ubisoft. Kan DL det i en crac, men det jo ulovligt........

    Geekalot24-09-15 13:32

  • 0

    var 15 min jeg spillede :) Man kan vel selv vælge at retfærdiggøre at man må hente det, men det er stadigt ulovligt. Samme er det også ved tv, om man betaler for det, men henter det på sin pc.

    Geekalot24-09-15 13:36

  • 0

    var 15 min jeg spillede :) Man kan vel selv vælge at retfærdiggøre at man må hente det, men det er stadigt ulovligt. Samme er det også ved tv, om man betaler for det, men henter det på sin pc.

    Geekalot24-09-15 13:36

  • ★★★0

    Det positive kan være, at det er med til at gøre svært tilgængelige film tilgængelig. Film som man ellers ikke ville kunne stifte bekendskab med. Når noget bliver kopieret, bliver det jo også bevaret. Det er da bedre end at det er noget der ligger og samler støv i et kælder et sted og måske risikere at gå tabt.

    Der er faktisk nogen der gør et stort stykke arbejde med at oversætte og lave undertekster til film, som vi ellers aldrig vil have mulighed for at nyde. Eller at lave rips af film på sendt tv eller gamle VHS bånd, som ellers ikke er umiddelbart tilgængelig på anden måde.

    Når det er i den kontekst, mener jeg det er positivt og med til at bevare vores kulturarv.

    Aranyhajú Nyárszépe24-09-15 13:43

  • 0

    Ligger også en del film på youtube, hvis de kan ligger der er de vel lovlige nok at se ?

    Geekalot24-09-15 13:48

  • ★★★★★★0

    Der er ganske sikkert ingen der kommer efter dig, fordi du ser en film der er uploaded ulovligt til Youtube. Der vil de komme efter vedkommende der har uploaded den i stedet.

    Zero Cool24-09-15 13:56

  • ★★★★★★0

    Når det tager mig, og jeg er i UFO-humør, ser jeg meget dokumentar på YT. Der kan jeg heller ikke rigtigt finde ud af om det er lovligt. (Ikke at det holder mig vågen om natten, som sådan!)

    davenport24-09-15 14:09

  • ★★★0

    Det kan ikke være ulovligt at se, så længe du handler i god tro og det kan være næsten umuligt at finde ud af hvad på Youtube der er lovligt og hvad der er ulovligt.

    Ifølge Safe harbor bestemmelsen i Millennium Copyright Act, kan Google ikke gøres ansvarlige for der ligges op, så længe de giver rettighedshaverne nem adgang til at fjerne det igen.

    I realiteten smider folk det dog ofte lige så hurtigt op igen, som rettighedshaverne fjerner det.

    Aranyhajú Nyárszépe24-09-15 14:24

  • 0

    Tager man eks sniper med Top Berenger https://www.youtube.com/watch?v=CsJKhA7P7IM Den har lagt der siden marts måned, kunne man vel gå ud fra at hvis de gik så meget op i det at den var slettet igen. De fleste film med copyting bliver jo slettet, få timer efter de er uploadet.

    Geekalot24-09-15 14:29

  • ★★★★★★0

    Geekalot - jeg tror ikke helt, at du har fanget hvor meget materiale der ligger på YouTube. Hvis deres automatik ikke fanger det, skal nogen sidde og kigge skidtet igennem manuelt.

    Fra Youtubes statistik: "300 hours of video are uploaded to YouTube every minute". Dét er pænt meget.

    Zero Cool24-09-15 14:37

  • 0

    Synes det er helt på sin plads at man får et rap over fingerne hvis man fortager sig noget ulovlig og bliver snuppet. 

    Alle de undskyldninger med at 'åh vidste ikke det var ulovligt' og 'jamen jeg havde ikke kode på mit wifi' det lugter af folk som ikke vil tage ansvar for deres handlinger. 

    Det er selvfølgelig en god tanke at der er mulighed for at finde gamle kult eller nichefilm som ikke er tilgængelig andre steder, men de fleste ulovlige downloads/streams er jo af store hollywood produktioner. 

    Bishop24-09-15 18:10

  • ★★★★0

    Jeg ER i ond tro! Eks. Jeg ejer(tror jeg?) en samling R.1 DVD'er. På disse DVD'er er Firefly serien. Men en dag blev jeg doven og hentede serien... Stadig i 480P og stadig uden danske undertekster*

    Jeg må godt rippe mine dvd'er og derefter se dem. Men jeg må IKKE downloade dem. Sådan er loven stadig, eller?

    ERGO: I OND tro og ér ond. Men jeg var nu stadig mest - en doven stodder..

    *Findes ikke med DK, så vidt jeg ved

    ..ejede også en C-64'er, samt en Amiga-1200 engang - Hvilket virkeligt gør mig til en meget slet person;-D

    Mht: POP' Jeg er på NetFlix USA, endnu en gråzone, så POP sagde/siger mig ikke det helt store..

    Gasivodo24-09-15 23:00

  • ★★★★★0

    Så vidt jeg har forstået er det tilladt at eje en digital kopi af en film, hvis man allerede ejer den i tilsvarende eller højere kvalitet. Det er dog ikke tilladt at downloade den via torrent, da man derigennem distribuerer den til andre også, som sandsynligvis ikke ejer den i forvejen.

    Lars!26-09-15 09:30

  • 0

    Du må godt eje en digital verson af den version man har ? meget fedt da det er umuligt at finde en digitalt version af det man kan have på en lovlig måde hehe ?

    Geekalot26-09-15 10:15

  • ★★★★★★0

    Nej, det er da ikke umuligt. Du kan lave kopien selv eksempelvis.

    Zero Cool26-09-15 10:26

  • ★★★★★0

    Netop, det er helt lovligt at rippe egne film til eget private forbrug. Det har dog på et tidspunkt været ulovligt at bryde beskyttelseskoden på disc'en, som er nødvendigt for at gøre det. Eller sådan var det i hvert fald engang, ved ikke om lovgivning eller teknologi har ændret sig.

    Lars!26-09-15 10:51

  • 0

    hmm vidste der var noget jeg skulle have gjort inden jeg smed mine dvder ud :/

    Geekalot26-09-15 11:09

  • ★★★★★0

    Ah, men smider du dem ud, ejer du dem jo ikke længere, og så er de digitale kopier ulovlige!

    David Lund26-09-15 11:28

  • ★★★★★★0

    Præcis hvad Mr. Jerky skriver - har man ikke originalerne, har man heller ikke retten til at beholde de digitale kopier. Jeg har rippet alle mine cd'ere og bruger dem ikke længere, men de ligger stadig i et skab. Og så er det i øvrigt ganske rart at have en slags "backup" i tilfælde af, at jeg skulle mistede alt det rippede musik.

    Zero Cool26-09-15 11:35

  • 0

    what ? så man er tvunget til at skal slæbe rundt på det oldnordisk ravelse ?

    Geekalot26-09-15 13:37

  • ★★★★★★0

    Du er seriøst overrasket over, at man ikke må lave en kopi af en film eksempelvis og så skaffe sig af med originalen? Hvis en eller anden lovinstans finder på at gennemsøge dine harddiske og ser 500 kopierede film, hvordan vil du bevise, at du købt dem, hvis du har smidt originalerne ud?

    Eller hvis dit hus brænder ned og du mister hele computere/harddiske med mere. Du kan ikke få pengene fra forsikringen, fordi du ikke har skiverne og begynder du at downloade dem fra detdér internet, er det pænt svært at bevise ejerskab, hvis RettighedsAlliancen eller andre pludselig banker på døren.

    Ikke at det sikkert sker, men altså, det er da pænt logisk, at man ikke bare kan lave en kopi og så skaffe sig af med originalen. Hvis det var lovligt, kunne man jo bare suse i Fona hver gang der kom nye film, købe dem, kopiere dem og levere dem tilbage.

    Zero Cool26-09-15 13:52

  • 0

    Nu jeg så helder ikke så bange for de skal komme renende her, godt se nu du siger det, men har aldrig tænkt over det. Bare pisse træt af at have dvder til at flyde over det hele :)

    Geekalot26-09-15 14:01

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen