Forum - Forum-tråd: Bedste scener i horrormovies?

Bedste scener i horrormovies?

  • 1

    Oprindeligt tænkt ville jeg have efterspurgt bedste jumpscares i horrormovies, men det er for snævert og dermed ville jeg snyde mig selv og måske andre for en bredere snak om gode scener. 

    Hvad synes I er betingelserne for en vellykket, intens og uhyggelig scene? 

    Kom gerne med gode eksempler. 

    Her er nogle scener som virker for mig. (Jeg skal forsøge at gøre det så spoilerfrit som muligt)

    SEVEN: Den sengeliggende mand. 

    IT FOLLOWS: Der er flere scener, men garagescenen står stærkt. 

    POLTERGEIST (opr.) Klovnen i gyngestolen. 

    Jeg vil gerne bidrage mere uddybende og tilføje scener, men lad os se om vi kan få gang i bålet først. 

    Please? 

    misuma23-10-16 16:16

  • ★★★★★0

    Jeg har set halvdelen af Beetlejuice i dag, da jeg ikke fik anledning til at se den helt færdig.

    Men dér hvor Geena Davis hænger i skabet og så "taber ansigt", det er da et ret fedt øjeblik på den lidt komiske og ulækre måde :) ved godt der kommer mere senere i filmen. 

    Lars!23-10-16 16:25

  • ★★★★★1

    Jump scares finder jeg i hvert fald sjældent uhyggelige. De mest creepy scener for mit vedkommende, er når der sker noget uventet og sært - og så skal jeg kunne li' filmen og stemningen i forvejen. På den måde er det ikke nok at scenen er god, men den skal placeres på det rigtige tidspunkt i filmen. Det er lidt svært at forklare, fordi der findes da bestemt også scener der afviger fra dette, som jeg finder uhyggelige. Men lad mig endelig tilføje en til din liste:

    KAIRO - japanske gysere var i slut 90'erne/start 00'erne det nye sort, og jeg hoppede med på bølgen. Det var dog først i slutningen af denne bølge, at perlen her dukkede op. Kiyoshi Kurosawa var dengang lidt af et geni med hans surrealistiske thrillere, der virkelig ikke mindede om noget andet hidtil. Kairo blev hans gennembrud og første mainstream gyser, selvom den bestemt også havde det samme sære præg over sig. Filmens indhold blev aldrig overforklaret, og dens dybt underlige stemning gjorde, at jeg konstant sad med et løftet øjenbryn og tænkte "hvad fanden foregår der?" Pludselig dukker der en scene op, hvor et spøgelse står for enden af en gang og hænger underligt med armene. Ikke noget der umiddelbart ville skræmme mig, men pga. den stemning filmen havde sat mig i, og tidspunktet det dukkede op, var jeg skræmt fra vid og sans. At det også blev bygget ordentligt op, vist i næsten fuldstændig stilhed og filmet på Kurosawas unikke måde bidrog kun til dette.

    David Lund23-10-16 16:30

  • ★★★★★0

    Hvad synes I er betingelserne for en vellykket, intens og uhyggelig scene? 

    Det er nok vanskeligt at sætte ord på, hvad som skal til, og hvad som er opfyldt, når det fungerer. Jeg ved bare, at disse film er noget af det vildeste gys, jeg har set: 

    • Chestbusteren i "Alien".
    • Hvem er 'infected'-scenen i "The Thing" 

    Lars!23-10-16 16:33

  • 0

    "Jump scares finder jeg i hvert fald sjældent uhyggelige. De mest creepy scener for mit vedkommende, er når der sker noget uventet og sært - og så skal jeg kunne li' filmen og stemningen i forvejen. På den måde er det ikke nok at scenen er god, men den skal placeres på det rigtige tidspunkt i filmen. Det er lidt svært at forklare, fordi der findes da bestemt også scener der afviger fra dette, som jeg finder uhyggelige."

    Helt enig! 

    Jeg er meget taknemmelig for jeres tanker/bidrag til snakken.

    Uden selv at have set følgende film, og som nok ikke betegnes som horrorfilm, skulle Mulholland Drive og Inland Empire have nogle ret intense/foruroligende scener. Enig? Uenig? Det er ihvertfald film jeg nu vil smide på ønskesedlen. 

    misuma23-10-16 16:41

  • ★★★0

    Jumpscares får mig stort set aldrig, et jumpscare der får mig stort set hver gang er nok fra The Conjuring, hvor vi er i 2 pigers soveværelse og skal til at gå i seng, da de hører lyde fra et klædeskab, den ene går hen til skabet, scenen ligger op til at der er noget i skabet eller springer noget ud fra skabet, men der bliver så panoreret ret uventet op, hvor uhyret så er oven på skabet i stedet for.

    En anden scene fra The Woman in Black (remaket), hvor hovedpersonen går rundt i huset og undersøger og finder creepy legetøj og andre ting, der bliver lagt op til mange jumpscares, men der sker ikke det store i rigtig lang tid, så helt uventet står The Woman in black i hjørnet og kommer lige imod en med et ret skræmmende skrig. 

    MOVIE100023-10-16 17:36

  • ★★★★★★0

    Linksene er selvfølgelig spoilers

    Jeg har set Mulholland Drive flere gange og restaurant-scenen får mig hver gang: www.youtube.com/watch

    Så er der også drømme-scenen fra The Exorcist: www.youtube.com/watch - ikke decideret uhyggelig, men eddermame stemingsfyldt.

    Jump scares er ikke uhyggelige - man får selvfølgelig et chok, men det er ofte også uden stemning. Netop stemning er ret vigtig for mig.

    Guldager23-10-16 19:34

  • ★★★★0

    Flere gode er nævnt fra Alien og The Thing. 

    Jeg vil nævne "blodbølge-scenen" fra elevatoren i The Shining. Jeg har altid fundet scenen "disturbing". "Trappescenen" i Exorcisten er fandens effektiv. Og så har jeg altid været vild med åbningsscenen fra den første Scream film. 

    Babo23-10-16 20:15

  • 0

    Pet Cementary:

    Moderens tilbageblik på sin syge søster, giver mig stadig myrekryb.

    Desuden er skalpeller og akillessener bare et stort nope. 

    Sicaro:

    Bevares, det er ingen horrorfilm, men den føles som én lang, foruroligende og nervepirrende scene. 

    misuma23-10-16 22:57

  • 0

    Det er ikke en horrorfilm (og heller ikke en god film), men scenen i Superman III, hvor damen bliver trukket ind i computeren og bliver til en robot/maskine/cyborg fandt jeg meget uhyggelig som barn, og selv i dag får jeg et sug i maven når jeg ser den scene.

    Herrguth23-10-16 23:08

  • ★★★★★★2

    Hehe, hvis vi skal snakke om scener der skræmmer os, i film som ikke er horrorfilm, så er der en scene i Cocoon hvor Steve Guttenberg lurer igennem et lille hul, på den båd han befinder sig på og den pige som han kigger på viser sig at være en alien og hun opdager ham. Den scene er lidt klam synes jeg:-)

    T. Nielsen23-10-16 23:14

  • 0

    Jeg ser meget sjældent gysere, nærmest aldrig. Men den scene der lige umiddelbart springer klarest frem i tankerne når jeg tænker på en klam én, er en scene fra den sydkoreanske film H, hvor man ser en kvinde der er myrdet i en bus. Siddende på sædet, maven sprættet op og en arm fra en baby der stikker ud i gennem såret. Selvom det efterhånden er en håndfuld år siden jeg så filmen, så husker jeg stadig ubehaget og slukkede også efter den scene.

    Bony23-10-16 23:55

  • 0

    Det er ikke en horrorfilm (og heller ikke en god film), men scenen i Superman III, hvor damen bliver trukket ind i computeren og bliver til en robot/maskine/cyborg fandt jeg meget uhyggelig som barn, og selv i dag får jeg et sug i maven når jeg ser den scene.

    Yes, det kan jeg udmærket genkende. Helt enig. 

    misuma24-10-16 14:39

  • 0

    Det er ikke en horrorfilm (og heller ikke en god film), men scenen i Superman III, hvor damen bliver trukket ind i computeren og bliver til en robot/maskine/cyborg fandt jeg meget uhyggelig som barn, og selv i dag får jeg et sug i maven når jeg ser den scene.

    Det minder mig om tandbøjle-scenen i Poltergeist 2. Eeew. 

    misuma24-10-16 14:40

  • ★★★★★0

    Det er sjovt med Superman III-scenen, som I nævner. Den gjorde også indtryk på mig som barn. Jeg tror endda, den inspirerede et mareridt eller to. Det skal filmen have point for, selv om dem har en del andre problemer ;) 

    Lars!24-10-16 14:56

  • ★★★★0

    A tale of two sisters!

    "Fodenden af sengen" og "Under køkkenvasken". FUCK!!!!

    Bruce24-10-16 15:13

  • ★★★★0

    Jeg har fortrængt store dele af Rødt chock, men jeg husker noget med en dværg...

    Scenen i Ringu hvor hun kravler ud af fjernsynet var også pænt skræmmende.

    chandler7524-10-16 17:02

  • ★★★★★0

    Jeg har fortrængt store dele af Rødt chock, men jeg husker noget med en dværg...

    Scenen i Ringu hvor hun kravler ud af fjernsynet var også pænt skræmmende.

    Begge scener fik også mig. Især dværgen. Dværge er enten meget sjove eller meget skræmmende. I hvert fald på film.

    David Lund24-10-16 18:34

  • ★★★★★★0

    Jeg er enig i scenen fra Pet Sematary med achillessenen, urgh, det er ubehagelige sager.

    The Descent - god film, men det er ikke uhyrerne der er det skræmmende for mig. Jeg får det fysisk dårligt, når hovedpersonen kravler igennem dendér lille, bitte tunnel og tingene begynder at knage og falde sammen om hende.

    The Grudge - jeg har ingen anelse om hvorfor, men hende pigen der kravler rundt i hjørnet skræmte livet af mig, da jeg så den første gang.

    Zero Cool24-10-16 18:42

  • 0

    Så vi er næsten alle enige om at de kunne lave gysere i 80erne ? :)

    Geekalot24-10-16 22:54

  • 0

    Nyere film som af forskellige grunde har givet mig myrekryb:

    It Follows

    The Witch

    Blue Ruin og Green Room

    misuma24-10-16 23:26

  • ★★★★★★1

    Illustreret Videnskab har en artikel om gyserfilm i det nye nummer. Mest om hvad de gør ved hjernen.

    davenport25-10-16 19:54

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen