Forum - Forum-tråd: What we saw

What we saw

  • ★★★★0

    Carol - 7/10

    Et fint tidsdrama af instruktør Todd Haynes, der er kælet for detaljerne - fra fotografering til de smuke production designs med mere. Skuespillet er som forventeligt fantastisk, men......der kommer et 'men' - jeg føler, at Haynes allerede har lavet denne film en gang før og kører altså lidt i samme temaer om skjult homoliv. Intet nyt under solen og det er endda også en smule forudsigeligt. Alligevel må jeg rose Haynes for underspille dramaet og lader små, længselsfulde blikke tale sproget. Det er god instruktion. Men ikke specielt mindeværdig film. 

    Babo24-10-16 23:42

  • ★★0

    The Witch

    Den skuffede mig godt nok fælt meget. Men have nok også regnet med noget andet, når den var under gyser, ind et religiøst ødemarkedet drama. Flot var den dog.

    4/10

    Weird_J25-10-16 07:13

  • ★★★0

    Secret Window

    Ikke helt så god som jeg havde læst mig til flere steder, men kan også se det er en der deler vandene. Ok film, som overraskede mig, og det elsker jeg.

    Der var også lige stemning af Hitchcock i starten, men det fadede desværre ud ret hurtigt.

    7/10

    MadMartigan25-10-16 07:20

  • ★★0

    The Daughter (2015)

    Drama om en familiehemmelighed. Når det er sagt, er det ikke en hemmelighed af den slags, der føles stor nok til at kunne bære en hel film. Ihvertfald sidder jeg bagefter tilbage med en følelse af, at der ikke var ret meget at fortælle her - og der vil ikke gå ret lang tid før filmen er glemt.

    Der er ellers gode skuespilpræstationer i filmen, især fra Anna Torv, der spiller titelrollen, og Miranda Otto, Ewen Leslie og Sam Neill. Problemet er bare, at plottet er ufokuseret. Det er som om filmen i lang tid ikke kan finde ud af, hvis vinkel historien skal fortælles fra. Der springes rundt fra den ene person til den anden, uden at man føler at rigtigt er blevet klogere på nogen af dem. I begyndelsen tror man, det er Christian der er hovedpersonen, men han er reelt bare en plot-igangsætter og er i store dele af filmen reduceret til periferien. På et tidspunkt kommer der dog mere regelmæssig fokus på Anna, hvilket også gør FILMEN mere fokuseret.

    Et andet problem er Geoffrey Rushs karakter, som er det nærmeste vi kommer en slags antagonist - men i betragtning af familiehemmelighedens indhold er der virkelig ikke mere "skurk" over ham end nogen af de andre hovedpersoner. Jeg har svært ved at greje om hensigten har været at gøre ham til et nuanceret menneske på godt og ondt (hvilket jeg oplever ham som) eller til en utiltalende fyr, sådan som visse replikker fra Sam Neill lægger op til (hvilket virker helt urimeligt, alt taget i betragtning).

    Henimod slutningen skrues der op for den dramatiske tone og følelsen af at tragedien lurer lige om hjørnet, og dette gøres ganske effektivt, selvom dramaet - set i bakspejlet - føles mere opskruet end naturligt, når man tager i betragtning hvor lidt (grænsende til ingen) skade de fleste personer reelt har lidt. Og så taber filmen sit familiedrama på gulvet ved ikke at følge sin historie helt til dørs, men slutte som om det var en eller anden gyser eller spændingsfilm vi lige havde overværet, hvilket det på ingen som helst måde er. Man sidder tilbage med spørgsmålet: Hvad var pointen?

    Jeg glemte at give karakter:

    5/10

    BN25-10-16 09:59

  • ★★★★0

    Sicario

    For dælen da, hvor er den fremragende. Lyd- og billedside og Villeneuves adstadige pace, skaber en nærmest dokumentarisk intensitet, som giver et langt mere ubehageligt indtryk af narkokartelverdenens virkelighed end serier som Narcos og film som Infiltrator formår.

    Selv her ved 3. gensyn er jeg imponeret over fortællingen og jeg vil sgu flotte mig med 

    10/10

    Bruce26-10-16 11:52

  • ★★★★0

    Vandt den så meget ved 3 gensyn? Jeg ligger på en 8'er ved gensyn. Fandt f eks filmens klimaks mega rodet udført, altså scenerne i tunnelen. Men ellers er det en gennemført film, deri er jeg enig. Jeg foretrækker dog helt klart film som Traffic over Sicario, når valget falder på "war on drugs" film.  

    Babo26-10-16 12:00

  • ★★★★0

    The Overnight (2015) - 7/10

    Det var da en pudsig lille film. En dag møder et par en mand på en legeplads, de falder i snak og manden inviterer parret til en middag, hvor parret så møder mandens kone. Derfra udvikler filmen sig til noget af en affære, der blandt andet undersøger jalousi, begær, fantasier og hvad der sker, når hæmningerne bliver lagt væk og man bare går med på den værste. Instruktøren bag den roste 'Creep' leverer sgu en ret provokerende og virkelig morsom film her, også selvom den lige får en tand for meget henimod slutningen.  

    Babo26-10-16 12:15

  • ★★★★0

    @Babo: Jeg var nok mere koncentreret om Villeneuves underspillede måde at levere "sammenhænge" mellem scener og plot denne gang og så hjalp det nok også en smule, at jeg mere nød lydsporet denne gang. Hele scenen med at hente "nummer 3" i Juarez er vanvittig spændende. Om det er mere end 9'er end 10'er ved jeg ikke, men i sin genre synes jeg, den noget nær er perfekt eksekveret.

    Jeg tror han er den helt rette til Blade Runner 2.

    Bruce26-10-16 12:51

  • ★★★★0

    Bruce - shootout i trafikken er vanvittig og efter den havde jeg sat næsen op efter en ligeså gennemført klimaks, som filmen byggede op til, men ikke helt indfriede, ihvertfald scenerne i tunnelen var undervældende. Alle scener med Del Toro er til gengæld i top.

    Jup, han er den rette til den opgave!

    Babo26-10-16 12:57

  • ★★★★0

    @Babo: Det kan godt være fordi, jeg ikke ser tunnelscenen som et klimaks, eller forventer det skal være et egentlig actionelement til at slutte historien af. Til gengæld blev det virkelig intenst, da Del Toro og Blunt kommer op "på den anden side" og jagten på mellemmanden satte ind. 

    Det er åbenbart instruktøren af Gomorra serien, som skal levere opfølgeren Soldado og han lover "much more cinematic", hvilket er lidt synd, hvis det bliver meget anderledes end Deakins fremragende kameraarbejde.

    Bruce26-10-16 13:15

  • ★★★★★★0

    The Overnight (2015) - 7/10

    Det var da en pudsig lille film. En dag møder et par en mand på en legeplads, de falder i snak og manden inviterer parret til en middag, hvor parret så møder mandens kone. Derfra udvikler filmen sig til noget af en affære, der blandt andet undersøger jalousi, begær, fantasier og hvad der sker, når hæmningerne bliver lagt væk og man bare går med på den bedste. Instruktøren bag den roste 'Creep' leverer sgu en ret provokerende og virkelig morsom film her, også selvom den lige får en tand for meget henimod slutningen.  

    Måske;-O

    T. Nielsen26-10-16 13:26

  • ★★★★★★1

    Jeg er på 9/10 med Sicario. Så intens affære har jeg sjældent oplevet. Den er sgu mere uhyggeligt skræmmende end de fleste horrorfilm! Tunnelscenen var en anelse rodet, men ikke nok til at filmen mistede af det synes jeg. Jeg havde derudover, som Bruce, heller ikke forventninger om et bigger & Better Climax:-)

    T. Nielsen26-10-16 13:30

  • ★★★★★0

    Jeg sad på kanten af stolen under hele Motorcade scenen.

    Elwood26-10-16 16:56

  • ★★★0

    The good Shepherd.

    Det var godt nok en tør omgang, jeg ved ikke helt hvad filmen vil, for jeg syntes aldrig rigtig de bliver spændende. Den er også for lang i mine øjne, og lidt for mange bi-personer, men godt skuespil af Mr. Damon.

    6/10 

    MadMartigan26-10-16 21:50

  • ★★★★★★1

    The good Shepherd.

    Det var godt nok en tør omgang, jeg ved ikke helt hvad filmen vil, for jeg syntes aldrig rigtig de bliver spændende. Den er også for lang i mine øjne, og lidt for mange bi-personer, men godt skuespil af Mr. Damon.

    6/10 

    Check evt. The Company ud. Det er en glimrende tv-serie, som lidt fortæller samme historie. Alfred Molina og Michael Keaton er bl.a. med.

    Zero Cool26-10-16 22:07

  • ★★★★2

    Jeg har lige set 'Creep' (2014) på netflix og det er muligvis den bedste found footage film jeg har set. Damn, den er go' og er sin titel værdig. 8/10

    Babo27-10-16 10:00

  • ★★★★★★0

    Det er egentlig et par dage siden, jeg blev færdig med Unbreakable Kimmy Schmidt, men et par ord skal den da have :)

    Kimmy Schmidt har sammen med 3 andre kvinder været indespærret i en bunker i 15 år af en selv-proklameret præst og profet. Serien starter med, at de bliver reddet, men i stedet for at tage med tilbage til hendes hjemby, står Kimmy Schmidt af i New York, fordi hun ikke vil være en såkaldt "muldvarpekvinde", men klare sig selv. Her møder hun hurtig seriens andre hovedpersoner:

    • Den ældre ærke-New Yorker, Lillian, som bekæmper gentrificeringen af nabolaget. Hun er også Kimmys udlejer.
    • Titus Andromedon, en homoseksuel, sort, overvægtig skuespiller(som aldrig har slået igennem), der er egoistisk, dramatisk og let skabet. Han er hendes room mate.
    • Jacqueline Vorhess - en meget arrogant og snobbet kvinde, der har gift sig til et liv i rigdom og luksus. I starten er Kimmy barnepige for hendes søn og steddatter.

    Kimmy er naiv, utrolig optimistisk, meget selvopofrende og altid i godt humør. På trods af hendes fortid - eller nærmere på grund af - er hun også en meget stærk person. 

    Formatet er sit com, men humoren er ret speciel. Den er temmelig absurd, og det fejler af og til. De fire hovedpersoner er alle likeable og ganske unikke. I det hele taget er det en godhjertet serie, som man får et smil på læben af.

    Udover at være skaberen af serien, så har Tina Fey en rolle i både sæson 1 og 2(ikke som den samme person), og hun stjæler totalt billedet hver gang, hun er med. Hun er en meget, meget sjov kvinde!

    Af og til fejler humoren lidt og der er ikke altid nok kød på, men det er rigtig godt selskab.

    7/10

    Guldager27-10-16 19:39

  • ★★★0

    Check evt. The Company ud. Det er en glimrende tv-serie, som lidt fortæller samme historie. Alfred Molina og Michael Keaton er bl.a. med.

    Tak, det vil jeg prøve ved lejlighed

    MadMartigan27-10-16 20:35

  • 0

    Klokken er klat og jeg er træt.

    THE GOOD NEIGHBOR 

    Overraskende god

    4,5/6

    UNFRIEND

    Filmen blev købt via den tyske Amazon og her til aften fandt man så ud af, at engelsk audio ikke var en mulighed. Scheize! 

    Udmærket film ellers. 4/6

    misuma27-10-16 23:24

  • ★★★★★★0

    Jeg var til Halloween-filmaften hos en veninde forleden og jeg tog ansvaret for filmudvalget, så vi endte med at se:

    Maniac (2012)

    En creepy omgang Elijah Wood, der spiller en seriemorder, som skalperer sine ofre og selvfølgelig har massive issues. Hvad der gør filmen lidt speciel er, at man ser størstedelen af filmen i first-person view fra morderens synspunkt, hvilket faktisk gør filmen ekstra creepy. Det var lidt af en succes, selvom manglen på undertekster ikke var.

    The Return of the Living Dead (1985)

    The Return of the Living Dead var næste film, for at veksle lidt mellem straight-up horror og noget komedie. Hvis man ikke kender til filmen, er den en slags efterfølger til Night of the Living Dead, hvor efterladenskaberne efter et zombieudbrud ved en fejl er havnet hos en forhandler af udstyr til hospitaler mv. To af hovedpersonerne fumler selvfølgelig rundt og yay, flere zombier. Filmen er lidt en zombieklassiker og trods det tvivlsomme skuespil og lejlighedsvis tvivlsomme make-up, er det en spas omgang med nogle ret effektive effekter - det er ret tydeligt, at budgettet er gået til den del af filmen. Efter filmen var overstået, gjorde jeg op med mig selv, at jeg bliver nødt til at finde flere film med Linnea Quigley og se om jeg kan finde hendes Horror Workout til en fornuftig pris.

    Deadgirl (2008)

    Her endte jeg vist med at traumatisere hele selskabet - filmen handler om to white trash-drenge, der finder en lænket pige på et forladt hospital. Efter lidt tid, går det op for de to, at pigen ikke er helt menneskelig og ikke kan slås ihjel, og den ene af de to drenge beslutter sig før at gøre hende til sin sexslave. Følelserne gik højt under visningen og jeg tror, at de andre gæster gik derfra med ar på sjælen!

    Juan of the Dead (2011)

    For at folk ikke skulle give helt op, blev Juan of the Dead foreslået, en zombiekomedie. Titlen på filmen kunne lede tankerne i retning af Shaun of the Dead, hvilket nok er årsagen til at filmen har sin titel, men bortset fra titlerne, at begge film er komedier og handler om zombier, har de ikke så meget tilfælles igen. Juan of the Dead foregår i Havana og følger Juan og hans venner, der alle er småkriminelle, men for det meste med hjertet på det rette sted. Da zombieudbruddet rammer, er de nogle af de eneste, der kan håndtere det efterfølgende kaos og de trives næsten. Filmen er virkelig sjov og kommenterer på det cubanske samfund, mens der hakkes zombier i stykker til højre og venstre. Filmens minusser er, at visse effekter ikke er specielt godt lavet, især en bygning der sprænges i luften og enkelte aspekter af filmen, som er tænkt sjove, fungerer ikke helt, men jeg har en idé om, at det er pga. forskellen i kulturen og vi måske ikke altid griner af de samme ting over hele verden. Uanset hvad, så bragte den humøret op igen, så den gjorde sit job.

    Zero Cool31-10-16 07:22

  • ★★★★★0

    2,5 zombiefilm ud af 4, Bruno. Jeg kan mærke et tema!

    David Lund31-10-16 07:57

  • ★★★★★★0

    Det var såmænd de andres valg. Jeg havde også The Entity og Ginger Snaps med. :)

    Zero Cool31-10-16 08:17

  • ★★★★★0

    Det var såmænd de andres valg. Jeg havde også The Entity og Ginger Snaps med. :)

    Uuuh, også to gode film ellers.

    David Lund31-10-16 09:03

  • ★★★★★★0

    Jeg har ikke fået set Ginger Snaps selv endnu, jeg tror måske jeg skal have en anden udgave, fordi dialogen er virkelig svær at forstå på den DVD jeg har.

    Men The Entity er virkelig fed og creepy. Jeg så den første gang engang i 80'erne og blev skræmt fra vid og sans, fordi den er "baseret på en virkelig historie". Da jeg genså den for et par år siden, blev jeg glædeligt overrasket over, at den dels stadig er pissecreepy og dels er virkelig vellavet.

    Zero Cool31-10-16 09:08

  • ★★★★0

    Har du set den originale "Maniac", Bruno? Den er virkelig creepy og med en god 70'er/80'er-stemning.

    chandler7531-10-16 09:43

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen