Forum - Forum-tråd: What we saw

What we saw

  • ★★★★★★0

    Embrace of the Vampire (1995)

    Et åbenlyst rip-off af Bram Stoker's Dracula og Interview with the Vampire i skøn forening, som er en cirka 1½ times lang undskyldning for at vise Alyssa Milanos bryster så tit som overhovedet muligt.

    Præcis den rette længde, så den ikke når at blive kedelig, og trashy og dum nok til at være underholdende.

    Det betyder selvfølgelig, at jeg var rigtig godt underholdt.

    This Is the End (2013)

    Et gensyn med ovenstående, som stadig har den måske bedste slutning på en film nogensinde. Stadig superunderholdende og den 13-årige i mig bliver nok aldrig træt af de mange dick-jokes, der er i den film.

    Zero Cool 3-12-16 23:34

  • ★★★★0

    Sully - 7/10

    En utrolig historie om US Airways-fly, der måtte nødlande i Hudsonfloden tilbage i 2009. Clint Eastwood bag kameraet gør en fin indsats med underspillede armbevægelser. Det er ganske glimrende effektarbejde på denne film, præcis som det også var tilfældet på Eastwoods 'Hereafter', som prøvede at genskabe en tsunami. Tom Hanks er også oplagt til sådan en rolle, men han er altså bare overbevisende endnu engang. Fantastisk replik til slut, som fik mig til at smile. God film! 

    Babo 4-12-16 13:58

  • ★★★0

    Monsters (2010)

    Jeg bliver ved med at blive skuffet over film, som folk har talt op :/ For ikke så langt tid siden var det The Vvitch, denne gang altså Monsters.

    Ja ja, det er fint, at lavet er lavet på et lille budget, at der kun er to rigtige skuespillere med, at dialogen ikke var "sat i sten" i manuskriptet og det hele er skudt on location. Men hvad dælen hjælper det, når der ingen kemi er mellem de to skuespillere (og jeg er ligeglad med, at de to faktisk var kærester og siden er blevet gift - kemien på skærmen fungerede slet ikke for mig), når manglen på fast dialog i manuskriptet netop fik dialogen til at virke unaturlig og aparte, når de "ikke rigtige skuespillere" tydeligvis netop er det og derfor overhovedet ikke virker troværdige i deres "performance" og historien i det hele taget er røvsyg og ikke giver meget mening?

    Eksempel 1: Sam (tror jeg nok, tøsen hed) er forlovet og vil ikke have noget med Matthew at gøre - indtil hun altså finder ud af, at han har knaldet en eller anden mexikansk tøs. Så er hele hendes følelsesliv åbenbart nær ødelagt... Er hun 12 år gammel?

    Eksempel 2: Der står tydeligt ved færgebilletsalgsmandsdimsen (åh gud, hvor er han dog forfærdeligt irriterende ringe som "skuespiller"), at det koster 5000 dollars, no passport necessary. Men da Sams pas er blevet stjålet er det pludselig et problem.

    Eksempel 3: You have money, you take ferry, you have no money, you go through infected zone. Men det koster altså det dobbelte at "go through the infected zone".

    Nåh ja, og så borede jeg mig lidt ned i internettets gemmer for at finde ud af, hvad det var, filmen blev rost for. her er det meget sjovt, at ét af hovedpunkterne, der går igen, er det "politiske tema" - mens instruktøren (som samtidigt er forfatteren bag) selv har udtalt, at der intet politisk budskab var med filmen, og at hvis folk finder et sådan, så er det tilfældigt...

    4/10 for en interessant præmis, flot instruktion og ganske flotte effekter (især budgettet taget i betragtning), men røvsyg og utroværdig film.

    HonoDelLoce 4-12-16 15:33

  • ★★★★★0

    Den fangede heller ikke rigtig mig. 

    Lars! 4-12-16 15:51

  • ★★★★★1

    Har folk virkelig hypet Monsters så meget? Husker mest talen gik på, at det var en anderledes monsterfilm, hvilket var årsagen til, at jeg så den. Og det er den da. Synes selv den er lidt mere vellykket end jer måske, men det er en meget smal film, som egentlig ikke vil så forfærdelig meget. 6/10 gav jeg den i sin tid.

    David Lund 4-12-16 15:56

  • ★★★★0

    Der er en film, der forsøger at suge en ind i en meditativ tilstand. Som jeg ser det. Den er lidt anderledes. Jeg kunne godt lide den. 

    Babo 4-12-16 16:04

  • ★★★1

    Har folk virkelig hypet Monsters så meget?

    Jeg husker en del ramasjang omkring den, da den udkom, mest på grund af opmærksomheden ved BAFTA. Og igen, da instruktøren landede Godzilla-remaket, blev Monsters trukket frem som en slags "formildende" omstændighed i håbet om, at han kunne lave en god Godzilla. Og igen, da han landede Rogue One.

    Jeg siger ikke, at den blev hypet på Inception-niveau - men jeg forstår SLET ikke, at folk taler positivt om den. Jeg vil, med hånden på hjertet, hellere se Super Mario Bros med Hopkins igen end denne her... (underlig sammenligning, ja ja)

    HonoDelLoce 4-12-16 16:36

  • ★★★★★1

    Jeg vil, med hånden på hjertet, hellere se Super Mario Bros med Hopkins igen end denne her... (underlig sammenligning, ja ja)

    Den er også altid klar for et gensyn :) 

    Lars! 4-12-16 16:42

  • ★★★★★★1

    Monsters er vitterligt heller intet særligt! Jeg synes bedre om den end dig, måske på højde med Hr. Lund, men det også max. Blot fordi den er afdæmpet og "anderledes" giver den måske rigeligt kredit i mine øjne, som var den mere end så meget andet i genren. 

    T. Nielsen 4-12-16 16:48

  • ★★★★★★0

    To komedier er det blevet til i dag:

    Bridesmaids

    Ujævn, men samlet set en fornøjelig film. Den første halve time er lidt træg. Melissa McCarthy trækker den alene en karakter op.

    7/10

    ----

    The 40 Year-Old Virgin

    Paul Rudd, Seth Rogen og Steve Carrell er hyggeligt selskab. Jeg foretrækker helt sikkert den flok fremfor Will Ferrel-flokken.

    7/10

    Guldager 4-12-16 17:02

  • ★★★★0

    The Accountant - 6/10

    Fin lille actionthriller, hvis man ikke forventer alverden. Gavin O'Connor er garant for en kompetent film, selvom denne desværre ikke helt er så vellykket, som 'Warrior'. Der er dog tematisk ligheder at spotte mellem netop de to film. Det mudrede plot bliver en tand for meget og jeg mistede flere gange fokus. De mange flashbacks var desværre uelegant sammensat og ofte en undskyldning for, at personerne kan levere exposition og forklare deres baggrund. Lidt for meget sniksnak til min smag og det gik også ud over filmens spændingsniveau, men når der endelig var lidt gang i den, så var filmen såmænd fin underholdning. Affleck, med hans evige stenansigt, passer fint ind her, selvom han naturligvis spiller rollen, som han spiller alle andre. Kendrick forekommer mig ofte lidt irriterende i måden hun spiller på. Virker så pubertært. Simmons er god! Fint klimaks, der sætter lidt fut i tingene, men filmen går desværre lynhurtigt i glemmebogen.

    Babo 5-12-16 00:01

  • ★★★★0

    Mystery Road (2013) - 8/10

    Australsk krimi eller moderne western, om man vil, der tematisk kradser om civilisation og barbari. Som sådan intet nyt under solen, men dejligt underspillet og en slow burn'er, som så til sidst bryder ud i en fremragende duel og skuffer afgjort ikke. Godt spillet af Aaron Pedersen i hovedrollen, som får god support af Hugo Weaving. Det er en rigtig god, overset film! Kan fanges på danske netflix. 

    Babo 5-12-16 23:42

  • ★★★★★★0

    Er stadig i gang med Judd Apatow-komedier, og har for nyligt set:

    The 40 Year-Old Virgin

    Jeg kan godt blive lidt fornærmet over "nørd-er-jomfru"-klicheen, men ellers er det en hyggelig film.

    7/10

    ----

    Forgetting Sarah Marshall

    Absolut en af de bedre romantiske komedier, jeg har set. Jason Segel er måske ikke den mest alsidige skuespiller, men han er en hyggelig en af slagsen.

    8/10

    ----

    Funny People

    Den strækker over alt for meget, men de forskellige dele er sådan set velspillet. Så alle de enkelte historier er egentlig til 7/10, men fordi den propper det hele ind i filmen, er den til en karakter lavere.

    6/10

    ----

    Så har jeg også set Bressons Mouchette, 8/10.

    Og det er blevet til to Godfrey Ho-film: Ninja Dragon, 1/10 og Ninja Terminator, der får en ret høj rating af en Godfrey Ho-film, 3/10

    Guldager 6-12-16 22:03

  • ★★★0

    Jeg knuselsker Ninja Terminator - en af mine absolutte favoritter indenfor so bad it's good movies. :)

    Dolphinfriendly 6-12-16 23:21

  • ★★★★0

    Årets (2016) skuffelser. Mit top-5 bud. Jeg har heldigvis ikke udsat mig selv for meget skrammel, men året (som alle andre) har også budt på mindre gode film. Her er mine picks:

    5) Blair Witch (5/10) – desværre en stor skuffelse, hvor jeg havde sat næsen op efter en noget bedre film. Dybest set er det et moderne remake uden ret meget nytænkning og jeg var derfor altid et skridt eller to foran, men slutningen er ret god og instruktør Adam Wingard skal nok lave en god film igen.  

    4) Star Trek: Beyond (5/10) – utrolig middelmådig film og ikke fordi jeg havde den store tiltro til instruktøren, men håbede på, at serien vil skifte lidt spor og begynde at satse på ideer og mindre på kedelig bulder og brag, som var det endnu en ’Fast-and Furious-film’. Og det er præcis, hvad denne film er; en ’Fast and Furious’ i rummet med en kedelig historie. Reddes af en mild underholdningsværdi, fine special effects, men de primære elementer såsom historie og figurer, det er godt nok sløjt.

    3) The Lobster (4/10) – Jeg havde visse forventninger til den græske instruktør Lanthimos, der lavede den fine ’Dogtooth’. ’The Lobster’ er helt sikkert en film, der henvender sig til en snæver kreds men jeg fandt den ikke alene uhørt prætentiøs, men også alt for rodet og uvedkommende på sådan en kold facon, som gjorde mig totalt distanceret til filmen. Og så kedede jeg mig bravt!

    2) Swiss Army Man (3/10) – helt sikkert en unik film, men unik er ikke lig med god. Jeg har sjældent følt mig så anstrengt over en ’kunstnerisk’ film, som jeg gjorde under denne. Gav den en chance og håbede på der var ’noget at komme efter, men filmen går bare i endeløs tomgang og formåede slet ikke at fange min opmærksomhed. Der var dog enkelte sekvenser, som stod fint ud, men det er så dét. 

    1) The Neon Demon (3/10) – kunne det blive svagere end den forrige film ’Only God Forgives’? Jup, det synes jeg. Det ville være synd at sige, at Refn behersker sit filmsprog her. Den får hele armen og gik i en retning, som tabte mig fuldstændigt. Det er smagsløst, uvedkommende og ’all over the place’ men ud fra brug af musik og billedkompositioner, der er filmen værd at fremhæve. Refn glemte ’bare’ historien. Bedre held næste gang!

    Babo 7-12-16 12:31

  • ★★★★★★0

    Jeg knuselsker Ninja Terminator - en af mine absolutte favoritter indenfor so bad it's good movies. :)

    Den er hvert fald bedre end de andre dårlige ninja-film. Der er nemlig en form for handling i den :) - film som Ninja Dragon har nærmest ingen handling - tilgengæld har de random ninjakampe :)

    Guldager 7-12-16 16:40

  • ★★★0

    "Listen to me. Traitor!" :D

    www.youtube.com/watch

    Dolphinfriendly 7-12-16 17:36

  • ★★★★0

    Evil Dead (2013) - 4/10

    Det var godt nok spild af tid. Meget svagt remake af Raimi's kultklassiker fra 1981, som var en uhøjtidelig, lowbudget horror, der måske næppe skræmmer nogen i dag, men føles ganske kreativ og besad en grotesk humor. Den nye tager sig selv aaaalt for seriøst og chokeffekterne står nærmest i kø. Den åbner ellers godt med en utrolig vellavet scene, men derfra går luften af ballonen og det hele bliver tabt på gulvet. Det var ellers instruktøren bag et af dette års solide thrillers 'Don't Breathe', som tiltrak mig for at se dette remake. 

    Babo 7-12-16 22:44

  • ★★★★★★0

    Jason Bourne (2016)

     

    Matt Damon’s tilbagevenden til rollen som Bourne kan ikke siges at byde på ret meget, der har været ventetiden værd. Historien føles som et svagt og uinspirerende opkog af hvad vi har set før, der fortælles som en skabelon af tidligere film, hvor det her kører skematisk og forudsigeligt derudaf, uden at man på ret mange tidspunkter fatter den helt store interesse i hvad der egentlig sker. Også actiondelen kan forekomme formularisk, i forhold til hvad vi har set før. Er man til stilen, er det såmænd solidt lavet, instruktør Paul Greengrass ryster ikke på hånden (haha), men har et sikkert greb om sine tekniske virkemidler, selv om der er rigeligt autopilot over projektet denne gang. Men hvis Greengrass ikke ryster på hånden, så gør kameraet til gengæld i en grad, så man sammen med den heftige klippestil, føler sig rystet, men desværre ikke særligt rørt, af filmen, der uden at man helt rammer bunden i forhold til at kede sig, virker som en unødig og temmelig ligegyldig forsættelse.

     

    Bedømmelse: 5/10

    T. Nielsen 8-12-16 17:30

  • ★★★★★★0

    Miracle on 34th Street (1947)

     

    Sød og velmenende familie- og julefilmsklassiker, om troen som livskraft. Dramatisk måske en anelse bedaget og der er i det hele taget ikke følelsen af, at det store er på spil her. Men budskabet er godt nok og så gør filmen det fine, at den trods alt bliver ved antydningerne, uden dog at blive specielt subtil og sofistikeret af den grund.

     

    Bedømmelse: 6/10

    T. Nielsen 8-12-16 19:27

  • ★★★★★★0

    The Interview (2014)

     

    Der var lidt røre i sin tid, da filmen først blev omtalt, grundet hvad der blev anset som en kontroversiel historie og et kontroversielt emne. Der gøres da også tykt grin med Nordkorea’s leder, i en komedie af den slags, hvor komikken så ellers mest består i eller er på det niveau at hovedpersonerne modvilligt må gemme ting oppe i anus. Det skal dog ikke lyde som en kritik, for nok er det ofte lokumshumor og under bæltestedet, men det fungerer. Så kontroversielt eller ej, så er det faktisk ganske morsomt i den rette platte ånd. James Franco er gennemført irriterende selvoptaget og Seth Rogen spiller Seth Rogen, eller i hvert fald en variant af den rolle vi typisk ser ham i og det gør han så også godt.

     

    Bedømmelse: 7/10

    T. Nielsen 8-12-16 19:51

  • 0

    10 Rillington Place (1971)

    Jeg må indrømme, at ældre film sjældent gør noget for mig. 

    10 Rillington Place er undtagelsen. Tidsportrættet, selve settet og især præstationerne fangede mig allerede fra starten. Foruroligende og intens. 

    5/6

    misuma11-12-16 01:18

  • ★★★★0

    Helt enig. Det er en af de mest foruroligende seriemorderfilm, jeg har set. Virkelig rå og upoleret - og meget britisk.

    chandler7511-12-16 11:22

  • ★★★★★★0

    Jason Bourne

    Det' sgu en underlig størrelse, den film. Det er ikke fordi, den som sådan er dårlig, men i forhold til resten af serien, er den bare lidt.. meh, både historiemæssigt og den kvindelige hovedrolle.

    Meget af filmen føles lidt som rehash af tidligere film, dog bemærkede jeg, at citatet fra traileren, som er blev brugt i de tidligere film om hvorfor Bourne er tilbage og hvorfor nu, faktisk ikke optræder i filmen.

    Ja, jeg' sgu skuffet, det må jeg nok erkende.

    Edit: nå ja, det er endnu en film, hvor man åbenbart ikke har ment, at der har været behov for at hive IT-folk ind som konsulenter. Jeg kan leve med den fjollede Hollywood-kliché, at alle tramper koncentreret og målrettet i tastaturet og aldrig nogensinde bruger en mus, men der er sgu ingen såkaldte hackere, der åbner noget som helst software på en computer med adgang til internettet, uden at sikre sig, at det ikke er komplet fri for snask. Og brugen af mobiltelefonen til at slette filer, i guder...

    Zero Cool11-12-16 22:08

  • 0

    Det blev til enkelte gensyn:

    Midnight Express, BD

    Det er en stadig en af de stærkeste filmoplevelser jeg har haft. 

    Jeg havde fået det ind i hovedet at Oliver Stone stod bag instruktionen, men han stod åbenbart for screenplay. 

    5/6

    Cityslickers 

    Den morer mig hver gang. Det er først nu, at jeg spotter Jake Gyllenhal som Billy Crystals lille søn. 

    4/6

    misuma11-12-16 22:39

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen