"Blinkende lygter" er inspiration for ny dansk børne-/ungdomsfilm

"Kidnapning" er en nyfortolkning af Bjarne Reuters første bog i den populære Bertram-serie. Historien handler om Bertrams familie, der af deres småkriminelle Onkel Georg bliver hvirvlet ind i et kidnapningsforsøg af en rigmandsdreng, men tingene går ikke som planlagt.

Castet består af Brian Lykke som Onkel Georg og Luca Coker som Bertram. Luca så man sidst som Villads i "Villads fra Valby" og Grunk i den sidste Krummefilm.

Instruktøren er Frederik Nørgaard, der har haft succes med "Villads fra Valby", som er blandt de 11 bedste børne- og ungdomsfilm i Europa i 2016 udvalgt af European Children's Film Association.

Et spark i røven til den danske familiefilm

Instruktøren fortæller i en pressemeddelelse: "Et godt dansk eksempel for inspiration er 'Blinkende lygter', der trods en grovkornet humor også rummer en rørende fortælling om venskaber. Den kombination af smerte og humor er essentiel for 'Kidnapning', som jeg drømmer om skal give et spark i røven til den eksisterende danske familiefilms formel med en god gang pædagogisk og politisk ukorrekt dialog og handling."

"På den ene side en grovkornet action/komedie i et univers befolket af byens værste børn og voksne. På den anden side en rørende fortælling om børn og voksne, der drømmer om noget mere, og hvis ikke mere så blot retten til at blive betragtet som normal. Der er smæk for skillingerne fra start til slut, hvor både børn og voksne griner, gyser og røres og rammes af de almen menneskelige pointer. Moralen er nemlig, at ligegyldigt hvor vi kommer fra, så vil vi gøre alt for vores familie."

Som 8-årige Bertram erklærer: "Hvem siger, at forbrydelse ikke betaler sig"?

"Kidnapning" kan ses i biograferne 13. juli 2017.

Kommentarer

"Blinkende lygter" er inspiration for ny dansk børne-/ungdomsfilm

  • ★★★0

    Anede ikke at Brian lykke er 190 høj

    MOVIE100027-12-16 17:22

  • 1

    Jeg savner otto brandenburg, han var god i de gamle film.

    Kay27-12-16 18:51

  • ★★★★0

    Flot billede The Usual Suspects (1995) Nu som Dansk-familie-krimi-drama?

    ..gør ondt at blive gammel, Hrmph ;-P

    Enig med #Kay!

    Gasivodo27-12-16 22:25

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen