Ben Affleck dropper måske at instruere "The Batman"

Tilbage i april 2016 bekræftede Warner Bros., at Ben Affleck skulle instruere selskabets nye, store Batman-solofilm, "The Batman", som udkommer i starten af 2018.

Affleck spillede nattens ridder i Zack Snyders "Batman v Superman: Dawn of Justice", og selvom filmen blev mødt med relativt hård kritik, så blev Afflecks præstation som Bruce Wayne/Batman rost af både kritikere og fans. Affleck spiller også Batman i det kommende superheltebrag "Justice League".

Men i et nyt og hudløst ærligt interview med The Guardian fortæller Affleck – der bl.a. har instrueret den Oscar-belønnede "Argo" – at det stadig ikke er stensikkert, at han instruerer "The Batman".

"Tanken er, [at jeg skal instruere filmen]. Men det er endnu ikke sikkert, og manuskriptet er stadig ikke på plads. Hvis det ikke skrues ordentligt sammen, så gør jeg det ikke."

Vi går ud fra, at Affleck med "så gør jeg det ikke" blot refererer til tjansen som instruktør, og at han altså ikke overvejer at droppe helt ud af projektet. Men hvis han nu dropper at instruere filmen, kan beslutningen vel kun tolkes som en kritik af filmens manuskript?

Affleck arbejder ellers også på filmens manuskript sammen med DC-chefen Geoff Johns. Vi ved stadig meget lidt om filmen, ud over at Joe Manganiello skal spille filmens skurk: lejemorderen Deathstroke.

Kommentarer

Ben Affleck dropper måske at instruere "The Batman"

  • ★★★★★★0

    Det ville lyde mærkeligt, hvis det var kritik af manuskriptet. Så vidt jeg har læst mig til, skrev Affleck selv første udkast af det.

    Zero Cool 3-01-17 17:29

  • ★★★★★0

    Det ville lyde mærkeligt, hvis det var kritik af manuskriptet. Så vidt jeg har læst mig til, skrev Affleck selv første udkast af det.

    Der kan vel ske en del fra første udkast til sidste. Og måske har de fuldstændigt droppet hans ide. Det er dog en lidt spøjs udtalelse. Jeg tolker det lidt som en opfordring til filmselskabet om at give Affleck mere kontrol over filmen, ellers kan de sejle deres egen sø.

    David Lund 3-01-17 17:32

  • ★★★★★★0

    Det kan være et power play, fordi Affleck er trods alt en virkelig god forfatter og instruktør, som samtidig har virkelig meget kærlighed for Batman, så det ville være pænt fjollet, hvis WB prøver at styre filmen.

    Jeg havde også indtrykket af, at Geoff Johns' nye rolle netop skulle hjælpe filmene i den rigtige retning.

    Zero Cool 3-01-17 17:34

  • ★★★★★0

    Jeg tolker det lidt som en opfordring til filmselskabet om at give Affleck mere kontrol over filmen, ellers kan de sejle deres egen sø.

    Same here! Men jeg synes godt nok også, det er en ret vild bemærkning - selvom det egentlig blot er ét kort citat i en lang smøre. For HVIS han så ikke instruerer filmen, så er dét jo så (baseret på Afflecks egen udtalelse) en understregning af, at han IKKE er tilhænger af manuskriptet. Selv hvis han så "blot" er tilknyttet som skuespiller, er det da en ret vild anklage mod filmen.

    The Insider 3-01-17 20:02

  • ★★★★★1

    Man har et standpunkt til man vælger at tage et nyt. Det ender med at blive et rodet DC-script som sædvanlig, ført til dørs af en anden instruktør, og Affleck kommer naturligvis stadig til at stå som manus-hjælper og exec. producer, og når kritikerne så identificerer det som noget lort - så kommer Affleck til at sige "den er lavet til publikummet, ikke til kritikerne." It's the DC Curse. 

    Lars! 3-01-17 20:14

  • ★★★★0

    Nu var og er Phantoms(1998) Ben A's bedste film!

    Gasivodo 4-01-17 01:17

  • 0

    Nu var og er Phantoms(1998) Ben A's bedste film!

    Jay kunne ikke have sagt det bedre!

    moulder666 4-01-17 08:42

  • 0

    Affleck har vel ikke lyst til en gentagelse af Daredevil?

    Pudsigt nok som da jeg så den her nyhed, hoppede jeg lige over til youtube, for at finde et link til en kanel, som efter min mening er rigtig god til, at dække den her slags ting.

    De skuffede ikke. Et spritnyt afsnit med netop ovenstående emne var lige landet på youtube.

    www.youtube.com/watch

    Kviesgaard 4-01-17 11:00

  • 0

    Er jeg den eneste, der håber, det rent faktisk bliver en realitet? Jeg er glad for Affleck i rollen som Batman og (især) Bruce Wayne, men jeg synes virkelig, han er overvurderet som instruktør.

    Jeg vil se Roman Polanski tilbage i førersædet og lige give Hollywood en rigtig langefinger-afskedssalut i form af den definitive Batman-film med detektivhistorien som fokus og masser af psykologisk terror!

    Ja-ja.....man har vel lov at drømme :-)

    Oberst Kurtz 5-01-17 18:38

  • ★★★★★★1

    Er jeg den eneste, der håber, det rent faktisk bliver en realitet?

    Jep!

    Zero Cool 5-01-17 18:40

  • ★★★★★★0

    Jep!

    Hørt!

    T. Nielsen 5-01-17 19:00

  • ★★★★0

    Jeg har det modsat Oberst. Glad for Affleck som instruktør, men som skuespiller, der tror jeg vi skal være stolte af der findes en anden Affleck i familien, som kan finde ud af at spille andet end stenansigt :)

    Jeg er rigtig glad for filmen 'Gone Baby Gone'. 'The Town' og 'Argo' var ganske hæderlige. En instruktør, der kan skrue en simpel klassisk historie sammen. Ikke den store visionær og jeg kan ikke se ham levere noget ekstraordinært måske, men evnerne bag kameraet er så afgjort bedre end foran kameraet. 

    Babo 5-01-17 19:01

  • 0

    I guess so. Men altså:

    1) Manden har lavet tre film, der sammenlagt giver halvanden god film, hvis du spørger mig ("The Town" stinker og "Gone Baby Gone", trods åbenlyse kvaliteter, kører i tomgang til sidst og ender som en fattigmandsudgave af "Mystic River").

    2) Hans nye film kan selvfølgelig gå hen og tage røven på mig, men jeg må bare erkende, at jeg har minimal interesse i at se den. Måske jeg bare står alene der.

    3) Han har NUL instruktørerfaring med at lave film på denne skala. Det er muligt, han har kigget Zack Synder over skulderen, men det er noget helt andet at stå ved roret selv.

    Oberst Kurtz 5-01-17 19:27

  • ★★★★★★1

    Og før Peter Jackson lavede Lord of the Rings, var hans største film The Frighteners. :)

    Dermed ikke sagt, at det ikke kan gå galt for for Affleck, men han har trods alt en ret sund indstilling til filmen, ser det ud til.

    Og kan Polanski i det hele taget få indrejsetilladelse i USA?

    Zero Cool 5-01-17 19:29

  • ★★★★0

    Oberst - 'The Town' stinker ligefrem? Hård udmelding synes jeg. Og så tror jeg ikke mandens nye film vil 'omvende' dig. Den ser ud til at være en smule lunken, hvis vi skal stole på pressen. 

    Babo 5-01-17 19:38

  • ★★★★★★0

    Oberst - 'The Town' stinker ligefrem? Hård udmelding synes jeg.  

    Hehe, havde du selv skrevet sådan, kunne det betyde du havde rated den helt op til 7/10:-D

    Men:

    Driller bare, så fald ned;-)

    T. Nielsen 5-01-17 19:39

  • ★★★★0

    Så vil du minde mig om jeg skulle ændre det til 2/10 :) 

    Babo 5-01-17 19:54

  • ★★★★★★0

    Så vil du minde mig om jeg skulle ændre det til 2/10 :) 

    Jep, jeg vil for altid hjemsøge dig for den slags:-P

    T. Nielsen 5-01-17 20:05

  • 0

    "Ikke den store visionær og jeg kan ikke se ham levere noget ekstraordinært..."

    Nej, og lige præcis derfor skal han ikke instruere den næste Batman-film. Han træder ind i fodspor sat af så visionære folk som Tim Burton og Christopher Nolan.

    Oberst Kurtz 5-01-17 20:19

  • ★★★★★★0

    Jo jo, Burton var da visionær engang og det er så cirka 1½ årti siden, at det stoppede og han blev en parodi på sig selv.

    Og det er da lykkedes Nolan at lave 3-4 gode film.

    Zero Cool 5-01-17 20:18

  • 0

    "Jo jo, Burton var da visionær engang og det er så cirka 1½ årti siden, at det stoppede og han blev en parodi på sig selv."

    At han ikke er visionær i dag har ikke rigtig noget med min pointe at gøre. I det mindste var han visionær, og det affødte nogle fremragende Batman-film. Affleck kan man rose som håndværker, men visionær har han sgu aldrig været - det tror jeg selv hans største fans er enige i.

    Og jo, Polanski bliver lidt af en juridisk udfordring - men som skrevet: Man har vel lov at drømme;-)

    Oberst Kurtz 5-01-17 20:37

  • ★★3

    Joel Schumacher var jo også visionær, da han lavede sine Batman-film. Ikke så meget før eller efter, men hans candyfloss-version af Batman og Gotham får nærmest Nolans til at ligne et hverdagsdrama i en grå provinsby i forhold til, så at være visionær er ikke nogen kvalitet i sig selv.

    Som instruktør er Affleck mere nede på jorden, og sådan en Batman-film uden alt for meget bullshit vil jeg faktisk gerne se. Især oven på den overfyldte og larmende "Batman v Superman".

    Michael Andersen 5-01-17 21:35

  • 0

    Sandt, Michael Andersen. Schumacher var nemlig også visionær, blot i den trælse ende. Jeg tror såmænd også, at Affleck kunne slippe helskindet fra opgaven, men det er bare ikke nok for mig. Det er verdens største superhelt, der er tale om, og det kræver immervæk visioner i min optik - så må det briste eller bære.

    Jeg tænker i hvert fald lidt, at folk er sure på Zack Snyder, at de helt har glemt, hvor middelmådige film, Affleck har lavet ;-)

    Oberst Kurtz 5-01-17 22:10

  • ★★★★0

    "Ikke den store visionær og jeg kan ikke se ham levere noget ekstraordinært..."

    Nej, og lige præcis derfor skal han ikke instruere den næste Batman-film. Han træder ind i fodspor sat af så visionære folk som Tim Burton og Christopher Nolan.

    Vi er enige om, at Affleck er langt fra Nolans niveau og andre topinstruktører i Hollywood, men som Michael siger, så tror jeg godt det kan blive hæderligt nok og personligt rækker det fint for mig ovenpå den på mange måder rodede BvS. Superhelte genren har for mig toppet for længst rent kunstnerisk, så jeg forventer ikke just mesterværker i den genre.

    Babo 5-01-17 23:18

  • 1

    "Superhelte genren har for mig toppet for længst rent kunstnerisk"

    Det var da en sært opgivende holdning. For mig har genren adskillige kunstneriske højdepunkter tilbage fra Donners mirakel i '78 helt frem til i dag, og den har da forhåbentlig ikke "toppet" endnu. Det ville være ærgerligt med alt det, der er på programmet den næste menneskealder.

    Og netop Batman har flere gange markeret visionære højdepunkter i genren, hvorfor jeg tillader mig at håbe på flere.

    Oberst Kurtz 5-01-17 23:58

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen