Forum - Forum-tråd: What we saw

What we saw

  • ★★★★★★0

    Aha det sådan det hænger sammen. Takker. Tror faktisk jeg har hele serien med Batman liggende på dvd fra min far. Måske jeg en dag burde se (og gense) dem.

    T. Nielsen 5-01-17 22:25

  • ★★★★★0

    Justice League serien må også være en del af The Timmverse som du kalder det? Batman's historie hænger f.eks. ret tæt sammen med den serie, på mere end en måde, især hen mod slutningen af.

    Har genset hele den serie, og Unlimited her sidste år, og der er godt nok også mange gode afsnit, der er f.eks. et fabelagtig afsnit med Task-Force X nu vi snakker om Suicide Squad i starten, som er bygget op som en ren heist film fra skurkenes side af, virkelig godt afsnit (Asssault on Arkham er også en go film, og har også meget af den her Heist del med sig, men det er på to forskellige måder det sættes op på) blandt mange andre, og den måde Tim og Co formår og skrive gode historier til dem alle imponere mig stadigvæk, F.eks. Green Arrow er meget humoristisk og en stor kvinde charmør i serien her, lidt andet end CW's udgave af ham.

    Men ja som Bruno siger også mange gode historier de har udgivet efterfølgende især The Flashpoint Paradox, er jeg ret glad for samt The Dark Knight Returns.

    Jeg glæder mig også til den nye Justice League Dark, som jeg er ret spændt på, især med Matt Ryan tilbage som Constantine.

    Elwood 5-01-17 22:51

  • ★★★★0

    Tegneserieudgaven kan rende og hoppe! Nicholsons Joker morer mig; og Ledgers Joker fascinerer mig og forbliver den bedste nogensinde.

    True, true!!

    Babo 5-01-17 23:21

  • ★★0

    True, true!!

    Jeg er generelt bedøvende ligeglad med forlægget (det være sig en tegneserie eller bog), når fortolkningen er så fremragende og så meget bedre.

    Min oplevelse er i det hele taget, at filmatiseringer i de fleste tilfælde er bedre end de bøger og tegneserier, de er baseret på. Ihvertfald når det gælder de filmatiseringer, jeg selv kan lide.

    BN 6-01-17 00:30

  • ★★★★0

    Jeg er generelt bedøvende ligeglad med forlægget (det være sig en tegneserie eller bog), når fortolkningen er så fremragende og så meget bedre.

    Min oplevelse er i det hele taget, at filmatiseringer i de fleste tilfælde er bedre end de bøger og tegneserier, de er baseret på. Ihvertfald når det gælder de filmatiseringer, jeg selv kan lide.

    Forlægget er en ting, en filmvision er en anden. Og jeg tror ikke mange er uenige om, at joker fremstillet af både Nicholson og især Ledger, fungerer super godt i henholdsvis de gamle og nye film. Ledger var både sjov og skræmmende på samme tid og den balance er virkelig svær at ramme, uden at vægtskålen skal tippe for meget i den ene eller anden retning. Nicholson var indrømmet kun fis og ballade, men det passede jo fint ind i Burtons gakkede univers og det er da også en bedre skurk, end det meste vi ser i dag - særligt på Marvel-skurk-fronten, som absolut er svage på det punkt.

    Babo 6-01-17 01:06

  • ★★★★★★0

    Elwood, jep, JLU er den sidste serie fra Bruce Timm og co. Og ja, Green Arrow er nok en af de bedste figurer i serien og virkelig tæt på den GA som jeg kender fra tegneserien, helt tilbage fra 70'erne, hvor Neal Adams og Dennis O'Neil også arbejdede på en serie med ham. Jeg kan anbefale at finde Green Lantern / Green Arrow af de to herrer - der findes en samlet udgave, som er ret billig, med alle historierne i. Enkelte er lidt fjollede, men overall er det en ret god serie.

    Zero Cool 6-01-17 05:48

  • ★★★★0

    The Conformist - 5/10

    Jeg bed ikke på. Klassiker eller ej. Jeg var ikke tilstrækkelig engageret i plottet og personer. Har ikke så meget mere at tilføje, andet end fremhæve den sublime fotografering af Storaro (som også skød Apocolypse Now). Manden har ihvertfald styr på kompositioner, også selvom enkelte 'skæve' vinkler virker håbløst forældet i dag, som filmisk greb. 

    Babo 6-01-17 21:33

  • ★★★★★★0

    Captain Fantastic

    Det var godt nok en sød og virkelig rar film. Lidt godt kom der da ud af YouSees nedbrud, så jeg fik mulighed for at streame den.

    Det' ligefør jeg får lyst til at fedte ud og bo i en skov, men ak, ingen internet!

    Zero Cool 6-01-17 21:39

  • ★★★★★0

    Jeg kan anbefale at finde Green Lantern / Green Arrow af de to herrer - der findes en samlet udgave, som er ret billig, med alle historierne i. Enkelte er lidt fjollede, men overall er det en ret god serie.

    Cool det tror jeg da jeg vil prøve :) fordi damm han har nogle fantastiske scener, og er bare pokkers sjov skrevet.

    Elwood 6-01-17 22:12

  • 0

    The Nice Guys:

    Da jeg så traileren til filmen, fik jeg en Midnight Run vibe. Helt forkert eller bare et naivt håb? Tjaaa, jeg har ikke helt besluttet mig, men underholdende var den.

    4/6

    Captain Fantastic:

    En hyggelig oplevelse og jeg fik lyst til at gense Little Miss Sunshine. Ikke dårligt.

    4/6

    misuma 6-01-17 23:08

  • ★★★★0

    Senna (BD) - 9/10

    Helt imponerende dokumentar, fremstillet af fantastisk arkivmateriale og klippet perfekt sammen. Det er historien om motorsport legenden, Ayrton Senna, som af mange betragtes som den bedste Formel 1 kører. Vi kommer flot bagom hele hans historie, lige fra hans begyndelse som gocart-kører til senere som Formel 1. Vi føres igennem en dramatisk såvel som åndelig rejse. Det er rørende, det er et sympatisk portræt af en karismatisk mand, der ikke forstod den politiske logik, han ville bare køre. Døde desværre blot som 34-årig, hvor sikkerheden blev skærpet efter hans død. Selve tragedien er virkelig godt håndteret. Instruktør Asif Kapadia, der vandt oscar for 'Amy', som stilmæssigt er beslægtet med 'Senna'. 

    Babo 6-01-17 23:22

  • ★★★★1

    Blood Father (BD) - 6/10

    Simpel, dejligt uforpligtende actionflick med den go'e gamle Mel Gibson. Han sælger stadig actionfiguren godt og selvom denne film på ingen måde blæser en bagover, så var jeg egentlig ganske fint underholdt. Jeg blev dog lidt træt af far-datter moralen og havde man blot skåret yderligere til benet, så var det blevet en smule federe film. Erin Moriarty er dog en skøn, skøn pige :) 

    Babo 8-01-17 12:23

  • ★★★★0

    Remember - 7/10

    Atom Egoyan har instrueret denne glimrende thriller, omhandlende en mand (Christophher Plummer) i alderen af 90, der beslutter sig for at hævne en forbrydelse, som ligger helt tilbage til 2 verdens krig. Mere skal der ikke afsløres, men det var en velspillet og spændende thriller. En af instruktørens bedre. Så helt klart værd at tjekke ud! 

    Babo 8-01-17 12:33

  • ★★★★★★0

    Undertow (Contracorriente), Peru 2009

    En sælsom film med en dejlig, speciel historie. Parret Miguel og Mariela venter et barn, og de har det godt sammen. Men Miguel har også en affære med en mandlig fotograf. Og så starter der et velspillet og lidenskabeligt trekantsdrama...altså, først efter fotografen dør og kommer tilbage som spøgelse.

    I landsbyen er der besteme ritualer ved dødsfald, men fordi elskeren druknede, og altså ikke har gennemgået ritualet, kan han ikke komme videre. Skal Miguel beholde elskeren som spøgelse eller skal han hellige sig sin nye familie?

    Miguel spiller afdæmpet passioneret, mens historien er smuk.

    8/10

    Guldager 8-01-17 12:39

  • ★★★★0

    Under The Shadow - 7/10

    Snuppede lige den iranske, anmelderroste gyserfilm på netflix. En interessant lille historie, som foregår under krigen mellem Iran og Irak. Handlingen udspiller sig hovedsagligt på få kvadratmeter, nemlig i en lejlighed og mystiske ting sker pludseligt. Det er en ganske effektiv spøgelseshistorie, men har samtidig et underliggende alvorligt budskab om et samfund, hvor der er undertrykkelse. Den kradser måske kun lidt i overfladen og filmen fokuserer for det meste på genrens velkendte klicheer (dukker, jump-scares, 'ingen-tror-mig-historien) og den slags, som indrømmet er ganske flot udført med tanke på, hvor lille budgettet er, men man sidder også lidt med fornemmelsen af det hele er set før og bedre. Den er dog helt sikkert et kig værd. 

    Babo 8-01-17 22:30

  • ★★★★★★0

    Dirty Grandpa (2016)

    Jeg forstår slet ikke, at jeg ku' li' den film, men for satan, jeg havde det sjovt undervejs, selvom den er stærkt umoden og der ikke er nogle overraskelser undervejs.

    Med en vild score på 2,8/10 og 11% på Rotten Tomatoes, kan der naturligvis kun være tale om sand kvalitet, da det er næsten samme score som Freddy Got Fingered har.

    Zero Cool 9-01-17 22:09

  • ★★★★0

    Eye in the Sky - 6/10

    Ganske effektiv film, der fokuserer på high tech krigsførsel. Brugen af droner i krig og potentialet for civile tab. Filmens debat er tydelig. Konflikten er måske sat lidt på spidsen og vi skal naturligvis have sympati for amerikanerne, særligt dronepiloterne, der konstant skal tude. Jeg ved ikke, det virkede for godt til at være sandt, men ikke nogen skidt politisk thriller af instruktør Gavin Hood og denne her er blandt hans bedre. 

    Babo 9-01-17 22:51

  • ★★★★★★0

    The BFG (2016)

     

    I dag imponeres man ikke som i 80’erne (sammen med 70'erne, Spielberg's storhedstid?) af specieleffekter, da vi er blevet overproppet med store og små effektfilm, hvor man oplevet flotte filmtricks i både gode og dårlige film og vel efterhånden har set det hele. Så det er historien og karaktererne der skal være de bærende dele og heldigvis for det. Jeg var på effektsiden netop heller ikke imponeret af Spielberg’s nye familieeventyr. Bevares, den er da forudsigeligt flot lavet, men den flyttede ikke grænser følte jeg og havde ikke nogen speciel imponatoreffekt, selv om den forsøger at byde på scener af stor skønhed.

    Alt det ville dog betyde meget lidt, hvis resten af filmen er vellykket. Desværre synes jeg heller ikke det lykkes Spielberg vanvittigt godt på historiesiden, i en genre han i ”gamle” dage ellers ville være på hjemmebane i. Man føler at fortællingen grundlæggende mangler en retning og et formål. Jovist, der er nogle farlige kæmper og et spirende venskab mellem en kidnapper og den lille pige han har snuppet med sig (en del man nok ikke skal analysere for meget på med moderne øjne). Men grundlæggende mangler man motivation som drivkraft i handlingens motor, der kører ujævnt og mangelfuldt. Når det så samtidig også kun lykkes delvist at skabe det bånd, som skal være den vigtigste del for at filmens fortælling lykkes, mellem vores to hovedpersoner, udebliver en stor del af den magi man nok ville forvente og man fænges derfor kun momentvis. Som publikum lever man sig aldrig rigtigt ind i venskabet og mærker det.

    Det sagt, så er der flere scener der er sjove, spændende (som familiefilm) og er underholdende. Som når en af kæmperne bruger et par biler som rulleskøjter, eller når kæmperne ad flere omgange leder efter pigen hos sin kidnapper, for at æde hende. Så man jeg også beundre Spielberg for at turde satse på en familiefilm, der dog ikke kun lever at skrig, skrål og lires af i et hysterisk tempo, men giver sig tid og har tiltro til sit publikum. Så det bare synd, han ikke lykkes bedre med forsøget.

     

    Bedømmelse: 6/10

    T. Nielsen10-01-17 09:13

  • ★★★★0

    Jeg har reserveret den på biblioteket, men jeg tror godt vi snart kan konkludere, at Spielberg nok aldrig kommer til at ramme toppen igen. Han holder dog et rimeligt niveau, men det kunne være rart med en fantastisk film fra hans hånd. 

    Babo10-01-17 09:23

  • ★★★0

    The BFG (2016)

    Takket være DOOM læser jeg altid BFG som Big Fuckin' Gun. Det ville nok have været en noget anderledes film. ;)

    Essal10-01-17 09:22

  • ★★★★★★0

    Takket være DOOM læser jeg altid BFG som Big Fuckin' Gun. Det ville nok have været en noget anderledes film. ;)

    Ha ha ha...Jeg får altid refereret til den som Big Fucking Gigant, hvilket nok også er ret oplagt.

    T. Nielsen10-01-17 09:24

  • ★★★★★★0

    Jeg har reserveret den på biblioteket, men jeg tror godt vi snart kan konkludere, at Spielberg nok aldrig kommer til at ramme toppen igen. Han holder dog et rimeligt niveau, men det kunne være rart med en fantastisk film fra hans hånd. 

    Helt enig. Jeg tror desværre heller ikke at manden har flere pletskud i bøssen tilbage. Han rammer dog stadig ofte skydeskiven trods alt, deri er jeg også enig.

    T. Nielsen10-01-17 09:25

  • ★★★★★★0

    Tangled (2010)

     

    Da jeg så denne Disney klassiker første gang, blev jeg ret skuffet. Havde hørt en del godt om den, men fandt den tam, alt for formularisk og deraf middelmådig. Men efter et gensyn (som faktisk er blevet til 3-4 gensyn:-) grundet min 3 årige datter er faldet over den og har skamset den de sidste par uger, må jeg konstatere at den faktisk er en yderst sjov, vellykket romantisk komedie og fængende eventyr og hører til i den bedre halvdel af Disney’s tegnefilmsklassikere. Karaktererne er veldefineret og de fungerer, der er et par gode sange og flere gode grin. Historien fortælles i et rask tempo, men med tiltrængte pusterum, så man får tid til at synke de enkelte scener. Der er nok ikke så meget nyt at komme efter, men det der er, det spiller godt sammen. Jeg kan måske stadig synes at mange af disse nye tegnefilm, der er lavet på computer, kan have en tendens til at se lidt anonyme og konforme ud indimellem. Men alt i alt fungerer historien bare.

     

    Bedømmelse: 7/10

    T. Nielsen10-01-17 09:26

  • ★★★★0

    In the Heart of the Sea

    Hvor er det irriterende med al den CGI-brug i film som denne. Hvalen er selvfølgelig en nødvendighed, men ellers ser det ofte ud, som om de bevæger sig rundt i en computerspilverden - både når de er på havet, men også på land, hvor meget af baggrunden er tydelig greenscreen.

    Jeg har en kedelig fornemmelse af, at "Master and Commander" fra 2003 var den sidste film i denne genre, hvor man rent faktisk havde følelsen af at være med på havet. (Filmen var lavet med en blanding af CGI og ægte kulisser - bl.a. byggede man et helt skib fra bunden - og det fungerede perfekt).

    4/10

    chandler7510-01-17 12:16

  • ★★★★0

    Fuldstændig enig. Rædsom CGI. Og så synes jeg oveni at Mantles fotografering var overdone. Filmen så bare kunstig ud. 

    Babo10-01-17 12:36

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen