Forum - Forum-tråd: Undervurderede film!

Undervurderede film!

  • ★★★★★★0

    Jeg har taget udgangspunkt i en tråd som Babo lavede på et andet filmsite, men som de fleste herinde ikke har deltaget i. Udgangspunktet der var film der var vurderet lavere end 7.0 på IMDb.

    Det er ikke en regel som jeg synes man behøver at følge her, da jeg bare gerne vil høre om hvilken film i finder får for mange tæsk, er vurderet for lavt ifølge jer på netop IMDb eller andre steder. Det kan også være film i nyder, men som i godt ved måske ikke har kvaliteterne objektivt set, til at have et bedre ry.

    Men slå jer løs, hvis i lyster at være med.

    T. Nielsen24-01-17 08:44

  • ★★★★★★1

    Her har jeg listet nogle film jeg holder meget af og jeg har netop taget udgangspunkt i IMDbs ratings (det behøver i som sagt ikke:) Jeg kunne have valgt en del andre og flere, tungere, mere kendte, mindre kendte osv. Nu har jeg taget et udpluk af diverse film, som jeg lige fik lyst til at smide her:

    Ivanhoe (1952)
    IMDb: 6.8 – TN: 10

    Udover at være en mesterlig og vildt underholdende og flot ridder- og eventyrfilm, så bydes der også på dybere og mere vedkommende konflikter og temaer om kærlighed, religion og andet. Denne films status dækker ikke over dens fremragende indhold.

    Mars Attacks (1996)
    IMDb: 6.3 – TN: 10

    Jeg har sjældent grinet så meget og følt mig så godt underholdt som af denne tyggegummipapir inspireret invasionsfilmsparodi. Humoren er plat og løssluppen. Det er måske ikke instruktørs Burtons væsentligste film, men det er bestemt den sjoveste.

    The Black Swan (1942)
    IMDb: 6.9 – TN: 9
    Søger man en veldrejet og gennemført sørøverfilm, der indeholder alt det man kunne ønske sig af genren, så fås de ikke meget bedre end her. Alligevel er den druknet lidt rigeligt i en for svag rating. Jeg forstår det ikke?

    Tarzan The Magnificent (1960)
    IMDb: 6.6 – TN: 9
    En af de bedste, mest intense og modne Tarzan film der er lavet og så værdsættes den ikke højere end dette? Der er karakterspil, gode skurke og spændende konflikter, kombineret med autentisk action i ægte miljøer.

    Hulk (2003)
    IMDb: 5.7 – TN: 9
    Jeg har aldrig forstået (en del af) kritikken og fordommene mod denne filmatisering af den grønne kæmpe fra Marvel. Synes den ofte er mere spændende, vedkommende og dybsindig end gennemsnittet af film der stammer fra Marvel Comics.

    John Carter (2012)
    IMDb: 6.6 – TN: 8
    Ud af de mange CGI fyldte eventyr vi er blevet fodret med, synes jeg ærligt at denne fungerer overraskende godt. Den er underholdende og good fun. Jeg vil erkende at den ikke rates meget lavere end det kan forsvares og at den objektivt set måske ”kun” fortjener et 7 tal. Men dens manglende succes og den kritik som jeg flere gange er stødt på, kombineret med en rating under 7, synes jeg berettiger at jeg smider den her.

    The Rookie (1990)
    IMDb: 5.8 – TN: 8
    Sjovt, råt og overraskende actionrig politifilm med en veloplagt Clint og en god Sheen oveni. Jeg har altid nydt den og følt mig forbavsende godt underholdt. Men begejstringen står jeg åbenbart ret isoleret med?

    T. Nielsen24-01-17 08:46

  • ★★★★★★1

    Jeg er helt med på både Hulk og John Carter. The Rookie husker jeg også som ganske underholdende, men det er meget længe siden, jeg sidst så den.

    Zero Cool24-01-17 08:55

  • ★★★★★1

    Fed ide! Jeg går i tænkeboks. Har sikkert omkring 500 film, jeg finder undervurderede, men jeg finder lige de vigtigste =)

    David Lund24-01-17 09:00

  • ★★★★0

    Jeg kommer med min top 10 senere, for der er en del under 7.0, som fortjener mere. 

    Babo24-01-17 09:26

  • ★★★★1

    Hulk og Mars Attacks er gode eksempler. John Carter fandt jeg intetsigende og enkelte andre fra din liste har jeg ikke set.

    Babo24-01-17 10:02

  • ★★★★★★0

    Shit, jeg havde lige lavet en lang, lang liste og så røg den fane, jeg skrev i. :( Så vi må lige prøve igen.

    Lost in Space (1998)
    IMDb-rating: 5,1/10

    En vellavet og veloplagt sci-fi-film med masser af gode skuespillere. Enkelte effekter holder nok ikke helt i dag, men overall underholder den mig stadig. Jeg havde lidt kendskab til den originale serie, før jeg så filmen og jeg tror måske at skiftet til forholdsvis "seriøs" sci-fi fra en campy serie med tvivlsomme effekter, nok ikke talte til det amerikanske publikum. Men jeg synes den er fe'!

    Cutthroat Island (1995)
    IMDb-rating: 5,6/10

    Var denne udkommet i røven af Disneys Pirates-film og havde man castet et par andre personer til hovedrollerne, er jeg ikke i tvivl om, at den havde tjent masser af penge. Filmen er virkelig vellavet og minder ret meget om ældre tiders piratfilm, Modine er i virkeligheden nok filmens største problem.

    Feuchtgebiete (2013)
    IMDb-rating: 5,6/10

    Kropsvæsker og en ung piges forhold til disse, er åbenbart nok til at give folk kvalme, så en velfortalt coming of age-historie med en virkelig god Carla Juri i hovedrollen, druknede desværre pga. et sippet publikum.

    Observe and Report (2009)
    IMDb-rating: 5,8/10

    Komedie er særdeles subjektivt og især når hovedpersonen i ens komedie lider af psykiske problemer. Det er dog en sjov og absurd historie om en mand, hvis dybeste ønske er at blive betjent, men han er henvist til "kun" at være en mall cop.

    Greystoke: The Legend of Tarzan, Lord of the Apes (1984)
    IMDb-rating: 6,3/10

    En af de få film med Lambert, som viser at manden faktisk har noget talent, hvis han blot bliver guidet af den rette instruktør. Nok den bedste Tarzan-film til dato, som behandler legenden på en mere jordnær og realistisk måde, end mange andre film

    Tomorrowland (2015)
    IMDb-rating: 6,5/10

    Der er ikke mange af de film og serier, som rider på 80'er nostalgi-bølgen, der formår at gribe mig, men Tomorrowland er en af disse. Den formår at give mig samme følelse som film fra dengang jeg var knægt, men er opdateret til nutiden, så den ikke i samme grad prøver at skrige "hey, kan du huske alt det du kunne lide i 80'erne, som Walkman, arkademaskiner og den slags" i hovedet på én.

    Shortbus (2006)
    IMDb-rating: 6,5/10

    Sex er ofte et populært emne, men når man får det kastet i hovedet på en måde, som Shortbus gør, er der unægteligt en masse der står af. Men formår man at komme igennem filmens første scene, hvor en mand onanerer og kommer i sit eget ansigt, finder man en sød historie der basalt set handler om en flok mennesker, der prøver at skabe forbindelser med andre mennesker.

    Hollywoodland (2006)
    IMDb-rating: 6,5/10

    Jeg er Affleck-fan, men er ikke i tvivl om, at han tog nogle virkelig dårlige valg tidligere i sin karriere. Hollywoodland var typisk den film, som jeg pegede på, når jeg prøvede at overbevise folk om, at Affleck kan spille skuespil og kan meget mere end hvad han viste i film som Armageddon. Samtidig er filmen en god omgang noir, hvilket man bestemt ikke kan klage over.

    Et par "boblere":

    Black Dynamite (2009)
    IMDb-rating: 7.4/10

    Black Dynamite er i sig selv virkelig sjov og kan nydes, selvom man aldrig nogensinde har set en blaxploitationfilm. Det er nok også dens byrde, selvom filmen ikke ligefrem lider under hverken dårlige anmeldelser eller et dårligt ry blandt publikum. Men sætter man sig til at se bare en håndfuld af de film, som Black Dynamite har hentet inspiration fra, går den fra at være en virkelig sjov film, til at være en af de bedste spoof-film nogensinde, kun overgået af Shaun of the Dead.

    Dirty Grandpa
    IMDb-rating: 6.0/10

    Denne er primært med fordi den har fået virkelig mange tæsk af anmelderne og folk til højre og venstre whiner over, at De Niro ikke bruger sin tid mere fornuftigt. Og den er blevet nomineret til en razzie eller to. Jo, den er pisse lowbrow og helt uden overraskelser, men for satan hvor jeg grinede undervejs.

    Zero Cool24-01-17 10:33

  • ★★★★0

    10 bud, i tilfældig rækkefølge:

    10) Signs (imdb: 6.7) - 9/10
    Jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg har soft spot for instruktør M. Night (borset fra hans flere elendige film, naturligvis). Men hans tidlige film besad mange ting, jeg nyder og 'Signs' finder jeg ofte får hård og urimelig medfart.  

    9) Mystery Road (imdb: 6.5) - 8/10
    Opdagede denne moderne western på netflix, som viste sig at være en rigtig god og spændende film. 

    8) The Monster (imdb: 5.3) - 7/10
    Jeg fik næsten lige skrevet lidt om denne i en anden tråd. God monsterfilm med ægte suspense.

    7) It Follows (imdb: 6.9) - 9/10
    Igen, alt for lavt score i forhold til min egen oplevelse af denne fantastiske horrorfilm, som jeg tror har potentiale til at blive en klassiker. 

    6) The Guest (imdb: 6.7) - 8/10
    Ud fra den lave rating på imdb, så er filmen noget undervurderet, selvom jeg også er klar over filmen har høstet en god kritisk modtagelse i USA - mens de danske anmeldere vendte tommelfingeren ned. Hos mig er den hit og jeg er generelt stor fan af John Carpenter æra, hvilket denne film hylder på voldsomt underholdende vis. 

    5) The Pledge (imdb: 6.8) - 8/10
    Sean Peans fremragende thriller efterlod mig virkelig chokeret efter slutteksterne. Slutningen er dyster, men hele opbygningen og atmosfæren i filmen er veludført og fatter ikke hvorfor den er så undervurderet?

    4) The Babadook (imdb: 6.8) - 9/10
    En af de bedste horrorfilm i nyere tid. Psykologisk, uhyggelig og særdeles velspillet. 6.8 på imdb er for lavt.

    3) The New World: Extended Cut (imdb: 6.7) - 8/10
    En film, der har vundet enormt meget på mig - særligt i denne forlængede udgave som er på ca. 35 min. Store navne og episk film, men ikke mainstream og måske derfor den ligger forholdsvis lavt på imdb, men synes den vandt over tid. Fantastisk cinematografi og musik.

    2) Under The Skin (imdb: 6.3) - 9/10
    Ligger håbløst lavt på imdb, men det er også en kompliceret film, som ikke følger en bestemt struktur. Som oplevelse og rejse ind i det forrykte, ja der er den aldeles fascinerende og besidder flere interessante lag.

    1) The American (imdb: 6.3) - 9/10
    Sølle 6.3 på imdb burde næsten give fængselsdom til folk, der har ratet den så lavt. Det er en sublim, atmosfærisk og særdeles velspillet film, som måske nok ikke har det store plot, men vinder i den grad på stemning og karakterbehandling, som burde være mere end rigeligt til at løfte filmen over sølle 6.3. Selvom jeg ikke rater den fuldt hus, så hører den blandt favoritterne.

    Babo24-01-17 10:42

  • ★★★★★0

    Jeg er ca 50/50 enig/uenig indtil videre! Super læsning =)

    David Lund24-01-17 10:49

  • ★★★★★★0

    Enig med Black Swan og The New World. Ellers går jeg også lige i tænkeboks :)

    Guldager24-01-17 10:59

  • ★★★★0

    Steve Jobs (7.2) - 10

    Shame (7.2) - 10

    Kingdom of Heaven (7.2) - 9 (men ok, det er directors cut)

    Half Nelson (7.2) - 9

    Certified Copy (7.2) - 10

    Tinker Tailor Soldier Spy (7.1) - 10

    Merchant of Venice (7.1) - 9

    Everybody Wants Some (7.0) - 9

    Breakdown (6.9) - 9

    Hellboy (6.9) - 9

    Adventureland (6.8) - 9

    Babe Den Kække Gris (6.8) - 9

    Clouds of Sils Maria (6.8) - 10

    Heavens Gate (6.8) - 9

    The New World (6.7) - 9

    The Duke of Burgundy (6.6) - 9

    The Informant (6.5) - 9

    Bruce24-01-17 12:31

  • ★★★★★★0

    Jeg har taget alle film, jeg har givet 8, 9 eller 10 og så sammenlignet dem med deres IMDB karakter. Har der været 2.5 eller mere i forskel på karakteren, har jeg taget dem med her - og jeg har sorteret dem efter størst forskel:

    1. A Hole In My Heart (4.6) - 9
    2. Valhalla Rising (6) - 9
    3. Cosmopolis (5) - 9
    4. Antichrist (6.6) - 10
    5. The New World (6.7) - 10
    6. Tree of Life (6.8) - 10
    7. Magi I Luften (5) - 8
    8. Kvinden Der Drømte Om En Mand (5) - 8
    9. Shame (7.2) - 10
    10. Winter's Bone (7.2) - 10
    11. The Man Who Cried (6.2) - 9
    12. Århus By Night (6.3) - 9
    13. Spring Breakers (5.3) - 8
    14. Blancanieves (7.5) - 10

    Så den mest undervurderede film er Lukas Moodyssons A Hole In My Heart!

    Guldager24-01-17 13:13

  • ★★★★0

    Fra dårligste IMDb ranking og op:

    Get Rich or Die Tryin' (IMDb 5,1) - 8/10

    Charlie's Angels (IMDb 5,5) - 9/10

    Open Water (IMDb 5,7) - 8/10

    Deep Impact (IMDb 6,1) - 9/10

    The Manhattan Project - (IMDb 6,1) - 8/10

    Tourist Trap (IMDb 6,2) - 8/10

    The Great Northfield Minnesota Raid (IMDb 6,3) - 8/10

    The Perfect Storm (IMDb 6,4) - 8/10

    War of the Worlds (IMDb 6,5) - 8/10

    The Entity (IMDb 6,6) - 8/10

    Drag Me to Hell (IMDb 6,6) - 8/10

    Summer of Sam (IMDb 6,6) - 8/10

    Devil in a Blue Dress (IMDb 6,7) - 9/10

    The Bad Lieutenant: Port of Call - New Orleans (IMDb 6,7) - 8/10

    Hannibal (IMDb 6,8) - 8/10

    Silver Streak (IMDb 6,9) - 8/10

    chandler7524-01-17 16:57

  • ★★★★0

    Uh Rasmus, du har nogle med jeg finder helt fæle :)

    Babo24-01-17 17:02

  • ★★★★★★0

    Rasmus, The Entity er særdeles creepy, jeg er helt enig i at den er undervurderet. Jeg genså den for et par år siden måske og den er stadig virkelig effektiv.

    Zero Cool24-01-17 17:06

  • ★★★★0

    Uh Rasmus, du har nogle med jeg finder helt fæle :)

    Hehe, jeg er godt klar over, at en film som "Charlie's Angels" nok vil dele vandene, men jeg synes bare, den er fatastisk som en tegneseriefilmatisering, der ikke er baseret på en tegneserie – og så har den fede elementer som Bill Murray, Tim Curry og Crispin Glover med. 2'eren er derimod rædsom :)

    chandler7524-01-17 19:32

  • ★★★★0

    Rasmus, The Entity er særdeles creepy, jeg er helt enig i at den er undervurderet. Jeg genså den for et par år siden måske og den er stadig virkelig effektiv.

    Det undrer mig også, at den scorer så lavt. Jeg vil tro, at det er den type film, der ville være populær, hvis den blev remaket.

    chandler7524-01-17 19:35

  • ★★★★★★0

    Den er SÅ klam! Da jeg så den første gang i pre.teen-årene, tror  jeg ikke jeg sov i en måned. Var sikker på at det passede, at den var baseret på en autentisk historie :D

    davenport24-01-17 20:32

  • 0

    Bare et lille udvalg af undervurderede film.

    Kaboom (IMDB: 5,7) - 8/10

    Excision (IMDB: 6,1) - 8/10

    The Craft (IMDB: 6,3) - 9/10

    Alien: Resurrection (IMDB: 6,3) - 9/10

    Brokedown Palace (IMDB: 6,4) - 8/10

    Shortbus (IMDB: 6,5) - 9/10

    Can't Hardly Wait (IMDB: 6,5) - 9/10

    French Kiss (IMDB: 6,5) - 9/10

    White Squall (IMDB: 6,6) - 10/10

    Babe (IMDB: 6,8) - 9/10

    Heavenly Creatures (IMDB: 7,4) - 10/10

    Herrguth24-01-17 20:51

  • 2

    Ja, Hulk er langt bedre den dens forfærdelige omdømme. John Carter er egentlig også ok, men synes ikke ligefrem den er undervurderet.

    Et par undervurderede titler:

    M.I 3 – 6,9

    Bedste Mission Impossible film, ingen tvivl. Medrivende, underholdende og fed skurk.

     

    Thief – 7,4

    Den havde en rating på 7,0 nogle år tilbage, så det glæder mig at filmen har fået mere anderkendelse. Men det ændrer ikke på, at det er en overset lille perle. Manns første rigtige film og sikke en debut. Oser af stemning med en elegant visuel side og Tangerine Dream score. Caans måske bedste rolle.

     

    On her Majesty’s Secret Service – 6,8

    Måske ikke den bedste, men helt sikkert den bond-film, der har ramt mig mest på det følelsesmæssige plan. Lazenby er ikke Connery, men han klarer det sgu fint. Storslået ski-action kombineret med naturskønne Schweiz som kulisse. John Barrys score er også fantastisk!

    IK24-01-17 22:49

  • ★★★★★★0

    Shortbus (IMDB: 6,5) - 9/10

    Jamen dog, en der enig med mig. :D

    M.I 3 – 6,9

    Bedste Mission Impossible film, ingen tvivl. Medrivende, underholdende og fed skurk.

     

    On her Majesty’s Secret Service – 6,8

    Måske ikke den bedste, men helt sikkert den bond-film, der har ramt mig mest på det følelsesmæssige plan. Lazenby er ikke Connery, men han klarer det sgu fint. Storslået ski-action kombineret med naturskønne Schweiz som kulisse. John Barrys score er også fantastisk!

    Her er jeg uenig og enig. M.I 3 synes jeg godt nok er noget hø, men On Her Majesty's... er en virkelig god Bond-film, som dog skæmmes af en frygtelig omgang klipning.

    Zero Cool25-01-17 08:43

  • ★★★★★★1

    Jeg kan rigtigt godt lide M.I.3, eller det kunne jeg i hvert fald sidst jeg så den:-D Bond filmen er min favorit i serien, så der er jeg helt med dig. Jeg synes heller ikke den er dårligt klippet som Bruno synes. Jeg er til gengæld enig med dig IK at musikken er helt igennem fantastisk. Det bedste score til en Bond film synes jeg. Alene den instrumentale titelmelodi er gåsehudsfremkaldende.

    T. Nielsen25-01-17 08:47

  • ★★★★0

    MI-3 og Bond-filmen er gode eksempler. Fremragende underholdning. 

    Babo25-01-17 09:36

  • ★★★★0

    Den er SÅ klam! Da jeg så den første gang i pre.teen-årene, tror  jeg ikke jeg sov i en måned. Var sikker på at det passede, at den var baseret på en autentisk historie :D

    Samme her. :)

    Kan stadigvæk huske den lidt bizarre slutning, og hvor skræmmende det var, at der et eller andet sted i USA måske var lykkedes at indkapsle noget overnaturligt. :)

    Mon ikke vi har set den ved samme lejlighed? Jeg mener, at den blev sendt på DR engang i 80'erne, og at speakeren slog ekstra meget på, at den var "baseret på virkelige hændelser". Det var i hvert fald nok til at sætte min unge fantasi i turbo. 

    thomsen25-01-17 20:34

  • ★★★★★★1

    Ganske sikkert, jeg husker i hvert fald at jeg så den på TV i sin tid. Det var også "baseret på virkelige hændelser", som fuckede mig op.

    Zero Cool25-01-17 20:37

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen