Forum - Forum-tråd: Ridley Scotts dårlige film skyldes dårlig manuskript

Ridley Scotts dårlige film skyldes dårlig manuskript

  • ★★★★★★0

    Ja okay, jeg forstod dig første gang Bruce:-D

    T. Nielsen22-10-15 13:49

  • ★★★★0

    Thomas

    Tjo, muligvis. Nu er "All is Lost" faktisk også skrevet af instruktøren. Men grundideen grænser jo til næsten ingen historie. En mand strandet på havet. Bom! Det, der lykkes, er instruktionen af Redford og det faktum, at Redford ikke forklarer, hvad han gør for at overleve (som Damon i The Martian). Og ud af det, er der kommet en spændingsfilm ud af.  

    Babo22-10-15 13:52

  • ★★★★★★0

    Udover et eksempel jo ikke gør en regel nødvendigvis, så har All is Lost jo så et godt manus har vi jo fået slået fast:) At historien er enkel og simpel, gør den vel ikke nødvendigvis til et slatten manus? Manus kan jo, teoretisk stadig være vigtigt.

    Hvad har det med sagen at gøre, hvem der har skrevet manus? At instruktøren selv står bag, kan jeg ikke se ændrer ret meget?

    T. Nielsen22-10-15 13:56

  • ★★★★★★0

    Hehe, jeg kan ikke komme tilbage på side 1....WTF?!?

    T. Nielsen22-10-15 14:02

  • ★★★★0

    Jeg kunne godt lide All is Lost, omend den for mig ikke lige ramte samme højde, som Wall Street debut'en. Redford gjorde det fremragende. 

    Der er dog ingen regler, som tilsiger, at det virker bedre med eller uden "forklaringer" fra en fortæller undervejs. Blade Runner fungerer bedre uden. Payback fungerer bedre uden. I film noirs er det næsten en genrespecifik nødvendighed. Det fungerer i Apocalypse Now, Memento etc. Man kan argumentere for, at "narration" ofte sætter en lysere tone for en given film, hvilket jeg tror der er noget om. Derfor synes jeg også det bekommer den lettere tone i Martian ganske vel og harmonerer med filmens umiskendelige humoristiske islæt.

    Bruce22-10-15 14:12

  • ★★★★0

    Thomas 

    Men hvad tror du der gør, at et "sølle" script på ganske FÅ sider, er så godt? Jeg tror det er instruktionen af Redford. 

    Flemming

    Det kan du godt have ret i. God pointe. Men jeg synes faktisk "All is Lost" var befriende at seeren blot observerede hvad Redford gjorde og måske derfor slutningen ramte plet hos mig som en nærmest poetisk en af slagsen. Men det var et godt eksempel på en skåret-helt-til-benet spændingsfilm uden så meget pis og, ja snak :) 

    Babo22-10-15 14:31

  • ★★★★★0

    At "All is lost" er en instruktørmæssig bedrift, fordi den har meget lidt dialog, har jeg bare svært ved at følge. Jeg har ikke set filmen, så kan ikke kommentere på, om den er det - det er bare argumentet jeg ikke rigtig kan forstå.

    Jeg tror i øvrigt, at de bedste historier ofte er "simple". Man kommer langt med et enkelt præmis. Mange dårlige manuskripter har det problem, at de er for rodede og fyldt til randen med uinteressante detaljer, som ikke hjælper historien fremad, fx Exodus, for nu at blive ved Ridley Scott. 

    Lars!22-10-15 14:33

  • ★★★★★★0

    Jeg kan ikke forsvare manus nærmere, da jeg hverken har læst det eller har kompetencer til at udtale mig, hvad der konkret gør et manus godt. Faktisk aner jeg ikke engang om manus til AiL er godt eller regnes for godt (jeg ved don siger det og lidt ved han da om det trods alt tænker jeg:)

    Selvsagt er instruktion af og Redfords spil godt. Tingene står jo ikke alene? Der ligger vel stadig et stykke arbejde bag, som løfter med.

    T. Nielsen22-10-15 14:38

  • ★★★★0

    Riqon 

    Filmen er stort set en stumfilm. Historen er "strandet på havet". Der er ikke forsøgt på at give Redford dybere psykologisk portræt som man kunne kalde "interessant person". Han er udelukkende ude på overleve. Så..... Hvad er det der gør dette manuskript, godt? Det vil formentligt tage 5 min at læse. 

    Babo22-10-15 14:50

  • ★★★★★0

    "Så..... Hvad er det der gør dette manuskript, godt? Det vil formentligt tage 5 min at læse."

    Det kan jeg ikke svare på (har som sagt ikke set filmen), men det er da tankevækkende, hvad instruktøren havde at sige, da han blev spurgt ud om de 31 sider: 

    "It felt like a film. That 31 pages is what got Mr. Redford involved, it's what got the financiers involved, it's what got the crew involved, it's what - essentially - the whole thing was built around." 

    Kilde: https://www.youtube.com/watch?v=jo-W91BRiFo&t=1m43s

    Lars!22-10-15 15:11

  • ★★★★★★0

    En karakter er hvad karakteren gør, dens handlinger og er disse gode, er det lidt forsimplet sagt, et godt manus. Det ændrer længde ikke på:-)

    T. Nielsen22-10-15 15:18

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen