Forum - Forum-tråd: What we saw

What we saw

  • ★★★★★★0

    Jeg vidste ikke hele s01 af FTWD var lagt op? Er det på HBO?

    davenport25-10-15 17:09

  • ★★★★★0

    Yup!

    David Lund25-10-15 17:10

  • ★★★★★★1

    Har fået set sæson 1-3 af Bob's Burger's.

    Det er groet ret meget på mig. Jeg kan godt lide, at Bob, faderen, ikke er den tossede i serien. Den yngste datter, Louise, er supercool, mens drengen, Gene, nok har en af de fedeste stemmer i en animeret serie. Giv den en chance, det er ganske hyggeligt.

    8/10

    De moderne, animerede sitcoms, vil jeg nok rate således:

    1. South Park
    2. Family Guy
    3. BoJack Horseman
    4. The Simpsons
    5. Bob's Burgers
    6. Futurama
    7. The Cleveland Show
    8. American Dad

    Guldager25-10-15 19:34

  • ★★★★★0

    The Armstrong Lie

    Der er ofte noget galt, når en dokumentar varer hele 2 timer. Det er tegn på en instruktør, som har haft brug for lidt mere hjælp i klipperummet. Særligt i denne fortælling kan det undre, da historien med lethed kunne være fortalt på lidt over en time. Når det er sagt, så kommer den jo ganske godt rundt om mange interessante aspekter af Lance Armstrong og viser meget godt, hvordan han både har retfærdiggjort bedraget overfor sig selv, og hvordan han både har sine gode og onde sider. Særligt måden hans aggression og narcissisme kommer frem, fandt jeg spændende. Men snakken om hvordan Tour de France gik i 2009 og hans fnidderforhold med Tyler Hamilton og diverse andre gossip-historier kunne jeg altså godt have været foruden. 3/6. 

    Lars!26-10-15 11:44

  • ★★★★★★1

    The Imitation Game

    Ligesom alle andre biopics, eller hvad man nu skal kalde den, er den ganske sikkert ikke 100% historisk korrekt, men det betyder ikke alverden for budskabet i historien. Og budskabet er bestemt ikke opløftende. Det er lidt utroligt at tænke på, hvor lidt man skal være anderledes, for at folk bruger det mod én, selv i dag, hvor vi klapper hinanden på ryggen over hvor tolerante vi er.

    Filmen er fyldt med virkelig gode skuespillere og selvom jeg, ligesom så mange andre, er blevet lidt træt af at Benedict Cumberbatch tilsyneladende skal spille med i alle film, kan man ikke komme udenom, at han fyrer en virkelig stærk præstation af, ligesom alle andre i filmen.

    En rigtig go' film, meget andet kan man vist ikke sige.

    Zero Cool26-10-15 12:46

  • ★★★★1

    Fik endeligt set Hammer-filmen DRACULA HAS RISEN FROM THE GRAVE (eller "Dracula i bageriet" som den nok burde have heddet). Jeg er temmeligt glad for de tidlige Hammer Dracula-film: Dracula, Dracula - Prince of Darkness og Brides of Dracula, men denne her lod mig fuldstændigt uimponeret. Scenografien er kedelig, og filmen foregår i stor grad i og omkring det førnævnte bageri, hvor Dracula holder til i kælderen. Da det er Hammer, er der naturligvis et par pæne kvinder at se på, men det er også filmens eneste fordel. Resten af figurerne er bagepapirstynde, og den religiøse symbolik klæg. 

    Jeg håber, der er mere bid i den næste - Taste the Blood of Dracula. 

    thomsen27-10-15 13:03

  • ★★★★★★1

    50 Shades of Grey

    Holy shit, den film er kedelig. Til gengæld fik bekræftet, at dens kvindesyn og syn på kærlighed er præcis så forskruet, som jeg havde regnet med.

    Zero Cool27-10-15 20:09

  • ★★★★0

    Det er da filmens mindste problem, Bruno? Havde filmen nosserne til at være hadsk og kontroversiel, ville jeg faktisk rose den. Jeg så den med damen, eller var lidt "tvunget" til at se den. Hun fandt den ringe, jeg fandt den ringe, men jeg følte faktisk der var potentiale til en god og kontroversiel film. Nu har jeg set hele 2 dårlige film i år (den og T5) og nu må det stoppe :)

    Babo27-10-15 20:44

  • ★★★★★★0

    Jeg vil nu mene, at hvis en film er kedelig, selv når der er masser af sex og hvad-ved-jeg i den, så er det et pænt stort problem.

    Zero Cool27-10-15 20:50

  • ★★★★0

    Det var nu mere til filmens kvindesyn jeg refererede til. Filmen kunne jo godt fungere med et forskruet kvindesyn. Filmen bygger bare på den mest kedelige skabelon og gør et stort nummer ud af at være moraliserende. 

    Babo27-10-15 21:04

  • ★★★★★★0

    Tja, ikke at jeg gider at hive op i den diskussion igen, men jeg har et ret stort problem med et så forskruet syn på kvinder og kærlighed, især når en film lanceres på Valentine's Day som en kærlighedsfilm.

    Zero Cool27-10-15 22:00

  • ★★★★0

    Se hellere The Duke of Burgundy. :-)

    Bruce28-10-15 00:42

  • ★★★★0

    Den har jeg set og det er en god og fræk film :)

    Babo28-10-15 08:39

  • ★★★★1

    Hun er dæleme ikke så lidt fræk i den, Sidse Babett :)

    Har fået set Bram Stokers Dracula igen i den nye 4K remastered udgave og den film bliver ved med at "vokse" på mig. Jeg var bange for, at man havde lyttet til de mange protester over sidste blu-ray udgivelse, hvor folk klagede over, at den var for mørk. Men men har bortset fra få sekvenser, kun ændret en smule på kontrasten, og så er detaljeringsgraden løftet et hak. Alt i alt en fremragende billedside. Lyden er nu 7.1 Atmos og selvom jeg ingen muligheder har for at udnytte det aspekt, så er der her tale om et ravende godt lydspor, som i den grad akkumulerer til den stemningsfyldte film. 

    Soundtracket af Wojciech Kilar er ramt lige i røven. Et umanerligt godt score. Bortset fra Max Schrecks Nosferatu, så er Gary Oldman uden tvivl den bedste Dracula jeg har set. Coppolas film er en lille genistreg og man må ikke snyde sig for ekstramaterialet. Coppolas måde at "gøre skuespillerne klar på", og hans insisteren på, at alt skal laves old-school, er ligeså underholdende som filmen.

    Bruce28-10-15 12:34

  • ★★★★★★0

    Jeg har afspillet et par film med Atmos på mit anlæg og selvom jeg ikke kan udnytte det og selvom det bliver "nedskaleret", synes jeg faktisk, at det virker så meget mere festligt end tilsvarende Dolby TrueHD-lydspor.

    Zero Cool28-10-15 12:39

  • ★★★★0

    Ja, der er "noget" over det :-)

    Bruce28-10-15 12:56

  • ★★★★0

    "Hun er dæleme ikke så lidt fræk i den, Sidse Babett :)"

    Det kan man vist godt sige :) Men filmen er virkelig atmosfærisk og båret af mystik og god visuel sans.

    Kriminelt at jeg ednu ikke har set Bram Stokers Dracula, når jeg er stor fan af instruktøren. 

    Babo28-10-15 13:16

  • ★★★★0

    Hun er overdådigt fræk :-) Og umiskendelig 70'er stil.

    Så kan du glæde dig. Jeg kan huske min skuffelse, første gang jeg så den i biografen. Den er sidenhen blevet godt og grundig gjort til skamme. Det er uden tvivl den mest ægte Dracula film, set ifht. at holde sig til forfatterens oplæg. Selvfølgelig også derfor Coppola vælger at bruge hans navn i titlen.

    Filmen er fyldt til randen med visuelle momenter, hvor man har lyst til at finde ud af, "hvordan fanden gjorde de det". Heldigvis skuffer ekstramaterialet ikke.

    Bruce28-10-15 14:36

  • ★★★★★★0

    Pudsigt, jeg blev også en anelse skuffet over Dracula i bio i sin tid. Fandt den god, men ikke helt så meget som håbet, ønsket og troet. Siden er den også vokset her. 

    Det er også korrekt at den er tættere på Bram Stokers fantastiske romanforlæg. Ændret er den dog, særligt tematisk. I bogen er Dracula jo, som jeg husker det (25 år siden jeg læste den:) inkarneret ondskab og ikke så "lovesick" og tragisk som i filmen her. 

    T. Nielsen28-10-15 16:49

  • ★★★★1

    Jeg må tage dig på ordet Thomas. Det kan jeg simpelthen ikke huske :-)

    Bruce29-10-15 10:36

  • ★★★★★★0

    Det da også bedre end at blive taget på bordet....eller noget;-P

    T. Nielsen29-10-15 12:09

  • ★★★★0

    Hvornår er du blevet SÅ kedelig Thomas? 

    Babo29-10-15 14:40

  • ★★★★★★0

    Da du valgte don Oksen ;-)

    T. Nielsen29-10-15 15:34

  • ★★★★1

    Tænkte nok du levede i cølibat lige siden :)

    Babo29-10-15 15:59

  • ★★★★★★0

    Boyhood (2014)

    At noget er en stor eller imponerende bedrift, gør det ikke nødvendigvis til stor kunst eller en god film. Man må dog stadig respektere kunstnerens satsning og/eller mod til at ofre sig, gå linen ud så at sige.

    I instruktør Linklater’s rigeligt skamroste filmiske ”slice of life” er det også netop dette aspekt man må beundre mest. Det er form over indhold. Optaget over adskillige år, så skuespillerne vi følger vokser op og/eller ældres foran os som tilskuere og kædet sammen så det fungerer fuldkomment naturligt og troværdigt.

    Historie er der ikke voldsomt meget af og måske også for lidt og den der er, er banal og ordinær. Dette er der måske nok en pointe i, men når karaktererne virker flade og der sine steder går lommefilosofisk dialog i den, så udebliver ens følelsesmæssige investering i dette stykke filmet liv. Spilletiden kunne nu også snildt være kortet af med 30-45 minutter, uden at filmens pointer nødvendigvis ville lide under dette. Men altså, en imponerende bedrift teknisk, men kun momentvis på samme niveau når det kommer til resten.

    Bedømmelse: 7/10

    T. Nielsen29-10-15 21:04

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen