Forum - Forum-tråd: Trump - good/bad

Trump - good/bad

  • ★★★★★★0

    Hvad synes i om manden?

    Jeg har til enhver tid synes han har været en reality superstar, som kun USA kan producere det. Men hvis man ser bort fra den der åndsvage mur osv., så tror jeg måske der kunne komme en konklusion på Korea. At der er en der tør. Tænk alle de stakkels mennesker.

    Jeg ved sgu ikke helt med Trump. Jeg kan egentlig godt følge tankegangen med at se på USA som et firma, og dér ved han jo godt hvad han laver.

    Det er sgu en ny måde at tænke politik på, og jeg ved ikke hvad jeg skal synes. (Måske fordi det er en ny tankegang?) I donno!

    davenport27-04-17 22:45

  • ★★★★1

    Jeg hælder mere til teorien om, at manden ikke er ved sine fulde fem. I bedste fald er han blottet for enhver form for empati og en bully, hvilket hans tweets meget godt illustrerer, hvor han hele tiden prøver at hævde og forsvare sig selv som et lille barn. I værste fald er han psykopat, hvilket jeg tror er en klar mulighed. Nogle af de bedste forretningsmænd er psykopater uden empati. Jeg tvivler på det fungerer på præsidentposten.

    Jeg ved ikke helt, hvad du mener med en konklusion på Korea. Den eneste logiske konklusion er vel en krig med måske hundredtusindvis af dræbte. Jeg havde ikke troet, at jeg ville opleve brugen af atomvåben i min levetid, men jeg er ikke længere så sikker. Problemet er selvfølgelig, at så længe der er status quo, vil Nordkorea blive ved med at forsøge at udvikle større og bedre raketter, der kan bære kernevåben. De har allerede en raket, der - hvis den fungerede korrekt - ville kunne ramme fx Danmark.

    Endnu har de dog ikke haft den store succes med affyringen af deres raketter, men spørgsmålet er, hvor længe det vil vare ved, og hvad vil Trump gøre, hvis de pludselig har en raket, der kan nå USA...

    chandler7528-04-17 00:27

  • ★★★1

    Hvis du helt oprigtigt tror at Trumps administrationens tilgang til Nord- og Sydkorea er fornuftig, fredsskabende eller humanistisk, skal du prøve at nærlæse hvad der reelt foregår for øjeblikket. Trump & Co har gjort alt for at skabe uro i Asien, da den vestlige verden er ved at miste den indflydelse der kom sig af eftertiden i koloniseringsperioden. Særligt da en potentiel kommende Kina-venlige regering i Sydkorea efter sigende potentielt kunne åbne op for en fredsproces, hvilket USA (og UK - eller hvad der efterhånden er tilbage af det tidligere imperium) naturligvis ikke er interesseret i. Heller ikke at Indonesien og Malaysia også er ved at finde hinanden. Hvis Nordkorea bliver presset nok, kan det ende med flygtningekrise lig den, som vi har i Europa - også skabt af amerikanernes interesser i Mellemøsten - hvilket særligt Kina ikke er interesseret i.

    Og Trump er IKKE en succesfuld forretningsmand, han har formøblet den arvede formue helt forrykt. Derudover er der forskel på at være præsident og være desperat lystløgner, der ikke står til ansvar for noget som helst faktuelt. Og når det sker, sendes Kellyanne Conway afsted til at forvirre journalisterne. Men vælgerne er ligeglade, af samme årsager som du ridser op - og fordi Trump som ærkepopulist, grænsende til det fascistiske, råber og skriger op, splitter USA som aldrig før og spiller hasard med verden, fordi han overhovedet ikke fatter hvad han laver - styret af alt-right psykopater som bl.a. Steve Bannon og Mike Pence. Prøv iøvrigt at slå nogle af de dokumentarfilm op, som Steve Bannon har lavet siden 2004. Der er ikke langt fra de propagandafilm, som nazisterne og kommunisterne benyttede sig af.

    Jeg kunne skrive rigtigt meget mere, men jeg må hellere smutte i seng. :)

    Dolphinfriendly28-04-17 01:05

  • ★★★★★0

    Jeg har nok ikke så meget og sige i debatten her udover at jeg heller ikke tro han er klar oven i hovedet, og hans benægtelse "strategi" går mig noget så meget på.

    Jeg prøvede en aften jeg var ved min far og vi sad og så tv-avisen, og jeg tænkte nu ville jeg prøve og føre en snak med ham jeg ikke rigtig havde gjort før, og jeg forsøgte og høre om hans mening med Trump og det han lavede, og min far var netop også af den her indbildelse at han er en snu forretningsmand, og det sikkert vil være godt for USA i længden.

    Det var så her jeg blev enige med mig selv og ja ham om at vi nok ikke ikke sku bringe den snak op igen da vi var ret så uenige med de ting.

    Han kritik på mig gik dog mere på at jeg gik mere op i Trump end den Koruption der er i Århus og har været under opsejling i lang tid, hvortil jeg sagde at der var jo ingen nyheder som dækkede det og det måtte være fordi aviserne ikke ku finde nok beviser eller havde lyst til og gå i dybden med det.

    Back to Trump, jeg er ikke den store politiske mand, men selv jeg kan se at det er galt når manden dag efter dag fjerner eller ændre på den ene aftale der har været lavet for især og bevare klimaet, et punkt han hel ignorer og den eneste årsag jeg kan finde til dette er manden er ikke rask.

    Hans twitter udbrud ligger jeg især mærke til når ja SNL har lavet endnu en Trump åbningen, fare han til tasterne og angriber dem, som Alec Baldwin selv skrev på et tidspunkt, han synes han heller sku koncentere sig om og lede landet end og gå op i et Sketch program på Tv.

    Selv George W. Bush var mere sane end Trump.

    Elwood28-04-17 01:18

  • ★★★0

    Jeg har ikke fulgt så meget med på det sidste. Hvad er det der er anderledes end det plejer at være?
    Kan ikke se nogen militær løsning på Nordkorea. Det ville blive et blodbad uden lige.

    Derudover er ingen interesseret i det. Der er i forvejen en del nordkoreanske flygtninge i Kina, selvom de sender dem tilbage når de opdager dem. De er næppe interesseret i flere.
    Tvivler også på at Sydkorea er interesseret i genforening, hvor de skal integrere et ludfattigt land og deres 25 millioner tilbagestående indbyggere. Det vil blive meget omkostningsfuldt.

    En anden ting er at Nord Korea fungere som en buffer mellem amerikanerne (som er i sydkorea) og kineserne. Dette begge parter nok meget glade for.

    Tror heller ikke på Atomkrig. Det har vi ikke set endnu. Den eneste grund til at amerikanerne smed den over Japan, er at japanerne ikke havde det våben. Ellers havde de ikke gjort det.
    Man kan tværtimod omvendt sige, at atomvåben måske er det der har gjort mest for verdensfreden, for man kan ikke gå direkte krig med nogle der har atomvåben. Det vil være selvmord. Atomvåben er det man kalder et afskrækkelsesvåben. Det kan ikke bruges offensivt, hvis modparten også har det.
    Havde vi ikke haft atomvåben til at holde os i skak, så tror jeg vi havde haft tredje verdenskrig for lang tid siden og så havde vi måske alle snakket russisk idag.

    Den eneste vej frem med Nordkorea er dialog og diplomati. De er økonomisk presset og derfor kan sagtens tænkes at man kan få åbnet lidt op, hvis man vælger guleroden istedet for pinden.

    Man så jo positive tegn på at de lukkede sig lidt op under Clinton, hvor man forsøgte med dialogen. Men så kom Bush til og hans ondskabens akse. Så blev det lagt i graven.

    Aranyhajú Nyárszépe28-04-17 06:44

  • ★★★★★★1

    En afledt positiv ting kan dog være, at fordi Trump skider på klimaet, så vil andre tage sig mere sammen. 

    Men jeg ser også Trump som en trussel mod verdensfreden. Der er brug for hardcore diplomati mellem USA, Kina og Rusland - ikke oprustning, som det sker nu. Desuden er der brug for et stærkt EU - og jeg forstår godt EU-modstanderne. Lige nu virker EU ikke så godt, og derfor skal EU redefineres.

    Trump er også med til at gøre verden mindre faktuel med hans retorik.

    Han er også mod frihandel, og selvom frihandel giver et vist tab af arbejdspladser, så er det med til at udvikle de mindre bemidlede lande.

    Jeg frygter ikke en atomkrig - hvis der sker noget med atomvåben, så er det fra ISIS, Al-Qaeda eller andet. Ingen lande vil bruge atomvåben pga. MAD-princippet.

    Han er en bølle, utilregnelig og jeg har en ide om, at verdens fornuftige ledere morer sig på hans bekostning i det private :)

    Guldager28-04-17 07:36

  • ★★★1

    Han er en bad hombre.

    Essal28-04-17 09:32

  • ★★★★★1

    Jeg ser ikke, hvordan Trump skulle være godt for...noget som helst, egentlig.

    En del af det han solgte sig på var jo, at han ikke var en del af establissementet, som Hillary jo syntes at være i lommen på. Hillary var synonymt med Wall Street og lobbyerne, og hun kunne på ingen måde sælge sig som "én af folket", sådan som Obama havde klaret det. Trump fik overbevist mange om, at selv om han var et dumt svin, så var han i hvert fald ikke en del af Hillarys klub. Men nu har Trump så bevist, at hvis han kæmper for nogens sag, så er det udelukkende hans egen, hans børns og hans forretningspartneres, mens han giver lidt gaver til de ekstreme højre-folk, der hjalp ham ind. Men "folket" som helhed gør han intet for, og er du i bunden af middelklassen i USA (eller endnu fattigere), så vil du nok gå 8 meget sure år i møde, hvis du da får lov at blive i landet. 

    Selv hvis man ser bort fra Trumps dybt utiltalende personlighed(sforstyrrelse) og bare prøver at gennemskue hans tiltag, så er de drevet af egeninteresse, fordomme og anti-intellektuelle løsninger på komplekse problemstillinger. Men så kan man selvfølgelig ikke se bort fra hans personlighed, og det er helt tydeligt, at hans temperament og impulsivitet let kan skabe internationale kriser, som kan forfølge menneskeheden i årtier.

    Lars!28-04-17 09:40

  • ★★★★★★0

    Det var netop en snak som denne jeg håbede på med indlægget. (For at gøre mig selv klogere!) Jeg har ikke til hensigt at forgylde Trump, da jeg sagtens kan se hvor vanvittig han er.

    Mht. N. Korea, så synes jeg nu der skal en løsning til. Jeg er helt klar over flygtningespørgsmålet, men hvis man ser dokumentarer inden fra landet, så er det jo kun de pladser og parker styret ønsker vi skal se, der bliver vist. Folk ligger på gaden og sulter, små børn spiser skrald, og har ikke tøj på. Det er ganske forfærdeligt.

    Som verdenssamfund mener jeg der skal gøres noget nu. Det bliver en stor udfordring, især når nordkoreanerne får sandheden at vide, og skal forholde sig til en ganske anden verden, end den de er blevet fortalt om og indoktrineret til at tro på. Jeg er ret sikker på, at der er en intern interesse for at der gøres noget.

    davenport28-04-17 09:50

  • ★★★★★★0

    Det er bare pissesvært at gøre noget ved Nordkorea. Kim Jong-un og hans forgængere står jo på skuldrene af det gamle kongestyre, som var i Korea i "gamle dage", så folket er uvidende og holdt nede af dem der styrer landet.

    Hvis de fik deres frihed, skal man lave en indsats i retning af hvad man gjorde efter 2. verdenskrig for Europa, Japan osv., for at stable landet på benene i en fart, fordi ellers går det på præcis samme måde, som alle andre lande, der er blevet "frie" - der vælges en stærk mand, som igen kan underkue befolkningen.

    Dertil kommer, at en stor del af befolkningen jo faktisk tror på styret, så hvis man angriber landet, bliver det et massivt blodbad, fordi Kim Jong-un jo bare smider sin befolkning foran sig, indtil de enten er væk eller han selv er blevet slået ihjel.

    Zero Cool28-04-17 09:57

  • ★★★★0

    Hvis man kigger på hans meningsmålinger, tyder det dog heldigvis ikke på, at han får lov til at sidde i 8 år - med mindre demokraterne kun han diske op med en Hillary-type igen som modkandidat.

    Og så tror jeg også, at der er en reel mulighed for, at hans på et tidspunkt fucker så gevaldigt op, eller der kommer noget frem, så impeachment bliver aktuelt.

    chandler7528-04-17 09:57

  • ★★★★★★0

    Med hensyn til Trump, kan man jo sige at det er til alles fordel, at han er så blank, når det kommer til lovgivning, at det endnu ikke rigtigt er lykkedes ham at lave superstore forandringer, da han ikke bare kan få lov til at gøre hvad han vil.

    Tænk hvad der kunne ske, hvis han havde bare nogenlunde kompetente rådgivere.

    Zero Cool28-04-17 10:04

  • ★★★★★0

    Men Trump har ingen interesse i at lege politimand. Hans interesse for verden udenfor Amerika er begrænset. Han slap en stor bombe over Syrien, da nogen viste ham billeder af børn, som var blevet forgiftet - og Trump er ikke decideret ond, han kan som os andre nok godt blive harm over at se dræbte småbørn - men det virkede som en ret tilfældig handling. En fuckfinger, han gav, mens han spiste chokoladekage.

    Når det gælder Nord-Korea, så fortsætter det med at være et stort helvede, fordi USA ikke har noget økonomisk incitament for at rydde op der. Der er ikke nogen ressourcer der, de gerne vil sikre sig eller sikre et frit marked for. Amerikas økonomi har det bedst, hvis status quo bare fortsætter i den region, så der er næppe mange rådgivere, som siger til Trump, at han bør prøve at befri Nord-Koreas indbyggere. 

    Lars!28-04-17 10:16

  • ★★★★★★0

    Han kunne måske have interesse i et eftermæle, der sagde at det var ham der befriede nordkoreanerne? (Det ser godt ud på CVet)

    davenport28-04-17 11:12

  • 2

    Hvad har han decideret gjort af dårlige ting ? Tror folk glemmer deres indgroede had til ham. Så deres mening ligesom intet værd mere, hvis de ikke længere kan se objektivt på tingene længere.

    Han er indtil videre ikke være en nogen af de andre præsidenter de har haft derovre, folk vælger bare at dømme ham, for de ikke kan lide ham.

    Han vil have illegale arbejdere ud af USA, for at give de jobs til det amerikanske folk. Er det en dårlig ting ?

    Han vil ikke have flygtninge eller indrejse fra de lande der producere flest terrorrister. Er det en dårlig ting ? 

    Han vil sænke skatten for alle, for den menige arbejder, men også firma skatten, så det lokker flere firmaer til at blive i landet, istedet for at flytte ud af landet. Er det en dårlig ting ?

    Ja manden kommer med nogle sindsyge dumme kommentarer engang i mellem, der slet ikke virker særlig gennemtænkt. Men tror det er en fejl at tro han ikke er præsident for den menige amerikaner.

    Et lille sygt land som Nord Korea, truer USA med død og ødelæggelse og flere andre lande. Gør også bare i mine øjne at de burde fjernes fra landkortet.

    Men skal jeg være ærlig så jeg også hellere et alternativ til Trump og Hillary. Men derovre er det jo den med flest penge til valgkampagnen der bliver valgt :/

    Geekalot28-04-17 11:18

  • ★★★★4

    Jeg fatter ikke, at det bedste USA kunne komme op med var valget mellem Hillary og Trump. Jeg har aldrig været partipolitisk mht. kandidater fra "over there". Demokrater og republikanere stiller ind imellem begge med gode kandidater, men denne gang var det jo forrykt.

    Den eneste kandidat jeg umiddelbart ville have stemt på var Carly Fiorina, chef for Hewlett Packard, men hun røg hurtigt ud.

    Hillary og Trump var for mig valget mellem pest og kolera. Jeg er en af dem, som mener Obamas præsidentperiode mestendels har været noget lort. USA har aldrig haft værre raceuroligheder siden 60'erne. USAs udenrigspolitik var en katastrofe både mht. hvornår man skulle blande sig og hvornår man ikke skulle. Hele migrationshelvedet i Europa er iscenesat gennem at "holde på de forkerte heste" i regionen mht. Det Arabiske Forår.
    FN har de seneste 10 år været reduceret til slyngelstaternes legeplads. FNs Menneskerettighedsråd på 47 nationer består af så mange menneskerettighedskrænkende lande, Saudi Arabien inklusive, at det er blevet kritiseret fra dag 1 af bl.a. den danske menneskerettighedsforkæmper Jacob Mchangama. Danmark er med vilje stemt ude af bl.a. de muslimske lande, som vil straffe Danmark for rollen omkring Muhammedtegningerne.

    Når FN tildeler Israel 20 resolutioner i FN regi, får slyngelstaterne maksimalt 1 resolution. Ellers holder de hinandens ryg fri gennem veto, lobbyisme og majoritet. 57 muslimske lande har noget mere indflydelse end én jødisk.

    Hvor er USA i den ligning? Det er de gennem de er den største FN donator til hele FNs program og FN ligger på amerikansk jord. USAs linie har gennemslagskraft. Så når USA under Obama bl.a. måneden før han går af også vælger at falde Israel i ryggen som en stikpille til både Netanyahu og Trump, så viser det lidt om, hvorledes USA er ved at forandre sig som allieret til Israel.

    Så kan vi sikkert mange af os komme op at skændes om, at Israel er den store stygge ulv i ligningen og det er synd for palæstinenserne, som sagde nej til deres eget land i 1948, da verdenssamfundet med majoritet stemte for to lande. Man sagde nej og derefter angreb naboerne i 1948, 1967 og gjorde klar i 1973 og alle tre gange tabte man. Og Israel besatte omvendt land fra angriberne. Land som man gav tilbage, når man satte sig ved forhandlingsbordet og samtalede sig til fred, bl.a. Sinai til Egypten. Nå, men den kan man altid vende tilbage til.

    Hvad er USA blevet til under Obama? Hvad var Obamas store sejre? Osama Bin Laden, reddede bilindustrien, Obamacare - som trods sine gode hensigter - i den grad er en frygtelig konstruktion. Jeg anerkender, at det er umådelig svært at strikke noget strømlinet sammen i USA, så + points for at prøve.

    Hvor fejlede Obama? Udenrigspolitik. Mellemøsten. Migrationen. Lod ISIS få fodfæste. Raceuroligheder. Finanskrisen hvor han lod alle svindlerne på Wall Street gå fri for straf. Men værst af alt i mine øjne.

    Jeg har ALDRIG set så uhyrlig en udvikling udi at producere udannede uvidende mennesker fra USAs universiteter. Der foregår en gedigen kulturmarxistisk indoktrinering på bl.a. hæderkronede universiteter som Berkeley og UCLA, hvor man anerkender uredelig kønsforskning, hvor pluralisme er ved at blive undertrykt af undertrykkelse af ytringsfrihed, gennem at blokere for debatter og meninger, som på nogen måde går imod det, som kan kaldes den politiske korrekthed.

    Demokraterne ses i dag af disse elever som fanebærere for disse vanvittige "koncepter" som cultural appropriation, safe spaces, hvidhedsproblematikker og kønsforskning. Det er gået så hurtigt, at USAs vestkyst i universitetsmæssig henseende mere og mere ligner Sverige. I dag er 10% af universitetsstuderende optagede af at studere kønsproblematikker på universiteter, mod 4% historie. Jeg forudser Mike Judge ikke tager helt fejl med filmen "Idiocrasy", hvis vi kigger en generation frem.

    Så stor er faren herfra - at en stor del af USAs kommende universitetsuddannede reelt hælder mod kulturmarxistisk tankesæt - at forskere bl.a. har slået sig sammen for at imødegå denne udvikling og slå vagt i gevær.

    wwww.heterodoxacademy.org

    Og så er vi ved Trump, som ved guder ikke kan være et reelt tilvalg, som det er et fravalg af demokraterne og ikke mindst Hillary, hvis valgkampagne bl.a. var sponsoreret af donorer fra Saudi Arabien og Qatar. No shit! Hun er utallige gange blevet taget med bukserne nede med løgn.

    Trump er en retorisk katastrofe. Hans Twitteraktivitet hovedrystende. Hans forfængelighed forfærdelig. Hans alternative fakta uhyrlige. Hans eskalering omkring Nord Korea kan få forfærdelige følger. Han kan også blive en helt, som fik regimet til at gå under. Jeg hælder til det første. Det er ikke en spøg for Sydkorea, at få en konflikt og en a-bombe i hovedet i Seoul.

    I en ideel verden havde 300 millioner mennesker ikke valgt Hillary og Trump, som de sidste Darwin kandidater i "survival of the fittest" kategorien.

    Vi lever uundgåeligt i en postfaktuel verden, hvor fake-news ER et ufattelig stort problem. Men man skal huske på, at fake-news bliver et proportionelt større problem, som de mennesker som skal oplyses bliver mindre kildekritiske og mindre pluralistiske og dermed enten ikke har den nødvendige bagage til at skille skidt fra kanel, eller ikke har incitamentet til at omfavne sande informationer, hvis disse nu går ens egen verdensbillede imod.

    Pt. foregår der en kamp for at definere, HVEM der er fake-news budbringerne. Det er meget let. Det er både mainstreammedier og de nye alternative medier.

    Fake-news kommer i mange klæder. Løgn, misinformation og bevidst at undlade at informere om information og hvis mainstreammedierne og public service ikke formår at oplyse objektivt, så vil alternative medier opstå. Der er tale om simpel udbud og efterspørgsel.

    Dette forhold beskriver Danmarks måske fremmeste filosof Kai Sørlander glimrende i denne artikel

    http://jyllands-posten.dk/debat/breve/ECE9440686/hvorfor-medierne-burde-tage-trumps-kritik-alvorligt/

    Med alt hvad der kan siges imod Trump som kransekagefigur for USA, så er det formentlig helt korrekt, men i min verden, er fravalget af Hillary og den udvikling, som er foregået under Obama den vigigste agenda. Hvis USA fortsætter med at producere så mange crackhoveder fra USAs universiteter, som reelt set er imod demokrati, pluralisme, ytringsfrihed og for kønsforskning og koncepter, som er uredelige og allerede undsagt af enhver forsker med respekt for sig selv, så må man se, om udviklingen kan vendes under Trump.

    Men jeg medgiver da til fulde, at det er noget af en pris at være villig til at betale, at man har en mand ved roret, som man reelt ikke aner, hvad han er i stand til.

    Når alt dette er sagt, så undgår medierne ofte at tale højt om det positive Trump har gjort i de første 100 dage, bl.a. utallige aftaler med forskellige segment. Det orker jeg ikke at skrive om her, men hvis nogle vil udfordre mig på det, skal jeg selvfølgelig nok finde dem frem :)

    Og så har han jo indsat Nikky Haley i FN, som absolut ikke danser efter de 57 muslimske landes pibe og bl.a med det samme fik FN til at trække en usaglig rapport tilbage begået bl.a. af den mest prominente jødehader i FN regi Richard Falk.

    https://www.unwatch.org/head-arab-un-agency-resigns-report-apartheid-israel-nikki-haley-demanded-un-pull-report/

    Men bottomline. Trump kan kun rationelt ses som et fravalg af "noget værre", hvilket jo er groteskt i sig selv, at det er kommet dertil.

    Bruce28-04-17 11:30

  • ★★★★★★0

    Det er sandt, Trump har endnu ikke slået Nixon, som direkte var kriminel, Tyler, som var en stærk fortaler for slaveri eller Harding, som både knaldede udenom og havde travlt med at tømme statskassen, men det gør vel ikke noget, at man stiler lidt højere end dét. :)

    Zero Cool28-04-17 11:36

  • ★★★★★0

    Der er vel en 30% af amerikanerne, som mener at Trump gør det okay, så det var næsten ved at være underligt, at ingen her havde forsvaret hans vanvid endnu. 

    Lars!28-04-17 11:41

  • ★★★0

    Men Trump har ingen interesse i at lege politimand. Hans interesse for verden udenfor Amerika er begrænset. Han slap en stor bombe over Syrien, da nogen viste ham billeder af børn, som var blevet forgiftet - og Trump er ikke decideret ond, han kan som os andre nok godt blive harm over at se dræbte småbørn - men det virkede som en ret tilfældig handling. En fuckfinger, han gav, mens han spiste chokoladekage.

    Når det gælder Nord-Korea, så fortsætter det med at være et stort helvede, fordi USA ikke har noget økonomisk incitament for at rydde op der. Der er ikke nogen ressourcer der, de gerne vil sikre sig eller sikre et frit marked for. Amerikas økonomi har det bedst, hvis status quo bare fortsætter i den region, så der er næppe mange rådgivere, som siger til Trump, at han bør prøve at befri Nord-Koreas indbyggere. 

    Du får vist blandet det lidt sammen. Angrebet på luftbasen efter giftangrebet blev udført med Tomahawk misiler affyret fra skibe. Den der store busterbombe blev smidt over noget hulekompleks i Afghanistan.

    Jeg er ikke helt negativt indstillet overfor det angreb på luftbasen. Vi ved af erfaring at pres fra USA er noget af det eneste der får Assad til at holde igen. Når Assad har brugte gifgas igen, så kan det meget vel hænge sammen med at det ingen konsekvenser havde sidst, på trods af Obamas trusler.
    Situationen er bare blevet mere kompliceret af, at russerne idag arbejder tættere sammen med Assad, end tidligere i forløbet. Man kan sige at det kommer noget for sent.
    Men måske kan det presse russerne til overveje om Assad har en fremtid i Syrien eller om det måske er bedre med en anden russiskvenlig despot, der ikke er sølet så meget ind i blod.

    Derudover, så kan man stille spørgsmålstegn ved logikken i at straffe Assad for brug af kemiske våben, når han samtidig fortsætter med at myrde civile ved brug af klyngebomber uden det har konsekvenser.

    Aranyhajú Nyárszépe28-04-17 13:33

  • ★★★★★0

    Men du giver mig ret i, at Trump næppe vil angribe eller presse Nord-Korea? 

    Lars!28-04-17 13:44

  • ★★★★0

    Mht. brugen af gas, så har jeg ikke den store tiltro til, hvad der kommer ud "i sfæren" om beviser, siden Carla Del Ponte i en undersøgelseskommission med stor sikkerhed fastslog, at det var rebellerne, som brugte sarin i 2013. 

    Denne lille information ser ud til at være røget i glemmebogen og er ikke blevet fulgt særlig godt op af mainstreammedierne.

    Den første brug af gassen skete på et tidspunkt i 2013, hvor en FN delegation, som netop skulle undersøge, om der var skyggen af kemisk gas i Assads styrker, havde sat sine ben i Syrien. Derefter angribes en forstad til Damaskus 30 km borte med sarin. 

    Hvis man godt kan lide at lege med motiver som årsag til handling, så er dette nok det mest idiotiske Assad nogensinde i sit liv har givet ordre til.

    Man kan se mere om det på denne side, som er en gruppe, som er kritiske til, hvad de kalder "pro-krig" incitamenter og derfor kildekritisk følger med, bl.a. omkring "dette omkring sarin".

    step-back.org/analysis/the-evidence-of-chemical-weapons-use/

    Bruce28-04-17 13:59

  • ★★★0

    Men du giver mig ret i, at Trump næppe vil angribe eller presse Nord-Korea? 

    Sikkert nok presse, men ikke angribe. Det vil være alt for omkostningsfuldt.

    Mht. brugen af gas, så har jeg ikke den store tiltro til, hvad der kommer ud "i sfæren" om beviser, siden Carla Del Ponte i en undersøgelseskommission med stor sikkerhed fastslog, at det var rebellerne, som brugte sarin i 2013. 

    Denne lille information ser ud til at være røget i glemmebogen og er ikke blevet fulgt særlig godt op af mainstreammedierne.

    Den første brug af gassen skete på et tidspunkt i 2013, hvor en FN delegation, som netop skulle undersøge, om der var skyggen af kemisk gas i Assads styrker, havde sat sine ben i Syrien. Derefter angribes en forstad til Damaskus 30 km borte med sarin. 

    Hvis man godt kan lide at lege med motiver som årsag til handling, så er dette nok det mest idiotiske Assad nogensinde i sit liv har givet ordre til.

    Man kan se mere om det på denne side, som er en gruppe, som er kritiske til, hvad de kalder "pro-krig" incitamenter og derfor kildekritisk følger med, bl.a. omkring "dette omkring sarin".

    step-back.org/analysis/the-evidence-of-chemical-weapons-use/

    Man kom vel netop ikke frem til at kunne fastslå hvilken part der stod bag, andet end at det kom fra militæret?
    www.reuters.com/article/syria-crisis-chemical-idUSL6N0M21TT20140305

    Aranyhajú Nyárszépe29-04-17 08:10

  • ★★★★0

    Sikkert nok presse, men ikke angribe. Det vil være alt for omkostningsfuldt.

    Man kom vel netop ikke frem til at kunne fastslå hvilken part der stod bag, andet end at det kom fra militæret?
    www.reuters.com/article/syria-crisis-chemical-idUSL6N0M21TT20140305

    Globalresearch fremkom med dette 8. april 2017, som henviser direkte til FN rapport om, at oppositionen havde sarin og med al sandsynlighed havde benyttet det mod civile og soldater i marts og igen i august 2013 to og tre dage efter Ghouta angrebet.

    www.globalresearch.ca/syria-un-mission-report-confirms-that-opposition-rebels-used-chemical-weapons-against-civilians-and-government-forces/5363139

    Bruce29-04-17 12:23

  • ★★★1

    Globalresearch fremkom med dette 8. april 2017, som henviser direkte til FN rapport om, at oppositionen havde sarin og med al sandsynlighed havde benyttet det mod civile og soldater i marts og igen i august 2013 to og tre dage efter Ghouta angrebet.

    www.globalresearch.ca/syria-un-mission-report-confirms-that-opposition-rebels-used-chemical-weapons-against-civilians-and-government-forces/5363139

    Globalresearch er berygtet for konspirationer og det der idag populært kaldes "fake news". Man bør forholde sig meget kritisk til hvad der bliver skrevet der.

    Du skriver at de direkte henviser til en FN rapport, men jeg kan ikke finde noget link på siden til den rapport?
    Jeg har forsøgt at søge på nogle af de citater fra artiklen, men finder intet fra troværdige kilder.


    Til gengæld kan jeg finde en artikel fra FN dateret 12 december 2013 (som også linker til rapporten).
    Her står der igen at man ikke har taget stilling til hvem der var ansvarlig for de giftangreb. Citat:

    In all the cases the team, appointed before Syria acknowledged that it possessed such weapons, did not specify which party might have used the weapons in the nearly three-year old civil war between the Government and opposition fighters, since that was not part of its mandate.

    www.un.org/apps/news/story.asp

    Aranyhajú Nyárszépe29-04-17 13:35

  • ★★★★0

    Globalresearch er berygtet for konspirationer og det der idag populært kaldes "fake news". Man bør forholde sig meget kritisk til hvad der bliver skrevet der.

    Du skriver at de direkte henviser til en FN rapport, men jeg kan ikke finde noget link på siden til den rapport?
    Jeg har forsøgt at søge på nogle af de citater fra artiklen, men finder intet fra troværdige kilder.


    Til gengæld kan jeg finde en artikel fra FN dateret 12 december 2013 (som også linker til rapporten).
    Her står der igen at man ikke har taget stilling til hvem der var ansvarlig for de giftangreb. Citat:

    www.un.org/apps/news/story.asp

    Man skal passe på med at affærdige kilder alene på deres rygte, da de rygter ofte er iscenesat af interessenter med politisk modsatte agendaer. Det er en måned siden, at jeg afslørede en Politiken journalist i at bedrive en groft uredelig artikel om islamofobi, gennem først at bruge en kontroversiel højst subjektiv kilde for sin artikel, for derefter amatøragtigt på Twitter at kontakte en ligeså kontroversiel og biasminded kilde, han vidste ville bekræfte den anden.

    Der er løgn, manipulation, misinformation og bevidst undladelse af information. Alle kan siges at være former for fake-news og danske massemedier gør sig også i flere af disse.

    Derfor bør man ALTID kigge på indhold og kilder og ikke navnet på mediet og selv søge at korroborere informationen, som du dog også har gjort.

    Jeg er meget kritisk og Globalresearch linker fuldkommen korrekt.

    Rapporten med alle dens citater, korrekt citeret, er herunder og det konstateres, at rebellerne med al sandsynlighed har angrebet med sarin de tre gange.

    unoda-web.s3.amazonaws.com/wp-content/uploads/2013/12/report.pdf

    Bruce29-04-17 22:38

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen