Anmeldelse: Guardians of the Galaxy Vol. 2

Når film bliver koloenorme blockbusters, laves der opfølgere. Sådan er filmindustrien naturligvis indrettet, fred være med det. Derfor er det ikke overraskende, at James Gunns uhøjtidelige charmetrold af en tegneseriefilmatisering, "Guardians of the Galaxy" fra 2014, nu har fået en opfølger. Dét er der 773 millioner grunde til – i kolde dollars. Og mon ikke at opfølgeren nok skal nå op i noget nær samme luftlag? Selvom den ikke helt er dét forfriskende pust, som den gerne vil være.

Præcis som i første film er omdrejningspunktet et kassettebånd, eller mixtape, med en masse blandet oldies but goodies fra 70-80'erne. Musik kan som bekendt have den særlige egenskab, at den knytter sig til minder. I det filmiske "Guardians of the Galaxy"-univers binder referencerne fra Awesome Mixtape Vol. 2 sig til Star-Lord/Peter Quills (Chris Pratt) mystiske ophav. Det viser sig nemlig, at Quills far (Kurt Russell) er et almægtigt rumvæsen, der har ledt efter sin søn i en årrække – og nu vil have Star-Lord til at udleve sit sande potentiale. Alt imens at universet skal reddes igen-igen i selskab med det umage slæng af galaksens vogtere.

Hvor meget kunne accepteres med funky 70'er-klassikere og Chris Pratt som Indiana Jones-lignende antihelt i forgængeren fra 2014 som den nye frække dreng i klassen, går der båndsalat i de muntre toner anno 2017. Momentvis er de friske one liners og fjollede indslag på plads. Gensynets glæde er dog ikke nok til at matche den retro-charme, selvironiske selvtillid og lækre Beatles-hår, som gjorde første film så fornøjelig.

"Guardians of the Galaxy Vol. 2" byder på et effektorgie af eksplosioner i alle regnbuens farver og til tider forrygende komik underbygget af (endnu) et fantastisk soundtrack med skæringer af bl.a. Fleetwood Mac og Sam Cooke. Sjovt er det også, at David Hasselhoff har en veltimet cameo som Quills store faderfigur. Længe går der dog ikke, før det går op for én, at det er ren blændværk for at overdøve en påfaldende tyndslidt, narrativ skabelon. 2 timer og 17 minutter er (for) lang spilletid med en film, der ikke har plot til mere end 90 minutter. Især da en overraskende stor andel af filmen byder på et opkog af uvedkommende sideplots. Selvfølgeligt for at åbne op for en række spin-offs i universet, hvilket alene hele fem(!) småklip under rulleteksterne også vidner om.

Gid humoren fyldte nok til, at det var til at acceptere, at bunden nu er lagt til endnu en franchise af skiveskårede assemble film af samme svingende kvalitet, som vi er blevet vant til med bl.a. de talrige "X-Men"- og "The Avengers"-film. Bedre bliver det ikke, da vi bevæger os ud ad samme tematiske veje som med "Fast & Furious"-filmenes dumflade-inducerende "vi er familie!"-retorik. Forskellen er, at Disneys kernefamilieværdier svøbes rundt om persongalleriets pubertære "ej, hov – fjollegøj – vi klarer alting med en Mentos"-udvikling. Fjender bliver venner med et knips. Søstres årelange kamp på liv og død reduceres til, hvad der svarer til teenagepiger, der smækker med døren, før de så bliver gode venner igen. Det er sgu for sløset i en film, hvor et velskrevet persongalleri ér alfa og omega.

Hvis blot den selvironiske distance, komik og coolness holdt hele stjernevejen. Hvis blot at "Guardians of the Galaxy Vol. 2" ikke tog sig selv for seriøst med den umanerligt malplacerede familie-følelsesporno, kunne den rent faktisk være endt som andet end en jævn og forglemmelig fortsættelse i et ellers sprudlende univers. Men hey – tag en Mentos.

Guardians of the Galaxy Vol. 2

Kommentarer

Guardians of the Galaxy Vol. 2

  • ★★★★★★0

    Det er mig der er lidt sløv her til aften - jo, der mangler én. Mon ikke Thanos selv har den, når vi når til Avengers 3.

    Zero Cool29-04-17 22:44

  • 0

    Eller måske dukker der en op i Black Panther?

    Kyllingebenet29-04-17 22:50

  • 1

    Jo, der mangler stadig en enkelt, som jeg gætter på dukker op i enten Thor: Ragnarok eller Black Panther. Jeg hælder mest til Black Panther, da der allerede har været en i Thor 2

    Det er Soul Stone der mangler

    Superknys29-04-17 23:07

  • ★★★★★★1

    Der er et par film endnu, før de kommer til Avengers 3 og jeg tror ikke, at de introducerer én i en sequel, så Black Panther eller Spider-Man er de to valg. Alt taget i betragtning, er Black Panther nok det mest åbenlyse valg.

    Zero Cool29-04-17 23:09

  • 0

    Der er et par film endnu, før de kommer til Avengers 3 og jeg tror ikke, at de introducerer én i en sequel, så Black Panther eller Spider-Man er de to valg. Alt taget i betragtning, er Black Panther nok det mest åbenlyse valg.

    Aether blev introduceret i en sequel, Thor 2 :) Udover det, så er jeg enig med dig, jeg tror det bliver i Black Panther

    Superknys30-04-17 00:28

  • 0

    Uga tjaka

    Uga tjaka

     Øh ... Undskyld. Skulle lige kontrollere med den første Guardians of the Galaxy, og jo den er god nok. Der er 6 Infinity stones.

    Tak til Superknys, for at opdatere mig angående James Gunn's udtalelse. Da jeg ihærdigt har undgået trailere med mere indtil selve filmen, så havde jeg ikke fået den information med i købet.

    Angående min egen forventning omkring DEN 6. Infinity stone:

    Havde derfor en formodning om, at EGO havde en Infinity Stone i sin kerne. At den var kilden til det lys, som han omtaler som værende afhængig af. Deraf forvirringen da det ikke viste sig, at være tilfældet.

    Ps. Alt Knight Rider relateret var også et plus i filmen.

    Kviesgaard30-04-17 02:04

  • 1

    Jeg så den i går, var underholdt fra start til slut, så jeg kan slet ikke forstå at den får så blandede anmeldelser. True, det er mere af det samme, men jeg synes der kommer nok nyt til, at det fungerer. Det er en farverig film med nogle fede karakterer, og jeg synes sgu at det er et mega godt univers.

    Jeg er helt med kyllingebenet her. Jeg var ret vild med den her film.

    Jeg kunne godt lide den for både det sjove og det følelsesladede. Jeg synes begge dele fungerer og at filmens action er funderet i figurerne og på den måde synes jeg helt modsat anmelder, at filmen flyder godt og stemningsmæssigt hænger sammen. 

    Collateral 1-05-17 01:16

  • 0

    Den vinder ved gensyn.

    Var lige inde og se Guardians of the Galaxy igen. Kan mærke at jeg sætter mere pris på filmen efter et gensyn. Tror også jeg har fundet min favorit-scene i filmen.

    Scenen med Yondu og Rocket, hvor de overtager kontrollen med Ravenger-hovedskibet til toner af Jay & the Americans: Come a little bit closer. Den scene finder jeg simpelthen er guld. Musikken og handlingen der udfolder sig på det store lærred. Og så har den en masse humor bygget ind i den også.

    Derudover sætter jeg stor pris på scenerne mellem Rocket og Yondu. I det hele taget overrasker Yondus karakter mig positivt i den her film.

    Kan også godt lide Kurt Russell i filmen. Manden har jo udstråling, trods hans alder. Han er bestemt et plus i filmen. Plus han er et af de mere interessante karakterer, modsat Ronan i den første film.

    Så nok bliver jeg måske ikke ovenud begejstret for Guardians of the Galaxy vol. 2, da jeg så den første gang, men efter at have set den anden gang, så er tilfredsheden større.

    Det kunne ende med, at jeg ser den en tredje gang.

    Kviesgaard 5-05-17 23:50

  • 0

    Men er der ikke seks af dem?

    Jo. Der mangler Soul Stone

    Edit...sorry havde ikke set der var en side 2 

    My bad o.O 

    Plissken14-05-17 19:12

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen