Forum - Forum-tråd: Hvad laver du nu?

Hvad laver du nu?

  • ★★★★★★0

    Jep, især DVD er virkelig svært at slippe af med, med mindre man har noget sjældent.

    Zero Cool13-05-17 12:29

  • ★★★★0

    Var gået i seng for en time siden, men jeg har så voldsom tandpine, at jeg ikke kan sove. Så nu prøver jeg med en blanding af smertestillende og rødvin, for smerte og søvn. Fuck hvor gør det ondt!

    Åh, mind mig ikke om det ...

    Jeg skal til tandlæge for første gang i hundrede år og en madpakke på mandag. 

    Jeg ved godt, at det er noget af det, man bør prioritere, men jeg har længe skubbet det, fordi jeg har svært ved at overskue det og heller ikke rigtigt penge til det. Og når man ikke føler, at der er noget, der generer, så bliver det jo nemt at ignorere efterhånden.

    Men nu skal det være. Frygter lidt, at jeg har et hul et sted og en begyndende paradentose, så det er bedre at bide i det sure æble nu end at lade det blive endnu værre.

    Jeg håber, at jeg har fundet en god klinik. Jeg har forsøgt at finde nogen, der er god til tandlægeskræk, og dem, jeg har valgt, får i hvert fald skyhøje anmeldelser på trustpilot. 

    thomsen13-05-17 13:39

  • ★★★★0

    Ved ikke om det blot er mig, der har en skæv retfærdighedssans og/eller opfører mig en smule forkælet. Men efterhånden kræver de fleste jobs som pædagog (daginstitutioner undtaget) og lignende, i hvert fald i den her kommune, at du har egen bil. Det står simpelthen som et kriterie for at blive ansat. Der er f.eks et job som uddannelsesvejleder for unge (som ikke nødvendigvis kræver en pædagog uddannelse), som jeg godt gad søge, men hvor jeg nok ender ret langt nede i bunken.

    Det er helt sikkert et skråplan. 

    Min søster er PPR-medarbejder (det der i gamle dage hed skolepsykolog), og hun må også lægge bil til hele tiden. De flytter hele tiden afdelingerne rundt efter kommunesammenlægningerne og ændrer på distrikterne, så hun får mere og mere at lave og ofte skal køre i vidt forskellige retninger eller har møder to steder i hver sin ende af kommunen lige efter hinanden. 

    Kommunen har godt nok nogle biler, man kan skrive sig op til, men der er alt for få til behovet, så det forventes, at man selv lægger bil til. 

    Med snart ti års anciennitet har hun (endeligt) en pæn løn, så hun kan godt klare det som alenemor, selvom hun bestemt ikke har meget at rutte med. Men hvis de havde flyttet afdelingen lige så meget rundt og haft de samme krav, dengang hun begyndte, så ville hun simpelthen ikke have haft råd til at starte i jobbet. 

    thomsen13-05-17 13:46

  • ★★★★★★0

    Jeg gik cirka 15 år uden at gå til tandlæge, hvilket var pænt fjollet. Til at starte med, var det fordi jeg ikke havde råd til det, mens jeg var studerende og derefter røg det bare helt ud af bevidstheden.

    Da jeg så endelig kom afsted, havde jeg vist tre huller, for det ene var ret dybt - ikke pga. manglende tandbørstning, men åbenbart fordi mine bagerste tænder har nogle fordybninger, som gør det svært at komme i bund med tandbørstningen. Samtidig havde jeg begyndende paradentose, så jeg gik til tandlæge hver 3. måned i en periode, for at få renset tænder og tjekket hvordan mit tandkød havde det, fordi jeg reelt kunne have mistet alle bisserne, hvis jeg bare havde ladet stå til.

    Nu er jeg heldigvis ret tæt på normal status igen, så jeg kan nøjes med et eftersyn om året, men der er røget en del penge i retning af tandlægen, fordi jeg var så længe om at komme afsted.

    Zero Cool13-05-17 13:53

  • ★★★★0

    Jeg er i samme båd. Det er 12 år siden, at jeg var til tandlæge sidst. :/

    Jeg er desværre i en højrisikogruppe, fordi jeg jo har været periodisk gak siden 2004 og stadigvæk tager piller mod det. Den slags har det med at sænke spytproduktionen og forøge risikoen for huller, så jeg frygter virkeligt, hvad de siger på mandag - også selvom jeg ikke synes, at jeg lider af tandsmerter eller noget i det daglige. 

    Læste lige, at man kan vælge sin egen musik under behandlingen. Så er spørgsmålet - hvad fjerner fokus mest? Noget beroligende ambient eller klassisk? Techno? Metal? 

    thomsen13-05-17 14:19

  • ★★★★1

    Jeg gik også 10 år uden at gå til tandlægen - ikke så meget pga. økonomien, men mere pga. skræk. På et tidspunkt flækkede jeg et pænt stykke af en tand, men end ikke det kunne få mig afsted - indtil jeg havde gået med det et par år, og det begyndte at gøre ondt.

    Jeg fik selvfølgelig den helt store undersøgelse, og udover den knækkede tand, var der 2-3 mindre huller. Derudover sagde han, at jeg havde flotte tænder, hvilket selvfølgelig var en lettelse efter 10 år. Men jeg er også ret OBS på at behandle bisserne godt - jeg børster godt med både stor tandbørste og lille tandbørste til de svære områder, jeg børster ofte også efter frokost, bruger tandstikker, tandtråd og mundskyl jævnligt, spiser sjældent slik osv.

    Jeg fik lavet tanden og det ene hul, og vi aftalte så, at jeg skulle bestille en ny tid. Det gjorde jeg så også - 2 år efter. Her var der knækket et lille flig af fortanden, så jeg lignede en hillbilly, og forfængeligheden kunne pludselig godt få mig afsted.

    Her yderligere et par år efter mangler jeg stadig at få lavet de 2 huller, men jeg kan ikke mærke dem. Dog er der knækket et lille bitte stykke af endnu en kindtand, som jeg har gået med i et par år nu, og som jeg virkelig burde tage mig sammen og få lavet...

    chandler7513-05-17 14:19

  • ★★★★★★0

    Jeg kunne heller ikke mærke mine huller, men det ene var så dybt, at jeg ret hurtigt fortrød, at jeg ikke nappede bedøvelse, da jeg skulle have det fikset, fordi de borede ret tæt på nerven.

    Musik ved jeg dog ikke - sidst jeg fik tilbudt musik til en behandling, var da jeg fik fikset mit knæ. Narkoselægen fyrede lidt Nightwish af for mig.

    Zero Cool13-05-17 14:23

  • ★★★★★★0

    Jeg gik også i mange år, endda med en halv rodbehandling, som stadig ikke er ordnet. Men der gik betændelse i en anden tand, og det gjorde så ondt, at der ikke var noget at gøre. Den er nu rodbehandlet, og mangler kun at blive bygget færdig. Nu er der hul i den anden side af munden, og det gør sindsygt ondt. Selvfølgelig i en weekend!

    Cyklede lige ned på arbejde og hentede en flaske whisky, og det hjælper lidt. Det dulmer i hvert tilfælde i en periode.

    davenport13-05-17 14:33

  • ★★★★★★0

    I øvrigt er regningen hos tandlægen pt: 8500,- Fatter ikke at det er den eneste læge, der koster penge, da det er ret vigtigt..

    davenport13-05-17 14:34

  • ★★★0

    Får sgu helt ondt i maven af at tænke på tandlæge og måtte stoppe læsningen af emnet efter 3-4 indlæg, hader og frygter tandlægen mere end noget andet.

    MOVIE100013-05-17 16:59

  • ★★★★★★0

    Jeg har en virkelig dygtig tandlæge, der har fjernet min dentofobi 100%. Det er ubehageligt, ja, men ikke noget jeg frygter længere. Tror meget af alien-abduction teorierne stammer fra dentofobi. Man er ret magtesløs og i andres hænder, men bagefter har man det betragteligt bedre!

    (Probe and all)

    davenport13-05-17 17:08

  • ★★★★★0

    Jeg har haft to mælketænder uden tænder bagved, som er blevet fjernet, og så har jeg fået borret nogle nye tænder i. Derudover har jeg haft et par huller inkl en omgang rodbehandling. Alt i alt har jeg nok smidt over 50.000 kr efter tandlægen i mit liv - hovedsageligt pga. de skide mælketænder. Er dog ikke bange for tandlægen, selvom han har forvoldet mig en del smerter i mit liv... 

    David Lund13-05-17 17:31

  • ★★★★★0

    Mit eget film- og spilleliv er gået noget i stå, da vi som "beredskapshjem" har fået en dreng på seks år med reaktiv tilknytningsforstyrrelse, og han er en intens tilstedeværelse fra morgen til aften (især når han ikke engang går i skole). I tillæg var der den hundehvalp, som vi kæmper for at gøre renlig. Der bliver i bedste fald tid til børnefilm, medmindre jeg begynder at inddrage den i forvejen dyrebare nattesøvn. 

    Lars!14-05-17 10:55

  • ★★★★★★0

    Hatten af for jeres arbejde! Jeg så lige det der "Er du mors lille dreng?" i går. Det er jo frygteligt, hvor tidligt et barn bliver går i stykker ved omsorgssvigt.

    davenport14-05-17 11:02

  • ★★★★★0

    Hatten af for jeres arbejde! Jeg så lige det der "Er du mors lille dreng?" i går. Det er jo frygteligt, hvor tidligt et barn bliver går i stykker ved omsorgssvigt.

    Ja, begyndelsen er det absolut vigtigste, mens hjernen vokser til fuld størrelse. Og der er noget specielt ved at have en 6-årig, som er kvik nok af sin alder, men som emotionelt er som en 2-årig. 

    Lars!14-05-17 11:45

  • 0

    En skøjte skulle være god mod tandpine, især hvis du befinder dig på en øde ø, davenport.

    Kyllingebenet14-05-17 14:56

  • ★★★★★1

    Og rugby-bolde gode imod ensomhed. 

    Lars!14-05-17 15:01

  • ★★★★0

    uk.movies.yahoo.com/alien-covenant-ridley-scott-admits-got-prometheus-wrong-teases-two-alien-sequels-exclusive-144721534.html

    Han tog vel bare fejl af, hvad fans forventede. 'Got Prometheus wrong' er sgu lidt overkill statement baseret på Scotts ord. 

    Babo14-05-17 15:44

  • ★★★★0

    uk.movies.yahoo.com/alien-covenant-ridley-scott-admits-got-prometheus-wrong-teases-two-alien-sequels-exclusive-144721534.html

    Han tog vel bare fejl af, hvad fans forventede. 'Got Prometheus wrong' er sgu lidt overkill statement baseret på Scotts ord. 

    Tja. Det sjove er, at Prometheus fik næsten ligelig dele positive og mixed på Metacritic og nu har Covenant 9 positive og 9 mixed (Independents 100% positive er ikke med). Jeg elskede den gamle, men mener de store spørgsmål i Prometheus var langt sjovere at udforske og det vil være lidt af et letdown, hvis man skifter hest i vadestedet for at tækkes ... "fans" kritik. 

    Men ok. Independents anmeldelse melder der er lidt for alle og Todd McCarthy er også positiv, så ... vi får se.

    www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/reviews/alien-covenant-review-prometheus-sequel-prequel-michael-fassbender-david-walter-a7720371.html

    Bruce14-05-17 16:01

  • ★★★★0

    Tja. Det sjove er, at Prometheus fik næsten ligelig dele positive og mixed på Metacritic og nu har Covenant 9 positive og 9 mixed (Independents 100% positive er ikke med). Jeg elskede den gamle, men mener de store spørgsmål i Prometheus var langt sjovere at udforske og det vil være lidt af et letdown, hvis man skifter hest i vadestedet for at tækkes ... "fans" kritik. 

    Men ok. Independents anmeldelse melder der er lidt for alle og Todd McCarthy er også positiv, så ... vi får se.

    www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/reviews/alien-covenant-review-prometheus-sequel-prequel-michael-fassbender-david-walter-a7720371.html

    Hvem ved, der er måske stadig ikke nok Aliens med :) Det kom tydeligvis bag på Scott, at så mange ønskede se mere af samme, altså Aliens, når det ligesom var overcooked, som han kalder det. 

    Babo14-05-17 16:10

  • 2

    Jeg er slet ikke spor i tvivl om, at filmfans som mig, der foretrækker at have covers, omslag og skiver i hænderne, af mange fra den yngre generation betragtes som en håbløst gammeldags og uddøende race. Men på det punkt har jeg det fint med at være gammeldags. Jeg fatter ikke, at nogen vil nøjes med at have deres film "i skyen" (hvor man er afhængig af at være på nettet) eller på en harddisk/computer (der måske brænder sammen en dag). Det er som om tidens 'smide væk'- og "kun det nyeste nye"-mentalitet har vundet så meget indpas, at man ikke engang har interesse i at have personlige samlinger af musik og film længere. En playliste på nettet eller telefonen er i mine øjne på ingen måde at sammenligne med en rigtig samling.

    Gode film og god musik fortjener at blive bevaret til eftertiden, hvad enten det er klassisk, jazz, swing, pop, reggae eller rock o.s.v. Kun at have omskiftelige playlister med "det nyeste nye" er for sølle; det er for "fattigt". Men desværre ser jeg en stigende tendens til, at den moderne, unge lytters musikalske horisont begrænser sig til netop kun "det nyeste nye", og det på en måde hvor tidligere generationers lignende "vi hører kun det nye og hotte"-tendens overhovedet ikke kan være med.

    Jeg kan lide film og musik fra stort set ALLE årtierne i det 20. og 21. århundrede. Hvorfor snyde sig selv, når der er lavet så meget godt? Og hvorfor ikke have det, så man til enhver tid kan hive en given film eller et givent musiknummer frem fra samlingen?

    Gammeldags? Årh, rend og hop!

    Allan Knudsson14-05-17 18:32

  • ★★★★0

    GODT sagt! Lad os fejre med denne sang og film:

    www.youtube.com/watch

    :)

    Babo14-05-17 18:52

  • ★★★0

    Jeg fatter ikke at nogle gider rode rundt med de der gammeldags plader. Det er besværligt. De er nemme ødelægge. Hvis man kun har dem liggende som en fysisk kopi, så er de også nemme at miste. Hvad hvis der bliver indbrud? Hvad hvis der kommer brand?

    Idag kan man godt nok købe alt det her ligegyldige hollywood metervare for ingen penge. Det er værdiløst og ikke meget mere værd end skrald som en skrev.
    Men hvis vi skal op i det sjældne. Det specielle. Så kan det hurtigt blive meget dyrt og besværligt. Nogle værker er måske aldrig kommet på DVD. Andre igen, har aldrig fået engelske undertekster, hvilket gør det svært at nyde for dem der ikke forstår originalsproget. Her har nettet også på mange måder gjort det nemt og tilgængeligt. 

    Det er positivt at udviklingen har gjort det muligt for os at bevare vores kulturarv digitalt. Det gør det muligt at bringe filmoplevelser til nye pulikum og bevare det til glæde for kommende generationer.

    Aranyhajú Nyárszépe14-05-17 19:09

  • ★★★★0

    Jeg fatter ikke at nogle gider rode rundt med de der gammeldags plader. Det er besværligt. De er nemme ødelægge. Hvis man kun har dem liggende som en fysisk kopi, så er de også nemme at miste. Hvad hvis der bliver indbrud? Hvad hvis der kommer brand?

    Jeg tror næppe, det er noget, indbrudstyve er interesserede i :)

    chandler7514-05-17 19:11

  • ★★★★★★2

    ..eller på en harddisk/computer (der måske brænder sammen en dag).

    Derfor har man backup. En fysisk samling af musik/film whatever forhindrer jo ikke brand, oversvømmelse eller andet, der kan gøre at ens samling går tabt. Selv har jeg både en lokal og en offsite backup af mine data, som inkluderer alt det musik jeg ejer på CD.

    Gode film og god musik fortjener at blive bevaret til eftertiden, hvad enten det er klassisk, jazz, swing, pop, reggae eller rock o.s.v. Kun at have omskiftelige playlister med "det nyeste nye" er for sølle; det er for "fattigt". Men desværre ser jeg en stigende tendens til, at den moderne, unge lytters musikalske horisont begrænser sig til netop kun "det nyeste nye", og det på en måde hvor tidligere generationers lignende "vi hører kun det nye og hotte"-tendens overhovedet ikke kan være med.

    Jeg kan lide film og musik fra stort set ALLE årtierne i det 20. og 21. århundrede. Hvorfor snyde sig selv, når der er lavet så meget godt? Og hvorfor ikke have det, så man til enhver tid kan hive en given film eller et givent musiknummer frem fra samlingen?

    Gammeldags? Årh, rend og hop!

    Vrøvl, unge mennesker lytter også til musik fra tidligere tider. Og i modsætning til for 15-20 år siden, er der intet behov for at grave stakke af brugt musik igennem eller for bestilt noget hjem fra den lokale musikforhandler, fordi størstedelen af det er til rådighed digitalt, uanset om det er nyt eller gammelt.

    Der er selvfølgelig en stor del unge mennesker, som kun lytter til tidens popmusik, hvilket overhovedet ikke er anderledes end sidste årti, årtiet før det osv. osv. Og ligesom dengang, så er der noget af det som har staying power og noget af det som er en døgnflue.

    Dem der holder liv i vinylsalget, som i øvrigt overgik digital download sidste år (tror jeg det var) i USA, er folk som ikke voksede op med det i samme grad som jeg eksempelvis gjorde. De holder liv i et format, som blev erklæret stendødt for cirka 20 år siden. Og blandt de bedst sælgende skiver, finder man stadig musik fra 70'erne og 80'erne, som bl.a. bliver solgt til 18-årige.

    Jo, der er muligvis et problem mht. film, men ikke et problem som ikke har eksisteret i årevis, nemlig at mainstreampublikummet ikke er interesseret i noget, som ikke er forholdsvis nyt. Det hørte jeg da jeg lejede og købte film i 80'erne og 90'erne, det hørte jeg da jeg købte DVD i 2000'erne, det hørte jeg da jeg købte Blu-ray fra omkring 2007 og frem, og det ser jeg i kommentarerne til eksempelvis Netflix' udvalg.

    Filmklassikere er også at finde, måske ikke høj grad på streamingtjenester, men søger man på iTunes eksempelvis, så er de at finde. Det er i højere grad nicheprodukterne, der kan være svære at opdrive i digital form, eller endda på DVD og Blu-ray i nogle tilfælde.

    For the record: så køber jeg selv film i stor stil på DVD og Blu-ray, og jeg køber også stadig CD'ere med jævne mellemrum. De bliver dog rippet og lagt på en harddisk, så jeg kan høre dem via mit Sonos-setup - noget der er pænt svært at duplikere med en pladespiller eller en CD-afspiller.

    Zero Cool14-05-17 19:28

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen