Powers Boothe er død, 68 år

Skuespilleren Powers Boothe, der især var kendt for sine mere skurkagtige roller, er død. Han sov søndag stille ind i sit hjem i Los Angeles. Dødsårsagen beskrives som naturlige årsager. Han blev 68 år.

Booth startede sin karriere på Broadway i bl.a. Shakespeare-stykker, og efter at have taget springet til tv vandt han en Emmy i 1980 for hovedrollen som kultlederen Jim Jones i CBS' miniserie "Guyana Tragedy: The Story of Jim Jones". I vanlig og kompromisløs Booth-stil vandt han prisen midt under en skuespillerstrejke, og han valgte at ignorere strejkevagterne for at modtage prisen. Han udtalte i den forbindelse, at "Dette er muligvis det mest modige øjeblik i min karriere eller det dummeste."

Powers Boothes karriere så dog ikke ud til at tage skade, og i årene efter fulgte roller i filmen "Regnskovens hemmelighed" og tv-serien "Philip Marlowe, Private Eye", hvor han spillede Raymond Chandlers legendariske privatdetektiv.

Blandt hans mere skurkagtige roller kunne man i de efterfølgende år se ham i film som "Sudden Death", "Frailty" og "Sin City". Også i rollen som den lumske kasinoejer Cy Tolliver i HBO's "Deadwood" gjorde han indtryk.

I de senere år kunne han bl.a. opleves som vicepræsident i spændingsserien "24", westernserien "Hatfields & McCoys" og senere Marvel-serien "Agents of S.H.I.E.L.D."

Kommentarer

Powers Boothe er død, 68 år

  • ★★★★★★0

    Det er sgu sørgelige nyheder. Efter at have kigget på hans rolleliste, kan jeg se at jeg godt nok har set ham i meget, men ikke nødvendigvis tænkt over, at det var ham, men især hans roller i Tombstone og Sin City står ud.

    Hvordan er Philip Marlowe-serien, hvis nogen har set den?

    Zero Cool15-05-17 11:01

  • 0

    Powers Boothe var en af de mest karismatiske skuespillere hvis blotte tilstedeværelse kunne gøre enhver scene bedre. En undervurderet legende er død. RIP.

    Foxxander15-05-17 11:07

  • ★★★★★0

    Som jeg skrev på FB, så husker jeg bedst hans stemme, den der hel klassike en, han var perfekt i skurkerollerne, og også derfor jeg husker ham særligt som den hyper intelligente Gorilla Grood fra Justice League TAS. Men hans rolle i Agents of Shield var jeg dælme også glad for, måske ikke den dybeste men bare hans tilstedeværelse gjorde så meget.

    Det sjovt jeg synes også og ku huske ham fra en anden rolle, måske blander jeg sammen med anden skuespiller her var han også Privat Eye eller Politimand, navnet Hammer synes jeg og forbinde det med, rimelig sikker på det ikke er Philip Marlowe.

    Elwood15-05-17 11:17

  • ★★★★0

    Det sjovt jeg synes også og ku huske ham fra en anden rolle, måske blander jeg sammen med anden skuespiller her var han også Privat Eye eller Politimand, navnet Hammer synes jeg og forbinde det med, rimelig sikker på det ikke er Philip Marlowe.

    Du tænker ikke på Stacy Keach og Mike Hammer-serien?

    chandler7515-05-17 11:36

  • ★★★★★★0

    Jeg har nydt ham i mange film. Jeg får dog lyst til at nævne Van Damme filmen "Sudden Death", hvor han giver den som "over the top" skurk. Ikke verdens bedste film (dog en jeg kan nyde), men han er sjovt overspillende. 

    T. Nielsen15-05-17 11:41

  • ★★★★★0

    Ahh jo da det var den, ved ikke lige hvorfor jeg forvekslede de to herre, men takker, det var lige præcis den.

    Elwood15-05-17 11:43

  • ★★★0

    Powers Boothe var en af dem, jeg "fik øjnene op for", da jeg så Deadwood. Jeg havde givetvis set ham i en masse inden da, men det var efter den, at jeg begyndte at lægge mærke til ham, ikke mindst i 24 og Agents of SHIELD - og så selvfølgelig hans let genkendelige stemme i Hitman: Absolution.

    Han var herlig, ja, skurkagtig og havde bare en badguykarisma, som få kunne levere.

    HonoDelLoce15-05-17 11:43

  • 0

    Han var fantastisk som slimede Cy Tolliver i Deadwood. Trist. 

    Sluppermand15-05-17 11:57

  • ★★★2

    Det er meget trist. Vidunderlig skuespiller, som jeg har haft været begejstret for i så mange roller. Han havde den mest fantastisk karisma.

    Hvordan er Philip Marlowe-serien, hvis nogen har set den?

    Jeg nød den enormt - ikke mindst Powers Boothes rolle - da den i sin tid kørte i TV. For mig blev den startskuddet til en livslang kærlighed til Raymond Chandlers bøger og til film noir. Men det er mange år siden, jeg har set serien. Du kan få et indtryk af den her: www.youtube.com/watch

    Benway15-05-17 12:18

  • ★★★★0

    Jeg husker ham også fra Walter Hills "Southern Comfort", som ikke er en fantastisk god film, men Booth husker jeg som fremragende i den.

    chandler7515-05-17 12:20

  • ★★★★★★0

    Jeg husker ham også fra Walter Hills "Southern Comfort", som ikke er en fantastisk god film, men Booth husker jeg som fremragende i den.

    Også her, samt den middelmådige Red Dawn (den originale)

    T. Nielsen15-05-17 12:21

  • ★★★0

    "Southern Comfort" og "Red Dawn" er egentlig super gode eksempler. Der var lidt Gene Hackman over Powers Boothe på sin vis. Det var ikke altid lige gode film, de var med i, men de var selv altid gode, og filmene blev altid lidt bedre pga. deres tilstedeværelse.

    Benway15-05-17 12:27

  • ★★0

    Jeg husker Boothe bedst fra Oliver Stone-filmene "Nixon" og "U-turn". Meget karismatisk og skøn skuespiller. 

    Thomas Fenger15-05-17 13:22

  • 0

    Jeg holder til gengæld utroligt meget af Southern Comfort. Vil altid tænke på den, når jeg tænker på Boothe. Trist han er død. :(

    evermind15-05-17 17:11

  • 0

    Extreme Prejudice af Walther Hill hvor han spiller overfor Nick Nolte og Maria Conchita Alonso. Den film er stadig idag sindssyg fed. Og han er en fantastisk skurk i den.

    PatrickJane16-05-17 07:18

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen