Forum - Forum-tråd: What we saw

What we saw

  • ★★★★★★0

    Gettysburg (1993)

     

    Dette historiske epos, der efter hvad jeg har læst, skulle være et ”kærlighedsprojekt” for mediemogulen Ted Turner, hvis produktionsselskab står bag, ligner ofte mere en velproduceret Tv-serie end en stort anlagt biograffilm. Heldigvis i, hvis ikke den bedste, så i den bedre ende. Tusindvis af statister har medvirket, til at genskabe et af den amerikanske borgerkrigs mest afgørende slag og detaljen for fakta og autenticitet synes ret stor, når slaget i både mere intime øjeblikke og stort anlagte træfninger mellem nord og syd, foldes ud.

    Filmen er velbesat med kendte ansigter, i afgørende roller, hvor særligt Jeff Daniels stikker ud. Med sine næsten 5 timer, vil filmen muligvis være en prøvelse for den utålmodige, med en historie der mere består af afgørende øjeblikke end en egentlig fortælling. Det lykkes dog instruktør Ron Maxwell næsten overraskende at få filmen til at danne en helhed, trods dens mange dele. Desværre er filmen ofte plastret ind i, hvad der lyder mest som patosfyldt muzak, hvilket udgør et irritationsmoment, i en ellers fascinerende genskabelse af et slag i den amerikanske borgerkrig.

     

    Bedømmelse: 7/10

    T. Nielsen30-05-17 09:00

  • ★★★0

    Lidt en skam de ikke fik lavet den 3. film, Gods and Generals synes jeg var bedre filmet men føltes lang.

    MOVIE100030-05-17 10:56

  • ★★★★0

    Gettysburg (1993)

    Desværre er filmen ofte plastret ind i, hvad der lyder mest som patosfyldt muzak, hvilket udgør et irritationsmoment, i en ellers fascinerende genskabelse af et slag i den amerikanske borgerkrig.

    Bedømmelse: 7/10

    Enig. Jeg var så heldig at se filmen i Grand i en "lige fra kameraet kopi", uden musik og tekster var kommet på.

    I denne version, havde filmen været på min top-250 liste. Kæmpe forskel ifht. den forfærdelig musik, som filmen er klistret ind i.

    Bruce30-05-17 11:07

  • ★★★★0

    T2: Trainspotting - 6/10

    Filmen i sin helhed skuffer som en fortsættelse 21 år senere til den eminente etter. Historien får bare ikke nok dybde og filmen har visse tonemæssige problemer, men løftes heldigvis af enkeltstående, gode momenter undervejs, så man ender med en acceptabel film. Men unødig. Boyle har stadig øje for det visuelle, så teknisk er den blændende, som man kan forvente. Men der var desværre ikke et ordentligt grundlag for at vende tilbage. 

    Babo30-05-17 11:22

  • ★★★★★★0

    Lidt en skam de ikke fik lavet den 3. film, Gods and Generals synes jeg var bedre filmet men føltes lang.

    Jeg har kun set God And Generals en gang og mindes den som hamrende kedelig :-D

    T. Nielsen30-05-17 11:24

  • ★★★★★★0

    Enig. Jeg var så heldig at se filmen i Grand i en "lige fra kameraet kopi", uden musik og tekster var kommet på.

    I denne version, havde filmen været på min top-250 liste. Kæmpe forskel ifht. den forfærdelig musik, som filmen er klistret ind i.

    Mange scener ville lige præcis stå bedre uden musik i det hele taget, uanset kvaliteten.

    T. Nielsen30-05-17 11:27

  • ★★★★1

    Twin Peaks afsnit 1-4.

    På trods af en lovende start må jeg indrømme, at jeg var lidt ved at stå af i afsnit 3. Ikke mindst da

    den tredje(!) Coop bliver introduceret.

    Heldigvis fik jeg mig en god snart med en af Danmarks skarpeste filmhjerner, nemlig Benway, som kunne give mig nogle ledetråde, så det hele igen gav lidt mening. Jeg genså derefter afsnit 3 fra begyndelsen og derefter afsnit 4 og var forrygende underholdt.

    Jeg tror dog, det er meget heldigt, at serien er skudt færdig, da jeg godt kan frygte, at der er en del, der falder fra undervejs - og ikke lige har en Benway ved hånden til at rede trådene ud i Lynchs spraglede univers.

    Udover alle de positive ting, der allerede er skrevet, kan jeg allerede nu fornemme, at nogle af scenerne vil gå hen og blive klassikere, som man vil citere om 20 år - præcis som med den første serie. Kyle MaClachlan har nok aldrig været bedre eller haft mere at arbejde med end her.

    chandler7530-05-17 11:31

  • ★★★1
    Heldigvis fik jeg mig en god snart med en af Danmarks skarpeste filmhjerner, nemlig Benway, som kunne give mig nogle ledetråde, så det hele igen gav lidt mening. Jeg genså derefter afsnit 3 fra begyndelsen og derefter afsnit 4 og var forrygende underholdt.

    Ih, altså. Tusind tak. :) Nu kommer folk snart til at tro, at jeg har betalt dig for at skrive det. ;)

    Jeg er i øvrigt enig med dig i, at serien er så kringlet, at den muligvis vil miste rigtig mange seere. Lidt ligesom Inland Empire, som dog er langt mere indviklet. Min filmknold er dog sådan indrettet, at jeg ikke nødvendigvis behøver forstå det hele, men godt kan bliver forført af stemningen alene. Desuden er et mysterium næsten altid bedre end løsningen.

    Men jeg er vældig glad for, at du nød serien, og stolt over at have hjulpet til. :)

    Benway30-05-17 12:34

  • ★★★★0
    Men jeg er vældig glad for, at du nød serien, og stolt over at have hjulpet til. :)

    Jeg tvivler på, det er sidste gang, du kommer til det :)

    chandler7530-05-17 12:59

  • ★★★0

    Den største og mest basale forskel mellem den nye og den gamle serie er i øvrig nok, at den gamle fulgte et genkendeligt tv-soap format. Det gjorde, at der trods alt var en vis genkendelighed og struktur i serien, man kunne holde fast i - uanset hvad der så ellers skete af forrykte ting. Den nye serie har derimod næsten fuldstændig droppet soap-elementet og er i det hele taget ret svær at placere genremæssigt. Det gør, at man som seer ikke har det samme fodfæste, og gør den også vanskeligere at følge. Det vil formodentlig komme til at frustrere en del.

    Benway30-05-17 13:18

  • ★★★★1

    Apropo det mangler den nye også den lidt lidt kitchede 50'er-nostagi, som den oprindelige serie havde (det lille samfund, dineren, moden - Audrey Horn var som kopieret fra en 50'er-serie). Det er der ikke rigtig nu - udover selvfølgelig i slutningen af afsnit 4, hvor

    Michael Cera på bizar vis dukker op på motorcykel som en tro kopi af Marlon Brando :D

    chandler7530-05-17 13:37

  • ★★★0

    Ja, det er rigtigt. Det var også en fanatisk og virkelig bizar scene. Og så med Michael Cera - den sådan ca. mindst maskuline version af Marlon Brando, jeg kan forestille mig. :)

    Benway30-05-17 13:40

  • ★★★★★★0

    AAARGH - HBO Nordic hakker her, så har sgu ikke fået set det endnu. Men glæder mig utrolig meget, og nu ved jeg også, at det er mere Lynch end Twin Peaks - det kan godt være vigtig viden, så man ikke bare tror, man skal tilbage til det velkendte univers.

    Guldager30-05-17 16:44

  • ★★★★★★0

    Hacksaw Ridge (2016)

     

    Jeg har siden mine meget unge år, været vild med Mel Gibson som skuespillere og siden han debuterede som instruktør med det habile drama ”The Man Without A Face”, har jeg også beundret ham som instruktør. De tre efterfølgende værker, er i hvert fald tre film jeg alle sætter højt.

    Nu er han så endelig tilbage, bag kameraet efter en alt for lang pause. Om jeg så synes den helt har været ventetiden værd, ved jeg ikke. Den ligner måske lidt rigeligt den typiske Hollywood film designet til Oscarracet, både i stil og indhold et langt stykke hen ad vejen. Ikke at det i sig selv er dårligt og det er filmen absolut heller ikke. Mine forventninger eller håb, gik nok bare i en lidt anden retning, i hvert fald før trailers med mere, begyndte at blive sendt ud. Ikke at Gibson’s forrige film som instruktør, har været nyskabende filmiske kunstværker. Men de har for mig fungeret uforskammet godt.

    Denne her og dens historie er såmænd også god og selv om den fortælles ret konventionelt, så fænges man dog det meste af tiden. Jeg synes næsten også det er forfriskende, over en film der bekender så hurtigt kulør om dens kristne livssyn/baggrund, uden at ”budskabet” proppes ned i ædespalten på en. På den måde fatter jeg i hvert fald hurtigt sympati for hovedpersonen og hans styrke som menneske, uanset om jeg deler standpunktet eller ej.

    Dens scener i starten der skal underbygge vores hovedperson psykologisk, så vi forstår og kan sætte os ind i hans senere standpunkt, er som så ofte før, så desværre så forsimplet og banalt præsenteret i noget der er så klichetungt, at det næsten er irriterende. Hvor tæt det end rammer noget mentalt sandt eller ej, så virker det lidt for ordinært, med tanke på hvor kompliceret menneske ellers ofte er. Filmens til at begynde med, ret centrale kærlighedshistorie er i øvrigt mere sød og charmerende, grundet de to skuespilleres evner, end den er egentlig god.

    Teknisk er filmen jævnt godt lavet. Aldrig voldsomt imponerende måske, men med undtagelse af et par scener der ser virkelige amatøragtige ud, så fungerer krigsscenerne troværdige, skaber den forvirring man må tro et slag som dette må føles som, intens og gribende med god spænding. Som så ofte før, er Gibson som instruktør så heldigvis også så kompromisløs, når det kommer til volden, krigen eller konsekvenserne af den, der atter er så eksplicit at det nærmest er fascinerende.

     

    Bedømmelse: 7/10

    T. Nielsen31-05-17 18:57

  • ★★★★0

    Den er helt klart bedst i anden halvdel. Men ellers enig, blev måske ikke det store værk, som håbet. Omend ligger jeg på 7-8 med Gibson, så skuffet er jeg så ikke alligevel. 

    Babo31-05-17 19:13

  • ★★★★0

    The BFG (BD) - 6/10

    The BFG er Spielbergs seneste skud på stammen, men desværre et skuffende eventyr. Effektmageriet synes højere prioriteret end den gode historie. Dermed ikke sagt, at filmen er dårlig, men den mangler noget saft og kraft. Der er dog gode øjeblikke undervejs, men det forbliver desværre også kun ved øjeblikke. Teknisk er det flot udført og 'as good as it gets' for den type film med kæmper og fantasifulde optrin. Gid historien havde mere overskud, men jeg krydser fingre for det til næste gang. 

    Babo31-05-17 22:45

  • ★★★★0

    Fantastic Beasts and where to find Them (BD) - 5/10

    Det er muligvis en forudsætning, at man er bekendt med universet, for at finde sig til rette, men det ændrer ikke på følelsen af rutinepræget arbejde, hvor historien er blevet smurt for tyndt ud. Jeg sad ihvertfald og kedede mig bravt igennem det meste af filmen, men god start og filmen har sine øjeblikke, men alt i alt er den hurtigt glemt. 

    Babo 1-06-17 10:09

  • ★★★1

    Shout at the Devil (1976)

     

    Lang og ujævnt iscenesat, men for mig mægtigt underholdende gammeldags actioneventyr, tilsat seriøst drama og komiske optrin. Tonen i filmen er voldsomt svingende og uafbalanceret, men aldrig kedelig. På en eller anden måde, lykkes det i hvert fald at få filmen til at lykkes i sin helhed, trods dens svagheder.

    Både Lee Marvin og Roger Moore gør så også begge det de er bedst til, nemlig at spille varianter af roller de før har bevidst deres værd i. Så Marvin er den fordrukne sjovert, vi kan grine af og Moore den charmerende brite med glimt i øjet. Det fungerer og sammen leverer de flere morsomme optrin, uden at miste øje for hvornår den alvorlige maske skal tages på.

     

    Bedømmelse: 8/10

    Jeg kan godt huske den her fra flere syn i tv. Jeg husker den også som en lidt ujævn - til tider næsten lavkomisk størrelse - men alligevel overraskende gribende, når det gælder. Jeg har aldrig haft den på dvd, men den er en af de fim, jeg har svært ved at slukke for, når de bliver sendt i tv. Jeg er helt enig i karakteren. :)

    Benway 1-06-17 11:31

  • ★★★★★★1

    Jeg kan godt huske den her fra flere syn i tv. Jeg husker den også som en lidt ujævn - til tider næsten lavkomisk størrelse - men alligevel overraskende gribende, når det gælder. Jeg har aldrig haft den på dvd, men den er en af de fim, jeg har svært ved at slukke for, når de bliver sendt i tv. :)

    Jeg har hele mit liv haft en svaghed for sådanne gammeldags, måske endda lettere b-filmsagtige actioneventyr. Og du har helt ret, den er sine steder lavkomisk, som når Marvin i en slåskamp med Moore forsøger at svinge sig op i en gren mere tynd end Moovy-Bruce's arme:-D Jeg kan dog ikke stå for det, når det er netop Marvin med hans mimik:)

    T. Nielsen 1-06-17 11:36

  • ★★★1

    Jeg har hele mit liv haft en svaghed for sådanne gammeldags, måske endda lettere b-filmsagtige actioneventyr. Og du har helt ret, den er sine steder lavkomisk, som når Marvin i en slåskamp med Moore forsøger at svinge sig op i en gren mere tynd end Moovy-Bruce's arme:-D Jeg kan dog ikke stå for det, når det er netop Marvin med hans mimik:)

    Jeg kan kan godt huske den scene, og mindet fik mig lige til at klukke lidt. Marvin var lige den type skuespiller, som kunne slippe afsted med den slags. :)

    Benway 1-06-17 11:52

  • ★★★★★★0

    Jeg kan kan godt huske den scene, og mindet fik mig lige til at klukke lidt. Marvin var lige den type skuespiller, som kunne slippe afsted med den slags. :)

    Helt enig:)

    T. Nielsen 1-06-17 11:53

  • ★★★★1

    ... op i en gren mere tynd end Moovy-Bruce's arme:-D 

    Synoptik har disse "få din alder i rabat" tilbud på briller lige nu ;-D

    Bruce 1-06-17 12:00

  • ★★★1

    Marvin kunne også være ekstremt intimiderende og uendeligt watchable uden at gøre særligt meget. Han var virkelig en bemærkelsesværdig filmstjerne, som jo ellers ved første syn overhovedet ikke havde den form for fremtoning eller udseende, der normalt kræves for at blive en af slagsen.

    Benway 1-06-17 12:10

  • ★★★★★★0

    Synoptik har disse "få din alder i rabat" tilbud på briller lige nu ;-D

    Haha sødt :-D

    T. Nielsen 1-06-17 12:33

  • ★★★★★★0

    Marvin kunne også være ekstremt intimiderende og uendeligt watchable uden at gøre særligt meget. Han var virkelig en bemærkelsesværdig filmstjerne, som jo ellers ved første syn overhovedet ikke havde den form for fremtoning eller udseende, der normalt kræves for at blive en af slagsen.

    Det er en meget rammende og præcis beskrivelse, hvis jeg selv skulle forsøge at sætte ord på ham og hans evner til både at være råt skræmmende, hårdkogt, komisk og charmerende.

    T. Nielsen 1-06-17 12:39

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen