Forum - Forum-tråd: Bruce's Top-250

Bruce's Top-250

  • ★★★0

    Yes, den vil også ligge noget højere på min..

    MadMartigan 7-06-17 09:23

  • ★★★★★★0

    Også hos mig. En top 100 i hvert fald.

    T. Nielsen 7-06-17 09:38

  • ★★★★0

    Demmes "Dancing in the Dark" er meget højere oppe på listen ;)

    Bruce 7-06-17 10:12

  • ★★★★★★0

    Demmes "Dancing in the Dark" er meget højere oppe på listen ;)

    Er det ikke Brian De Palma?

    T. Nielsen 7-06-17 10:24

  • ★★★★0

    Er det ikke Brian De Palma?

    Gud jo :-D 

    Jeg tog fejl af 

    www.imdb.com/title/tt0363491/

    Bruce 7-06-17 10:30

  • ★★★★★★0

    Det stadig en god titel:-D 

    T. Nielsen 7-06-17 10:33

  • ★★★★0

    Det stadig en god titel:-D 

    Hvis man ser bort fra en vis udtalt cornyness, så ja :-D 

    Bruce 7-06-17 10:35

  • ★★★★★★1

    Hvis man ser bort fra en vis udtalt cornyness, så ja :-D 

    Den del er jo awesome:-D Det var faktisk via den jeg lærte Springsteen at kende. En daværende god vens far kørte for (eller med) Coca Cola og der havde de fået et VHS bånd med musikvideoer. Der var den på. Jeg bliver altid i tårnhøj dansehumør når jeg ser den.

    Ingen kan starte en fest og give en optur med en i virkeligheden trist tekst som bossen. Fantastisk nummer!!!!

    Men ja, visuelt er den et barn af sin tid:-)

    T. Nielsen 7-06-17 10:42

  • ★★★★1

    Og Courteney Cox har aldrig set dejligere ud :)

    Bruce 7-06-17 10:43

  • ★★★★★★0

    Næ du har helt ret:-)

    T. Nielsen 7-06-17 10:45

  • ★★★★★★0

    Silence of the Lambs kræver et gensyn. Det er vel 20 år siden, jeg har set den.

    Og så er det ret sjovt, at en af filmens mest kendte replikker aldrig bliver sagt:"Hello, Clarice" bliver aldrig nogensinde sagt... 

    Guldager 7-06-17 10:56

  • ★★★★2

    232 - Reds
    Instruktør: Warren Beatty´
    Poster

    The road to hell is paved with good intentions!

    Den måske bedste one-liner til at beskrive én af det 20. århundredes største katastrofer, kommunismen. En ideologi som uomtvisteligt er funderet i lutter gode hensigter til alle mennesker og et forsøg på at udjævne høj og lav til middel.

    Historien - de præcis 100 år siden den russiske revolution - taler sit klare sprog. Utallige forsøg på implementering af ideologien bag er fejlet, igen og igen og kun de absolut største naive romantikere søger stadig at retfærdiggøre yderligere forsøg på at trille stenen op på bjerget påny, mens vi andre rationelt blot hovedrystende kan titte på.

    Ikke desto mindre er perioden og begivenhederne stadig fantastisk spændende at læse om, og hvorledes de gode hensigter fra første dag transformeredes til en fri- og rettighedskrænkende vederstyggelighed, nu forsøgt i et utal implementeringer på sit 100. glorværdige år. Der er ikke gjort mange forsøg på at lave storfilm om revolutionen og mest kendt er nok Dr. Zhivago.

    Warren Beatty fokuserede med sin film Reds, på journalisten John Reed (Warren Beatty) og feministen Louise Bryant (Diane Keaton). Reed tager til Rusland for at dække revolutionen og vender tilbage inspireret og radikaliseret og møder i sin kamp for revolution på amerikansk jord Louise med hvem han indleder en affære.

    Beattys film er informativ og intelligent og hedengange filmanmelder numero uno - Roger Ebert - kaldte den for "the thinking mans Dr. Zhivago".

    Bruce14-06-17 11:05

  • ★★★★★★0

    Den har jeg købt på BD for ikke så lang tid siden. Nu glæder jeg mig ekstra meget til at få den set:-)

    T. Nielsen14-06-17 11:57

  • ★★★★0

    Den er absolut god og giver et godt indblik i selve processen lige før og under revolutionen i Rusland og så noget om situationen på amerikansk jord, hvor der bare ikke herskede samme mentalitet/tilstand for at gå "så drastisk til værks". Og så er Jack Nicholson jo også med :)

    Bruce14-06-17 12:49

  • ★★★★0

    Musicals

    Denne så sørgeligt oversete - tilmed forhadte genre - der så ofte har formået at servere musik, sang og narrativ i en - for dette formidable medium - indpakning, der om noget separerer menneske fra dyr.

    Det er desværre ikke alle forundt at se lyset i Irving Berlin, Cole Porter, Ira og George Gershwin eller Rodger & Hammersteins udødelig musik fra Hollywoods guldalder. 

    Det er desværre ikke alle forundt at se lyset i Fred Astaire, Gene Kelly, Ginger Rogers, Cyd Charisse og Eleanor Powells dans.

    Det er desværre ikke alle forundt at se lyset i Julie Andrews, Frank Sinatra, Rita Haywort og Judy Garlands sang. Eller Marilyn Monroes for den sags skyld.

    Det er desværre ikke alle forundt at se lyset i Vincente Minnelli, Howard Hawks, George Cukor, Stanley Donen, Robert Wise eller George Stevens musicals.

    Og så har jeg tilmed kun ridset i overfladen af netop musicals fra Hollywoods guldalder og ikke nævnt geniale Bob Fosse, Jacques Demy eller one hit wonder John Badham, som stod bag badass Saturday Night Fever.

    Så lad os vende tilbage og snakke den første - af flere - musicals, på min liste.

    231 - Swing Time / Top Hat
    Instruktør: George Stevens / Mark Sandrich
    Poster

    Jeg kunne ikke vælge og meget muligt ville jeg ikke have fundet plads til en Fred Astaire film på min liste uden at lave dette lille "trick" og gøre plads for to film på samme plads. 

    Fred Astaire er numero uno, the big enchilada, the hot dog, the man, the boss, the king. Han er indbegrebet af perfektionist og Hollywood skylder ham størstedelen af tak for musicals som ikke mindst 30'ernes guldgrube.

    Han var også pioneer. Da Christopher Nolan ophævede gravitationen i Inception, havde Fred Astaire allerede gjort det perfekt på film 60 år tidligere i filmen Royal Wedding. Han eksperimenterede med filmmediet, med dans og lavede one-takes, som ser så uhyggelig let ud, men som skjuler på måneder af træning, timer ind og ud dagligt. Helt op i 50'erne koreograferede han og udførte han dansenumre, som selv professionelle dansere i 20'erne kun kunne drømme om.

    Hans - og den kvindelige pendant Ginger Rogers - store held var, at tiden var leveringsdygtig i de største musicalkomponister som verden nogensinde har set. Berlin, Gershwin og Porter og en portefølje af tidsløse hits, klassikere, i hundredevis.

    I Swing Time hører vi The Way You Look Tonight, A Fine Romance, Never Gonna Dance og i Top Hat Cheek to Cheek, Puttin' on the Ritz og Let's Face the Music and Dance.

    THAT'S ENTERTAINMENT!


    If it doesn't look easy it is that we have not tried hard enough yet.
    - Fred Astaire

    Bruce14-06-17 14:28

  • 0

    Han var også pioneer. Da Christopher Nolan ophævede gravitationen i Inception, havde Fred Astaire allerede gjort det perfekt på film 60 år tidligere i filmen Royal Wedding.

    www.youtube.com/watch

    LhSd14-06-17 15:22

  • ★★★★0

    230 - Avalon
    Instruktør: Mamoru Oshii

    ... the most artistic, beautiful and stylish film in Science Fiction history!
    - James Cameron

    Den japanske instruktør er kendt for anime film som Ghost in the Shell, men i 2001 laveðe han sci-fi filmen Avalon om en fremtid, hvor folk spiller det populære illegale virtual reality spil Avalon. Kvinden Ash forsøger at finde ind til en skjult mening med spillet.

    Instruktøren er japansk. Filmen er polsk. Det lyder mærkværdigt, men resultatet er unikt og billedsiden er vidunderlig.

    Forvent ikke action, men sci-fi a la japansk opskrift. Stiligt og med få svar.

    Bruce14-06-17 23:31

  • ★★★0

    Den kan jeg ikke mindes at have hørt om før - men Roxy Musik-albummet er i hver fald supergodt! ;)

    Benway14-06-17 23:55

  • ★★★★0

    Den kan jeg ikke mindes at have hørt om før - men Roxy Musik-albummet er i hver fald supergodt! ;)

    Haha ... ja, og enig ;)

    Fandt mine ord om filmen fra 2004. Da var du vist spæd Benway.

    filmz.dk/forum/tagwall/avalon-8515

    Bruce15-06-17 00:03

  • ★★★★★0

    Nu skal jeg da vist til at få læst dine anmeldelser igennem. Og så vil jeg lige skive lidt kommentarer i morgen til de forskellige film på listen. :) 

    NightHawk15-06-17 00:11

  • ★★★★0

    Nu skal jeg da vist til at få læst dine anmeldelser igennem. Og så vil jeg lige skive lidt kommentarer i morgen til de forskellige film på listen. :) 

    Det vil jeg se frem til Nighthawk :) Altid en fornøjelse at høre dine kommentarer.

    Bruce15-06-17 00:14

  • ★★★0

    Haha ... ja, og enig ;)

    Fandt mine ord om filmen fra 2004. Da var du vist spæd Benway.

    filmz.dk/forum/tagwall/avalon-8515

    Nærmest. I 2004 kan jeg se, at jeg bl.a. anmeldte "Anchorman" og "Bridget Jones 2". Det må have krævet al min energi. I øvrigt kan jeg se, at både du og BN bedre kunne lide "Anchorman" end mig. Det er lidt sjovt og lidt sært, at man kan finde ud af sådan noget så lang tid efter.

    Benway15-06-17 00:20

  • ★★★★0

    Ja jeg er ret glad for Anchorman :) Det bedste ved Bridget Jones er forkortelsen BJ for blow job.

    Bruce15-06-17 00:25

  • ★★★★0

    Ok det mente jeg ikke. Den er nok bare ikke mig :)

    Bruce15-06-17 00:26

  • ★★★★★★0

    Jeg troede, jeg kendte alt til japansk anime-film, der var værd at se! Men er ikke rigtig stødt på Avalon nogen steder. Så den skal lige tjekkes ud. 

    Ovenstående havde jeg skrevet før, jeg fandt ud af, at Avalon ikke er en anime... :)

    Reds er en af de film, jeg burde se, men har altid nedprioriteret den. Første gang jeg hørte om den, var i et fag på historiestudiet - "film og historie" - hvor filmhistorikeren Robert A. Rosenstone er meget kritisk over for den. Meget af hans kritik går på den typiske "jamen, den og den og den scene er forkert", "sådan skete det ikke i virkeligheden", men også i forhold til filmskabernes mangel på indsigt(han var selv historisk konsulent på filmen) og tilgang til kilderne. Han ser det dog som en stor ting, at det er første gang en kommunist er portrætteret positivt.

    Guldager15-06-17 00:58

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen