Moovy Exclusive: Moovy til særvisning af ny version af "Logan" med Hugh Jackman!

Ganske vist er Hugh Jackman (angiveligt) endegyldigt færdig med at spille den evigt fyrige og usårlige supermutant Wolverine (kendt som Logan blandt sine ekstremt fåtallige venner), men Wolverine er åbenbart ikke helt færdig endnu med at slå adamantium-kløerne i Jackman.

Jackmans niende og allersidste "X-Men"-opus – dette års fandenivoldske og fremragende "Logan" – udkommer i disse dage verden over på dvd, Blu-ray, Ultra HD Blu-ray og VOD (herhjemme udkommer den 20. juli), og en splinterny sort/hvid-udgave lanceres samtidigt på hjemmevideomarkedet med titlen "Logan Noir".

Andre nyere film – såsom "The Mist" og "Mad Max: Fury Road" – er ligeledes blevet genudgivet i farvefri udgaver. Og ligesom i de tilfælde har man i denne ombæring ikke bare skruet ned på farverne med et tryk på en fjernbetjening, men vitterligt brugt talløse timer på at finjustere kontrasten og lysintensiteten i den nyproducerede sort/hvid-billedside.

Og før Jackman nyder sit "superhelte-otium", drager han verden rundt med "Logan Noir" og slår på tromme for sin succesrige Marvel-svanesang. I sidste uge landede han i Curzon-biografen i London, og som det eneste danske medie var Moovy inviteret med på allerforreste række.

"DENNE FILM VAR MIN SIDSTE OMGANG"

Den enorme biografsal var fyldt til bristepunktet med spændte fans såvel som journalister. Jeg var naturligvis mødt op i en kulørt "X-Men"-t-shirt, som fik flere fremmødte pressefotografer til at pege deres linser i min retning.

Mens en masse stemningsmættede sort/hvid-billeder fra "Logan" blev fremvist på det store lærred, trådte chefredaktøren hos det engelske filmmagasin Empire, Terri White, ind på scenen for at introducere aftenens prominente gæster: Jackman og så den lille, spanske pige Dafne Keen, som spiller Logans unge følgesvend, Laura.

Keen var ganske forståeligt tydeligt nervøs over for et gigantisk og ivrigt publikum, men på en måde var det også forfriskende at opleve en børnestjerne, der virker ægte og ikke er blevet coachet til ukendelighed.

Jackman var til gengæld enormt snakkesalig. "Denne film var min sidste omgang, så jeg ville virkelig gerne sikre mig, at den var alt, jeg kunne have ønsket mig, og den endte med at blive bedre, end jeg nogensinde kunne have forestillet mig," fastslog den 48-årige australier, som således bekræftede, at han ikke vender tilbage i fremtidige "X-Men"-film.

"Den her film har været en lang rejse," fortsatte Jackman. "I 17 år har jeg fået indimellem subtile, men ofte knap så subtile, hentydninger fra fans til, hvad de virkelig gerne vil se i en 'Wolverine'-film, og jeg føler vitterligt – med hånden på hjertet – at alt dét er med i denne film."

HVORFOR SORT/HVID?

Jackman blev også spurgt af White, hvorfor man havde valgt at lave en sort/hvid-version.

"Ud over at være en manuskriptforfatter og instruktør er Jim (filmens instruktør, James Mangold, red.) en brillant fotograf, og under optagelserne tog han en masse billeder. Det samme gjorde nogle andre fotografer, som lavede noget sort/hvidt-materiale, som vi tænkte ville være sejt at bruge på de sociale medier."

"Reaktionen på de billeder var virkelig stærk, og på dét tidspunkt var vi halvvejs igennem optagelserne, og både Jim og jeg tænkte: 'Wow, det havde været fedt at skyde filmen sådan også'. Det blev Jim ved med at fundere over, og da filmen udkom og blev en succes, så tænkte han: 'Jeg vil virkelig gerne lave en sort/hvid-version'. Og den er fantastisk. Jeg er så glad for, at I er her til at se den på det store lærred."   

Jackman blev kun hængende et par minutter i alt. Jeg havde ellers håbet på lige at udveksle et ord eller halvandet – især efter at have mødt Jackman for tre år siden. Men jeg fornemmer dog, at vi fik øjenkontakt to gange, og jeg vinkede tilmed en enkelt gang. Det har sikkert været en uforglemmelig aften for den bomstærke charmetrold!

Men hvordan fungerede filmen så i sort/hvid? Ærlig talt er jeg ikke helt sikker. Der var så absolut flere tilfælde, hvor den monokrome billedside imponerede – særligt under de voldsomme, blodige actionsekvenser, der faktisk virkede en smule mere troværdige og intense foruden alle de knaldrøde blodsprøjt.

Men fordi "Logan" i forvejen er en splinterny film med en relativt poleret, digital billedside, så endte filmen alt i alt med at fremstå lidt mere kunstig, fordi den nedbarberede farvepalet ikke altid harmonerede perfekt med filmens generelt finslebne facade.

Hvis man måske havde trashet billedsiden lidt mere – tilføjet lidt snavs, gryn og støj – så havde filmen måske fungeret bedre overordnet set i sort/hvid end i farver.

Hvorom alting er – "Logan" er en fremragende film, uanset om man så ser den i farver eller sort/hvid, og man kan snildt forstå, hvorfor den fremmødte Jackman er stolt over sin sidste svingom med sit heroiske alter ego.

"Logan" (inklusive "Logan Noir"-udgaven) udkommer i Danmark 20. juli på dvd, Blu-ray og Ultra HD Blu-ray. Den udkommer digitalt på kendte platforme 7.juli og kan lejes som VOD fra 17. juli.

Kommentarer

Moovy til særvisning af ny version af "Logan" med Hugh Jackman!

  • ★★★★★★1

    Det er så eksklusivt, at det er dobbelt-eksklusivt! Not bad.

    Jeg har forudbestilt steelboks-udgaven, som åbenbart indeholder begge versioner, så må jeg jo gi' den sort/hvide version en tur i afspilleren.

    Zero Cool20-06-17 17:34

  • ★★★★★0

    Damm jeg gad godt se de misse billeder, det lyder lidt frækt...

    Det kan vel næsten kun være kattekillinger.

    Elwood20-06-17 17:40

  • ★★★★★0

    Damm jeg gad godt se de misse billeder, det lyder lidt frækt...

    Det kan vel næsten kun være kattekillinger.

    Du misser da heller ikke en masse :)

    The Insider20-06-17 17:46

  • ★★★★★1

    Du misser da heller ikke en masse :)

    Jeg sikker på det blot var en slåfejl og ikke en... Misstake.

    Selv om I og A er ret langt fra hinanden på tastaturet :)

    Elwood20-06-17 17:56

  • 0

    I øvrigt vises udgaven i CinemaxX 
    16. & 17. JULI KL. 20.30

    Martinio07 22-06-17 09:12

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen