Forum - Forum-tråd: Spøjse stereotyper/klichéer i film

Spøjse stereotyper/klichéer i film

  • ★★★★★★2

    "THIS IS OUR.... INDEPENDENCE DAY!!!"

    davenport20-11-15 12:09

  • ★★★★★0

    Yeah!

    Elwood20-11-15 15:46

  • ★★★★★★2

    Et par gode klassikere, jeg lige kom til at tænke på, mens jeg så Jessica Jones:

    Kvinder der ALTID dækker deres bryster efter sex på en virkelig akavet måde. De to figurer har lige haft sex og var nøgne sammen, hvor alt er blevet vist. Nu er detdér sex overstået, så skal brysterne fanme pakkes ind igen, også selvom det betyder, at man slæber dynen med på toilettet.

    Kvinder der vågner op med perfekt hår og makeup. Jeg sover slet ikke pænt og ved at det ikke er tilfældet for alle, men at man vågner og ligner en million, har jeg nu alligevel aldrig oplevet.

    Zero Cool21-11-15 20:21

  • ★★★★★★1

    Man ser heller aldrig folk gå ud at skide, med mindre det er en del af plottet.. Hvad gør de mon i TWD???

    davenport22-11-15 14:16

  • ★★★★★1

    Nu vi snakker spøjse klichéer i film, så er The Onion klar med denne artikel :)

    Relationship Experts Recommend Single Women Try Bathing In Open Stream Until Suitor Glimpses Them Through Trees

    Kruse26-11-15 15:18

  • ★★★★★★0

    Haha, nice.

    Zero Cool26-11-15 15:21

  • ★★★★★1

    Glasfængslet.

    Elwood26-11-15 15:59

  • ★★★★★0

    Så jeg åbnede lige for TMNT 2-traileren, som lægger ud med en kliché: Himlen, der åbner sig, og monster-aliens kommer ned og ødelægger det hele. Der findes få variationer over dette blockbuster-element, fx at det er jorden, der åbner sig, som i Steven Spielberg's "War of the Worlds" og var det også i "Pacific Rim"? Hvad gør folk så, når de ser dette? Jo, de stiller sig naturligvis op og kigger. Der er ingen, der løber for livet, selv om det er fuldstændig åbenlyst, at det, der skal til at ske, er ekstremt farligt. Tilskuerne er dumme som lemmings, indtil truslen slippes løs. 

    Lars!11-12-15 09:28

  • ★★★★★0

    Senest set i en episode af Smallville: Pistolen bliver skudt, men ingenting sker. Hvorfor? Fordi det var "blanks"! Og som vi alle ved, så kan man jo ikke mærke det mindste, når man bliver skudt med disse magiske "blanke" patroner, som jo nærmest går i opløsning i luften. (Mind you, det var ikke Clark Kent, som blev skudt, men et helt almindeligt menneske.) 

    Lidt mere om blanks, og hvor farlige de faktisk er: 

    http://io9.com/5972313/why-a-gun-loaded-with-blanks-can-still-kill-you

    Lars!11-12-15 09:36

  • ★★★★★★0

    Hah, ja, sådanne sataner er pænt farlige.

    Zero Cool11-12-15 09:46

  • ★★★0

    Riqon - nu har jeg ikke lige set Smallville (og har heller ingen intentioner herom), men med mindre løbet er meget (som i meget) tæt på vitale dele af kroppen, så ER det vel ikke hverken farligt..?

    I øvrigt en fin artikel, du linker til - indtil, selvfølgelig, myten om en tv-skuespiller, der dræbte sig selv pga. sin uvidenhed. Jeg siger ikke, at det aldrig er sket, men det er godt nok skidt at bruge så lang tid på at forsøge at lave en seriøs artikel, hvor man går igennem en patrons indre workings med illustrationer og det hele, og så slutter af på en historie, der hverken har kilder eller navne eller noget som helst...

    HonoDelLoce11-12-15 10:21

  • ★★★★0

    Fik lige set Ant-Man og far/datter forhold må da efterhånden være den mest slidte kliche. Du godeste hvor er det bare fuldkommen rataderet skrevet uden ene eneste fornuftig ide bag, som kunne have gjort forholdet bare LIDT interessant. 

    Babo11-12-15 11:09

  • ★★★★★0

    Jeg har ærlig talt ikke forstand på pistoler overhovedet. Jeg tænkte bare på "blanks" som en kliché på film og tv. Effekten kan nok være ret varierende, men hvis nogen skyder dig fra cirka 30 cm afstand (som i den pågældende scene, jeg tilfældigvis så), så ville jeg umiddelbart tænke, du burde kunne mærke det. 

    Jeg har i øvrigt aldrig set et helt afsnit af Smallville, men de sporadiske scener, jeg har set, har været ret forfærdelige og fulde af klichéer. For eksempel slog nogen over på det på mit arbejde, og det viste den typiske kliche, "min ven er besat, men hvis bare jeg appellerer nok til hans hjerte og snakker om vores venskab, så kan han overvinde besættelsen". Møgdrama.  

    Lars!11-12-15 11:26

  • ★★★★★0

    Bets of the best talen/opdagelsen (eller hvad man lige vil kalde det) punktet hvor skurkene, eller ordensmagten opdager, hvad de er oppe i mod.

    Rambo First blood er stadigvæk bedste eksempel, der hvor vores General ven lige skal informere de "kloge" betjente om, hvad det lige er de er oppe i mod.

    Andre eksempler Seagal Casey Ryback, jamen han er da bare en almindelig kok, nej han er en af vores bedste og han sparker så meget røv, så nu kan vi blot vente her i kommando rummet på han klare skurkene.

    Det sjoveste eksempel, og en af mine farvoritter også er nok fra Raiders of the lost ark med Marcus Brody, her lyver Indiana Jones blot om Brodys overlegenhed, hvilket er med til og gøre næste scene hel genial.

    Elwood11-12-15 11:40

  • ★★★★★★0

    Ja, First Blood er et godt eksempel, men var det en kliché dengang? :)

    Jeg kan ikke huske om det var noget der rigtigt blev brugt i 70'ernes actionfilm, eller om det var noget der opstod i forbindelse med 80'ernes actionfilm.

    Zero Cool11-12-15 11:53

  • ★★★★★0

    Nej ok måske ikke hel, men fik bare lige lyst til og nævne, den, det er jo i filmz gamle ånd, og gå lidt off road/topic :)

    Jeg husker det faktisk også mest i 80'ernes action film. Det bruges dog også i dag, f.eks. Bourne filmene.

    Elwood11-12-15 12:44

  • ★★★0

    Cheasy actionflicks, hvor både helt og skurk selvfølgelig løber tør for kugler og må klare den som rigtige macho-mænd!

    - eller endnu værre: når den ene (ligegyldigt hvem) lige spørger: let's settle this like men!

    HonoDelLoce11-12-15 13:52

  • ★★★★★★0

    Det gjorde de herligt grin med i The Adventures of Ford Fairlane. En film som i sig selv i bedste fald er middelmådig og om denne scene ville være sjov i dag, aner jeg ikke. Men dengang tilbage i '90 fandt jeg den god.

    T. Nielsen11-12-15 14:11

  • ★★★★★0

    @HonoDelLoce: Historien er med skuespilleren, der kommer til at slå sig selv ihjel med blanke patroner er skam reel nok, men det er rigtigt nok mærkeligt hvor få detaljer der nævnes i artikel.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Jon-Erik_Hexum

    Kruse11-12-15 15:16

  • ★★★★★0

    Best of the best, den kører de vist også i Air Force One.

    Lars!11-12-15 15:46

  • ★★★★★0

    Wll Smith kommenter også på det i MIB f.eks.

    Elwood11-12-15 15:52

  • ★★★★★0

    Btw, hvor mange gange er Golden Gate broen blevet ødelagt på film ?

    Elwood11-12-15 15:53

  • ★★★★★★1

    Sikkert ligeså mange gange som New York og Det Hvide Hus. :)

    Zero Cool11-12-15 15:57

  • ★★★1

    Myten.

    Kerneeksemplet er selvfølgeligt "Jaws", hvor mytologien om hajen som den ultimative dræbermaskine bygges subtilt op. Både fra videnskabsmanden, fra den garvede hajjæger og fra hovedpersonen, der læser op på myterne.

    "Jaws" fungerer perfekt på det plan, mens der er talrige eksempler på andre som absolut ikke kommer ud over kanten. :)

    Dolphinfriendly11-12-15 21:05

  • 1

    Åh, jeg elsker monologerne i både First Blood og Jaws og synes på sin vis, de minder meget om hinanden (monologerne, ikke filmene) i deres mytificering af, hvilken modstander, der er tale om. Ved ikke, om de var kliché på dette tidspunkt, men i begge film fungerer de så godt, fordi de er velfortalte, stemningsskabende og - i hvert fald - jeg oplever det troværdigt, at den person, der fortæller det, ville udtrykke sig sådan i den givne situation.

    Men jeg har faktisk aldrig tænkt over, at scenen, hvor Indiana Jones overdriver Marcus Brodys egenskaber helt vildt, er en pendant med modsat fortegn til denne type monologer - selv om det jo egentlig er oplagt.

    Alle tre scener og film er rene perler! :D

    evermind12-12-15 12:11

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen