Forum - Forum-tråd: De Gnavne Filmnørder podcast.

De Gnavne Filmnørder podcast.

  • 0

    Hej. Vi er en dansk podcast der 14. dag taler om alle de film du lykkeligt har glemt! 

    Besøg os her www.dgfn.dk 

    og på facebook. 

    Vores nyeste podcast handler om denne "perle" =) 

    http://dgfn.dkSTREET FIGHTER

    Nogle gange har man bare brug for en god martial arts-film og nogen gange har man bare brug for en god computerspils-filmatisering. Vi har set Van Damme-filmen "Street Fighter" fra 1994 denne gang og om den kan beskrives med disse ord, ja, det bruger vi ret meget energi på at diskutere denne gang.

    Vi forsøger også at finde ud af, hvilke andre gode computerspils-filmatiseringer der findes. Udover "Double Dragon" og "Mortal Kombat", selvfølgelig. 

    Hvis man er til snak om de gode gamle computerspils-dage, så er dette det rette podcast. Der bliver nørdet igennem med detaljer om hvilke knapper man skulle trykke på for at lave det fedeste "finishing move" og hvilke baggrunde de forskellige personer i spillene havde. Kylie Minogues betragtelige skuespiltalent, Van Dammes måde at tage dårlige nyheder og ikke mindst om Raul Julia nogensinde har været bedre bliver bl.a. diskuteret på livet løs og nørde-faktoren ryger op på 110 % en gang eller fire i dette podcast.

    Rigtig god fornøjelse

    Kristoffer12-09-15 13:31

  • 0

    Ups. Man kan ikke redigere? 

    Et dansk podcast. =) 

    http://i.imgur.com/PpXzD2w.jpg?1

    Kristoffer12-09-15 13:34

  • 0

    Igår talte vi i De Gnavne Filmnørder​ om den bedste filmbil nogensinde.… Podcast er oppe i weekenden.

    Kristoffer23-09-15 10:36

  • 0


    Egon, Benny og Kjeld i Danmark. Reodor, Solan og Ludvig i Norge. De tre personer er nationalhelte fra hvert deres univers og i hvert deres land.

    Vi kender Reodor, Solan og Ludvig som Teodor, Sofus og Ludvig i Danmark fra 1975-dukkefilmen "Bjergkøbing Grand Prix".

    Vi er ikke helt så gnavne som sædvanlig denne gang og har taget nostalgi-brillerne på endnu en gang, når vi genser denne film, der er gået hen og blevet en klassiker mange steder i verden, inkl. Danmark. Den har endda nået hele vejen til USA, hvor den fænomenale filmmager George Lucas har ladet sig inspirere ret kraftigt til en (af de få) mindeværdige scener i prequel-trilogien.

    Spænd sikkerhedsselen sammen med Kasper, Morten, Kristoffer og Niels, mens vi sætter os godt til rette i de Il Tempo Gigante'r, som vi ville ønske, at vi ejede.

    God fornøjelse. 
    http://dgfn.dk/2015/09/bjergkoebing-grand-prix/

    Kristoffer29-09-15 19:54

  • ★★0

    Super, glæder mig til en lang tur i bilen, med de gnavne :-)

    MadMartigan29-09-15 20:38

  • 0

    Godt at høre! =) 

    Denne gang gjorde vi lidt noget anderledes… 

    STAR WARS EPISODE III 

    http://dgfn.dk/2015/10/star-wars-episode-iii/ 
     

    Gå aldrig tilbage til en fuser. Det gode råd har vi ved De Gnavne Filmnørder afvist gang på gang og ikke mindst i vores stort set 
    udelukkende positive dækning af de to første prequels i Star Wars-sagaen. Nu er tiden kommet til at se nr. tre (eller nr. seks) i 
    rækken af SW-film, nemlig "Revenge of the Sith". 

    Vi har indspillet podcastet som en audiokommentar og starter med anvisninger til, hvordan I får det timet helt præcist til jeres egen 
    film. 

    Lyt med og hør, hvordan vores psyker knækker en efter en til vi alle er trætte skygger af de gnavne filmnørder vi engang var. 
    Hayden Christensen forsøger ihærdigt at give os lyst til at leve, men hver gang han åbner munden, går det stik modsat. 

    Må kraften være med jer - vi har ingen kraft tilbage efter 2 ½ time med emo-Anakin og hans CGI-venner. 

    God fornøjelse.

    http://dgfn.dk/2015/10/star-wars-episode-iii/

    Kristoffer16-10-15 12:40

  • 0

    http://dgfn.dk/2015/10/star-wars-episode-iii/

    Kristoffer16-10-15 12:40

  • 0

    PODCAST 100 - DEL 1

    Efter fire år og 99 podcasts tænkte vi, at det var på tide at lave et podcast, der taler til alle ægte filmnørder. Da vi fandt ud af, at vi var endda meget filmnørdede og måske endda lidt ekstra gnavne nu 100 podcasts ældre, så blev vi enige om at lave to jubilæumspodcasts. 

    Det første podcast er et all star podcast, hvor vi går all in på "ananas i egen juice", som de betegner det i "Natholdet". Vi har samlet stjernerne fra tidligere sæsoner og har krævet omdans med Gert og Maria. Gert ville gerne danse tango med Maria, men hun var mest til at danse Travolta/Thurman-style til "You Never Can Tell". 

    Her går vi tilbage til rødderne og ser, hvad der egentlig skete dengang i 2011. Kunne det have været undgået? Var der nogen tegn på himlen, der kunne have givet hints om den forestående begivenhed? Og ikke mindst: hvem var manden, der sad og trak i trådene som en anden Hannibal Smith og samlede et elite-hold af filmnørder, der er blevet smidt ind i alskens krigssituationer (som f.eks. "Ghost" og "Battlefield Earth") siden dengang. 

    Vi afslører alle vores pinlige hemmeligheder og ikke mindst: hvad er bedst? "Wild Wild West" med Will Smith eller Morten Korch-film fra 50erne/60erne?

    Så spænd sikkerhedsselerne: it's going to be a nerdy ride. 

    God fornøjelse.

    Kristoffer 2-11-15 10:40

  • 0

    PODCAST 100 - DEL 2

    I vores andet jubilæums-podcast går vi i kødet på livets største spørgsmål: hvem er egentlig den største film-/tv-skurk nogensinde?

    For et par uger siden mødtes Kasper, Morten, Niels og Kristoffer i en skummel spejderhytte i en mørk skov et sted i Danmark, hvor de fandt en seddel med teksten: "Hvis I ikke finder ud af, hvem den største skurk nogensinde er, så slipper ingen af jer levende herfra!" 

    Ved siden af sedlen lå der en pose med øl og vingummi-bamser, så vi var godt klar over, at det var alvorligt ment. Vi begyndte nu at gennemgå den del af vores hjerner, hvor skurkene lagres og inden længe havde vi alle bud på, hvem det kunne være. 

    Morten påtog sig hvervet som über-dommer og påbegyndte den blodige vej mod sandheden, bevæbnet med en sprit-tusch, post-it-notes og en tavle. 

    Skurkene blev nu sat op mod hinanden i dueller, hvor alle kneb gjaldt: benspænd, infame intriger og ikke mindst masser af vold, blod og rumskibe.

    Et par timer senere var der kun to skurke tilbage, der nu måtte tage kampen op mod hinanden for at finde ud af, hvem den største skurk nogensinde var. 

    Kasper, Morten, Niels og Kristoffer håbede på, at de ville finde et svar, da de var ved at løbe tør for øl og vingummibamser. Og et sted derude i mørket stod manden i den sorte kappe og ventede. Ventede tålmodigt, mens han sang: "Lille Lise let-på-tråd..."

    Kristoffer 2-11-15 10:40

  • 0

    POLTERGEIST

    [img]http://i.imgur.com/XVY6ysx.jpg?1[/img]

    I 1982 var der premiere på gyserfilmen "Poltergeist", der var instrueret af Tobe "TCM" Hooper. Hvis man ikke havde været bange for små lyshårede piger, klovnedukker og store træer ved siden af ens soveværelses-vindue, så blev man det nu.

    "Poltergeist" affødte to stk. filmfortsættelser, en tv-serie og en genindspilning, der havde premiere i år. Den har også inspireret Shamalamadingdong, Insidious-filmene og Michael Keaton-gyseren "White Noise" for ikke at tale om alskens parodier i "Casper", The Simpsons og en masse andre steder. Den blev et kulturelt fænomen dengang og vi prøver at finde ud af, hvad det egentlig er, der er så godt ved den film.

    Undervejs kommer vi bl.a. ind på vores favoritscener i filmen, praktiske effekter vs. CGI (igen-igen) og ikke mindst: hvem instruerede egentlig filmen? Til det sidste spørgsmål er der ikke noget endegyldigt svar, men vi prøver at komme lidt nærmere sandheden.

    God fornøjelse.

    [url]http://dgfn.dk/2015/11/poltergeist/[/url]

    Kristoffer10-11-15 13:52

  • ★★★★★0

    img og url selv :p 

    Lars!10-11-15 14:05

  • ★★0

    Kanon, glæder mig til den :-)

    MadMartigan10-11-15 19:52

  • 0

    GREASE med gæste podder Maria.  [:)] 

    "Grease is the word!" Og det lever dette podcast med De Gnavne Filmnørder fuldt ud op til. Vi har fået besøg af Maria denne gang 

    til at hjælpe os med at gennemgå 70er-klassikeren "Grease" med John T. og Olivia N.J. i hovedrollerne.

    Filmen bliver gennemgået på alle ledder og kanter og vi forsøger at finde ud af, hvorfor vi egentlig stadig snakker om denne film 

    godt og vel 40 år senere. Hvad har gjort, at den har holdt så godt ved? Hvilken sang er den bedste? Hvilken pige er den lækreste? 

    Og hvilke frække dance moves af John T. er de bedste?

    Det går hedt til og Kristoffer får sunget et par sange undervejs, så vær klar med volume-knappen derude. Det går endda så 

    voldsomt til at ikke alle fire-fem gnavne filmnørder overlever hele vejen til slutningen på podcastet. Lyt med og find ud af, hvem der 

    bliver stemt hjem fra øen og bliver indlogeret på et luksushotel.

    God fornøjelse.

    http://dgfn.dk/2015/11/grease/

    Kristoffer24-11-15 17:45

  • 0

    Vi har lavet en afstemning inde på vores FB-forum om hvilken julefilm vi skal udsættes for i år. Alle filmene er foreslået af vores lyttere.

    https://www.facebook.com/groups/degnavnefilmnorder.forum/permalink/769218913205722/?qa_ref=qd

    :)

    Kristoffer 5-12-15 14:17

  • 0

    Sean Connery vil altid være manden, der spillede O'Bannion i "Tarzan's Greatest Adventure" fra 1959. Senere var han med i nogle 
    britiske lowbudget-agentfilm, men det var ikke film, der gjorde noget positivt for hans karriere. Derimod gik det i den rigtige 
    retning, da han medvirkede i John Boormans "Zardoz" fra 1974. 
    Her fik han virkelig mulighed for at vise hans skuespiltalent og det er en film, som alle husker den dag i dag og den bliver vist igen 
    og igen i fjernsynet. Derfor har De Gnavne Filmnørder valgt at gennemgå dette scifi-mesterværk i vores nyeste podcast og se på, 
    hvad det er, der har gjort den til en klassiker på højde med "2001: A Space Odyssey" og "Supernova". 
    Vi kommer selvfølgelig omkring Connerys fine kostume i filmen, den simple og fantastiske historie og ikke mindst den udødelige 
    dialog. Lyt med og find ud af, hvorfor "Zardoz" skal ligge under juletræet i år og den skal ses 1. Juledag sammen med familien. Det 
    er en vinder hver gang. 
    God fornøjelse. 


    http://dgfn.dk/2015/12/zardoz/

    Kristoffer 8-12-15 10:08

  • 0



    CHRISTMAS VACATION
    Nu er det jul igen og nu er det jul... igen. Og i år ser De Gnavne Filmnørder den film, som vores lyttere har valgt: "Fars fede juleferie" AKA "Christmas Vacation"

    Nogle af os har set den mange gange før og ser den hvert år som en tradition og andre har først smagt på Clarks jule-glögg sidste år. Spørgsmålet er: "was the shitter full?"

    I løbet af podcastet får vi psyko-analyseret Clarks aggressioner (takket være Kristoffer), snakket om hvad en rigtig jul er - og om man kan få for mange julelys på taget - og ikke mindst: hvor hot er Beverly D'Angelo?

    Vi slutter af med en lille diskussion om de bedste julefilm, hvor "the usual suspects" kommer på bordet sammen med et par andre skæve julefilms-anbefalinger.

    http://dgfn.dk/2015/12/christmas-vacation/
    Glædelig jul! =) 

    Kristoffer24-12-15 11:41

  • 0

    [img]http://i.imgur.com/RK6dqT9.jpg?1[/img]

    STAR WARS - THE FORCE AWAKENS

    De Gnavne Filmnørder har gjort det, som ikke mange andre har gjort. Eller jo, et par stykker. Eller rettere: stort set alle efterhånden. Vi har bidt i det sure æble og set den nyeste Star Wars-film.

    Efter Lucas' prequel-trilogi var der ikke mange, der havde spået det univers et comeback. Men det lader til, at Star Wars er vendt tilbage - og det med et brag.

    Vores podcast gennemgår "The Force Awakens" og vi kigger på de nye personer i universet, de gamle skuespillere og ikke mindst, hvordan vi tror det hele hænger sammen.

    Vær dog opmærksom på, at dette podcast er spækket med s-p-o-i-l-e-r-e om den nye film og Kristoffer formår endda at spoile Battlestar Galactica-serien, når vi nu er i gang. 

    God fornøjelse og godt nytår!  =)  

    http://dgfn.dk/2015/12/star-wars-the-force-awakens/

    Kristoffer31-12-15 12:20

  • 0

    ZOMBIE 2

    [IMG]http://www.urbanindustry.co.uk/wp/wp-content/uploads/2013/10/i-984-rsz_hall2.jpg[/IMG]

    Zombie mig her og zombie mig der. Der er snart zombier med overalt og der mangler vel snart kun en Anders And-historie, hvor han slås mod zombier, der vil æde hans og nevøernes hjerner. Eller er den allerede lavet?

    Nå, men tilbage i 70erne var zombier stadig forholdsvis friske (see what we did there?) og instruktører som Romero fik dem placeret i indkøbscentre, hvor de kunne vende tilbage til det som de kendte, før de blev u-døde.

    Italienske Lucio Fulci tog skridtet videre og tog zombierne tilbage til Caribien, hvor nogle af de første zombiefilm fra 30erne og 40erne foregik. Resultatet var "Zombi 2" også kendt som "Zombie Flesh Eaters" også kendt som "Woodoo - rædslernes grønne ø" også kendt som...

    I dette podcast får vi bl.a. diskuteret zombiernes historie, effekter (hvornår er en effekt splattet nok?), yndlings-zombiefilm, italiensk horror og ikke mindst den praktiske værdi i at dykke topløs som kvinde.

    [URL=http://dgfn.dk/2016/01/zombie-2/]http://dgfn.dk/2016/01/zombie-2/[/URL]

     [:)] 

    Kristoffer21-01-16 12:58

  • 1

    FILMÅRET 2016 
    De Gnavne Filmnørder ser også andre film end skumle zombie-gysere fra 70erne og lurvede actionfilm fra storhedstiden i 80erne. Vi 
    ser såmænd også en nyere film af og til og igen i år har vi lavet et lille podcast, hvor vi ser nærmere på de film, som lander i 
    biograferne i løbet af det næste års tid. 

    Der er alt fra heksegys til grin med Cæsar over til et par musikalske portrætter af musiklegender og ikke mindst en enkelt 
    superheltefilm eller fem. 

    Undervejs bliver der også tid til et par diskussioner om bl.a. Eddie Redmaynes glorværdighed, Mads Mikkelsens fantastiske skuespil 
    og en snak om Oliver Stone og hans forhold til den virkelige verden. Overfloden af superheltefilm og manglen på originalitet i 
    Hollywood bliver også vendt. 

    Næste gang vender vi tilbage med et old school-podcast om en film, som de fleste har et forhold til på den ene eller anden måde. 
    God fornøjelse. 

    P.S. I er meget velkomne til at skrive en anmeldelse af De Gnavne Filmnørder inde på iTunes, hvis I har tid/lyst/mulighed og husk 
    at kigge forbi vores forum på Facebook, hvor de nørdede diskussioner ofte kører for fuld hammer. 


    http://dgfn.dk/2016/01/filmaaret-2016/

    Kristoffer29-01-16 09:22

  • 0

    De bedste film fra 2015! 

    Alt lige fra blodige westerns til idealistiske journalister kommer under luppen og vi nørder igennem fra start til slut. Bedste film, værste film, bedste hår - you name it, we got it.

    Vi er inspireret af de fleste nyere biograffilms spilletid og forsøger at holde podcastet lige under tre timer. Måske kommer der et extended cut med flere hobbitter på et senere tidspunkt.

    Lyt med og find ud af om du er enig i vores betragtninger eller om vi tager grueligt fejl.

    God fornøjelse. =) 

    dgfn.dk/2016/02/de-bedste-film-fra-2015/

    Kristoffer26-02-16 12:14

  • 0

    [img]https://filmhaze.files.wordpress.com/2011/04/white-men-cant-jump.jpg[/img]

    [b]WHITE MEN CAN'T JUMP[/b]

    Vi ved alle, at hvide mænd ikke kan dunke og De Gnavne Filmnørder kan ikke komme igennem dette podcast uden at nævne alle vores bedrifter på basketball-banerne i det ganske danske land.

    Denne gang har vi set basketball-buddykomedien-sportsfilmen-dramaet "White Men Can't Jump" fra 1992 med Wesley Snipes og Woody Harrelson i hovedrollerne. Og nå ja, Rosie Perez' bedårende stemme er også med.

    Det er vores kun anden sportsfilm ud af over 100 film i løbet af de sidste fem år. Sidste gang så vi Rocky kæmpe mod Ivan Drago og denne gang ser vi Blade kæmpe mod Marty Hart. Whoever wins, we... well, yo momma is so fat she uses Google Earth to take a selfie.

    Vi kommer også ind på vores favoritter indenfor sportsfilm og om det er bedre at se en fodboldkamp end en film om en fodboldkamp.

    God fornøjelse. :D
    [url]http://dgfn.dk/2016/03/white-men-cant-jump/[/url]

    Kristoffer14-03-16 16:26

  • 0

    scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/10406520_779934132106615_8050398812550945886_n.jpg

    SUPERMAN IV

    "You'll believe a man can fly..." Ja, i det mindste i de tre første Superman-film med Christopher Reeve så det ret overbevisende ud. I den fjerde film var det nærmere: "You'll believe a man can hang from strings..."

    Den fjerde film var "Superman IV: The Quest for Peace" fra 1987, som blev produceret af legendariske Cannon Films. Hovedrollen som Superman blev stadig spillet af Christopher Reeve og Lex, Lois, Jimmy og de andre var stadig med. 

    Lex's nevø dukkede op i den her og det samme gjorde den ultimative superskurk nogensinde over dem alle: "Nuclear Man" (udtales: new-clear... nucular... øh, ham med neglene). 

    Undervejs i dette podcast kommer snakken ind på vores favoritter indenfor Superman-filmene: bedste Superman, bedste film, bedste Lois Lane, bedste skurk. Vi får selvfølgelig også vendt, hvad de værste ditto er.

    God fornøjelse =) 

    Kristoffer 2-04-16 15:35

  • ★★★★★★1

    Jeg tror måske, at du lige bør checke hvad du kopierer ind, når du laver et indlæg. :) Moovy understøtter ikke billeder i indlægget og du får nogle HTML-koder med, ser det ud til - måske kopierer du direkte fra jeres hjemmeside?

    Det kan betale sig lige at smide indlægget gennem Notepad eller tilsvarende, så du får fjernet formatteringen.

    Zero Cool 2-04-16 15:51

  • 0

    Tak! =) 

    KINDERGARTEN COP 
    I dette podcast har vi set “Strømer i børnehaveklassen” med Arnold Schwarzenegger. 

    Pga. dette er De Gnavne Filmnørder gået fuldstændig i barndom, hvor vi er taget på besøg i den lokale børnehaveklasse: Kristoffer 
    begynder straks at lege med trommerne, Morten læser tegneserier, Niels leger med LEGO og Marianne synger “Bjørnen sover”, hvor 
    hun selv er bjørnen. 

    Nå ja, vi har fået et nyt medlem på Team Gnaven Filmnørd: Marianne, som også er fuldblods-filmnørd og jyde, ligesom 2 ud af 3 af 
    holdet er i forvejen, så der er ikke nogen hjælp til dem øst for Lillebæltsbroen. 

    Vi byder velkommen til hende på vores helt egen måde: ved at se en komedie med Arnold Schwarzenegger. Hvis hun ikke bliver 
    skræmt væk af dette, så er hun “one of us”. 

    Marianne præsenterer sig selv i slutningen af podcastet og har også fået lov til at vælge næste film. Be afraid, be very afraid. 

    I løbet af podcastet kommer vi ind på Arnolds evner som “love interest”, hans flair for komedie, om filmen er for voldelig eller for 
    sjov, om Linda Hunt er dværg og ikke mindst, hvordan man bedst får en børnehaveklasse til at tie stille. Skal det involvere en fritte 
    og hvad har det med Richard Gere at gøre? 

    God fornøjelse. 

    dgfn.dk/2016/04/kindergarten-cop/

    Kristoffer10-04-16 13:26

  • 0

    Det burde have været fantastisk. Det burde have været fantastisk den første gang, anden gang og tredje gang, men det var det ikke. Fjerde gang er lykkens gang med De Fantastiske Fire. Eller er det?

    Vi har set “Fantastic Four” AKA “Fant4stic” fra 2015. Den er fyldt med gode skuespillere og en dygtig instruktør bag kameraet, så det burde have været “the sure thing”. Det var det ikke. Slet ikke.

    I løbet af podcastet kommer vi ind på vores forhold og kendskab til Reed Richards, Sue Storm, Johnny Storm, Ben Grimm og Victor Von Doom. Vi ser nærmere på de positive aspekter ved filmen (for der er faktisk noget positivt at sige om den), men vi kan ikke komme udenom at snakke om problemerne med filmen og hvad det egentlig var, der gik galt bag scenerne.

    Der vil også forekomme sammenligninger med de to film med Krimissæren, Nancy Callahan, Captain America og Horatio Hornblower.

    God fornøjelse. Stay fant4stic 4ever for se7en.

    dgfn.dk/2016/05/fantastic-four/

    Kristoffer17-05-16 09:53

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen