Forum - Forum-tråd: Trailer til den nye TMNT 2 film

Trailer til den nye TMNT 2 film

  • ★★0

    Til Bruno

    Hvad du kalder det, er ligegyldigt og irrelevant. (Desuden kan du ikke benægte, at det for en meget stor del er et fænomen der er både affødt af og specielt knyttet til sms- og internet-kommunikation.)  Og hvor mange der bruger det, er også ligegyldigt - det bliver det da ikke bedre af! Desuden behøver du skam ikke belære mig om, at det også bruges i den virkelige verden - det har jeg ofte nok hørt eksempler på.

    Sagens kerne er, at det for mig bliver lidt for indforstået, når det gælder film-nyheder og man jo gerne vil vide, hvad der konkret menes og sigtes til. Jeg bebrejder skam ikke Elwood, at han lige smider en forkortelse i sit indlæg. Nej, jeg er bare lidt ærgerlig over den tendens som gennem årene har vundet indpas; tendensen til at kaste om sig med forkortelser uden tanke for om det egentlig er alle der lige fanger meningen.

    I andre sammenhæng (end forkortelse for filmtitler og filmfolk) vil jeg kalde det en forringelse af kommunikationen mellem mennesker, at man taler til hinanden i noget der næsten ligner koder, i stedet for at bruge sprogets mangfoldigheder. Det virker ærligt talt lidt for karlsmart-agtigt ... og så er jeg iøvrigt bedøvende ligeglad med om min holdning evt. skulle få mig til at fremstå som "en gammel mand" eller gammeldags.

    At noget er "nyt" og "trendy" er ikke i sig selv en kvalitet, og at en kommunikationsmåde såsom forståelig tale og hele ord og sætninger er "gammel", betyder ikke at den ikke dur. Og et lille pip (f.eks. fra undertegnede) om at man måske skulle passe lidt på, at "den normale jargon" ikke bliver for indforstået og bogstaveligt talt afstumpet (læs: forkortet), skader næppe kommunikationsniveauet ... helt kogt ind til benet handler det sådan set kun om at jeg gerne vil forstå andres indlæg og tanker.

    BN12-12-15 18:35

  • ★★★★0

    Helt enig med BN. Bruno, jeg ved du desperat forsøger at holde siden kørende, men du behøver ikke belære folk. 

    Babo12-12-15 18:46

  • ★★★★0

    Helt enig med BN. Bruno, jeg ved du desperat forsøger at holde siden kørende, men du behøver ikke belære folk. 

    Babo12-12-15 18:48

  • ★★★★★★0

    BN, jeg gik ud fra, at den åbenlyse Monty Pythonske henvisning til de gamle dage ville være et stort hint om, at du ikke skulle tage det alt for seriøst, da jeg husker noget om, at du netop har en kærlighed til Cleese og co.

    Men da det ikke er tilfældet, så.. tag det ikke alt for seriøst. :)

    Babo, jeg er nysgerrig - hvorfor har jeg en speciel interesse i at holde siden kørende? Jeg ejer ikke Moovy, jeg er ikke en del af crewet, jeg er en helt almindelig bruger ligesom de fleste andre her.

    Zero Cool12-12-15 18:55

  • ★★★★★0

    Hvad er der egentlig galt i at have en interesse i at holde siden kørende?

    Lars!12-12-15 22:10

  • ★★0

    Til Bruno.

    Dit indlæg var jo sådan i bund og grund IKKE en stor, fed Monty Pythonsk joke, men seriøst ment.

    Beklager hvis mit eget indlæg virkede over-seriøst. Det er skam ikke et kæmpe problem for mig - blot et irritationsmoment sommetider (hvilket vil sige: slet ikke hele tiden).

    Men nu jager jeg lige mig selv ud af den her snak iført en ridderrustning og en kylling. ;-)

    BN13-12-15 08:07

  • ★★★★★0

    Jeg benytter mig selv af forkortelser af titler fra tid til anden, men mener også at disse ikke hører hjemme i artikler. Jeg synes dog at TMNT er en undtagelse, da det siden spillefilmen af samme navn fra 2007 er blevet en ganske almen betegnelse for Turtles (inkl logo og hele molevitten).

    David Lund13-12-15 08:24

  • ★★★★1

    Forkortelsen TMNT er langt fra ny og er nærmere et synonym. Da jeg sendte et fanbrev ind til Mirage Studios fik jeg et brev tilbage (generisk brev men signeret af Turtles-skaberne Kevin Eastman og Peter Laird), der begynder "Thanks for your interest in TMNT!" Det var for 25 år siden.

    chandler7513-12-15 10:23

  • 0

    Nå rasmus du var en lille fanboy engang :)

    Geekalot13-12-15 11:13

  • ★★★★0

    Oh yes, jeg var fan af TMNT helt tilbage fra de første sort/hvid-tegneserier fra sidst i 80'erne :)

    I brevet havde Kevin Eastman også håndskrevet "Cowabunga Rasmus!", hvilken jeg selvfølgelig syntes var super-cool!

    chandler7513-12-15 11:21

  • 0

    hehe ja der skal ikke meget til at imponere en knægt i den alder :) Men var da også elv en af de knægte den gang, skrev dog aldrig til dem hehe

    Geekalot13-12-15 12:13

  • ★★★★★★0

    BN, jeg skrev "ikke alt for seriøst", ikke "overhovedet ikke seriøst", som i, ta' det med et glimt i øjet. Derfor en bunke smileyer, som de unge bruger. :)

    Zero Cool13-12-15 16:45

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen