Anmeldelse: Justice League

Bortset fra inklusionen af mere humor virker det, som om DC intet har lært.

Hidtil har DC Comics' forsøg på et filmunivers ikke været specielt vellykket. "Wonder Woman" gav noget håb for universet, men hvad der kom før den gik fra at være dårligt til fornærmende dårligt. Man kunne derfor håbe, at "Justice League" fortsætter de positive takter fra "Wonder Woman". Desværre er dét ikke tilfældet.

Bortset fra inklusionen af mere humor virker det, som om DC intet har lært. Filmens længde på to timer er langt fra nok til at håndtere alle plottråde. Rumvæsner er kommet for at overtage Jorden, hvor Bruce Wayne/Batman (Ben Affleck) prøver at samle et hold af superhelte, der skal redde verden. Dette er blot ét ud af i alt otte(!) handlingstråde, der inkluderer Batmans skyldfølelse over begivenhederne fra "Batman v Superman: Dawn of Justice", Cyborg (Ray Fisher), der skal finde sig selv, og Wonder Woman (Gal Gadot), der skal komme sig over begivenhederne fra sin egen film. Og dette er blot et oprids af de forskellige plotlinjer.

Filmen går alt for ofte i stå grundet dette, og handlingen bliver hurtigt noget rod. Hvis DC havde haft tålmodighed, kunne de have introduceret Aquaman, The Flash og Cyborg i hver deres film, så "Justice League" ikke skulle spilde så meget tid med at etablere dem. En lektie, som Marvel hurtig indså. Her er så meget hastværk i forhold til handlingen, at intet når at gøre indtryk – ikke en gang invasionen af rumvæsnerne, der helt forsvinder i en periode midt i filmen. Aldrig føles det, som om der rent faktisk står noget på spil.

Derfra bliver der budt på forceret humor, hvor det er umuligt ikke at have ondt af Erza Miller som The Flash. Den stakkels mand prøver hårdt at sælge humoren, men han har ikke manuskriptet med sig. Jokesene er akavet klippet ind i scener, hvor det virker, som om de oprindeligt ikke hører hjemme, men alligevel bliver tvunget til at passe ind. Actionsekvenserne er til gengæld flotte, men tilbyder intet, som ikke er set før. De er ikke dårlige, de er bare intetsigende.

Hvad bliver der så ellers budt på? Dygtige skuespillere, der til tider må arbejde med forfærdelig dialog. Plottet viser enkelte gange potentiale, men det bliver aldrig udnyttet. Filmen har desuden en tendens til, at karaktererne pludselig dukker op, uden forklaring på hvordan de kom frem til den aktuelle situation. Generelt hersker der en følelse af, at man har taget den på gefühl og ikke tænkt på at underbygge med forklaring.

Jeg vil så inderligt gerne have, at DC Comics får succes med deres eget univers, men de har endnu en gang formået at snuble over deres hastværk. "Justice League" er frustrerende dum larm, der aldrig rigtig får lov til at trække vejret. Præcis som "Batman v Superman: Dawn of Justice". Bedre held næste gang, folkens.

I anledning af premieren på "Zack Snyder's Justice League" genudgiver Moovy biografanmeldelserne af tidligere DCEU-film. Denne anmeldelse udkom oprindeligt i 2017.

Justice League

Kommentarer

Justice League

  • 0

    Av av av, sikke en fuser og skuffelse. Men dog ikke den helt store overraskelse! Mit fan-hjerte græder lidt for haltende kæmpende DC, som ikke desværre ikke leverer på den ellers så store og længe ventede fanfavorit der skulle indhente det tabte til Marvel... :-(

    Martinio07 16-11-17 06:26

  • 0

    Ouuuuch.....!

    T'hain16-11-17 07:59

  • ★★★★0

    Jeg græder tørre tårer. Jeg så gerne, at alle disse superhelte franchises tog et gedigent dyk i indtjening, så branchen kan få øjnene op for at smide penge i andre genrer. Jo, det hænder, at der er noget godt. Jeg kan godt lide Deadpool og Captain America. Men det er mere undtagelsen end reglen, at en superheltefilm mætter på anden vis end en flad McD.

    Fantasy, sci-fi ... come on. Take a fucking chance. 

    Bruce16-11-17 09:26

  • ★★★★★0

    Jeg må være en af de få haters herude, som faktisk har det nogenlunde fint med, at der ikke er ret meget humor i Man of Steel og Batman v Superman: Dawn of Justice. Selv om jeg nød humoren i Avengers, så ser jeg gerne en alvorlig superheltefilm, hvis den kan forføre mig med en god historie, stærke karakterer og vigtige kampe. Det kan jeg så forstå, vi heller ikke får denne gang. 

    Lars!16-11-17 10:07

  • ★★★★1

    Det er virkelig ærgerligt, at de store produktioner drukner i samme type film/franchises. Der er så mange gode historier at fortælle på den store filmskala, men sålænge folk betaler for møg, får de bare mere møg. 

    Babo16-11-17 12:35

  • ★★★★★★4

    sålænge folk betaler for møg, får de bare mere møg. 

    Det er jo det og det er der jo en form for sandhed i. Jeg kan bare ikke lade være med at tænke, om den er mere eller mindre møget end f.eks. Pearl Harbor, som du smed mange penge efter og som var en af dine favoritfilm i dine lidt yngre dage? Så måske folk vokser fra møget indimellem og så kan brokke sig over næste generation der smider penge efter møget;-) Livet gentager sig selv:-D Min pointe er, at hvis publikummet hører til de lidt mere unge mennesker end os, så er de jo ikke anderledes end vi var?

    Jeg skal ikke selv i biografen og se denne (den ser også ringe ud), men har så sandelig smidt mange penge igennem årene efter "møg". Heldigvis mest møg jeg ikke har fortrudt jeg har smidt penge efter. Sidste gang jeg smed penge efter møg, var den der lettere kedelige Alien (film 8 vistnok?) gentagelse.

    Mon ikke du i øvrigt er "heldig" og en ven tilfældigvis har en billet du kan få:-P

    T. Nielsen16-11-17 14:50

  • ★★★★1

    Folk skal nok vokse fra møget, det er der ingen tvivl om. Jeg håber blot det sker hurtigere og indtjeningen falder drastisk, som Bruce er inde på. Det ville give plads til andet.

    Du behøver ikke hakke ned på Covenant ved enhver given lejlighed, bare fordi jeg skriver negativt om andre blockbusters. Tror det er sivet ind, at du ikke kan lide den - og fred være med det. Jeg kan godt. 

    Og så har jeg opbrugt mine fribilletter. 

    Babo16-11-17 16:32

  • ★★★★★★1

    Du behøver ikke hakke ned på Covenant ved enhver given lejlighed, bare fordi jeg skriver negativt om andre blockbusters.

    Jeg behøver ikke, men gør det når jeg synes den passet på det jeg vil sige:) Så det må du vist blot leve med, selv om det er sivet ind at du bliver irriteret over det;-* 

    T. Nielsen16-11-17 17:08

  • ★★★★0

    Nej, jeg var såmænd blot bekymret om du ikke snart fik en overstrækning af leddene, så meget som du gentager dig selv ;)

    Babo16-11-17 17:45

  • ★★★★★★0

    Nej, jeg var såmænd blot bekymret om du ikke snart fik en overstrækning af leddene, så meget som du gentager dig selv ;)

    Nu du vist ret urealistisk, for så havde du jo for længst været ramt;-)

    T. Nielsen16-11-17 17:48

  • ★★★★0

    Jeg døjede lidt med smerter. Men gentagelse fremmer i visse tilfælde forståelsen – særligt hos de tungnemme :)

    Babo16-11-17 18:22

  • ★★★★★★1

    Jeg døjede lidt med smerter. Men gentagelse fremmer i visse tilfælde forståelsen – særligt hos de tungnemme :)

    Siger du at jeg gentager mig selv fordi du tror, at jeg mener du er tungnem??? Ej da, nu er du da lidt fjollet søde skat:-* 

    Tilbage til emnet. Jeg gad stadig godt se en Batman film med Affleck, selv om vi efterhånden har set lige rigeligt til karakteren siden Burton’s Batman. 

    T. Nielsen16-11-17 18:30

  • ★★★1

    Jeg har lige set den. Lige nu kan jeg ikke pege på værre film i år. Chokerende elendig.

    Dolphinfriendly17-11-17 22:08

  • 2

    Jeg er så helt uenig med anmelderen, men det er ikke noget nyt, når det kommer til DCEU. :)

    På plussiden:

    • Filmen gaber ikke over for meget plot i modsætning til, hvad forgængeren (BvS) fik skyld for; den er overskuelig og fokuseret.

    • Fede karakterer, både de ”gamle” og ”nye”, og filmen gjorde god brug af deres forskelligheder.

    • Gruppedynamikken var fantastisk – jeg var vild med fornemmelsen af en aparte neo-familie med Batman og Wonder Woman som (til tider også uenige) forældre, og det var skønt at opleve gruppen sammen! Dét var muligvis filmens stærkeste kort!

    • Fede actionscener.

    • Der var mange gode grin undervejs (afhængig af, om man finder den akavede Flash-humor vellykket, for humor er i dén grad individuelt – men jeg gjorde!)

    • Jeg bemærkede ikke rigtig det berygtede moustache, folk er flippet sådan over.

    • Paradæmonerne var sejt lavet. Lidt anonyme i deres talløse horder, men sejt lavet.

    • Fed musik – herunder genbrugen af det klassiske Batman og Superman-tema!

    • Jeg var underholdt fra start til slut!

    • Jeg havde lyst til at se mere med heltene bagefter, om det så er samlet eller hver for sig.

    På minussiden:

    • Filmen måtte gerne have været lidt længere og have dykket lidt mere ned i de nye karakterer (ideelt set skulle de have deres egne film først, men DCEU gør så dette bagvendt). Jeg håber på et længere cut på blu-ray. Særligt Aquamans spændende baggrundsmiljø, Atlantis, havde jeg gerne set mere af. Og den ellers altid så geniale J.K. Simmons var næsten spildt som Gordon, selv om han selvfølgelig nok får mere spillerum i Batmans egen film.

    • Steppenwolf (skurken) var lidt fesen, som det ofte er tilfældet med rene CGI-kreationer; jeg havde håbet, Ciarán Hinds fysiske jeg fik lov at spille mere igennem. Zod er stadig den fedeste skurk i DCEU.

    • Den lettere tone og humor end i forgængerne fik filmen til at føles lidt mere generisk og knap så beslægtet med MoS og BvS, som disse er med hinanden. For nogle er dette nok en forbedring, for andre et problem. Jeg savnede dog lidt følelsen af, at noget var på spil – en følelse, DCEU fra starten har været i stand til at give mig i modsætning til MCU, som til gengæld generelt leverer et mere fuldendt håndværk i denne henseende. Det føles lidt, som om DCEU med denne ensemble film forsøger at appellere til MCU-segmentet. Jeg gad virkelig godt se den oprindelige Snyder-vision også.• Lidt for heftige vibes af et par andre film, denne sine steder lod til at låne fra, bl.a. Ringenes herre og afslutningsvis en vis animationsfilm, det vil være for stor spoiler at nævne her.

    • Filmen ignorerede, formentlig grundet en omsadling undervejs i produktionen, fuldstændig Knightmare-visionen fra BvS og ligeledes detaljen i BvS’ allersidste klip

    hvor der tilsyneladende allerede ER livstegn fra kisten,

    hvilken jeg havde håbet på endelig ville give afkast.

    Alt i alt:

    Ikke den uovervindelige Justice League-film, jeg har drømt om i så mange år, men virkelig underholdende og anbefalelsesværdig til såvel DCEU- som MCU-fans. Det gode vejer afgjort tungere end det dårlige, hvilket også gør sig gældende i filmens univers, og jeg håber sådan at se holdet samlet igen. Det ville være synd ikke at gøre brug af Darkseid, som her atter må nøjes med en antydning. I givet fald håber jeg så bare, han er lidt sejere lavet end Steppenwolf.

    evermind23-11-17 11:59

  • ★★★★0

    I øvrigt så synes jeg Alien Covenant er god :)

    Bruce23-11-17 12:14

  • ★★★★★★0

    I øvrigt så synes jeg Alien Covenant er god :)

    Bare det var mig, men det er dig vel undt:-)

    T. Nielsen23-11-17 12:46

  • 0

    I øvrigt så synes jeg Alien Covenant er god :)

    Så vi to! kæft vi seje. 

    Batsy25-01-18 19:24

  • 0

    .

    ccbj18-03-21 21:30

  • 0

    .

    ccbj18-03-21 21:30

  • ★★★★★★1

    Helt enig. :-)

    Wayne19-03-21 08:58

  • ★★★★★0

    Ja, så blev der ligesom sat punktum i den sag.

    The Insider19-03-21 09:09

  • ★★★★★★1

    Helt enig. :-)

    Ahh, jeg ved nu ikke helt....Er det ikke som om, at det bliver lidt rigeligt postulerende?

    T. Nielsen19-03-21 09:10

  • ★★★★★1

    Der er altid mere at sige!

    David Lund19-03-21 09:20

  • ★★★★★1

    Der er altid mere at sige!

    David Lund19-03-21 09:20

  • ★★★★★★0

    Haha

    T. Nielsen19-03-21 09:35

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen